Autor Wątek: Pytania i inne mądrości "z ulicy", które doprowadzają mnie do szewskiej pasji...  (Przeczytany 7084 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
u mnie w zwiazku z tym ze jestesmy juz dwa lata po slubie (mam problemy zdrowotne - pcos i nie ma szans na ciaze niestety) i nie mamy dzieci pytania w stylu
- kiedy tam male slawki beda
- a wy co tacy wygodniccy bez dzieci
- itp.

wrrrrrr

kiedys odpowiedalam ze jak bedzie to bedzie i mialam dola pol dnia

a teraz odpowiadam ze mozesz sie modlic o dziecko dla nas
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
No tak "życzliwym" się nigdy nie dogodzi - najpierw jest pytanie "kiedy  ślub?", potem "kiedy dziecko?" (Łucja się urodziła 2 lata po ślubie), ale jak jest już jedno to pytania "kiedy drugie?" (w swoim czasie!). Ciekawa jestem czy jak będziemy mieli dwoje to będą pytać "kiedy trzecie?"... ::)
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline stokrota86

• uzależniony
to prawda, ludzie lubią być upierdliwi. u nas ze ślubem było to samo, ale wtedy jakoś nie zwracałam na to uwagi. później były pytania o dziecko, a najlepsza była moja ciotka, która chciała koniecznie żeby nasza "prababcia została pra-prababcią". no myślałam, że mnie trafi! a wtedy ani nie byliśmy po ślubie, ani gotowi na dziecko, miałam chyba ze 21 lat jak zaczęła o to truć przy każdym spotkaniu. w końcu po prostu powiedziałam, że to nasza sprawa jakie mamy plany i sobie nie życzę wtrącania się. poskutkowało. ostatnio za to w ramach wtykania nosa w nie swoje sprawy na rodzinnej imprezie pewien daleki wujek, z którym nigdy wcześniej nie gadałam zapytał ile w ogóle zamierzamy mieć dzieci (wtf?!). powiedziałam, że najchętniej dwoje albo troje o ile będzie nas stać - wg mnie to jednak ważny czynnik. a on na to, że kasa sie nie liczy, bo jak sie ma dzieci to i pieniądze się znajdą. łatwo mówić komuś kto ma jej jak lodu... a dodatku sam ma tylko jedno dziecko ;]

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
No tak "życzliwym" się nigdy nie dogodzi - najpierw jest pytanie "kiedy  ślub?", potem "kiedy dziecko?" (Łucja się urodziła 2 lata po ślubie), ale jak jest już jedno to pytania "kiedy drugie?" (w swoim czasie!). Ciekawa jestem czy jak będziemy mieli dwoje to będą pytać "kiedy trzecie?"... ::)
oczywiście, że tak :los:

Offline gagatka

• Chuck Norris
Hehe Aniu domyślam się, że już tak Was pytają? ;D
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
gagatko jak będziesz miała dwoje, zwłąszcza jak to beda dzieci o tej samej płci, czyli np. tak jak u mnie dwie dziewczynki to na pewno zapadnie pytanie retoryczne "to czas na synka" albo "do trzech razy sztuka".
jedna pani mnie rozbawiła. Jak owa pani (sasiadka z bloku) dowiedziała się jak Agatka ma na imie, to stwierdziła ." przydała by się jakiś Jacuś"

Offline jagodka24

• Chuck Norris
gosiu no ja jeszcze słyszałam
no to za trzecim razem się uda  ;)
no i się ku.... udało  :o ale jakim kosztem

tylko teraz jak mówie że ja w ciązy to każdy mi współczuje
czuję się jak głęboka patologia

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline stokrota86

• uzależniony
Gosiaczek80, skoro przydałby się Jacuś to niech się sąsiadka zacznie starać  ;D

mnie ostatnio rozbawiła moja kuzynka, która zaczęła głaskać mnie po brzuchu (muszę przyznać, że to na prawdę irytujące jak ktoś to robi bez pytania) i mówić "oooo moje maleństwo" wtf co ja kurde jakaś surogatka?!  ;) rozumiem, że wszyscy się cieszą, ale bez przesady :P

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
gosiu no ja jeszcze słyszałam
no to za trzecim razem się uda  ;)
no i się ku.... udało  :o ale jakim kosztem

tylko teraz jak mówie że ja w ciązy to każdy mi współczuje
czuję się jak głęboka patologia
mam to samo jagodka24
odnosze wrażenie,że jak ktoś ma trójkę dzieci, to sie patrzy na niego z politowaniem
własnie jak na patologię
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
wiecie to jakis absurd, jak masz dwójke to życzą ci trzeciego. Jak jesteś w ciazy z trzecim, lub juz masz to trzecie to patologia ...masakra !

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
3 dzieci uznawane za patologię  ??? to ja chce mieć taką patologię  ;D

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
3 to patologia, a 1 to sierota - tak ostatnio usłyszałam, jak zakomunikowałam, że Lila będzie jedynaczką bo nie mamy więcej pokoi  ;)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
więc każdy powinien mieć po 2

i będzie gites ;D
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
moja koleżanka ma 4. Nawet ostatnio z nią rozmawiałam.. i przy 4 ciąży to ona już się bała mówić, że spodziewa sie 4 dziecka..
mówi, że czuła sie okropnie jak widziała te wszystkie skrzywione twarze.. "o boże , współczuje"..

więc każdy powinien mieć po 2
Mariolka, pamiętaj dwójka, ale koniecznie chłopiec i dziewczynka  ;)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
no straszne to co piszesz aneta81,że dorosła kobieta musi się tłumaczyć,że spodziewa sie dziecka, którego być może świadomie chcieli
że

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
moja ciocia tez ma czworke i tez patrza sie na nia jak na patologie, a ja byla w ciazy z czwartym to tez bala sie mowic ze ejst w ciazy szczegolnie ze tam jest bardzo mala roznica wieku najstarszy ma 8 lat, a najmlodszy 2,5
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline jagodka24

• Chuck Norris
straszne to

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Kurcze no ludzie są różni... Ja bym bardzo chciała mieć z 4 dzieci... Nawet mogłaby być i 5. A z patologii nie jestem ani takiej grupy nie reprezentuję  ;D ;D ;D ;D hehehe. Chciałabym gromadkę no ale wiadomo, na nasze warunki to 2 już jest luksusem i co poniektórzy się nawet dziwią, że jak my się zdecydowaliśmy na drugie jak mamy takie, a nie inne mieszkanie... No cóż... Mąż ma kolegę co są na jednym pokoju z 3 dzieci (starsze i bliźniaki) i żyją, i są szczęśliwi.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
są tacy co lubią ciasnotę  ;)  mam w dalszej rodzinie taką rodzinkę, że we czworo mieszkają w dwóch maleńkich pokoikach. ten mniejszy jest tak mały, że chłopaki musza spać na rozkładanych fotelach. A chłopaki są w wieku szkolnym. I nie wierzę, że ich nie stać na większe mieszkanie...nie wierze bo widze jakie mają auta (i co ile je zmieniają), gdzie rok w rok wyjedżają na wakacje (i to nie tylko raz w roku), jakie chłopcy mają gadżety....

ze 2-3 lata temu spotkałam w poczekalni do gina taką panią co była w 4 ciaży. I była przeszczesliwa. Ciaza jak najbardziej planowana, wyczekana i długo wystarana, bo o dziwo za czwartym razem mieli problemy by zaciażyć. A ta pani nie była młodziutka. Była tuż przed 40 i wiedziała, że to ostatni dzwonek na (kolejnego) bobasa.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
poczytałam, złapałam się za głowę - jak zajdę w drugą ciążę to chyba będę ją ukrywać przed światem  ::)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Ja bym kiedys chciała trzecie dziecko, ciekawe co mi beda mówic jak sie kiedys zdecydujemy :P

Offline gagatka

• Chuck Norris
jedna pani mnie rozbawiła. Jak owa pani (sasiadka z bloku) dowiedziała się jak Agatka ma na imie, to stwierdziła ." przydała by się jakiś Jacuś"
Hehehe mam brata Jacka (moja Mamcia zawsze chciała mieć Jacka i Agatkę ;)

Kurcze no ludzie są różni... Ja bym bardzo chciała mieć z 4 dzieci... Nawet mogłaby być i 5.
A to tak jak mój PATOLOGICZNY Małż :P Wtedy to chyba musimy zamieszkać gdzieś na odludziu, coby sąsiadów nie gorszyć. ::) ;)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
no straszne to co piszesz aneta81,że dorosła kobieta musi się tłumaczyć,że spodziewa sie dziecka, którego być może świadomie chcieli
że

hehe Mariola coś ci się urwało zdanie :D

a teraz odpowiadam ze mozesz sie modlic o dziecko dla nas
Bardzo dobrze ! To zamknie im buzie na jakiś czas i da do myślenia !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
no chyba mi ucięło...
ale teraz nie pamiętam, co autor miał na myśli  ::)

Offline Ola888
  • Chuck Norris
Nie wiem czy to na temat, sytuacja z poczty, stoimy z Liwią w kolejce, przychodzi "baba" i mówi do młodej

- zabiorę cię zabiorę, albo mama cię zgubi a ja cię wezmę

Młoda jak nigdy się nikogo nie bała tak stanęła za moimi nogami wystraszona, więc mówię

- proszę odejść bo dziecko się Pani boi

Na co "baba"

- nie no mama cię nie zgubi, bo jakby cię zgubiła to by ją tata mocno pobił

:o

Chyba nie muszę pisać jaka byłą moja reakcja, ostra! Na końcu jej powiedziałam żeby życie lepiej wiodła w milczeniu jak ma takie bzdury pleść

Masakra !

Offline stokrota86

• uzależniony
o kurde, ale jazda  :o baba chyba jakaś chora na umyśle, przecież zdrowy człowiek nie pieprzy takich głupot! sorry, ale aż sama się wkurzyłam  >:(

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Ola, teksty chorej kobiety bo inaczej bym tego nie nazwała - ja spotykam się tylko z gadką "a dlaczego ty jesteś taka niegrzeczna" jak Lilia robi sceny w sklepach  ;D

Offline gagatka

• Chuck Norris
Niestety też się spotkałam z takimi chorymi tekstami w stylu "zabiorę cię" albo "chodź ze mną" (nawet jakaś baba złapała kiedyś Łucję za rączkę). Zdarzyło nam się też, że ktoś Ją zaczął głaskać po buzi. A skąd mam wiedzieć co wcześniej robił tą ręką?? >:( I weź tu człowieku po pierwsze się nie denerwuj, a po drugie ucz dziecko, żeby nie ufało obcym!

Offline stokrota86

• uzależniony
widzę, że muszę się za wczasu przygotować na takie sytuacje i wiedzieć jak skutecznie odpierać ataki. czy mi się znowu wydaje, czy ombacywanie i straszenie cudzych dzieci to znowu domena starych bab?! pamiętam jak sama byłam mała, poszłam z mama do społema z ukochanym królikiem pod pachą, a babsztyl ze sklepu powiedział, że to jej i mam oddać  :o nie wiem ile miałam lat, ze 4 może 5, ale utkwiło mi to w pamięci. pewnie dlatego mam awersje do starszych kobit wtykających wszędzie swój wścibski nochal...

Offline Ola888
  • Chuck Norris
Mam tak samo, nie znoszę jak Liwię ktoś obcy dotyka od razu mam głupie myśli że pewnie te ręce cholera wie co robiły i teraz moje dziecko dotykają! Ale mało tego kiedyś " baba" w sklepie pocałować Młodą chciała, szybko musiałam udaremnić jej zamiar  ;)