Ela a co uważasz na temat laserowych zabiegów? Tzn tych służących do zwalczania tradzików, poprawy naskórka i usuwaniu blizn po tradzikach? Opłaca sie czy mozna spokojnie u kosmetyczki podziałać?
Kosmetyczka niestety nier usunie ci blizn , czy przebarwien w taki sposób abyś była zadowolona . Laser natomiast głębiej przenika w skóre i można pozbyc się blizn ,owłosienia itd raz na zawsze . Zabiegi laserowe są dosyć drogie , ale skuteczne .
Elu, a ja chciałabym sobie zrobić przed ślubem złuszczanie naskórka przy pomocy kwasów owocowych (żeby usunąc przebarwienia). Które z nich są najbardziej skuteczne (jakieś 3 lata temu robiłam sobie serie takich zabiegów ok. 6 czy 7 i efekty byly dośc mizerne Niestety nie pamiętam jakich kwasów uzywała kosmetyczka i o jakim stężeniu)?
I tutaj rónież polecę dermatologa . Dermatolog moze użwyać wiekszego stężenia niż kosmetyczka , dlatego zawsze bardziej opłaca wybrać się właśnie do lekarza , a i cena jest niższa . Po zabiegu u kosmetyczki można już na drugi dzień normalnie śmigać , a u dermatologa niestety nie bo złuszczanie jest głębokie . Przez ok. 2- 3 dni skóra jest czerwona , jak popazona i obolaa no i się łuszcz
...ale za to jakie efekty

Cera wygląda zdrowo , ładie , świeżo , no i nie ma przebarwien i blizn .
o do zabiegu to który będzie najlepszy to zadecyduje sam lekarz . Musi on obejrzec delikwenta i stwierdzic jak glębokie są blizny , przebarwienia itd i zastosuje wtedy odpowiednia kuracje .
elu moze wytlumacze o co mi chodzi - ja nie mam problemow ze skora ale przed okresem zawsze wskoczy mi jakas czerwona dioda na czole albo nosie a tego wlasnie chciala bym uniknac. jaki okres czasu przed slubem mogla bym pojsc zeby zminimalizowac taki przebieg wypadkow no i czy wystarczy jeden zabieg czy kilka??
Ale nie da sie nic zrobić aby krosty nie wyskakiwały przed okresem . W czasie okresu w organizmie dzieją się różne rzeczy z którymi organizam jakos musi se radzic . I właśnie radzi sobie w taki sposób a nie inny . U wiekszości kobiet przed okersem coś zawsze wychodzi--to są hormony i wzmożona praca gruczołow .
Można sobie pic fiołek trójbarwny=bratek który odtoksycznia organizm , a zewnętrznie stosować łopian który ściaga pory , działa antybakteryjnie i łagdzi podrażnienia , przyspiesza gojenie stanów ropnych .