Autor Wątek: używana suknia ślubna  (Przeczytany 3944 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
używana suknia ślubna
« dnia: 21 Czerwca 2011, 17:11 »
Czy któraś z Was kupowała od kogoś suknię ślubną? Nie mam żadnej "wymarzonej", nie do końca wiem, jaką bym chciała, natomiast wiem, że nie chcę wydawać na nią kosmicznej kwoty. . . . W związku z tym myślałam nad kupnem sukni używanej - po profesjonalnym czyszczeniu wygląda idealnie i jest sporo tańsza od nowej.  Na infoludku i allegro jest trochę ciekawych ofert.  Co o tym myślicie?
Pozdrawiam :-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
Odp: używana suknia ślubna
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Czerwca 2011, 23:02 »
Moja była z drugiej ręki :) Najpierw szukałam na allegro jakiegoś "mojego typu" a gdy znalazłam model to potem szukałam najbliżej Sz-na, znalazłam w Łodzi i pojechałam po nią z przyjaciółką...w sumie kosztowała mnie  poniżej połowy nowej i jestem w niej zakochana do dzisiaj  :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Czerwca 2011, 07:38 »
:-) Po moim poście otrzymuję od pań oferty sukienek, za które bardzo dziękuję :-) chętnie oglądam i jeszcze chętniej bym przymierzyła :-)
Sukienka nie może być jednak większa niż rozmiar 36 i chcę, żeby była na ramiączkach, albo na jednym - takim na szyję.  Bez żadnych rękawków ani ramiączek - odpada. 
:-)
Ale obrotne kobiety na tym forum :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Czerwca 2011, 08:01 »
Emma, poszukaj na tablica.pl - ze swojej okolicy :)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Czerwca 2011, 09:03 »
Moja była w rozmiarze 38 - francuski rozmiar, więc sporo ją zwężałam, dopasowywałam i wymieniałam zamek na wiązanie u mojej krawcowej, która mi na koniec jeszcze elegancko wyczyściła i odprasowała każdy jej element a było ich sporo :)

Najprzyjemniejszy moment to przymierzanie sukienek :D

Offline k8libby

• forumowicz
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Lipca 2011, 09:04 »
Ja najpierw przeszłam się po salonach i szukałam dla siebie dobrego fasonu, potem zaczęłam polowanie na allegro.
Kupiłam sukienkę za 1000 zł (dziewczyna rok wcześniej kupiła ją za 4tyś), czyszczenie i krawcowa kosztowały mnie 600zł. Sukienkę sprzedałam za 800zł... więc całkiem nieźle na tym wyszłam.
Moja koleżanka zrobiła tak samo, jeszcze co prawda nie sprzedała kiecki, ale kupiła ją za 500zł (pierwsza młoda kupiła ją za też kolo 3 tyś)...
Nie wiem dlaczego dziewczyny boją się używanych sukienek, wyglądają jak nowe, a na pewno lepiej niż z wypożyczalni, bo tam może się zdarzyć, że w jednym roku ma wybraną suknię na sobie kilka panien młodych... a koszt wypożyczalni jest taki sam jak przy kupieniu używanej, a używaną można jeszcze sprzedać i odzyskać trochę pieniędzy.
Zaoszczędzoną kasę można dołożyć do gajerka dla młodego, w końcu jeśli będzie to klasyczny gajer, zawsze będzie mógł go jeszcze nosić.

(na ostatnim weselu była taka zabawna sytuacja, jeden z gości, przyszedł we fraku, kupił na swoje wesele, wydał kupę kasy i przyszedł na to wesele w swoim weselnym fraku, z musznikiem i kamizelka... goście zbaranieli, bo wyglądał jak drugi pan młody...)

Offline ellie
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Lipca 2011, 22:04 »
Pomysł z  używaną  sukienką  rewelacyjny,tym bardziej że w  modzie ślubnej trendy nie zmieniają się tak szybko.Przecudne suknie kosztujące majątek można kupić za część ich ceny i wyglądać przepięknie

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Lipca 2011, 07:33 »
Chciałabym kupić od kogoś,tylko że wszystkie,które przymierzałam u kogoś,są dla mnie niedobre,mimo że to mój rozmiar. Mogłabym kupić i dać do krawcowej,tylko że nie zawsze można sukienkę "przerobić" bez szkody dla jej "ogólnego wyglądu"... No i wlaśnie tu pojawia sie problem...Trochę wątpię,aby krawcowa zgodziła się jechać ze mną,żeby zobaczyć podczas przymiarki,czy zdoła sukienkę do mnie dopasować...a żadnej znajomej krawcowej nie mam :-(  I co tu zrobić?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline k8libby

• forumowicz
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Lipca 2011, 08:50 »
dobra krawcowa jest w stanie zrobić wszystko. Moja suknia była z koronki klejonej i zwęziła ją bez problemu. Ta sama krawcowa zwęziła bogato zdobiony gorset mojej koleżanki, a wiadomo, że te gorsety ozdoby mają naszyte jedną nitką i jak się coś ciachnie to wszystko odpada... dowiedz się jaki to model sukni, krawcowe, które zajmują się sukniami znają te modele, możesz podesłać zdjęcie z netu, na pewno ci odpowie, czy da się z tym oś zrobić, albo w trakcie przymiarki zrób zdjęcia z bliska, to na bank pomorze. Jak chcesz mogę dać Ci namiar na krawcową, która przerabiała moją sukienkę i koleżanki i byłyśmy bardzo zadowolone.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Lipca 2011, 09:29 »
dziękuję za rady k8libby :-) na pewno z nich skorzystam :-) czekam na namiary na krawcową :-)  emm-a@wp.pl
Nie uśmiecha mi się płacić kilku tysięcy za sukienkę...do tego pewnie halka, welon,bolerko,buty,bielizna...masakra, a sukienka właściwie na jeden dzień...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline k8libby

• forumowicz
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Lipca 2011, 17:49 »
Jezu, jak ja napisałam "pomorze", może to dlatego, że jestem jedną nogą na urlopie ;)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 14 Lipca 2011, 18:00 »
:D Zawsze możesz mówic, że miało być Zachodnie :D

Offline siutek3
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013
« Odpowiedź #12 dnia: 8 Grudnia 2012, 21:44 »
witam,

poproszę o oferty sprzedaży sukni w rozm.  40

najlepiej z woj.  zachodniopom.  i lubuskiego.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 8 Grudnia 2012, 22:05 »
komisslubny.szczecin.pl   zakładka "oferty"  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline boomba
  • użytkownik
  • **