Autor Wątek: Niedrogie wesele  (Przeczytany 5147 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline _maaja
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11,08,2007
Niedrogie wesele
« dnia: 16 Marca 2006, 20:48 »
cześć dziewczyny czy znacie jakiś na wesele w cenie do 100 zł za osobę za wszelkie informacje z góry dzięki

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Niedrogie wesele
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Marca 2006, 20:58 »
?????????????

jakiś?? lokal?????????

sala na działkach + kucharki....

100zł /osobe?????? a mylisz o wystawnym przyjęciu czy o 1 max 2 goracych posiłkach???

a nie lepiej zrobić przyjęcie zamiast wesela ???
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
Niedrogie wesele
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Marca 2006, 22:32 »
ja płaciłam za osobę 110zł  :lol:

ale bylo także do wyboru menu za 95zł...  :!:
 i może to by było nawet ok, bo z mojego droższego  menu została mi cała góra jedzenia i potem jedlismy całą rodziną przez 2 tygodnie  :)

Oczywiście w tych menu nie ma wliczonego alkoholu ani napojów, ale to akurat jak najbardziej mi odpowiadało, bo tak to pewno by duzo drożej wyszło..
a tak za napoje nam wyszło dodatkowo niewiele..  :)

z tym, ze nie wiem czy ten mój lokal będzie Ci odpowiadał :?:

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
Niedrogie wesele
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Marca 2006, 07:20 »
No i w sumie o co koleżance chodzi? O menu za max 100zł czy o całość żeby wyszła do 100zł za osobę, to może być naprawdę ciężkie zadanie. Zależy co maaja rozumie jako wesele ;)

Offline Anogete
  • zapaleniec
Niedrogie wesele
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Marca 2006, 08:01 »
pewnie o 100 zł na os w lokalu. - zależy na ile osób -  do 50 polecam Sake, super jedzonko , alkohol w cenie bez ograniczen, owoce o tort - uwierzycie??
szkoda ze jest taki mały :cry:
Jest jak jest, nie jak powinno być ;)

[img]http://ticker.7910.org

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
Niedrogie wesele
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Marca 2006, 08:43 »
W szkołach Salezjańskich na Ku Słońcu koszt 90-100 zł za osobę w zależności od tego co sobie wybierzecie w menu (cena nie obejmuje alkoholu i napojów zimnych)

Offline Moongirl

• zapaleniec
Niedrogie wesele
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Marca 2006, 08:54 »
Bez alkoholu taka cena jest mozliwa do wynegocjowania... my w swinoujsciu placimy 130 od os z poprawinami ale bez alkoholu... czyli samo wesele gdzies kolo 100-110 od osoby placimy

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Niedrogie wesele
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Marca 2006, 10:41 »
100 zł na osobę to naprawdę bardzo niewiele... nie wiem co restauracja mogłaby zaproponować, ale napewno jakieś bardzo "liche" jedzonko. Moim zdaniem nie należy się spodziewać cudów w takiej cenie. :|

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
Niedrogie wesele
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Marca 2006, 10:56 »
Cytat: "Marta"
100 zł na osobę to naprawdę bardzo niewiele... nie wiem co restauracja mogłaby zaproponować, ale napewno jakieś bardzo "liche" jedzonko. Moim zdaniem nie należy się spodziewać cudów w takiej cenie

To wszystko zalezy od tego gdzie jest wesele. Ja place od goscia wlasnie 100 zl -i jest to jedzenie full wypas.Kilka cieplych posilkow, porcje sa duze.kazdy kto jest tam na weselu, mowi,ze jedzenia jest bardzo duzo i jest bardzo smaczne. W tej cenie sa jeszcze napoje bezalkoholowe w ilosciach be ograniczen. Wiec liche to raczej nie jest :wink:
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline Ecia

• uzależniony
Niedrogie wesele
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Marca 2006, 11:00 »
Nie jestem z Szczecina, tylko z Wrocławia, ale chciałabym się wypowiedzieć, że za 100zł nie musi być wcale takie liche jedzonko... Ja płacę właśnie 100zł od osoby i mam całkiem niezłe menu, napoje mam wliczone (oprócz alkoholu oczywiście). Dopłacam za obsługę (po północy). No i jeśli poprawiny to 20zł od osoby.
Wiem, że jedzonka jeszcze potem zostaje...

Więc wydaje mi się, że powinno dać się znaleźć taki lokal, jeśli nie ma zbyt dużych różnic cenowych między Wrockiem a Szczecinem :)

Offline azzurra
  • maniak
Niedrogie wesele
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Marca 2006, 11:07 »
Mam takie spostrzeżenie, że jak się porównuje oferty, to trzeba wszystko dokładnie policzyć. Bo, np. w jednych miejscach trzeba płacić za obsługę po północy, jak Ecia napisała, dodatkowo trzeba u nich wykupić jakąś część alkoholu (to się chyba korkowe nazywa) i napojów bezalkoholowych, w cenie nie ma tortu, ciast, owoców... A w innych miejscach menu obejmuje już tą obowiązkową ilość alkoholu, tort, ciasta, owoce, itp.
My płacimy też za wynajem sali, a nie tylko menu, ale w tym koszcie mamy jej dekorację  i obsługę po północy. Po policzeniu wyszło nam więc, że ta oferta, która się na początku najdroższa wydawała, wcale taka droga nie jest ;-)
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Ecia

• uzależniony
Niedrogie wesele
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Marca 2006, 11:17 »
W 100% zgadzam się z azzurrą - to zależy co by miało być w tych 100 złotych :) Ale podtrzymuję opinię, że da się takie lokale znaleźć, tylko niestety nie pomogę konkretnie, bo nie znam Szczecina :]

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Niedrogie wesele
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Marca 2006, 11:19 »
Ja nie wiem jak to jest z tymi cenami, ale wiem, że jak my jeździliśmy po restauracjach i mieliśmy tak mniej więcej ustalone menu tzn. chcielismy 4 dania (mięsne) gorące oprócz obiadu. Obiad z 4 rodzajami mięska do wyboru, dużo różnych przystawek itd. i wszędzie nam mówili cenę 200zł - 250zł i to bez alkoholu. Dlatego ja nie wiem nawet jakie menu może być  za 100zł.?

Offline Ecia

• uzależniony
Niedrogie wesele
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Marca 2006, 11:31 »
Marta no to u mnie jest zdecydowanie skromniej - mam obiadek (dwa albo trzy mieska do wyboru - nie pamiętam...), a potem jeszcze dwa razy podane ciepłe posiłki (też różne mięsa...) + całkiem sporo różnych przystawek, sałatek i jedzonka zimnego...A no i deser hehe. Nie mogę podać dokładnie, bo cały spis menu mam mój narzeczony, ale jak je czytałam to nie wydawało mi się, żby ktokolwiek miał wyjść głodny z wesela :)
Jak mi się uda to podam dokładnie, co mi się mieście w tych 100zł :)

Offline _maaja
  • użytkownik
  • **
Niedrogie wesele
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Marca 2006, 16:43 »
dzięki za podpowiedzi mam pytanie do Madziany czy mozesz podać mi nazwę tego lokalu  i od Ewci też bym chciała dowiedzieć się gdzie robi wesele jeszcze raz dzięki

Offline _maaja
  • użytkownik
  • **
niedrogie wesele
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Marca 2006, 16:56 »
przepraszam za błąd  w twoim nicku Eciu

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
Niedrogie wesele
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Marca 2006, 20:54 »
juz podalam...
zresztą to nie jest żadna tajemnica ;)

mam wszystko opisane w moim wątku.. :lol:

lokal to Vivaldi, jak mówiłam 3 opcje menu do wyboru.. jedzenia bylo sporo, dobre, a szyneczka pieczona w całości podawana przez kucharza, to pychotki.. ;)

ktos pisał, ze chce obiad (2 dania) +4 cieple posiłki? Tylko pytam sie po co?? Kto to będzie jadł? To jest wesele czy ma byc tylko jadłodalnia?

U mnie były oprócz obiadu chyba 2 czy 3 cieple dania, nawet nie pamiętam... ale ludzie nie mieli czasu jesć ... zespół spisywał się tak rewelacyjnie, ze wszyscy cały czas tańczyli  :mrgreen:

Offline Ecia

• uzależniony
Niedrogie wesele
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Marca 2006, 01:13 »
_maaju ja robię wesele we Wrocławiu, więc nazwa lokalu niezbyt by Ci pomogła...(mogę z resztą podać - Karczma Kasieńka :) )  
Pisałam, żeby podkreślić, że da się znaleźć salę z całkiem niezłym jedzonkiem w okolicach 100zł od osoby :)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Niedrogie wesele
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Marca 2006, 09:27 »
Cytat: "Madzialena"
ktos pisał, ze chce obiad (2 dania) +4 cieple posiłki? Tylko pytam sie po co?? Kto to będzie jadł? To jest wesele czy ma byc tylko jadłodalnia?

Madzialena u nas w Rodzince na weselach zawsze jest full jedzenia. U mojej Siostry też było tyle i wszyscy gości byli bardzo zadowoleni. Z resztą u nas cała Rodzinka zawsze daje bardzo dużo dań gorący i dużo jedzonka i przynajmniej wiemy, że jak idziemy na wesele do Rodziny to głodni nie wyjdziemy.  :)

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
Niedrogie wesele
« Odpowiedź #19 dnia: 25 Marca 2006, 14:05 »
Ja byłam już na 3 weselach( do 50 osób) moich znajomych w ,,Magnolii" na Dworcowej

Jeść można było ile się chciało, menu oczywiście bez alkoholu i napojów, no i tort trzebabyło sobie zamówić. Koszt był 75zł- i naprawdę dziewczyny było dużo rzeczy na stołach. Mój przyjaciel napoje brał z hurtowni GAGATEK na ul.Modrej (ja tez tam będę brała) -ceny mają przystępne, a napoje, które Ci zostaną i są oczywiście orginalnie zamknięte- można zwrócić do hurtowni. Więc Grzesiu wziął tyle, że chyba byśmy 2 tyg. bez przerwy pili:):)

Ale potem zwrócił i tyle- żadnych problemów z tym nie miał

Wracając do ,,Magnolii" to oni mieli wynajętego dj za 600zł. Robili wesele na 48osób i koszt całego (wraz z jego garniturkiem, jej sukienką (miała kupowaną na jakiejś przecenie w Julii) i dodatkami, do ślubu wiózł ich kolega za przysłowiową flaszkę, a tort piekł im ich zaprzyjaźniony cukiernik) - koszt całego wesela wyniósł ich niecałe 7000zł....
Serio- bez żadnego tam pierdu pierdu
Ja powiem szczerze nie wierzyłam, ale tak rzeczywiscie było, wesele robili sobie za własne pieniążki (Karolina była w 5m-cu ciąży) i naprawdę więcej nie wydali

Mi tylko nie podobały się ich obrączki...mieli kupowane na Turzynie w(tam z przodu jest slkep z biżuterią)- Ja na pewno nie chcę kupować swioch obrączek na rynku!!!!!!!!!!

Obrączki mają białe złoto z tradycyjnym (żółtym) i jakieś tam wygrawerowane listki czy coś takiego - fuu- no, ale to był ich wybór.Grawer mieli gratis a koszt obrączek 200zł  :shock:    :shock:    :shock:
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
Niedrogie wesele
« Odpowiedź #20 dnia: 25 Marca 2006, 14:07 »
chodziło mi o to, że płacili 75zł/os :lol:  :lol:

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
Niedrogie wesele
« Odpowiedź #21 dnia: 27 Marca 2006, 16:16 »
Lea, a te 75 zł/osobę to ceny z ostatniego roku?? tak pytam dla upewnienia, bo jeszcze w 2004 r. żywność była dużo tańsza niż jest obecnie (zwłaszcza mięsko było dużo tańsze), a po 1 maja 2004 r. ceny żywności wzrosły najbardziej.

Offline aniula

• entuzjasta
Niedrogie wesele
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Marca 2006, 18:17 »
Ja się rozglądałam po lokalach w Bydgoszczy to ceny od 80 zł/os ( skromne menu) bez alkoholu i ciast.  Myślę że taniej wychodzi jak się wynajmuje sale + kucharkę i kelnerki, a zakupy we własnym zakresie. Minus jest taki, że sporo jest na naszej głowie.

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
Niedrogie wesele
« Odpowiedź #23 dnia: 29 Marca 2006, 16:33 »
75/os- to cena za osobę z grudnia- wtedy byłam tam na weselu

Offline annaklosowska
  • nowicjusz
  • *
Niedrogie wesele
« Odpowiedź #24 dnia: 21 Czerwca 2006, 15:35 »
jest taka mala restauracja NIKO na dabiu, tam z tego co sie orientuje cena to ok 80 zl/osobe. lokal jest bardzo przyjemne, ale maks na 35-40 osob :)

Offline _maaja
  • użytkownik
  • **
niedrogie wesele
« Odpowiedź #25 dnia: 21 Czerwca 2006, 17:23 »
dziekuje wszystkim za pomoc ale na chwilę obecną jestem najbardziej zainteresowana zrobieniem wesela w continentalu z tego co widzę lokal mam bardzo dobrą opinię i nie jest zbyt drogi

Offline elunia99
  • nowicjusz
  • *
Niedrogie wesele
« Odpowiedź #26 dnia: 22 Września 2006, 16:17 »
Jeśli chodzi o Magnolię to nikomu nie polecam. Byłam tam kilka miesięcy temu - koszmar: zabrakło łyżeczek do torta, tależe nie były ze stołu wcale zbierane (z wyjątkiem "obiadowych") - więc pomimo tego, że nasi sąsiedzi wyszli z imprezy tuż po północy, ich brudne tależyki stały do 3:00, kiedy opuszczałam lokal, szatniarka niegrzeczna, matce panny młodej awanturę zrobiła, koszmar jakiś!