Autor Wątek: Brzuszkowe dolegliwości :(  (Przeczytany 1452 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aaguss
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.2010
Brzuszkowe dolegliwości :(
« dnia: 5 Marca 2011, 21:14 »
Chciałam się zapytać bardziej doświadcoznych dziewczyn o problemy brzuszkowe u maluszków. Otóż mój synek nie może się ostatnio wyprozniac codziennie i widac ze to go denrwuje bo sie strasznie prezy, nie to ze by plakal ciagle bo jest naprawde spokojnymd zieckiem i nie mialam z nim problemow ale napina sie i nie mzoe czasem ani pierdnac ani sie wyproznic. Dodam że ma juz 2 i pol miesiaca a nasze problemy w sumie zaczely sie po szczepieniach (6w1 i rotawirusy) i nie mam pojecia skad to wynika bo ani diety nie zmienilam(mam bardzo lekkostrawna) ani nic innego. Jest oczywiscie tylko na piersi i wyproznia sie co 3-5 dni...Miala któras z was podobne problemu?? Bo ja juz nie wiem co zrobic zeby mu pomoc...:(

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Odp: Brzuszkowe dolegliwości :(
« Odpowiedź #1 dnia: 5 Marca 2011, 21:28 »
dziecko na piersi może robić 12 kup dziennie jak i 1 na 12 dni. Tak powiedziała mi położna, która do nas przychodziła.
Jak się pręży to może masaż brzuszka? Na necie jest kilka filmików jak taki masaż się robi.

Offline aaguss
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 5 Marca 2011, 21:38 »
no wlasnie tez to slyszalam ze moze robic raz na tydzien. Jeśli chodiz o masaz to masuje mu brzuszek i klade go czesto na swoj brzuszek i masuje mu plecki to tez mu niby pomaga. Ale dzisiaj to poprostu nic mu nie pasowalo i ciagle sie wiercil wiec zaczelam sie niepokoic.... :( i nawet nie mogl zasnac tak jak b byl rozdrazniony....

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 5 Marca 2011, 21:43 »
Maluchy czasami tak mają. Tylko spokój może nas(mamy) uratować:)

Offline aaguss
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 5 Marca 2011, 22:07 »
no ja jestem bardzo spokojna...ale dzisiaj nastal dzien kryzysu...:) pociesza mnie tylko fakt ze ladnie spi w nocy wczoraj jak go polozylam po 19 to obudzil sie kolo 2 a potem spal do rpawie 8....:) wiec mogę się naszczęśćie zregenerowac..

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 9 Marca 2011, 11:43 »
Kladz małego na brzuszku - moze jest zagazowany, a to mu pomoze.
Masaże, tez super sposob.

Nozki "podwijaj" do brzucha to pomaga wyjsc kupce.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline aaguss
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 9 Marca 2011, 14:42 »
dzięki za podpowiedz ja go klade na brzuskzu bo on bardzo lubi tak spac  a jak go trzymam na reku tot ez podwijam nozki...ale jak kupki nie bylo tak nie ma.,... niewiem juz czy tot ak naturalnie ebdzie ze bedzie robil raz na 3-5dni...ale przed szczepionk to robil codziennie...:(