Autor Wątek: Zespół na wesele i DJ na poprawiny woj. zachodniopomorskie  (Przeczytany 2920 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline _patka_

• Chuck Norris
Witam! Jestem od niedawna na tym forum, a dzisiaj pierwszy raz się udzielam na nim także proszę o wyrozumiałość :) Potrzebuję kapeli na wesele oraz DJ na poprawiny które odbędą się 09. 06. 2012, kilka zespołów które spodobały mi się mają już termin zajęty także muszę się spieszyć.  Proszę o jakieś podpowiedzi.  Zespół musi być elastyczny czyli grać dla młodych i dla starszych, nie robić zbyt długich przerw, cena nie gra roli.  Pozdrawiam!

Offline Myszuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 30.04.2011
Odp: Zespół na wesele i DJ na poprawiny woj. zachodniopomorskie
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Lutego 2011, 14:44 »
polecam COMBO z nowogardu
akurat zobaczyłam na ich stronie że 8.6.12 mają wolny termin więc radzę sie pospieszyć i na razie zaklepać termin i wtedy się spotkać i zobaczyć czy wam odpowiadają

jeśli chodzi o dj-a to mogę polecić bardzo fajnego młodego pana z nastazina - paweł szewczyk

Offline Myszuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Lutego 2011, 14:46 »
miałam na myśli że 9. czerwca mają wolny termin  ;)

Offline bobas
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.10.2011
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Lutego 2011, 10:22 »
Hej,
zobacz tequila band ze szczecina
u nas zagraja i wesele i poprawiny DJ.
Dla mnie maja najlepsza wokalistke na swiecie - Marta  :)
Ania

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Lutego 2011, 13:35 »
Bobas: byłam w tamtym roku na wesele, gdzie grała tequila Band i powiem szczerze, że nie byliśmy zadowoleni z ich prowadzenia wesela.  Gitarzysta się upił, a miał "dać" solówkę, na poprawinach chorował razem z gośćmi. 

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Lutego 2011, 13:55 »
Jeszcze co do zespołu - napisałam że cena nie gra roli, ale dostaję teraz maile od zespołów które życzą sobie 7-8 tys za wieczór więc może sprostuję troszkę moją prośbę - tak do 4-5 tys nie gra roli :) a poza tym niektórzy wokaliści pięknie śpiewają, ale angielskiego w ogóle nie znają a biorą się za śpiewanie anglojęzycznych piosenek, mi to bardzo przeszkadza, sama znam angielski i pewnie dlatego.  Właśnie przesłuchuję zespoły jak wybiorę tych najlepszych napiszę tutaj i może wtedy będzie łatwiej kogoś polecić.  :) buziaki :*

Offline bobas
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Lutego 2011, 16:25 »
aniaolek to chyba pomylilas kapele albo sa dwie tequile  :)
W tym zespole nie ma po prostu w składzie gitarzysty - grają w trójkę ale z saksofonem.
Rozmawiałam właśnie o twoim wpisie z panem z zespołu bo byłam ciakawa jak to jest z tym alkoholem.
Powiedział, że twój wpis może być od konkurencji  :(  a oni tylko raz w 2010 grali na weselu z gitarzystą wynajętym na tę okazję z agencji muzycznej bo para młoda tak chciała.
Napisz mi date i miejsce tego wesela to bede mogła to zweryfikować z tym co on mi powiedział.
Zreszta na moim weselu gitarzysty nie będzie  :)
anka

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Lutego 2011, 16:49 »
Nie ma problemu, bo z żadnej konkurencji nie jestem, wesele miało miejsce w czerwcu w Nowogardzie w nowej sali Hotel Zbyszko bodajże się nazywa, i to prawda że normalnie nie gra z nimi, bo jak mój tata rozmawiał z tym gitarzystą to powiedział że na budowie pracuje hehe :) był facet który zapominał tekstu i grał na kebordzie czy jak to się pisze i dwie dziewczyny siostry, które wszystko ratowały bo ładnie śpiewały chociaż jedna gorzej ale takie jest moje zdanie. 

Offline bobas
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Lutego 2011, 17:36 »
zgadza się, to ta sama data więc zadzwoniłam do kapeli o wyjaśnienia.
 Panowie z zespołu tequila powiedzieli mi, że ten gitarzysta to był przymus bo młodzi prosili, żeby zespół wziął to wesele w zastepstwie za jakiś zespół z Koszalina, który okazał się oszustami (mieli inny skład niż na stronie int. ).
Podpisywali tę umowę na dwa tygodnie przed samym terminem wesela a ponieważ młodzi chcieli gitarzystę to wzięli gościa przez agencję artystyczną - na zastępstwo.
Trochę dziwię się, że się zgodzili na takie zmiany na ostatnią chwilę ale najważniejsze że u mnie tamtego drinkowego gościa już nie będzie.
Zespół ma grać w trójkę w swoim składzie.  Zresztą wokalistka jest już też inna - Marta - i dla mnie śpiewa rewelacyjnie.
O te zapominane teksty to nawet nie pytałam :) bo z tego co wiem, to oni wszyscy i tak śpiewają z kartek albo mają tekst na monitorach.
Byłam teraz, w listopadzie na weselu w szczecinie gdzie grał b. drogi i uznany zespół ze szczecina i laska wszystko śpiewała z monitora a ten sam tekst leciał na drugim monitorze u gitarzysty  :)
Ale ja się nie czepiam szczegółów - bo to jest chyba ze sto (albo więcej) piosenek do zaśpiewania i nie ma ludzi idealnych a w nocy każdy może być przecież zmęczony.   ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Lutego 2011, 18:34 »
bobasku mam nadzieję że nie będzie tak jak u kuzynki, rzeczywiście sami sobie młodzi wtedy zaszkodzili że nie sprawdzili tamtej kapeli i później na szybkiego szukali wtedy rzeczywiście jest ciężko, a proszę powiedz mi jeszcze jak z konkursami sami Wam coś zaproponowali? Tamte wesele było też dziwne pod tym względem że nie było w ogóle konkursów, ale to już nie wina kapeli tylko 'dziwnej' pary młodej ;]

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Lutego 2011, 19:32 »
Ja ze swojej strony tez mogę polecic COMBO i dj Andrzeja Ulhurskiego.
Przy Combo bawiłąm się u kuzynki i naprawdę pełen profesjonalizm, a Dj był na moim weselu i to samo mam zdanie.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Lutego 2011, 19:55 »
Moja mama była na weselu kilka lat temu w Nowogardzie i właśnie kuzynka miała zespół Combo, bo sprawdzaliśmy na zdjęciach tak jej na tym zależało żebyśmy ją wzięli (kapelę) wtedy jeszcze śpiewali sami faceci ale potrafili zachęcić do tańca. Teraz też dużo osób ich chwalą, ale jestem już po wstępnej eliminacji zespołów i wybrałam następujące zespoły:
Silver Band;
New Stars;
mm group;
rewia;
galileo;
lukas band;
combo;
the players. Teraz którą wybrać??? Pomożecie? Myślę że wybór mój teraz będzie uwarunkowany ceną a także prowadzeniem wesela.

Offline bobas
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Lutego 2011, 22:50 »
To wesele w Policach było dość małe bo na 50 osób ale były normalnie oczepiny i były tez jakieś konkursy ale ja już teraz nie pamiętam ile i jakie. To było prawie rok temu. Zresztą jak chcesz to zadzwon do zespolu i ci powiedza jakie robia konkursy  :)
Mają duży wybór różnych zabaw (są filmy na ich stronce ww) i jak wszystkie kapele robią konkursy na zamóienie - nam też to proponowali.
My szukaliśmy na nasze wesele ludzi, co dobrze zaspiewają i czysto po angielsku a nie po rusku a to jest niestety prawie że normą na polskich weselach.
Dla mojego narzeczonego to konkursy mogą nie istniec bo uważa że to wioska a ja tylko dla rodziny zgadzam sie na jeden - moze dwa.
Jak ktos lubi bieganie w gatkach po papier toaletowy albo szukanie kamieni w moim biustonoszu to powinien zatrudnic klauna na weselu  :)
Są gusta  ... a inny lubi teściową - jak to się mówi.
Na tym weselu w Policach wiara się bawiła b.dobrze bo wiem, ze jeszcze jedna para (tam się zresztą zaręczyli) tez wzieli ten sam zespół i to aż na czerwiec 2012. Oni też mieszkają na stałe w Anglii a umowę podpisywali w ciemno i przez swoją mamę  :)
W każdym razie życzę dobrego wyboru i żeby zespół nie zawiódł twoich wysokich aspiracji   :-[

Offline Myszuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #13 dnia: 18 Lutego 2011, 08:21 »
jesli nie chcesz się zdac tylko na naszą opinie to podpowiem ci coś
my wybralismy combo na podstawie filmów które nam pokazał nasz kamerzysta. oni nam polecili combo i lukas band i pokazali kilka urywek z wesel na których grali. to nas bardziej przekonało niż zdanie innych bo gusta są różne a to co zespoły pokazują jest oczywiście zawsze super piekne i doskonałe (przecież nie będą sobie robic kiepskiej reklamy)
jeśli masz ochote to zadzwoń do BEST VIDEO w nowogardzie i zapytaj sie czy jest taka opcja że pokażą tobie kilka urywek z tymi zespołami
są bardzo mili

Offline angel88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.06.2012
« Odpowiedź #14 dnia: 18 Lutego 2011, 16:01 »
No czuje tu naganianie przez zespoły weselne z Nowogradu - combo i lukas band.
A co niby moze powiedziec pan z firmy z Nowogardu, filmującej te zespoły skoro kręci dla nich teledyski (na ich stronkę internetową) a oni mu za to płacą.
Założyli sobie tutaj taką Nowogardzka, weselną spółdzielnie wzajemnej adoracji i wzajemnie się promują.
Na szczęście nikt nie jest taki głupi, zeby to łykac, panowie muzycy  :(
A myszak, który wysłał ponad 300 wiadomości w wiekszości z nich wychwala zespoły z Nowogardu, żenua, sorry  :(
300 wiadomości to juz prawie działalnosc gospodarcza, hi,hi.
Słuchaliśmy tego combo i lucas band - śpiewają jak krasnale zza stodoły, nic dziwnego że musza naganiac klientów  :(
Głosy dziwaczne i brzmią nienaturalnie, melodie pozmieniane w stosunku do oryginałów bo chyba nie umieją wyciągną oryginału.
Beata z albatrosa w wyk.  Combo to całkiem inna piosenka - wystarczy posłuchac melodii.  Lukas band nie ma normalnego teledysku z imprezy (na żywo) tylko filmy z podłożonym dźwiękiem, podobnie combo.
Ja jestem z okolic Szczecinka i u nas takie kapele padają po pół roku a ceny widze tez macie dziwne - 3000 wesele.  U nas chłopaki graja za 2100-2500 i to o niebo lepiej.
Polecam szukac zespołów Szczecinek a nawet Piła bo nawet z przejazdem wyjdzie taniej a napewno dużo lepiej.
Nie piszę żadnej nazwy zespołu, zeby nie było że kogoś reklamuję ale to co tu widze to mnie po prostu rozwaliło.

Offline Myszuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Lutego 2011, 08:02 »
angel88..... jeśli z myszakiem chodzi tobie o mnie to tutaj kilka słów do ciebie
żenua to jestes ty!! i co z tego że wychwalam zespół combo?? słyszałam jak grają, widziałam nagrania z wesel i wiele osób potwierdziło nam dobrą opinie ..... więc ja dla siebie mogę ich spokojnie polecać.
co do tego pana który filmuje ten zespół..... pewnie chodzi tobie o moją odpowiedz żeby zapytac sie kamerzysty czy nie pokazałby kilka ujęć z wesela..... skąd ty wiesz że ta sama osoba kręci filmiki dla nich???

moim zdaniem lepiej nie obwiniaj ludzi za to że mówią w odpowiedznim wątku co myslą o danym zespole i przedstawiaj ich jeszcze jako członków tych zespołów którzy robią sobie na wzajem reklamę!!!

więc zanim zaczniesz ludzi obrażać to zamknij tą swoją jadaczkę albo przynajmniej sie dokładnie dowiedz czy osoby które wychwalają zespoły są ich członkami lub po prostu zadowoleni klienci!

Offline MELODYJKA

• bywalec
  • data ślubu: oj dawnoo;)
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Lutego 2011, 20:44 »
spoko ,krypto reklama zajmuje sie w tym watku ktos inny...

witaj Marku na e-wesele......
prawdziwy przyjeciel wie o Tobie wszystko ...a mimo to nadal Cię lubi...

Offline Jaszczurka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Lutego 2011, 22:07 »
Ja szczerze i gorąco polecam MMGroup. Madzia- wokalistaka super babeczka, kontaktowa, ugodowa i z pięknym głosem!
U mnie też zagrają w lipcu 2012. Bawiłam się przy nich na weselu, a moi rodzice chyba na 3 i zawsze byli zadowoleni.
Tylko szybko trzeba się decydować, bo są rozchwytywani

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Lutego 2011, 12:06 »
Wybraliśmy z moim Maćkiem zespół New Stars z Kołobrzegu tylko dopłacimy za wokalistkę ponieważ normalnie grają w trójkę bez wokalistki, ale przysłali Nam demo wokalu tej Pani i ją też bierzemy. Z moich doświadczeń w szukaniu zespołu strasznie zawiodłam się na San Sebastian, zadzwoniłam do TYPA a on do mnie od razu na TY jakbyśmy się znali!!! Zero konkretów przez telefon musiałam prawie się prosić o cenę. Ogólnie traktowanie człowieka przez gościa było straszne. Takie rzeczy też odstraszają człowieka. Poza tym spotkałam się z opinią i to od mojej kuzynki że trzeba ich pilnować bo lubią wypić! :o niedopuszczalne!!!!!!!!!!!!!!1

Offline sroczka28
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03.06.2011
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Lipca 2011, 15:22 »
Cytat: Anio0lek link=topic=23482. msg1468286#msg1468286 date=1297848202
Witam! Jestem od niedawna na tym forum, a dzisiaj pierwszy raz się udzielam na nim także proszę o wyrozumiałość :) Potrzebuję kapeli na wesele oraz DJ na poprawiny które odbędą się 09.  06.  2012, kilka zespołów które spodobały mi się mają już termin zajęty także muszę się spieszyć.   Proszę o jakieś podpowiedzi.   Zespół musi być elastyczny czyli grać dla młodych i dla starszych, nie robić zbyt długich przerw, cena nie gra roli.   Pozdrawiam!

Witam,

ja mogę z czystym sumieniem polecić Andrzeja Ulhurskiego :))), profesjonalny, elokwentny, potrafi odnależć się w każdej sytuacji (a takich podczas wesele nie brakuje) i zachęcić gości do zabawy, wesoły.   Jeśli ktoś wybiera nowoczesną formę, to wybór Andrzeja jest strzałem w 10!!!!

pozdrawiam

Iwona

Offline elistek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02.07.2011
« Odpowiedź #20 dnia: 12 Lipca 2011, 18:12 »
Ja miałam zespół na weselu i DJ na poprawiny! Zespół The Players - niesamowici! poprostu rewelacja - ja sama przetańczyłam całe wesele przy ich wspaniałej muzyce! świetnie dobrany repertuar, nawet gdy grali "coś dla starszych" bawili się też młodzi i na odwrót.  Jestem zachwycona, wszyscy goście też! Bawiła się cała sala, nikt nie siedział oprócz dwóch babć, którym już wiek nie pozwala na szaleństwa, ale nóżką sobie przytupywały ;) Z czystym sumieniem polecam, bo był to mój najlepszy wybór jeżeli chodzi o muzykę na wesele :) a na poprawinach DJ-em była PAweł Szewczyk - świetny chłopak! Nie chciałam, by na "naszych" poprawinach nikt nie tańczył.  I to też był świetny wybór, bo udało mu się wyciągnąć na parkiet jeszcze parę osób, a po udanym weselu, było to trudne, więc dziękuję i Zespołowi The Players z Nowogardu i Pawłowi Szewczykowi z Maszewa :) Polecam!!

Offline Hannah07

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 13 Października 2011, 22:13 »
Absolutnie polecam zespół MM Group.  Grali na moim weselu, goście byli zachwyceni.  Wokalistka Magda - bardzo konkretna babka.  Tak jak ustalisz, tak będzie.  Ma rewelacyjny mocny głos. 
Jeżeli chodzi o cene, to pamiętajcie, że zespół składa się z 5 osób (4 instrumenty) i podzielcie to na piątkę osób.  Jak kogoś nie stać, to niech wybierze tańszą opcję, ale wtedy muzykę będą puszczać z syntetyzatora, jeden pan będzie grać na klawiszach do tego pani będzie śpiewać.  A cena - ok.  2500 zł (na dwie osoby 1. 250)
Zespól MM Group ma własny sprzęt i oświetlenie.  Nie piją wódki, więc nie ryzykujecie zakończeniem wesela po 24 godz.  ;) no i świetnie sobie radzą z "pijanymi wujkami".  Polecam!

Offline karolinciasto

• forumowicz
  • data ślubu: 20.10.2012
« Odpowiedź #22 dnia: 14 Października 2011, 00:03 »
Zastanawiam się nad DJ'em na poprawiny.   Może wie ktoś ile mniej więcej biorą? POzdrawiam!!

Offline O-neill
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013
« Odpowiedź #23 dnia: 26 Października 2011, 00:23 »
polecam Bosto Band, można się umówić na ich próbę i usłyszeć ich na żywo a nie z demo, które zawsze będzie brzmiało inaczej. . .
pozdrawiam ;)

Offline aneksy25
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #24 dnia: 2 Listopada 2011, 19:11 »
Cytat: O-neill link=topic=23482. msg1604236#msg1604236 date=1319581413
polecam Bosto Band, można się umówić na ich próbę i usłyszeć ich na żywo a nie z demo, które zawsze będzie brzmiało inaczej.  .  . 
pozdrawiam ;)

ja z całego serca mogę również polecić zespół BOSTO BAND z okolic Gryfina, miałam wesele 30 lipca 2011 roku i jestem bardzo zadowolona.  Zespół gra na żywo, chciałabym podkreślić tutaj wspaniały głos wokalistki, w jej wykonaniu piosenki brzmiały lepiej niz w orygianałach!!!! Czytałam ze zwracasz uwagę na anglojęzyczne wykonywanie piosenek - w tym przypadku nie ma takiego problemu gdyż Pani Martyna zna angielski perfekcyjnie.  Jestem zadowolona również z profesjonalnego prowadzenia oczepin, fajnego i elastycznego repertuaru.  Reasumując - sympatyczna grupa:) jeszcze raz gorąco POLECAM!!!!