Autor Wątek: Najlepszy wybor!!!  (Przeczytany 16540 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pszczolka
  • nowicjusz
  • *
Najlepszy wybor!!!
« dnia: 6 Marca 2006, 06:47 »
Proponuje aby w tym watku mozna bylo wpisywac namiary na sprawdzone np. orkiestry, fotografow, kamerzystow itp z Bydgoszczy aby nikt sie nie nacial a mial udane wesele. Wiec jak macie jakies ciekawe namiary to wpisujcie!! Ja np moge polecic salon slubny na Grudziadzkiej w Bydgoszczy.Maja duzy wybor i ceny bardzo przystepne. Np sukienke jaka wybralam w innym salonie nie powiem jakim widzialam o 1000 zl drozsza. Szok ta sama suknia 1000 zl drozsza:o:o:o

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #1 dnia: 6 Marca 2006, 09:17 »
aż takie rozbieżności cenowe???

a to napewno ten sam materiał??? moze jedno to oryginał a drugie kopia????

wiem,ze sa duże róznice cenowe w róznych miastach.. moja persja kosztowała  w oświęcimiu 2800zł a w szczecinie 3600zł
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline klaris
  • użytkownik
  • **
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #2 dnia: 6 Marca 2006, 10:17 »
Polecam hurtownię materiałów na Fordońskiej przy Spółdzielni Inwalidów. Zespół i salę (jeśli bedzie dobrze) polecę po ślubie, a to już tuż tuż...

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #3 dnia: 6 Marca 2006, 16:19 »
Cytat: "klaris"
Polecam hurtownię materiałów na Fordońskiej przy Spółdzielni Inwalidów.

jakich materiałów? chodzi o tekstylia? bo ja czymś takim byłabym zainteresowana...

ja, cały czas, polecam sklep Fifi na Wełnianym Rynku... Tanie uszycie ładnych sukienek (nie tylko ślubnych)! Mozesz sobie sama wybrać fason! wszystko na miarę, szybko i profesjonalnie!

Offline klaris
  • użytkownik
  • **
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #4 dnia: 7 Marca 2006, 10:07 »
materiały, tkaniny na suknie slubne i  nie tylko, duży wybór a ceny kilkakrotnie niższe niż w sklepach, nawet tych najtańszych

Offline Aniołek

• uzależniony
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #5 dnia: 7 Marca 2006, 11:29 »
o prosze! przejde sie tam...Może kupie podszewkę na dekoracje??

Offline Aniołek

• uzależniony
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #6 dnia: 7 Marca 2006, 17:34 »
Cytat: "klaris"
Polecam hurtownię materiałów na Fordońskiej przy Spółdzielni Inwalidów

Klaris, tak dumam i dumam i jakos nie mogę sobie skojarzyc gdzie dokładnie jest Spóldzielnia Inwalidów... na jakiej jest wysokości? Kojarzę budynek, ale nie moge go umiejscowic...

Offline klaris
  • użytkownik
  • **
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #7 dnia: 7 Marca 2006, 18:08 »
Kilkaset metrów od Jusk w stronę Ronda Fordońskiego i jeszcze mniej od ronda w kierunku Fordonu.Po drugiej stronie też jest sklep z materiałami (ul.Polanka) ale obiciowymi (tapicerki). Wchodzi się w szeroką bramę, po prawej jest właśnie spółdzielnia, po lewej trzeba iść w kierunku płotu i tam jest hurtownia materiałów.Ceny naprawdę bez porównania z miejskimi.Tam szukam (ciągle szukam) materiału na swoją sukienkę. A że wybredna jestem, a moja mama jeszcze bardziej, to ciągle jej nie mam.

Offline klaris
  • użytkownik
  • **
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #8 dnia: 7 Marca 2006, 18:09 »
A może by tak krótko opisać bydgoskie salony, w których przymierzałyśmy suknie. Taka pomoc dla tych, które się dopiero wybierają...

Offline Aniołek

• uzależniony
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #9 dnia: 7 Marca 2006, 19:18 »
byłam w Barbarze - pani miła, ale nic nie przymierzałam.
Później juz trafiłam do "mojego" pana z Fiffi i juz wiecej nie potrzebowałam!

Klaris, dzięki! tak myslałam, ze ta Spółdzielnia jest gdzies niedaleko mojego akademika :oops:  :wink: A twój krawiec nie moze ci zamówic materiału, jaki by ci odpowiadał?

Offline ala
  • nowicjusz
  • *
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #10 dnia: 8 Marca 2006, 13:38 »
Cześc jeśli chodzi o salony to polecam Agnes na Gdańskiej. Ja tam wybrałam swoją sukienkę. Obsługa bardzo miła, duży wybór, ceny przystępne i wszelkie dodatki jakie potrzebujesz możesz skompletowac na miejscu- sa też ubrania dla panów oraz sukienki np na poprawiny czy dla swiadkowej.

Offline ździebło

• użytkownik
  • **
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #11 dnia: 8 Marca 2006, 14:18 »
Przymierzałam suknie ślubne chyba we wszystkich salonach w Bydgoszczy i polecam je wszystkie:) Dzisiaj wybieram się na dworcową. Tam już byłam kilka razy, ale dopiero dzisiaj bedę przymierzać. Ogólnie wszędzie panie są bardzo miłe i sporo doradzają :) Chociaż czasami zdarzają się dwie sprzeczne rady dotyczące tego samego :)

Offline klaris
  • użytkownik
  • **
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #12 dnia: 8 Marca 2006, 15:23 »
Mój krawiec to ciocia! Ale moja mama zna się na tych wszystkich materiałach (właściwie to od wielu lat większość rzeczy szyjemy, pod tym względem mam naprawdę dobrze - zawsze pasuje!) Na spółdzielni jest duży napis GRYF, o obok jest mała stacje Orlenu (naprawdę mała)

Offline klaris
  • użytkownik
  • **
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #13 dnia: 8 Marca 2006, 15:24 »
Ja z naszych salonów też jestem zadowolona, najbardziej z Madonny (choć ceny zwalają z nóg).To miłe gdy wszyscy skaczą wokół i mówią, że pięknie się wygląda.

Offline ździebło

• użytkownik
  • **
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #14 dnia: 8 Marca 2006, 19:56 »
Przymierzyłam na dworcowej trzy suknie. Całkiem inne niż ta, na którą się uparłam :) No i oczywiście znowu mam namieszane w głowie:) Ja nie wiem co to będzie jak naprawdę trzeba będzie się zdecydować:) Myślałam, że już wiem co chcę...

Offline klaris
  • użytkownik
  • **
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #15 dnia: 9 Marca 2006, 19:50 »
To tak ja u mnie.Miałam ustalone cechy sukienki, a przymierzyłąm i od razu oszalałam na punkcie zupełnie odmiennej.

Offline klaris
  • użytkownik
  • **
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #16 dnia: 9 Marca 2006, 19:52 »
A moze macie jakieś sprawdzone cukiernie (nie-Sowa).Szukam tortu, bo ciasta to sami (same) pieczemy.

Offline klaris
  • użytkownik
  • **
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Marca 2006, 16:12 »
Znalazłam jeszcze inne hurtownie tkanin, niestety nigdy w nich nie byłam, więc prosze o opinie.
ul. Podolska 6
ul. Fordońska 30 "Kałek"
ul. Saperów 191 'Paulinex"
ul. Fordońska 27a 'Viton"
ul. Gryczana 7 "Dontex"
ul. Szajnochy 6 - także pasmanteria :lol:

Offline pszczolka
  • nowicjusz
  • *
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Kwietnia 2006, 21:40 »
Cytat: "monia"
aż takie rozbieżności cenowe???

a to napewno ten sam materiał??? moze jedno to oryginał a drugie kopia????

Absolutnie niee kopia!!
Nazwałabym to po prostu prozaicznym Fuksem.
Jak dla mnie sukienka fantastyczna.. z resztą identyczna jak w droższym sklepie.
Zaraz wyjaśnię skąd ta różnica w cenie:
Suknia firmy glamur...

Kupiłam ją  w komisie. Została tam wystawiona pprzez inną dziewczynę..która kupiła ją wcześniej naswó ślub.. ale zaszła w ciążę.. więc sami rozumicie....

Tysiąc złotych za suknię z welonem, rękawiczkami, bolerkiem - sądzę, że był to udany zakup:):):)

Offline michalina

• nowicjusz
  • *
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Kwietnia 2006, 11:14 »
Ja też niedługo będę musiała zdecydować się na jakąś suknię, ale jak na razie nic nie powaliło mnie na kolana (no może za wyjątkiem jednej sukni z Madonny ale niestety 6000...). Mam pytanko - gdzie dokładnie jest sklep z sukniami na Grudziądzkiej? Tam jeszcze nie byłam a z tego co piszecie to warto.

Offline michalina

• nowicjusz
  • *
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Kwietnia 2006, 11:43 »
Jeśli chodzi o salony ślubne to do tej pory zwiedziłam
-Madonna-wszystko fajnie tylko drogo
-Nowy salon na Dworcowej - jesli dobrze pamietam nazywa sie Dominika - miła kobietka, suknie też nawet fajne (szyją też z katalogów) a ceny rewelacyjne - maksymalna to około 1300
-Agnes-ktoś opisywał wyżej więc nie będę się powtarzać
-2 salony na Focha - w tym obok naleśników spory wybór, ceny do zniesienia, tylko ostatnio jak tam mierzyłam to pani powiedziała, że "niektóre dziewczyny przychodzą mierzyć po 5 razy to już wtedy nie pozwalamy". No cóż - moim zdaniem jak ktoś zamierza kupić suknie za 2-3tys to ma prawo się jej przyjrzeć, ale to widocznie tylko moje zdanie. Zniechęciła mnie bardzo. W drugim salonie jest za to bardzo cierpliwa dziewczyna, wybór troszkę mniejszy, ale suknie ładne i przy szyciu można je troszkę modyfikować.
-Barbara na Gdańskiej - pani na moje pytania odpowiadała - tak, nie, nie wiem - więc sobie poszłam, tymbardziej, że nic nie wpadło mi w oko
-salon na kujawskiej - podobno dobry jak ktoś chce sobie szyć coś z katalogu ale ja wolę najpierw zobaczyć na żywo i przymierzyć więc dla mnie odpada
To chyba tyle. Jak mi się jeszcze coś przypomni to napiszę.

Offline Megii

• bywalec
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Kwietnia 2006, 17:10 »
Dziewczyny do Żnina jest blisko...sukienki sa takie jak w Bydgoszczy, a jest o polowe taniej ...POLECAM

Offline lukes
  • użytkownik
  • **
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Kwietnia 2006, 11:38 »
My takze polecamy salon w Żninie. Jest b.duzy wybor, szyja na miare i jest naprawde tanio.

Offline abigail
  • nowicjusz
  • *
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Maja 2006, 21:38 »
Dzięki, uśmiecham się do Ciebie i pozstałych uczestników Forum :D  :)  :)  :)  :)  :)

Offline lukes
  • użytkownik
  • **
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #24 dnia: 12 Czerwca 2006, 22:56 »
na Gryczanej maja duzy wybor w materialach. Pozdrawiam!

Offline Megii

• bywalec
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #25 dnia: 16 Czerwca 2006, 00:16 »
A ja polecam na Tucholskiej jeszcze...moja kolezanka tam wypozycza...jest bardzoa bardzo duzy wybor...i sa sliczne sukienki...a wypozyczenie to tylko 250 zł :shock:
ja sie dowiedziaalm o nim dopiero teraz wiec dla mnie to juz za pozno...ale polecam :!:

Offline magdazar
  • nowicjusz
  • *
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #26 dnia: 16 Czerwca 2006, 15:09 »
Wiecie może gdzie moge kupić ładne buciki w kolorze ecru?
Przeszłam Dworcową i część Gdańskiej i nic  :?
A do ślubu tylko 2 tygodnie :roll:
Magda

Offline klaris
  • użytkownik
  • **
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #27 dnia: 21 Czerwca 2006, 17:32 »
Ja kupiłam niecałe dwa tygodnie przed ślubem w Fordonie prze drynkiem , koło cukierni Sowa, mają spory wybór.Szukałam nawet w sklepach internetowych ,a miałam dodatkowe wymagania- na [płaskim obcasie, zaokrąglone czubki i roz.40-41.

Offline magdazar
  • nowicjusz
  • *
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #28 dnia: 21 Czerwca 2006, 20:46 »
dzięki wielkie!
Już kupiłam buciki :D

Oto one:

niewiem jak wam ale one mi sie bardzo podobają, i będe mogła je nosić po ślubie :D  :D  :D
A tak w ogóle to one mają kolor ecru, na zdjęciu widac jakby były białe, i sa ze skórki.
Magda

Offline Agila133

• nowicjusz
  • *
Najlepszy wybor!!!
« Odpowiedź #29 dnia: 1 Lipca 2006, 22:19 »
Lukes dzieki wielkie.   :D  Usmiecham sie do was wszystkich
Widze ze  powiemy TAK w tym samym dniu :)

Dopiero dzis tu zagoscilam. Na dzien dzisiejszy mamy zarezerwowana sale i kamerzyste. Mam problem ze znalezieniem dobrego zespolu muzycznego. Moze Wy macie kontakt do sprawdzonych kapel. Byłabym bardzo wdzięczna.
Przymierzanie sukien mam jeszcze przed soba ale na pewno sie z Wami podziele cennymi wiadomosciami. Juz wiem ze w Żninie i Inowrocławiu sa swietne krawcowe, które zmaterializuja kazda wizje wymarzonej sukni ;)

Życze przecudownych wrazen w Tym dniu ;)
Pozdrowienia dla wszystkich :)