Autor Wątek: Adams band  (Przeczytany 5925 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline saczek85
  • nowicjusz
  • *
Adams band
« dnia: 25 Stycznia 2011, 22:30 »
Witam wszystkich,

forum śledzę od wielu miesięcy bardzo mi się przydało przy poszukiwaniu sali.  Ale teraz nadszedł czas na zespół.

brałem pod uwagę Music Time, ale . . .  niedługo spotkanie z zespołem Adams Band i chciałbym poznać wasze opinie, znalazłem 2 wątki z ich udziałem ale w nich nic konstruktywnego nie znalazłem.  A jakieś wyrwane z kontekstu opinie na ich temat nie przemawiają do mnie.  Dlatego prosiłbym o rozwinięcie dyskusji na temat tego zespołu ! Oczywiście chętnie wysłucham sugestii na temat innych zespołów o których jeszcze nie mam pojęcia, że istnieją. 

Generalnie wesele odbędzie się w Katowicach czerwiec 2012, jednodniowe, cena - nie gra roli (nie jestem bogaty, ale na razie nie chcę wprowadzać ograniczeń w tej dziedzinie).  Chodź do mnie przemawia bardziej klimat rockowy, wybierając zespół wiem, że muszę być elastyczny i klimat biesiadny będzie chyba uniwersalny.

Proszę o opinie na temat zespołu wymienionego w temacie, oraz propozycję "sprawdzonych" przez was osobiście zespołów, kontakt na priv w szczególności strony www mile widziane, ale proszę też szerszą opinię o zespole na forum ogólnym zostanie dla potomnych.  Wiem, że jest opcja szukaj i czynnie ją używam, ale ciężko przy takiej liczbie wątków coś wyłapać sensownego.

Serdecznie pozdrawiam !

Offline saczek85
  • nowicjusz
  • *
Odp: Adams band
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Stycznia 2011, 16:58 »
Dziękuję wszystkim za tak szeroki odzew ;]

Zespół i sala zarezerwowane ! nie Adams Band.

Offline candy
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Stycznia 2011, 17:29 »
A kto jeśli można wiedzieć?Bo po przejrzeniu dema tego zespołu też nie jestem jego fanką;)

Offline saczek85
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 3 Lutego 2011, 00:47 »
Do nas bardzo przemówił zespół Flanger i ich zarezerwowaliśmy ;) Odpowiada nam koncepcja jaką mają na zabawę (raczej stonowana) no i bardzo dobry wokal całej czwórki, oraz płynnie brzmiące piosenki z językach obcych.  Poza tym szef zespołu jest bardzo fajną osobą.

Wcześniej rozmawialiśmy osobiście z Adams Band i Music Time oraz przeglądaliśmy wiele innych ofert.

Offline iwonaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.05.2011
« Odpowiedź #4 dnia: 7 Lutego 2011, 23:24 »
Ja osobiscie super bawilam sie u mojego brata z zespolem johnyangels z gliwic  ,sami z przyszlym meżęm mamy juz ich zarezerwowani na maj tego roku,profesjionalne podejscie do zabawy,super wokal i mega impreza,polecam, mają stronkę dodajesz do nazwy zespołu kropke i pl,pozdrawiam

Offline poziomka19714
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Lutego 2011, 20:58 »
Ja tam nie zapomnę wesela z udziałem AdamsBand ;D Przednia zabawa, różnorodny repertuar. . .
Poprostu profesjonalnie i z ogromnym poczuciem humoru.  I o to chyba w tym wszystkim chodzi? ;D

Offline żonka30
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 3.07.2010
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Września 2011, 11:09 »
Miałam przyjemność wpółpracować z zespołem "Adamsband" na własnym weselu.  Oboje z mężem byliśmy pod wrażeniem profesjonalizmu całej grupy :).  Repertuar dla każdego,krótkie przerwy,zabawy dostosowane do gości no i przede wszystkim oczepiny,które gościom zapadły głęboko w pamięć,o nas już nie mówiąc :):).  Jako para młoda niczym nie musieliśmy się martwić,wszystkim zajął się zespół a my mogliśmy spokojnie zająć się gośćmi.  Choć uprzedzano nas ,że na własnym weselu para młoda bawi się najmniej my wybawiliśmy się za wszystkie czasy ,do rana ,razem z najbliższymi:).  Nie powiem,byliśmy pełni obaw bo zespół znalezliśmy w internecie ale już na rozmowie wstępnej z Eddiem wiekszość z nich była rozwiana:).  Także wszystkim Parom z czystym sumieniem polecamy ten zespół bo naprawdę odwalają kupę dobrej roboty do tego w dobrej cenie:)

Offline taktak
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.05.96
« Odpowiedź #7 dnia: 2 Stycznia 2012, 12:48 »
A ja miałem wątpliwą przyjemność bawić się z AdamsBand na tegorocznym sylwestrze, dosłownie wszystko było super i menu i wystrój i dużo miejsca do tańca. . .  gdyby tylko umieli grać.  Przyjechali w 2 os.  składzie i ok pewnie tak uzgodniono ale lepiej było włączyć radio.  Teraz zanim gdziekolwiek zapłacę za impezę najpierw sprawdzę  czy tam przypadkiem nie grają. 

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #8 dnia: 5 Stycznia 2012, 14:40 »
A ja miałem wątpliwą przyjemność bawić się z AdamsBand na tegorocznym sylwestrze, dosłownie wszystko było super i menu i wystrój i dużo miejsca do tańca. . .  gdyby tylko umieli grać.  Przyjechali w 2 os.  składzie i ok pewnie tak uzgodniono ale lepiej było włączyć radio.  Teraz zanim gdziekolwiek zapłacę za impezę najpierw sprawdzę  czy tam przypadkiem nie grają. 

Co masz na myśli?

Offline taktak
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 8 Stycznia 2012, 19:05 »
Co mam na myśli? Fałszowali niemiłosiernie.  Między zwrotkami robili takie przerwy że każdy stawał myśląc,  że to już koniec utworu.  Źle ustawiony sprzęt, słów prawie nie można było zrozumieć.  "Góralu czy Ci nie żal " poznaliśmy ze znajomymi  tylko dzięki melodii.  itp.  itd.  I cóż.  Pewnie ktoś ma o nich inne zdanie, nie wiem , ja po prostu piszę jak było.  Nie wierzycie, przekonajcie się sami, ale może nie na swoim weselu czy sylwestrze, może najpierw na jakiejś mniejszej uroczystości bo szkoda tak ważnego wieczoru.  To nie tylko moje zdanie, nie byliśmy tam sami.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #10 dnia: 9 Stycznia 2012, 09:37 »

Pozwoliłem sobie ściągnąć z Ich stronki internetowej wypowiedź, a zarazem reklamę o zespole. Jak to się ma do rzeczywistości ? :D

Jesteśmy profesjonalnym zespołem muzycznym zajmującym się obsługą takich imprez jak wesele, sylwester, studniówka czy impreza firmowa. Profesjonalizm i doświadczenie muzyków i konferansjerów wchodzących w skład zespołu daje pewność powodzenia imprezy , profesjonalnego prowadzenia oraz ciekawego repertuaru zarówno muzycznego jak i zabawowego. Określenia "zespół na wesele" , "zespół weselny" , "zespół na sylwestra" , "Kapela weselna" , "zespół muzyczny" lub "zespół muzyczny na wesele" oczywiście pasują do naszej działalności. Jednak staramy się iść o krok dalej. Doradzamy parom młodym w kwestii organizacji wesela ,zabaw , konkursów i zagospodarowania czasu wesela tak by goście nie mieli czasu się nudzić.Kapela AdamsBand działa już od kilkunastu lat . Jesteśmy zespołem muzycznym z województwa Śląskiego.

Zespół na wesele różni się od zespołu muzycznego, który zajmuje się jedynie wykonywaniem muzyki właśnie tym, że potrafi poza zapewnieniem dobrej muzyki tanecznej również zająć się Waszymi gośćmi i zorganizować im rozrywkę przez okres co najmniej 12 godzin. Pamiętajmy o tym że dla organizacji wesela nie wystarczy zagranie pięciu ładnych piosenek. Pięć piosenek to czas ok. 15 minut. Można to ładnie pokazać na demo, lecz co zrobić z kolejnymi 11 godzinami i 45 minutami ? Oczywiście to tylko taki przykład, może przejaskrawiony. Jednak organizując wesele czy imprezę firmową należy pamiętać o tym że to nie jest koncert, który trwa kilkadziesiąt minut. Zespół muzyczny musi mieć na prawdę wielkie doświadczenie aby poradzić sobie w każdej sytuacji. Właśnie dlatego uważamy, że muzyka to jedynie część repertuaru zespołu na wesele. Tutaj trzeba być zarówno zespołem muzycznym , kabaretem jak i wprawnym konferansjerem, który potrafi wybrnąć z wielu nieprzewidzianych sytuacji. Zespół na wesele musi bawić gości przez co najmniej 12 godzin, a często na drugi dzień musi również poprowadzić poprawiny.

Offline taktak
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 9 Stycznia 2012, 15:20 »
Tak, czytałem to :)) I powiem tak, jeżeli to było ich poczucie humoru to dosyć mocno specyficzne.  Nie jestem człowiekiem złośliwym.  Naprawdę.  Jest to moja pierwsza negatywna opinia w historii internetu, ale tym razem powiedziałem sobie: nie daruję.  Być może na sylwestrze grali  właśnie po jakimś weselu i jeszcze po poprawinach nie śpiąc w ogóle. . .  tylko jeżeli nie daje się rady po co brać na siebie aż tyle.  Jedno jest pewne, "kabaret" odstawili niezły.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #12 dnia: 10 Stycznia 2012, 07:23 »
....  Jedno jest pewne, "kabaret" odstawili niezły.

Chociaż jedno im się udało :D, ale zapewne pracują nad sobą i jak piszą na swej stronce starają się iść o jeden krok dalej. ;)

Offline szymek31
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Stycznia 2012, 17:28 »
Adamsband to zespół, który znam bardzo dobrze.  Przypadkowo pojawiliśmy się na Sylwestrze zeszłorocznym, na którym grali właśnie adamsi.  Po tej imprezie moja siostra zdecydowała się właściwie od razu na zarezerwowanie ich na swoje własne wesele.  Wiadomo- były obawy, są zawsze:) ale w ich przypadku niepotrzebnie.  Wszystko dograne i zgrane od samego początku a muszę przyznać, że ani ilość gości (150) nie była łatwa do ogarnięcia ani rozkład sali (w oddzielnej byli goście, w oddzielnej zespół) .  Grali w dwie osoby a wszyscy byli zachwyceni, profesjonalne ogranie wszystkich żelaznych punktów programu (wejście Pary Młodej,tort ,oczepiny), świetne zabawy nie przekraczające granic dobrego smaku, repertuar w zasadzie dla każdego coś miłego, granie do ostatniego gościa i świetny kontakt przez całe wesele.  Teraz to ja szykuję się do własnego wesela, które ma się odbyć lada chwila, oczywiście grają na nim Adamsi.  Mam nadzieję, że wszystko pójdzie sprawnie i nie zawiedziemy się na nich, choć patrząc na poprzednie imprezy właściwie jestem tego pewien:)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #14 dnia: 31 Stycznia 2012, 07:19 »
No i powiało trochę ciepłem :).  Jak miło :calus:

Offline sabikolasinka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Stycznia 2012, 16:32 »
bawiłam się przy Adamsband