Autor Wątek: COMBO, MINI BAND, FAIR PLAY czy KEY BAND??  (Przeczytany 2756 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
COMBO, MINI BAND, FAIR PLAY czy KEY BAND??
« dnia: 20 Stycznia 2011, 00:21 »
ktory jest z nich wedlug was najlepszy?? chodzi o taki,ktory przede wszystkiem wspaniale prowadzi wesele i ma kontakt z goscmi w kazdym wieku, organizuje konkursy , ale ma rowniez swietny wokal i roznorodny repertuar?? kto zajmie pierwsze miejsce ?? z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi i uzasadnienia:):):)

Offline syladance1979
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.12.2012
Odp: COMBO, MINI BAND, FAIR PLAY czy KEY BAND??
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Stycznia 2011, 00:02 »
Wszystkie są sympatyczne:)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Stycznia 2011, 00:14 »
no i to jest wlasnie moj problem:) ale z key band zrezygnuje raczej bo chce rowniez wokal damski...ale wciaz mam dylemat z trzema ech...

Offline syladance1979
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Stycznia 2011, 01:15 »
Znam Mini Band, ale wspólpracowałam  kiedys z bratem P. Andrzeja, który ma Tomi Band. Też bardzo sympatycznie śpiewa i prowadzi. Key Band są super, ale fakt - brak damskiego wokalu...

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Stycznia 2011, 01:49 »
tak z opinii forum to o fair play poza tym,co juz jest to nikt nie napisal, przewija sie combo i mini band, ale jak dzwonilam do pana z mini band to mowil,ze nie bardzo ma sie jak ruszyc i jedynie mozna sie z nim spotkac w nowogardzie, ale jakos malo zachecajacy byl,nie wiem,moze to tylko takie wrazenie mialam,ale z combo super sympatyczny kontakt i telefoniczny i mailowy,a poniewaz nie wiem czy bede w PL przed slubem,wiec to tez byloby wazne.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Stycznia 2011, 00:02 »
dziewczyny pomozcie:)combo ma dobre opinie,mini band tez,a ja juz nie wiem,ktory zespol wybrac...ktory ma lepszy kontakt z goscmi i lepiej prowadzi wesele,a moze lepiej spiewa? ciezko mi to wszystko wychwycic z filmikow :(:(:(

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Stycznia 2011, 10:11 »
Spotkaj się z każdym z wymienionych zespołów i sama oceń. Ile osób, tyle opinii pojawi się na ten temat na forum. Te zespoły maja się podobać Tobie, a nie koleżankom i kolegom z forum, bo to Wasze weselisko a nie Ich. Z doświadczenia wiem że chwila nawet rozmowy "face to face" czyni cuda. Żadne demówki ani filmiki nie oddadzą charakteru człowieka. :) Życzę mądrego i dobrego wyboru , pozdrawiam 

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Stycznia 2011, 14:00 »
niestety pan z mini band nie za bardzo uwaza za sensowne spotkanie,ze podobno wszystko mozna omowic przez telefon,a poniewaz kazda osoba z zespolu jest z innego miasta to tymbardziej jest to utrudnione,no nie wiem,co o tym myslec,ale ogolnie pan odpowiada na wszystkie pytania, dlatego tez spotkam sie z combo i fair play,a key-band ostatecznie puszcze zrezygnowac,bo zdecydowalam,ze chce wokal damski,takze zobaczymy jak po spotkaniu,wieki dzieki za wpisik:)

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Stycznia 2011, 14:28 »
nie ma sprawy , jakby coś nie poszło jak trzeba (czego nie życzę), mogę polecić jeszcze dwa konkretne zespoły: "Spontaniczni" i "Muzykanci". Nie wiem jak u Nich z terminami ani jak cenowo , ale jeśli chodzi o muzykę - naprawdę warto.
pozdrawiam

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Stycznia 2011, 15:43 »
niestety pan z mini band nie za bardzo uważa za sensowne spotkanie,ze podobno wszystko można omówić przez telefon

i tak jest rzeczywiście...
my wszystko uzgodniliśmy mailowo i telefonicznie...
Z całą resztą grupy nie musisz się spotykać - głową jest Pan Andrzej i wystarczy z nim uzgodnić...on jest szefem on rządzi...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline katekol
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.09.2010
« Odpowiedź #10 dnia: 3 Lutego 2011, 18:23 »
U mnie na weselu grał key- band i powiem tak: NIc dodać, nic ująć. Zespoł profesjonalny, 100% zabawy, potrafią naprawde wymeczyc gosci. Co do konkursów idzie sie z nimi dogadac (niektorzy maja swoje zalozone zabawy i ich nie zmieniaja). Co z tego ze sami faceci tam graja, nie raz słyszalam zespoly z kobietami, które nie potrafily spiewac. Plusem jest to ze mozna sie z nimi umowic na spotkanie.i nagrn z kaset ( tak nam zrobił zespół kaja- band) ale zagraja ci na żywo, jaka piosenke chcesz. Oprocz tego maja własna scene ze swiatelkami itp. Moja świadkowa zwiazku z tym ze w tym roku ma wesele rowniez z nimi po naszym weselu podpisala umowe. z czystym sumieniem moge polecic ten zespoł. Aha.... jeszcze jest istotne to ze chlopaki potrafia sie ubrac na wesele i poprawiny( Maja jednakowe koszule, co fajnie wyglada), a nie jakas zwykla bluzka itp, przeciez w koncu to powazna chwila:) Mam nadzieje ze moja wypowiedz pomoze ci w wyborze zepołu.

Offline syladance1979
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 3 Lutego 2011, 21:55 »
uwierz mi katekol, że jakbym miała komuś polecać zespół z damskim wokalem to taki gdzie i kobieta pięknie śpiewa.... jeśli chodzi o ubiór to chyba normalne jest to, że trzeba sie elegancko ubrać....nie znam zespołu , który by robił inaczej.... możliwe , że znam tylko takie , które są na poziomie i z klasą...

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #12 dnia: 4 Lutego 2011, 13:43 »
Ja kiedyś byłam na weselu u znajomych gdzie pani śpiewająca nie miała zęba na przedzie  :o , tak więc uwierzcie mi, ubiór to jednak nie wszystko.  ::)

Offline Myszuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 30.04.2011
« Odpowiedź #13 dnia: 4 Lutego 2011, 15:24 »
my wybraliśmy COMBO na nasze wesele
nasz kamerzysta ich polecił bo był już na kilku weselach na których grali i pokazał nam też nagrania
bardzo nam sie spodobało!! spotkaliśmy sie z panią magdą (damski wokal) i bez problemów wszystko ustaliliśmy
bardzo miło i profesionalnie podchodzą do sprawy (zapisują zyczenia, proponują ewentualne zmiany itp i co dla nas było bardzo ważne NIE PIJĄ ALKOHOLU PODCZAS WESELA)

poza tym nasza koleżanka pracuje w hotelu gdzie będzie nasze wesele i mówi że już kilka razy ich słyszała i mówi że są rewelacyjni i świetnie sie ludzie bawią przy nich i repertuar też jest bardzo dobry i dopasowuja sie do towarzystwa

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #14 dnia: 5 Lutego 2011, 20:55 »
bylam sie spotkac z zespolem fair play-pani nie chciala puscic  filmikow z wesel,gdyz podobno mlode pary sobie tego nie zycza,wiec sluchalam demo z plyty,jednym slowem pani nas nie przekonala... z zespolem combo rowniez sie widzialam i duzo lepsze wrazenie-wiec numer 1,hmmm polecali mi jeszcze arcus band, gambit...mysle sobie tak,ze chyba sie spotkam,zobaczymy,co powiedza i jakie oni zrobia na nas wrazenie,ale po wpisie wyzej widze,ze combo zostanie moim faworytem:)tyle,ze zastrzegaja sobie wzrost ceny o 10% i oplate na paliwo,czy tak jest wszedzie?

Offline Myszuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 30.04.2011
« Odpowiedź #15 dnia: 6 Lutego 2011, 16:40 »
jak byliśmy na rozmowie z combo to pani mi też od razu powioedziała że cena za 2010 jest za zwyczaj inna niż za 2011..... coś mi tam mówiła co brzmiało bardzo logiczne ale to już prawie rok temu więc nie pamiętam  :oops:
ale tyle co wiem to wiele zespołów tak robi...... więc moim zdaniem to nic dziwnego
ja wole żeby od razu mówilio o chodi i jak się może zmienić ena niż mieć późbiej jakieś niespodzianki

Offline bobas
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.10.2011
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Lutego 2011, 10:17 »
U nas gra Tequila Band ze Szczecina (3 osoby) a wybraliśmy ich bo niesamowicie śpiewają.
Wg nas mało kto tu w zachodniopomoskim tak spiewa jak Marta z tego zespołu.
Poleciła nam ich moja kuzyneczka bo grali na weselu w Policach gdzie była świadkiem.
Dla nas też było ważne, że mają w składzie saksofon i wg mnie cena za to wszystko 3000 to super tanio.
Widzielismy filmy i wiemy jak prowadza oczepiny i zabawt  -  jest OK.
Mają stronę i tam sa wypisane terminy wesele - sprawdz sobie co jest tam wolne.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Lutego 2011, 21:50 »
ja prawie zdecydowalam sie na ten zespol...wiem ... drogo,ale polegam na opinii znajomych i z forum i mam nadzieje,ze sie nie zawiode:)

Offline bobas
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Lutego 2011, 22:59 »
Ślubujesz (zreszta my tez) dopiero za rok więc masz czas, żeby zobaczyć ich wszystkich na żywo i nie słuchaj gadania, że stracisz termin.
Myśmy oglądali w sumie dwie kapele na żywo i dwie na dvd. Naszych "wybranców" widzielismy na weselu teraz w Boże Narodzenie w Wolinie na weselu miedzynarodowym - polsko-norweskim i powiem ci, że dopiero wtedy widać jak zespół ma kontakt z gośćmi i jak śpiewa bo na tych teledyskach w necie to są same oszukane triki w stylu muzyka podstawiana do obrazu. Miksują obraz z kilku wesel i to tak nieudolnie, że nawet zwykły amator zauważy te oszustwa. Jak stoję przed sceną to wiem co oni tam robią i tylko wtedy mogę zdecydować.
Jestem może upierdliwa ale w koncu to moje wesele a nie dyskoteka.
Zanim podpiszesz umowe pogadaj z jakimś (jak masz taką osobę w rodzinie albo wsród znajomych) muzykiem.
Chyba ze na muzyce mniej ci zalezy a bardziej na biesiadzie i konkursach.
Udanej zabawy niestety nie da się mieć na pewno i na 100% bo każdy zespół może mieć lepszy albo gorszy dzień - wiadomo ale przynajmniej od strony muzycznej można zapewnić sobie jakiś normalny poziom. Widzę że Combo gra co tydzień w piątki i w soboty to ci weselnicy w soboty dostają już raczej "resztki ze stołu". Nie widzę tego, żeby tydzień w tydzień grać całą noc w piątek, całą noc w sobotę i w niedzielę poprawiny. To się nazywa chałtura czyli zero energii.
Kocham muzykę i piękne głosy piosenkarzy i nie zniosłabym na moim weselu jakiejs chałturki albo co gorsza j.angielskiego w stylu (za przeproszeniem) Marilolki z "Paranienormalni"  :)
Każdy ma inny gust ale poproś o pomoc jakiegoś muzyka a potem mu 10 razy podziękujesz.
pzdr
aha, i walcz o cenę bo zespołów jest tysiąc a wesel wcale nie tak dużo. Nie daj sobie wciskać tekstów i podwyżkach o 10% albo o kosztach dojazdu. Myslałam ze juz tego nie ma :(

Offline bobas
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Lutego 2011, 10:41 »
Sorry, wprowadziłam Was w błąd z cena za grupę tequilaband :(
i teraz to prostuję  :)
Pan z zespołu prosił mnie o przekazanie tu, na forum, że w 2012 powiększają skład o czwartą osobę tzn. gitarzystę rockowego i cena na 2012 wynosi 3700 za samo wesele a poprawin nie będą grali wcale ale w razie potrzeby zapewniają na poprawiny DJ-a.
Zespół dostał propozycję kontraktu na nagranie płyty w 2012 ale właśnie w składzie 4-osob. i stąd ta zmiana.
A mnie się jeszcze udało podpisać za 3tys  hi,hi.
Pozdrawiam forumowiczów.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #20 dnia: 20 Lutego 2011, 16:07 »
przy combo przewazyl fakt iz polecaly mi znajome osoby,a co do tych dodatkowych kosztow bedziemy starac sie cos negocjowac...hmmm nie wiem....

ale wydaje mi sie,ze duzo zespolow gra i w piatki i soboty,wiec ciezko chyba liczyc na to,ze w piatek grac nie beda...

inne zespoly to tez ryzyk fizyk i nie znam zbyt wielu opinii osob znajomych o zadnym...

jedynie znalam o fair play i combo,ale fair play w ogole mnie nie przekonal,no i chyba prawie zdecydowalam....

a muzyka zadnego nie znam niestety...

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #21 dnia: 20 Lutego 2011, 20:33 »
ja też  uzgadniałam z p. Andrzejem  mailowo... jedyne  co zrobiłam przed podpisaniem umowy to wybralismy sie z  małzem  na  wesela gdzie grał ( znalismy terminy i miejsca.. sam nam podał.. podjechalismy w dogodnej dla siebie godzinie)..

p. Andrzej niekontaktowy.. hehe..  jest jedną z nielicznych osób która mnie  przegada co oznacza,ze  jest bardzo gadatliwy i mega kontaktowy ;)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline the.kita
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #22 dnia: 20 Lutego 2011, 23:05 »
Uważam, że to najlepszy wybór możesz byc spokojna:) Sama bym ich wzieła tylko cena jak dla mnie jest za wysoka

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Lutego 2011, 00:25 »
dziekuje ogromnie za wszystkie opinie:))))))) z kazda pozytywna opinia moj wybor wydaje mi sie dobry-dziekuje!

Offline MELODYJKA

• bywalec
  • data ślubu: oj dawnoo;)
« Odpowiedź #24 dnia: 24 Lutego 2011, 22:21 »
bobas....masz narzeczonego??

przeciez zalogowales sie jako mężczyzna ..hmmm.....

prawdziwy przyjeciel wie o Tobie wszystko ...a mimo to nadal Cię lubi...

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #25 dnia: 24 Lutego 2011, 23:11 »
umowa z combo podpisana :))))

Offline MELODYJKA

• bywalec
« Odpowiedź #26 dnia: 24 Marca 2011, 16:18 »
bobas...12 postow na temat jednego zespołu??? i to w jeden dzien...... :-\nie wierze ,ze zalogowałes sie tylko po to zeby opisac"swoj" zespol na wesele.....

poza tym zalogowany jestes jako mężczyzna a piszesz ,ze jestes kobietą??? ::)

Offline bobas
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 9 Kwietnia 2011, 12:36 »
Melodyjka, Veegas czy jak ci tam jest, daj sobie juz spokój i weź się w garść. Świat czeka na objawienie twojego talentu.
Twoje 300 postów - gratuluję "bezinteresownego" zainteresowania tematami weselnymi i zacięcia w pisaniu komentarzy i namierzaniu przestępców forumowych.

Offline bobas
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 9 Kwietnia 2011, 12:44 »
 a wracając do twoich zarzutow, to piszemy tu razem.
i piszemy w jeden dzien bo taka mamy fantazję - usiaść i pisać do bólu.
Jak ci sie nie podoba to nie czytaj  :)
zachwalam zespoł, który mi sie podoba i takie moje prawo na forum

Offline MELODYJKA

• bywalec
« Odpowiedź #29 dnia: 11 Kwietnia 2011, 14:44 »
jasne.... ::)