Autor Wątek: Wesele w OSP  (Przeczytany 4099 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline fryzjereczka90

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25 czerwca 2011 r
Wesele w OSP
« dnia: 17 Stycznia 2011, 21:40 »
Witam wszystkich mam małe pytanko do Was.  Nieoriętujecie się może ile kosztuje wynajęcie sali w OSP na 2-dniowe wesele? Bardzo proszę o pomoc.  Z góry dziękuję

Offline malwa85
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.08.2011
Odp: Wesele w OSP
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Stycznia 2011, 13:20 »
Witaj, koszta zależą od tego co chcesz mieć. My będziemy mieć wesele w OSP i koszty szacujemy mniej więcej na podobne do wesela jednodniowego w dobrej restauracji, ale co to wyjdzie to sie okaże. Znajomi robili wesele w OSP i wydali koło 5-7tys mniej niż ci którzy robili wesele w restauracji. Wszystko zależy od tego co chcesz, bo wyprawiając wesele w OSP możesz zaoszczędzić na jednym ale za to pozwolić sobie na inną rzecz. w przypadku dwudniowego wesela trzeba wziąść pod uwage że koszta ci rosną z tego powodu że zespół i kamerzyste trzeba zamówić na dwa dni, alkoholu też trzeba więcej kupić. Jak kto woli, my chcieliśmy początkowo wesele w restauracji, ale niestety żadna nie przypadła nam do gustu,w efekcie zdecydowaliśmy się na OSP i jestesmy zadowoleni.

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Stycznia 2011, 13:59 »
My mieliśmy dwudniowe wesele w OSP i nie żałujemy - za salę wraz z mediami zaplaciliśmy niecałe 2 tyś ;D ;D ;D
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline werlimex

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: Nie dotyczy
« Odpowiedź #3 dnia: 3 Lutego 2011, 23:35 »
Zgadzam sie z poprzednikami . Przy wynajmowaniu sali w OSP nie masz praktycznie ograniczeń czy robisz wesele jednodniowe czy z poprawinami ponieważ przeważnie sale wynajmujesz na tydzień czyli od środy do środy ( przeważnie) . Koszty związane z wynajęciem sali w osp czy innych formach różnią sie od wielkości sali oraz regionu.
Powiem szczerze że ceny kształtują sie od 800 - 2000 zł za wesele . Niekiedy trzeba dopytać o media i inne ukryte koszty o których sie dowiadujecie po weselu, dlatego warto zapytac o cene końcową. Napewno opłaca sie wynajem sali w osp przy dużej ilości gości ,a przy ,miejszej polecam jednak restauracje bo koszty związane z wynajeciem sali i innymi dodatkami typu dekoracja czy zastawa ( bo nie zawsze jest na sali) przewyższa znacznie koszty zorganizowania przyjęcia w restauracji. Oczywiście odsyłam tu do konkurencji mojej ,ale taka jest prawda a wydaje mi sie że o prawde tu chodzi na forum.
Pozdrawiam serdecznie