Autor Wątek: Salony sukien w Koszalinie  (Przeczytany 10455 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline groszek
  • maniak
Salony sukien w Koszalinie
« dnia: 28 Lutego 2006, 18:26 »
Hej! Macie jakieś spostrzeżenia odnośnie salonów w Koszalinie? Ja dziś byłam w jednym, polecanym przez koleżankę (SALON BARBARA) , ale się rozczarowałam. Pani była bardzo niekonkretna, a poza tym mnie oszukała. Dzwoniłam wczoraj do niej, czy ma do poprzymierzania suknie w dużym rozmiarze (tu podałam jej wymiary) i powiedziała, że ma, a dziś jak do niej poszłam powiedziała, że ma najwyżej do rozmiaru 42! Może wcale nie fatygowałabym się do niej aż ze Słupska.
Rozmowa przebiegała miło, ale mało konkretnie. Pani miała mały wybór próbek materiału, np. koronek. Powiedziała, że mam jej opisać, o jaką mi chodzi, a ona sprowadzi! Sęk w tym, że ja mogę opisac, ale jak ona sobie to wyobrazi, to może być całkiem inna historia.
Nie mogę się zdecydować na kogoś tak niepewnego, poza tym zaliczka u tej pani wynosi min. 50% wartości sukni... W Słupsku, tam, gdzie przymierzałam suknię, która mi się spodobała zaliczka wynosi do 300 zł. [/scroll]

Offline girlanda

• forumowicz
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Marca 2006, 17:17 »
Hej ja kupuję sukienkę w salonie lisa ferrera polecam naprawdę miła obsługa i piękne suknie z kolekcji demetrios i cosmobella. Natomiast zawiodłam się na salonie Agnes w świdwinie trochę przereklamowany.

Pozdrawiam Ania

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Marca 2006, 19:49 »
Cytat: "girlanda"
ja kupuję sukienkę w salonie lisa ferrera

girlanda a jakie ceny tam są i dlaczego kupujesz a nie wypożyczasz :?:  Ja jeszcze nie chodziłam po salonach, ale nie długo zacznę (muszę jeszcze zrzucię parę kilo :waga: ) i właśnie w Koszalinie kupię lub wypożyczę sukienkę.

Offline girlanda

• forumowicz
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Marca 2006, 10:00 »
Zawsze chciałam mieć swoją sukienkę i nie martwić się że wypożyczoną uszkodzę i takie tam. Sukenkę zamówiłam kilka dni temu i będę ją miała dopiero w lipcu ponieważ ściągają z USA i tyle to trwa. Zapłaciłam 2300 i wydaje mi się że to bardzo przystępna cena. :D

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Marca 2006, 10:33 »
Aniu, widziałam twoją sukienkę, zapiera dech w piersiach. Jest poprostu śliczna. A nie boisz się że przytyjesz lub schudniesz do odbioru sukienki?
Ja również chcę mieć dwukolorową sukienkę, tylko w kolorze ecru i bordo, ale to się wszystko okaże jak będę chodziła po salonach.

Offline girlanda

• forumowicz
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Marca 2006, 10:40 »
Pewnie że się boję  :waga:  dlatego wzięłam rozmiar większą. sukienka która była w salonie była rozmiaru 36-38 i niestety nie dopiełam się w biuście dlatego zamówiłam 38-40. Powinno być dobrze przyjdą wakacje i nerwy to napewno pare kilo spadnie a w tedy z większej można zrobić mniejszą. :lol:

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Marca 2006, 10:45 »
Ania mam pytanko: czy zapłaciłaś całą sumę czy tylko część pieniążków?

Offline girlanda

• forumowicz
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Marca 2006, 10:49 »
Cytat: "Dorota77"
Ania mam pytanko: czy zapłaciłaś całą sumę czy tylko część pieniążków?

Zapłaciłam zaliczkę w wysokości 900 zł reszta przy odbiorze sukni.

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Marca 2006, 18:34 »
Ja płacę 1700 za suknię na własność i już wydaje mi się to bardzo drogo!!

Offline bozena

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Kwietnia 2006, 18:25 »
Ja swoją suknię wybrałam w salonie Ines na Kaszubskiej. Kosztowała mnie 1200, bo była promocja. W sumie to kupiłam wzór, bo będą ją szyć specjalnie dla mnie (nieco zmodyfikowałam wzór) i pierwsza przymiarka w czerwcu. Buty zamówiłam też u nich, a teraz została mi tylko bielizna :)

Offline agaga

• zapaleniec
  • data ślubu: 19.08.2006
Suknia z Koszalina
« Odpowiedź #10 dnia: 1 Maja 2006, 19:48 »
Ja najprawdopodobniej też będę miała suknię z salonu INES za cenę 1350.00. Jeszcze nie zamówiłam ale już jedną wybrałam. Bożena a z jakiej okazji była ta promocja ?? Może się jeszcze załapię ?? Nie wiedziałam że można tam zamówić także buty.  Pozdrawiam

Offline bozena

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 4 Maja 2006, 19:42 »
Promocja była do końca grudnia. Sądzę, że okres zimowy nie sprzyja organizowaniu wesel i ślubów, dlatego powstają takie promocje. Cena mojej sukni była poprostu obniżona o 200pln, ale sądzę  że i tak bym się na nią zdecydowała, bo innej tak ładnej nie widziałam  :D

Obecnie mieszkam w Koninie i tutaj na miejscu jest firma Elizabeth, jednak jakoś jej suknie nie trafiają do mnie.

Offline girlanda

• forumowicz
« Odpowiedź #12 dnia: 6 Maja 2006, 10:16 »
Ostatnio byłam w Ines i żeczywiście nie mają drogich sukienek.
Bozena wklej zdjęcie swojej sukienki

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #13 dnia: 7 Maja 2006, 22:45 »
Girlanda, dzięki za adresy sklepów z bielizną w Koszalinie. Zaopatrzyłam się wczoraj w 2 staniki. Jeszcze nie wiem, który wybiorę, bo oba są fajne.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 7 Maja 2006, 22:51 »
ej dziewuszki a może byście tak tu wlepiły zdjęcia swoich kiecek??bo piszecie tylko o cenie a  to mi nic nie mówi?!?

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #15 dnia: 8 Maja 2006, 07:44 »
Mojej nie ma na żadnym zdjęciu :(

Offline girlanda

• forumowicz
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Maja 2006, 13:09 »
Cytat: "groszek"
Girlanda, dzięki za adresy sklepów z bielizną w Koszalinie. Zaopatrzyłam się wczoraj w 2 staniki. Jeszcze nie wiem, który wybiorę, bo oba są fajne.

Nie ma sprawy dobrze że już je masz :jupi:

maaarys
  • Gość
sukienka
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Maja 2006, 19:17 »
Czesc ja kupilam suknie w salonie lisa ferrera w koszalinie, swietna obsluga, kobieta jest slowna i swietnie doradza, z przymiarkami nie mam najmniejszych problemow-sklep godny polecenia :)
Suknie kupilam za niecale 1400 zl :)

Offline girlanda

• forumowicz
Re: sukienka
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Maja 2006, 09:30 »
Cytat: "maaarys"
Czesc ja kupilam suknie w salonie lisa ferrera w koszalinie, swietna obsluga, kobieta jest slowna i swietnie doradza, z przymiarkami nie mam najmniejszych problemow-sklep godny polecenia :)
Suknie kupilam za niecale 1400 zl :)

Ja też tam zamówiłam sukienkę i zgadzam się z tobą że salon jest godny polecenia  :ok:  . Można tam znaleść suknię na każdą kieszeń a kobieta potrafi załatwić wszystko np. pończoszki, wierszyk na zaproszenie itp.

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #19 dnia: 2 Czerwca 2006, 14:57 »
Ja już chodziłam po salonach w Koszalinie i mogę stwierdzić, że: Lisa Ferriera jest godna polecenia, miła obsługa i sympatyczna pani. Również Młoda Para, panie są poprostu wspaniałe. Potrafią tak doradzić, tak nad tobą skakać, że się nie chce wyjść od nich. Miła obsługa była w Ines (szyją tylko na miarę).

Nie polecam salonu Gracja (poprostu mnie dość starsza pani ol..., tam potrzebny jest kogoś kto mógłby doradzić. To po co taki salon, tylko po to żeby mówić: nie ma, nie będzie i odwrócić się na pięcie od klientki. Bardzo się zawiodłam. NIE POLECAM.

Offline agaga

• zapaleniec
Moja suknia :)
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Czerwca 2006, 18:57 »

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Czerwca 2006, 10:11 »
Śliczna ta twoja sukienusia, ale rękawiczki to chyba będą dwie? Spódnica z przypiętym kwiatem podobna jest do mojej. Będziesz ślicznie wyglądała. Oczarujesz wszystkich.

Offline agaga

• zapaleniec
Suknia :)
« Odpowiedź #22 dnia: 28 Czerwca 2006, 11:38 »
Rękawiczki oczywiście będą dwie :) Ale całościowe nie takie jak na zdjęciu :) Mi też bardzo się podoba :) Teraz wisi i czeka na swój debiut.  A to już niedługo 19.08. Pozdrawiam

Offline girlanda

• forumowicz
« Odpowiedź #23 dnia: 30 Czerwca 2006, 21:04 »
:brawo_2:   Gratuluję wyboru :!:
Sukienka śliczna (uwielbiam takie) a gorset pierwsza klasa :D

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #24 dnia: 24 Lipca 2006, 18:36 »
Ja dzis byłam w Koszalinie. Weszłam [mimo tego, ze Groszek odradzała] do salonu Barbara. Powiem Wam, ze byłam na prawde mile zaskoczona i tam dokonałam wyboru. Ci państwo byli dla mnie bardzo życzliwi i mili, doradzili w kazdej kwestii, podtrzymywali na duchu, bo weszłam tam jakas taka smutna bez przekonania. 19 sierpnia jade na pierwsza przymiarke i po tym spotkaniu napisze tutaj posta czy jest ten salon na bank godny polecenia. Poki co jestem pozytywnie do nich nastawiona :)

Zapraszam do mojego odliczanka :)

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #25 dnia: 24 Lipca 2006, 22:25 »
Marcysia, bardzo się cieszę, że ci się udało. Każdy polega na swoich doświadczeniach. Na mnie pani z Barbary sprawiła wrażenie osoby bardzo niekompetentnej. Ale ja w ogóle jestem wymagająca, bo nie miałam tam co przymierzać. Wszystko na wysokie i szczupłe laski, a ja jestem mała i przysadzista. Jak przyszło do omawiania fasonu sukni, którą ewentualnie ta pani miała mi zaproponować do uszycia, to właściwie nie umiała mi nic doradzić i to mnie zniechęciło.
Wybrałam salon, w którym było cos dla mnie do zmierzenia i w którym babki dokładnie mi moja przyszłą suknię rozrysowały i dużo do mnie mówiły, bez wazeliny, fachowo.
No ale podejrzewam że to podobnie, jak z fryzjerem- każdy musi znaleźć swojego ulubionego.

Offline girlanda

• forumowicz
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Lipca 2006, 21:59 »
Ja w salonie Barbara zamówiłam sobie welon. Wszystkie były z tiulu a ja chciałam z woalu. W tym salonie nie miałam problemu. Godzinka minęła i welonik do odbioru, szybka obsługa. Jestem zadowolona.

Offline Monique
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 2 Sierpnia 2006, 14:15 »
Ja chociaz nie kupilam sukienki w salonie Barbara ale bylam tam na przymiarce.. i powiem szczerze ze mi tez sie bardzo podobalo.. ale wiecie jak to jest to rzecz gustu.. ja swoja sukienke szyje u takiej jednej projektantki mody.. ale tutaj w Gliwicach na miejscu.. nie jestem w stanie jezdzic co roz do koszalina i wszystko zalatwiac.. wiec tutaj na miejscu.. jesli znajde sukienke podobn do tej co szyje to wam oczywiscie chcetnie wkleje pozdrawiam