Autor Wątek: "Nieważne co w życiu osiągniesz...ważne kogo będziesz miał u Swego boku" 9.07.11  (Przeczytany 39251 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
Gratuluję ;D
A jak z kredytem? ;)
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline neta88sc

• maniak
  • "najważniesze jest niewidoczne dla oczu"
  • data ślubu: :serce::serce:
Dziękuje za gratulację :)

Zdjęć wiele nie ma bo robił Teść któremu chyba ręce się troszkę trzęsły ;)
Wybrałam jakieś takie najlepsze.
Nie zwracajcie uwagi ani na makijaż ani na fryzurkę, wszystko było robione normalnie na ostatnią chwilę.
Opowiem Wam jak to z tym wszystkim było. W sumie przemyśleliśmy sprawę z mieszkaniem, stwierdziliśmy że i tak się wyprowadzimy i tak wiec fajnie by było skorzystać z tej dopłaty Rodzina na Swoim. Poszliśmy dowiedzieliśmy się że mają wejść te nowe warunki w których wyklucza się mieszkania na rynku wtórnym. Wiec zaczęliśmy działać, pytać. Mieszkanie upatrzone mieliśmy. No i się zaczęło. Tak się napaliliśmy na mieszkanie że koniec. Podpisaliśmy umowę wstępną. Potem szybko do urzędu. Pytamy Pani kiedy najszybciej dostaniemy ślub to była środa 23 marca. A Pani do nas po krótkim namyśle...w Sobotę. No to my Ok :D No i tak to było. Czwartek spędziliśmy na bieganiu i załatwianiu dokumentów, Piątek Praca a potem załatwiałam sukienkę, płaszcz, szybko jakiegoś fryzjera, kwiatki, potem robiliśmy jedzonko na sobotę bo rodzice się potem spotkali na obiedzie.
Tu parę zdjęć z tego nietypowo-szybkiego ślubu :D

W sprawach ślubnych ( tych na 9 lipca :D )
~~> nauki przedmałżeńskie prawie skończone ...rzutem na taśmę załapaliśmy się na Klimontowie, jeszcze mamy poradnie do zaliczenia, już nawet mamy zaklepany termin.. dopiero na 2 czerwca bo tak dużo par jest :|
~~> kupiłam 2 pary butów ślubnych :D tzn jedne takie tradycyjne w kolorze jaśniutkiego ecru a drugie teraz niedawno kupione czerwone ( wiedziałam że jak kupie tradycyjne to czerwone mi się napatoczą) teraz rozmyślam co zrobić :P
i wymyśliłam jak narazie że do ślubu może ubiore tradycyjne buty a do zdjęć w plenerze po ślubie wezmę moje czerwone.

teraz zdjęcia
białe ~~>http://www.butyslubne.com.pl/buty_slubne_s5e-p-468-pl.jsp
czerwone ~~>

~~> zaproszenia dla całej rodziny Łukasza już rozdane moją część rodziny będziemy objeżdżać w święta. Musimy jechać aż do Gdańska, potem Bory Tucholskie i na końcu Włocławek, Toruń.

~~> załatwione menu na sali.. za to wynikł problem z tortem.. wyszło że nie zmieści się na salę :| wiec musimy szukać coś innego..
Postawiłam na swoim przy wyborze zupy na weselu!!!! hehe całe menu jest raczej tradycyjne ale bardzo chciałam żeby nie było rosołu :D
No i nie będzie :) będzie za to zupa krem z brokułów z grzankami. Zrobiłam ją ostatnio rodzicom którzy byli przeciw, byli zaskoczeni że jest taka dobra no i teraz już nie są źli o ten rosół :D a Zupka w moim wykonaniu wyszła tak :

ten egzemplarz był wyjątkowy bo robiony o 22 specjalnie dla mojego mężusia który wrócił z pracy :P

~~> co do kredytu - dostaliśmy POZYTYWNE rozpatrzenie naszego wniosku ! Teraz mamy tylko iść podpisać umowę potem do notariusza i mamy mieszkanko!

Co do mieszkania opowiem Wam wszystko jak dostaniemy już do niego klucze :)

~~> 30 jedziemy na wesele do Kuzynki Łukasza :)
Kupiłam sobie taką kiecuchnę to właśnie podczas kupowania tej sukienki upolowałam moje czadowe czerwoniachne buciochy :) :P

~~> 26 we wtorek idę do SPA .. nareszcie !!!
~~> w czwartek w nocy wyjeżdżamy do mojej rodziny wiec trzymajcie kciuki żeby droga nam gładko minęła.

Także na dziś tyle :) postaram się częściej tu zaglądać ale praca tak mnie pochłonęła że szok

Jakbym nie mogła do czwartku tu zajrzeć to WSZYSTKIM WAM które tu jesteście, czytacie, zaglądacie, ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT ZMARTWYCHWSTANIA PAŃSKIEGO, samych radości i oczywiście mokrego lanego poniedziałku :)

Buziaki :) :*

Offline ylka

• maniak
  • data ślubu: 2011-05-14
Ślicznie wyglądałaś  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: W ogóle nie widać, ze coś było na ostatni moment  ;D
Gratuluję pierwszego ślubu  :P i zakupu mieszkania  :brewki: :brewki: Poszaleliście, lubię taki spontan  :skacza:

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Gratuluję Żanetko!
Ślicznie się prezentowaliście...
Jak się czujesz w roli żony? Mieszkacie razem?  :brewki: :brewki: :brewki: :los:

Ale tego, że nie dałaś znać, że na Klimontowie były nauki, to Ci nie wybaczę ;)

ps. super kiecka  ;D

Offline neta88sc

• maniak
Okropnie wyglądam :P makijaż był robiony na szybko w Sephorze ( dokładnie 15 minut ;P ) fryzura u miejscowej fryzjerki no i tu powiem szczerze że mnie zaskoczyła pozytywnie że potrafiła cokolwiek zrobić z moimi włosami.

Spontan to fakt był i to spory:D wiekszość rodziny nawet nie wie że my już po cywilnym. Żałuje trochę że rodzice nie wzięli kamery. Kierowniczka USC pięknie nam udzielała ślubu :):):)Powiem Wam ze i tak najważniejszy i najbardziej stresujący będzie chyba ten ślub w lipcu :D a tu już prawie 2,5 miesiąca zostało ! :P

Ależ się stresuje :D

Justyś wybacz mi  :beczy: :blagam: ale z tymi naukami to też były jajca jak nie wiem. w czwartek 7.04 mieliśmy zgłosić się do księdza po odbiór takich kart gdzie się to wszystko wpisuje no i powiedział nam że dziś są nauki na Klimontowie, no i prosto od niego pojechaliśmy na nauki.. w ogóle prosto po pracy do księdza potem na nauki.. i  burczało nam w brzuchach jakbyśmy głodówkę mieli :D mieliśmy odpuścić ale następne powiedział że w czerwcu. Wiec pojechaliśmy.

Offline neta88sc

• maniak
No a jeśli chodzi o rolę żony :D narazie nic się nie zmieniło :)
chyba dopiero po kościelnym zrozumiem że jestem żoną :D
mam trudność z mówieniem mamo tato do rodziców PM-a

a co do mieszkania razem, to mieszkamy od momentu kiedy dostałam nową pracę. Mam lepszy dojazd z Niwki niż ode mnie. Mam nadzieję że już od przyszłego miesiąca będziemy na swoim :):):)

Offline graziella
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: i już po
No gratuluję!!!. A kamerę mogliście wziąć z tej firmy co wam będą filmować kościelny, napewno by dużo nie wzięli a potem by mogli wszytko fajnie zmontować.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Ślicznie wyglądałaś :) czyli po próbie generalnej będziesz się mniej stresowała chyba co? :)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Jejku ale się u Ciebie dzieje.... tylko pozazdrościć!!! I wcale nie wyglądałaś okropnie.. według mnie bardzo ładnie.. jejku fajnie tak w środę podjąć decyzję, że w sobotę bierze się ślub..... czyste szaleństwo.. ale uważam, że bardzo dobrze zrobiliście skoro i tak chcieliście wziąść ślub i kredyt :) Oj będziecie mieć co dzieciom opowiadać...
Buciki i te ecri i te czerwone bardzo mi się podobają.. i ta czerwona suknia również...
Trzymam kciuki za super szybką i bezpieczną podróż no i wszystkiego dobrego z okazji świąt!!!

Offline Daisy87
  • uzależniony
ooo Ty też już po cywilnym  ;D a jak Wam się udało tak szybko ślub wziąć? my też tak spontanicznie wszystko załatwalismy no ale na ślub musielismy niestety poczekać, ustawowo czeka się miesiąc i jeden dzień, można pisać podanie o przyspieszenie ale trzeba mieć ważny powód a nam powiedzieli, że kredyt to nie aż taki ważny powód i musielismy czekać...  :-\
a wyglądałaś bardzo ładnie! :)

Offline neta88sc

• maniak
Daisy no ustawowo trzeba czekać ten miesiąc, ale ładnie się uśmiechnęliśmy wypisaliśmy wniosek i napisaliśmy w nim właśnie że powodem jest zakup mieszkania i kredyt bo tak Pani kazała nam napisać, poszliśmy do okienka no i pani nam powiedziała że w sobotę ślub. Nikt nie robił problemów :)

Offline netka0003

• maniak
  • Kocham Cię Kochanie Moje :)*
  • data ślubu: 02 lipca 2011
witaj, czy moge jeszcze dolaczyc? ::) ;D

przeczytalam wszystko ;D

suknia ladna, ale nie moj gust :)

zaproszenia fajne, tylko nie wiem czy wiesz, ale macie blad w dacie. zamiast "lipiec" powinno byc "lipca" ;)

no,a le juz chyba za pozno na zmiany :)

i gratuluje slubu ;D

normalnie rach ciach szybko męska decyzja ;D

fajnie tak ;D ;D

Offline kaassia

• Chuck Norris
Jejku...jakie te białe butki masz piękne!!!! ;D
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Pewnie zależy to od człowieka, który akurat musi podjąć decyzję....... fajnie, że się Wam udało!!!

Offline kaassia

• Chuck Norris
Wyglądałaś na tym ślubie bajecznie :)
No i tyle udało Ci się zorganizować  :Serduszka:
Ja na swój wygrzebałam sukienkę z szafy, umyłam włosy i zostawiłam w spokoju i P. kupił mi na szybko jedną różę :p

Ale u Ciebie...no pełna profeska ;)
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
WESOŁYCH ŚWIĄT !!!

ŻYCZY JUSTYNA

:uscisk: :uscisk: :uscisk:

Offline netka0003

• maniak
Wesołych Świąt i mokrego dyngusa życzy Żaneta

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
cudownie wyglądałaś! pięknie się prezentowaliście:):) już sobie wyobrażam co to będzie na kościelnym:):)

śliczna ta sukieneczka na wesele:)
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
O jaaa jesteś już cywilną żonką :)

Pięknie wyglądaliście :D I śliczna sukienka, buciki, wszystko :)

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
I ja gratuluje :)
Przeczytalam caly watek i sledze go juz od dawna tylko nigdy sie nie ujawnialam :)

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
Puk, puk... Jest tu kto???

Offline kaassia

• Chuck Norris
Żanetko...bo my się zaczynamy o Ciebie porządnie martwić!!! :(
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline netka0003

• maniak

Offline neta88sc

• maniak
Jestem, jestem cały czas tu zaglądam.. ale nie mam w ogóle weny do pisania...

Sprawy ślubne stoją w miejscu co mnie bardzo martwi.
Praca pochłania tak dużo czasu że normalnie mi go brakuje...
W najbliższe dwie niedziele mamy komunie...
W wolnym czasie kombinujemy na mieszkanku ale też mamy ograniczone pole bo niedługo wesele.

Łukasz nie ma jeszcze garnituru, ja muszę kupić w końcu jakąś bieliznę...
i w ogóle jeszcze sporo do zrobienia a czasu mało :(
Zaproszenia już prawie rozdane ... zostały takie dla znajomych tylko.
Dodatkowo ostatnio dokupiłam parę zawiadomień o ślubie.

Obiecuję że w końcu się wezmę w garść napiszę jakieś podsumowanie.
aaaa..
zamówiłam na gruponie sobie przedłużanie rzęs... może któraś z Was sobie coś takiego sprawiła ???

Offline kaassia

• Chuck Norris
Kochana...a jakie Wy to mieszkanko w końcu kupiliscie? I co tam robicie i co jeszcze macie w planach? ;)
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline neta88sc

• maniak
Kasiu takie malutkie, po remoncie, ale i tak pozmienialiśmy sobie po swojemu. Niedaleko rodziców PMa :P Kupiliśmy je a w przyszłości je wynajmiemy, bo albo do wyboru będziemy mieli mieszkać w domu co wybudowali PM rodzice - tyle że na wsi co mnie średnio cieszy... albo w aktualnym mieszkaniu PM.

Mieszkanko jest tymczasowe bo postanowiliśmy że nie będziemy mieszkać z żadnymi z rodziców :)

W planach mamy tylko w sumie umeblowanie. Ściany już pomalowaliśmy na swoje kolory. W jednym pokoju mamy już meble, teraz czas na kuchnie i jakieś spanko. Ale chyba dopiero po weselu :P

Schodząc z  tematu powiedzcie mi kiedy jest najlepszy czas na tort ?
Kobieta z sali proponuje żeby tort dać miedzy godziną 20-21 bo wtedy wszyscy jeszcze go posmakują i zobaczą..
Na każdym weselu na jakim się bawiłam podawali tort po 24...
Teraz sama nie wiem na którą godzinę się zdecydować ...Jak myślicie ?

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
Żaneta My tort też będziemy mieli o 20 bo później to już nikt nie je tortu więc nie potrzebna strata kasy....  ;D A tak każdy zje do kawki  ;D ;D

Offline netka0003

• maniak
tez mysle ze godz. 20 - 21 jest najbardziej odpowiednia :)

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
Żaneta My tort też będziemy mieli o 20 bo później to już nikt nie je tortu więc nie potrzebna strata kasy....  ;D A tak każdy zje do kawki  ;D ;D

Dokładnie TAK. U Nas nie pamiętam dokładnie która była godzina, ale było to coś faktycznie około 20.
Przynajmniej każdy był jeszcze w stanie, wszyscy grzecznie siedzieli przy stołach  ;D.Najlepsze rozwiązanie

Offline neta88sc

• maniak
No właśnie dlatego też się zaczęłam zastanawiać nad godziną :) rodzice chcieli tradycyjnie o 24 ale mnie właściwie chodziła też wcześniejszą godziną..

muszę to z nimi przedyskutować :D