Autor Wątek: "Nieważne co w życiu osiągniesz...ważne kogo będziesz miał u Swego boku" 9.07.11  (Przeczytany 39207 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
Nie chce Was skłamać, ale ja na smirrnoffa płaciłam coś 20,17 zł (0,5l)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Ja miałam 200 butelek i gdzieś się po domu te kartony upchnęło, nie było źle, a też dość wcześniej kupowałam :)

Offline neta88sc

• maniak
  • "najważniesze jest niewidoczne dla oczu"
  • data ślubu: :serce::serce:
My z Łukaszem byliśmy w hurtowni w bedzinie i tam było drożej o chyba 2 zł niż w selgrosie i o 1,50 niz w makro. Stocka ogólnie chcieli w granicach 21 zł. Ale podobno brat mojego PM (świadek) zadzwonił gdzieś do kogoś i powiedzieli mu że 17,50 za 0,5 wiec jak narazie najlepsza oferta i być może przy niej zostaniemy. (200 butelek myśle że starczy) A powiedzcie mi jakie wino kupić ???
Myślałam nad Carlo Rossi, no i  ile ? Wesele mamy na 100 osób... myślałam żeby po 12 butelek ( białe, czerwone i różowe) i Do tego jakiś likier ( adwokat albo cuś podobnego)
Jak myślicie ??

Offline ciriness

• Chuck Norris
Dla mnie Carlo Rossi jest takie...weselne, w sensie że wszyscy to kupują na wesele. Ja chciałam coś oczywiście oryginalnego.

Miałam Dolci Momenti - Merlot i Muscat  - Mniam mniam

I nie wiem czy jest sens kupować różowe, chyba że akurat wiesz że ktoś na pewno pije, zazwyczaj jest białe i czerwone po prostu ( u mnie na potęgę poszło czerwone)

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
O jakie mają śliczne butelki  ;D ;D

Offline neta88sc

• maniak
Powiem Ci że nawet nie wiedziałam że Carlo Rossi jest tak czesto wybierane :P poprostu lubie to winko i dlatego o nim pomyślałam :P ale to Dolci Momenti chętnie przetestuje :D bardzo ładnie się prezentuje w tej butelce :)

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
Ja ostatnio byłam na weselu, gdzie było Carlo Rosii różowe...JEJ! Jakie to było pyszne... Przyjęcie było malutkie, bo około 25 osób, z czego do wina było około 7 osób i przed północą już nam brakowało :P bo cały zapas wypiliśmy ;)
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline neta88sc

• maniak
Wczoraj z PM próbowaliśmy Dolci Momenti z okazji zaręczyn Jego brata :) czerwone niezbyt mi smakowało za to białe...mniaaam :D W poniedziałek będziemy świętować 3 rok razem :) ciekawe co Łukasz wymyśli :P

Offline kaassia

• Chuck Norris
A może tym razem to Ty coś wymyśl? ;)
Na pewno będzie miła niespodzianka dla Was obojga ;)
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
Na winach się nie znam,bo w sumie na weselach jak jestem to wina mnie nie interesują   ;)
Trzy latka razem-na pewno będzie cudownie  ;D

Offline marena84

• entuzjasta
  • data ślubu: 13.08.2011r. g. 16:00 :)
my za wódke płaciliśmy ok 17,60 (dokładnie nie pamiętam  ::) ) 0,5 sobieski i tam było najtaniej, a wino to jeszcze nie wiem  ::)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Dziś wasze małe święto- TRZY lata razem  :Serduszka: Gratuluję ;D I pochwal się co wymyślił PM na rocznicę  ;D

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
Gratuluję trzeciej rocznicy  ;D ;D  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

Offline kaassia

• Chuck Norris
GRATULACJE!!!
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline silje86

• bywalec
  • data ślubu: Jak znajdę męża :D
Gratuluje 3 rocznicy :D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy  :bukiet:

Offline JolaM85

• maniak
  • Dobrze,że mamy w sobie tyle siły...
  • data ślubu: 14.02.2015r
Gratuluję  :D

Offline ylka

• maniak
  • data ślubu: 2011-05-14
dlaczego mnie tu wcześniej nie było?  :drapanie: Przyjmiesz mnie jeszcze?
Cudowne zaręczyny  :Serduszka: :Serduszka: MNie Rafał zaciągnął na Rysy i tam się oświadczył  ;D Nie ma to jak zaręczyny w Tatrach  ;D ;D

Offline neta88sc

• maniak
ylka Zapraszam jak najbardziej!  :Daje_kwiatka: Zaręczyny w górach mają naprawdę swój urok :D szczególnie pod Rysami albo na nich :P
DZIĘKUJĘ WAM ZA WSZYSTKIE GRATULACJE :)  :-* :-* :-*
Pokrótce opowiem Wam jaki zalatany miałam weekend :)
zaczęło się od Piątku...
PIĄTEK wizyta mojego brata, 20 października miał 30 urodziny, potem odwiozłam go do jego mieszkanka w Katowicach gdzie znajomi zgotowali pod jego nieobecność wielką fetę z okazji 30-stki. Posiedziałam chwile i pojechałam po PM na 22 bo kończył pracę i nie miał auta ( pożyczył bratu ). Pojechalismy do Łukasza bo mielismy być tam sami ( brat u dziewczyny, rodzice Łukasza na wsi)
SOBOTA około 8 rano przyszły szwagier wpadł i wypad z domu. ( 24. mieli rocznice ( 2 lata razem) i mieli iść do kina czy gdzieś tam dlatego potrzebował auta) Zabrał kilka rzeczy zrobił hałas, przy czym nas obudził i pojechał. Z Łukaszem spokojnie zjedliśmy śniadanie, najpierw trochę przed Tv, potem wzięliśmy się za obiad. Brat Łukasza znów przyjechał zjadł obiad i mówił że jedzie po Dziewczynę i wybierają się do kina. Pojechał. Łukasz wpadł na pomysł że może też poświętujemy w sobotę. Ok. Zrobił zakupy i przygotował kolację. około 19 Zjedliśmy ową romantyczną kolację ( wypróbowaliśmy wino które poleciła Ciri - było pyszne )Zadzwonił telefon. Że Brat Łukasza przyjedzie z dziewczyną do nas z kolejnym winem. Ok. Czekamy. Coś moja intuicja przewidywała ale nie byłam do końca pewna. Przyjechali i okazało się że Brat Łukasza, się oświadczył :) heh. Pieknie. Posiedzieliśmy do 23 i do spanka :) wszyscy zadowoleni.
NIEDZIELA poranne śniadanko, postanowiliśmy wszyscy że pójdziemy do kościoła. Po mszy do domku i robienie obiadku. Po obiadku leżakowanie  :ok: Brat PM strasznie się stresował przed spotkaniem z rodzicami jego narzeczonej doświadczony Łukasz go pocieszał :D Pojechali do rodziców Kingi. Z Łukaszem zaczęliśmy sprzątać po całej imprezie. Około 21 wrócili Łukasza rodzice. Musieliśmy utrzymać w tajemnicy oświadczyny. Było to ciężkie . Potem powrót Nowych narzeczonych i świętowanie. do 22.. :)
PONIEDZIAŁEK NASZA 3 ROCZNICA Rano Łukasz do pracy. Potem odwiozłam przyszłą teściową do pracy. Potem dentysta... ( uwielbiam dziwne uczucie po znieczuleniu kiedy wydaję mi sie że moja warga jest jakaś dziwna :P ) potem do pośredniaka... nie ma żadnych ofert pracy dla mnie...lipa. No to do domu. Przyjechał Łukasz. Pojechaliśmy po jego mamę do pracy potem do sklepu, następnie szybki obiad i na centrum wspierać naszego przyjaciela na uroczystym otwarciu kampanii wyborczej ( ponieważ startuje na radnego) i tak do 18 :) potem Łukasz z okazji rocznicy kupił mi różyczkę ( bo uroczysta kolacja we dwoje była w sobotę) i do domku. W domku teściowie zlecili kilka spraw ....w końcu do łóżeczka... padliśmy jak małe dzieci :P

i tak właśnie zleciał mi ten weekend razem z poniedziałkiem.
Poza tym, w poniedziałek przyszły zamówione wcześniej przez nas zawieszki na alkohol  (którego jeszcze nie mamy  :-X ) Byliśmy obejrzeć obrączki w "Yes" ale nic nam się nie podobało. I bardzo często nie chce mi wchodzić strona e wesela...
Jak będę miała chwilkę dziś to wkleję zdjęcie z naszej romantycznej kolacji :P

Buziaaaki :*

Offline silje86

• bywalec
  • data ślubu: Jak znajdę męża :D
Mozna powiedzieć ze szalony weekend :) pewnie przyszli tesciowie zadowoleni ze kolejne wesele w rodzinie bedzie :D  Ja tez bym już tak chciała cały weekend z Pmem spędzić :)

Offline neta88sc

• maniak
Aaaa i opowiem Wam coś jesio co dla mnie jest niezwykłe :P

bo tak przy okazji spotkania z Łukasza bratem i jego juz narzeczoną doszliśmy do tego że coś z nami jest nie tak :D juz tłumaczę

Łukasz jest skorpionem ( 2. listopada) a ja Strzelec (17. grudnia)
Piotrek brat Łukasza Strzelec (17. grudnia) Kinga jego Narzeczona  skorpion (7. listopada)

My zaczeliśmy ze sobą chodzić 25. października 2007
Piotrek z Kingą 24. października 2008

Piotrek jest starszym bratem Łukasza
Kinga jest też najstarsza w rodzeństwie ( poza tym Kinga ma 2 braci)

Łukasz jest młodszym bratem Piotrka
A ja jestem najmłodsza w rodzeństwie ( poza tym ja mam 2 braci )

Wszystko to jakoś dziwnie się splata :D

Offline neta88sc

• maniak
silje86 odkąd nie pracuję widujemy się praktycznie codziennie... czyli od kwietnia praktycznie cały czas :D śpimy razem jak nie u mnie to u Niego :) także jest ok bo w jakimś sensie już wiemy jak będzie to wyglądać po ślubie :)

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
Fajny weekendzik  ;D
Ja jestem spod znaku Skorpiona ,a mój mężulek Strzelca  8), coś w tym jest  ;D

Offline marena84

• entuzjasta
  • data ślubu: 13.08.2011r. g. 16:00 :)
szalony weekend  ;D
a pokażesz nam zawieszki jakie wam przyszły?

Offline kaassia

• Chuck Norris
Jej! Ale niesamowite zbiegi okoliczności! :)
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Widzę,że weekend pełen wrażeń  ;D
Ja też jestem skorpion  :P Podobno najgorszy znak pod słońcem  :P :P

Offline neta88sc

• maniak
Hehe czy ja wiem czy najgorszy ?? Mi się wydaje że po prostu skorpiony mają bardzo silne charaktery :) Ale myślę że powiązanie strzelca ze skorpionem jest idealne :D

Zdjęcie z romantycznej kolacji :)

Jeżeli chodzi o zawieszki to powiem szczerze że zależało mi na tym żeby były tanie :P bo jeśli widziałam że jedna zawieszka kosztuje od 1 zł w górę to się przeraziłam.... no i znalazłam ofertę 50 zawieszek za 10 zł.
Nie jest to na pewno szczyt moich marzeń ale ważne że są. Wierszyk na każdej zawieszce jest inny, wstążki też są różnokolorowe ponieważ nie mogłam się zdecydować na jeden. Na butelki z wódką którą mamy dawać na odchodne razem z ciastem są zawieszki z tekstem "dziękujemy" tak jak na tej na zdjęciu.
Papier jest taki sam jak na zaproszenia. a oto i one.

tak jak mówię nie jest to szczyt marzeń.. ale są.

Na razie trochę lipnie z $$ ...

Offline ciriness

• Chuck Norris
Fajne zawieszki, nie martw się :)

Romantic fantastic :D

Offline Daisy87
  • uzależniony
bardzo ładne są te zawieszki :) też będe musiała o czyms takim pomyśleć :)
nie ma sensu kupować droższych i bardziej wymyślnych, takie są w sam raz :)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Co Ty chcesz od tych zawieszek? :P
bardzo fajne są i mi się podobają  ;D