Bardzo podoba mi się pomysł zaprezentowany na tej aukcji. I tak sobie myślę, że może zakupię taką płytkę. Co prawda moja córeczka w święta będzie miała dopiero 7,5 miesiąca, ale myślę, że taki film adresowany bezpośrednio do niej, w którym Mikołaj powie, że wie, że Julianka na niego czeka, mimo że jeszcze nie zdaje sobie z tego sprawy, i że on ją co roku będzie odwiedzał z pięknymi prezentami i zachęcał będzie do bycia grzeczną, sprawi, że oglądany za dwa - trzy lata,gdy Julianka już będzie już rozumieć, kto to jest Święty Mikołaj i czym się zajmuje, tym bardziej sprawi, że będzie z niecierpliwością oczekiwać świąt. I w każdej chwili gdy będzie niesforna będę mogła jej ten film puścić żeby przypomnieć kto ją przez cały rok obserwuje.
Sprawa do dogłębnego przemyślenia i do obgadania z wystawcą aukcji.
Celem moim jest, w każdym razie, jak najdłuższe utwierdzanie Julianki w przekonaniu, że Mikołaj istnieje, bo sama pamiętam, jak wspaniałe było oczekiwanie na święta i prezenty, bo nie oszukujmy się, maluszkom święta przede wszystkim kojarzą się z prezentami i ich religijny aspekt jest dla nich abstrakcyjny i niezrozumiały.