Autor Wątek: jaką piosenkę w podziekowaniach dla rodziców??  (Przeczytany 39253 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
  • niewiedza jest błogosławieństwem
Odp: jaką piosenkę w podziekowaniach dla rodziców??
« Odpowiedź #150 dnia: 2 Września 2010, 12:27 »
A u nas na weselu najpierw poprosiliśmy Rodziców na środek, mój mąż "dorwał się" do mikrofonu i wygłosił niesamowite podziękowania, a potem wszystkich gości poprosiliśmy o powstanie, napełnienie kieliszków i odśpiewanie sto lat wyłącznie dla rodziców. Wszytsko wyszło przepięknie, w między czasie wręczaliśmy bukiety róż i prezenty. A że nasi zanjomi dobrze znają akurat moich Rodziców, to oczywiście nie skończyło się na jednej zwrotce sto lat, ale zostało to odśpiewane we wszystkich konfiguracjach :).
To taka alternatywa, jeżeli ktoś ma dość "Cudownych rodziców mam ..." i tym podobnych oklepanych piosenek.

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
« Odpowiedź #151 dnia: 2 Września 2010, 14:06 »
Jej, to rzeczywiście byłoby bardzo ciekawe :)
Będę musiała to przemyśleć ;)
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #152 dnia: 2 Września 2010, 21:02 »
U nas tez tak bylo. Zaprosilismy rodzicow na środek, wręczylismy im prezenty, ja wyglosilam przemowe :). Potem zazprosilismy dziadkow dalismy im po rozy i tez podziekowalismy. Na koniec dj puscil "cudownych rodzicow" i odtanczylismy piosenke w koleczku. Wszyscy byli bardzo wzruszeni, a dziadkowie dziekuja nam do dzisiaj za takie wyroznienie.

Offline syladance1979
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.12.2012
« Odpowiedź #153 dnia: 20 Września 2010, 13:53 »
Na wszystko jest rada, rozwiązanie zależy jak to w praniu wszystko wyjdzie.   Fajnie jest podziękować rodzicom na weselu ale różne sa przypadki.  Albo rodzice są po rozwodzie, albo są zbyt wrażliwi, albo wstydliwi, albo młodzi też nie chcą tego robic przy wszystkich wolą gdzieś w zaciszu domowym.  Bardzo często gramy na błogosławieństwach, które odbywają się w domu gdzie rodzice błogosławią swoim dzieciom przed pójściem do ślubu.  Śpiewam wtedy pieśń :"Gdy się łączą ręce dwie" koledzy moi podgrywają mi na akordeonie i na klarnecie.  Czasem jest tak , że zaraz po błogosławieństwie Para Młoda chce podziękować im w zaciszu domowym.  Wręczają prezenty, powiedzą coś od siebie a my zaraz po tym gramy i śpiewamy uroczyste STO LAT! Myślę, że takie rozwiązanie jest super. 

Drugą sytuację jaką mieliśmy z podziękowaniami to dzień przed weselem  Para Młoda zaprosiła rodziców do restauracji, a my przyjechaliśmy z akordeonem i klarnetem i również zagraliśmy uroczyste STO LAT przy stoliku.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #154 dnia: 24 Września 2010, 02:14 »
My do ostatniej chwili nie mogliśmy się zdecydować, jaką piosenkę ma zagrać zespół na podziękowanie, ale absolutnie nie chcieliśmy "Mam cudownych rodziców" :P W końcu poprosiliśmy zespół, żeby zagrali cokolwiek, nawet po angielsku... Zaproponowali "What a wonderful world" Louisa Armstronga i myślę, że to był dobry wybór, bo piosenka jest znana a tekst odpowiedni na taka okazję :)

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #155 dnia: 24 Września 2010, 09:23 »
My do ostatniej chwili nie mogliśmy się zdecydować, jaką piosenkę ma zagrać zespół na podziękowanie, ale absolutnie nie chcieliśmy "Mam cudownych rodziców" :P W końcu poprosiliśmy zespół, żeby zagrali cokolwiek, nawet po angielsku... Zaproponowali "What a wonderful world" Louisa Armstronga i myślę, że to był dobry wybór, bo piosenka jest znana a tekst odpowiedni na taka okazję :)

Jeżeli zna się język angielski. ;D

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #156 dnia: 24 Września 2010, 17:35 »
Podczas podziękowań dla rodziców to nie piosenka jest najważniejsza ;) Jednak dla osób, które, podobnie jak my, mają awersję do utworu "Mam cudownych rodziców", powyższy utwór może być ciekawą alternatywą ;) Oczywiście wcześniej warto się przekonać, czy zespół go nie pokaleczy, bo nie jest to piosenka łatwa do zaśpiewania :P

Offline syladance1979
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.12.2012
« Odpowiedź #157 dnia: 24 Września 2010, 23:33 »
Moje propozycje:)

"thank you for loving me" bon jovi
"dziękuję za miłość "janusz radek
Varius Manx - "Dziękuje Ci"

to sa naprawdę piękne piosenki.  

Offline TitusK

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #158 dnia: 8 Czerwca 2017, 16:11 »
syladance1979
Dobre propozycje, w szczególności Bon Jovi  ;D

Offline SHOWLIGHT
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #159 dnia: 23 Lutego 2019, 11:37 »
Na yt jest wiele propozycji, jednak wcale nie musi to być piosenka z tekstem stricte o rodzicach. Bardzo często pary wybierają utwory takie jak: Can you feel the love, Walking to the moon itp.
LINK USUNIETY
« Ostatnia zmiana: 23 Lutego 2019, 13:43 wysłana przez ~Ania~ »