Autor Wątek: jaką piosenkę w podziekowaniach dla rodziców??  (Przeczytany 39893 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
jaką piosenkę w podziekowaniach dla rodziców??
« Odpowiedź #30 dnia: 16 Czerwca 2005, 12:31 »
ja też tak zrobiłam. Nie dziękowaliśmy na weselu i nie mieliśmy oczepin. To takie troche wg mnie sztuczne i wymuszane. My podziękowaliśmy później po weselu
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Sophia
  • zapaleniec
« Odpowiedź #31 dnia: 16 Czerwca 2005, 12:56 »
mnie też takie publiczne podziękowania nie przypadły do gustu. tak jak mówi Mariolka sa trochę wymuszone i sztuczne.

Offline Sophia
  • zapaleniec
« Odpowiedź #32 dnia: 16 Czerwca 2005, 13:01 »
chociaż przypomniałam sobie, że na jednym weselu było wesoło podczas podziękowań. Państwo Młodzi w tajemnicy przed rodzicami zamówili pieczone prosie :obiad: najpierw były wielkie bukiety czerwonych róż (ale bez piosenki) a potem wjechało prosie :lol: rodzice zamiast zalewać sie łzami ryczeli ze śmiechu

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #33 dnia: 16 Czerwca 2005, 13:50 »
Roznie do tego podchodzimy, dla mnie absolutnie nie bedzie to sztuczne ani wymuszone  :!: Ale faktycznie jesli dla kogos podziekowania sa wymoszone, to rzeczywiscie nie powinien ich miec w trakcie wesela.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #34 dnia: 16 Czerwca 2005, 15:07 »
Cytat: "Magda Sz."
Roznie do tego podchodzimy, dla mnie absolutnie nie bedzie to sztuczne ani wymuszone  :!: Ale faktycznie jesli dla kogos podziekowania sa wymoszone, to rzeczywiscie nie powinien ich miec w trakcie wesela.

Nic dodać nic ująć zgadzam sie w 100%

U mnie na weselu będa podziękowania i oczepiny... Nie wydaje mi się żeby to było sztuczne,poprostu taka jest tradycja. jak ktoś jest często na weselach to może i owszem wydaje mu sie to oklepane, ale z drugiej strony żałować później, że takiego czegoś nie było i to tylko dlatego, że przed nami już to ktos miał....

A co do podziekowań...wydaje mi się, że można rodzicom dziękować zawsze, bo znajdą sie ku temu okazje, ale w dzień ślubu oni chyba na o też po cichu czekają, choć mogą nic nie mówić, albo przeczyć temu...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Sophia
  • zapaleniec
« Odpowiedź #35 dnia: 16 Czerwca 2005, 15:12 »
Oczywiście, ze tak. kazdy podchodzi do tego tak jak chce. Ale jeśli ktoś ma niekompletną rodzinę, a z tego co tutaj widzę, zdarzają sie takie przypadki to chyba lepiej w ogóle odstąpić od tradycji niż komuś sprawić niechcący przykrość.
Ja i Rafał nie mamy ojców więc uważamy, żę podziękowania sa niewskazane (zrobiłaby się stypa zamiast wesela)

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 16 Czerwca 2005, 15:38 »
Sophia zgadzam się z tym, że są czasami takie przypadki i wtedy rozumiem, że byłoby to trochę nietaktem a może i przykrością, dlatego może wtedy warto odpuścić sobie ten oficjalny sposób, ale chociąz tak przed czy po weselu ładnie podziękować...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Violka

• bywalec
  • data ślubu: 27.08.2005
« Odpowiedź #37 dnia: 16 Czerwca 2005, 21:47 »
Dzięki bardzo dziweczynki za wasze opinie.
Jeśli ojciec R nie potwierdzi przybycia to zrobimy podziękowanie na weselu, a jeśli będzie na weselu to prawdopodobnie nie.
Dobrze że teraz prosi się gości o potwierdzenie przybycia.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 16 Czerwca 2005, 23:10 »
Cytat: "Violka"
A ja mam troszkę inny problem i liczę na wasze porady jak wybrnąć.
Otóż tata mojego R odszedł od nich jak był w drugiej klasie szkoły podstawowej, wychowywała go mama. Z ojcem nie utrzymuje jakiś ścisłych kontaktów raczej takie przypadkowe.
Zaproszenie chce mu wręczyć, ale po cichu liczymy że nie przyjdzie.
Zapomniełam dodać że ma drugą rodzinę.
Ale jeśli przyjdzie to będzie niezręcznie "dziękować rodzicom" bo on mówi że nie ma mu za co dziękować. Nie wyobrażam sobie żeby on stanął nie daj boże obok jego mamy.
Nie wiem jak tą sytuację rozwiązać.
Pomóżcie.

mnie głownie chodziło o sytuację violi. Uważam ze powinna odstapić od podziekowan na weselu. w tym konkretnym przypadku.
ja u siebie nie chciałam podziękowan i tak jak wszedzie tej oklepanej piosenki"cudownych rodziców mam".To chyba nic złego?czy to oznacza, że jestm wyrodną córką. Podziekowaliśmy później. Tym bardziej, że nie miałam typowego wesela z orkiestrą i oczepinami. A na takich zazwyczaj orkiestra to prowadzi. i wygląda to tak ,że puszczaja wspomnianą piosenkę i młodzi dadzą kwiaty jest hałas i zamieszanie i tak naprawde to nie można podziękowac. A jak sami stworzycie do tego inna okazję, gdzie można w spokoju podziękować i wszystko powiedziec za co jest się wdzięcznym . To co znaczy, że to jest gorsze? ja tak nie uważam. Po prostu nie chciałam tego robic na weselu przy w wiekszości obcych dla mnie ludziach( bo większa część gości była od strony narzeczonego). A na tych podziękowaniach to sie zresztą najczęsciej płacze. :Placz_1:
A poza tym wiele jest sytuacji( jak n[. Violki) gdzie nawet nie sa wskazane, bo sa strasznie na siłe i stawiaja wiele osob w niezrecznej sytuacji. Zreszta podziekowania powinny byc szczecre, a skoro jej narzeczony uważa, ze nie ma mu za co dziękować.To jak to bedzie wg was brzmiało.Bo chyba nie szczerze?
tak samo niektórzy nie chca błogosławieństwa. Bo skoro nie są praktykującymi katolikami, to po co mają udawać przed rodziną ,ze jest inaczej?i ze strachem pytaja sie na forum co nalezy powiedziec?
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #39 dnia: 16 Czerwca 2005, 23:15 »
i czasami czytajcie uważniej. Bo do nikogo nie napisałam, że to dla niego to jest sztuczne i wymuszane. Skoro dla większości z was takie nie jest to dlaczego się tak strasznie oburzacie?Ja wypowiadałam się za siebie.Nie za was. przeciez nie wiem jak wy do tego podchodzicie. Kazdy inaczej. Ale znalazła sie tylko jedna osoba, która uważa podobnie(Sophia). czy to oznacza ,że jesteśmy niewdzięcznymi dziecmi ,bo nie robimy tego na weselu. Ja podziękowałam 2 dni po weselu, w poniedziałek. I nie mam sobie nic do zarzucenia. a tym bardziej niewdzięcznosci... :evil:

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 17 Czerwca 2005, 08:09 »
My też nie przewidujemy żadnych podziękowań dla rodziców podczas wesela. Ni zależy mi na robieniu przedstawienia przed kilkudziesięcioosobową widownią. Jeśli już to raczej w kameralnym gronie.
Ale każdy ma prawo do własnej decyzji. Wierzę natomiast, że taka forma podziękowań na weselu jak dedykacja piosenki może rodzicom sprawić przyjemność i coś takiego przewiduję, ale już bez żadnych kwiatów, życzeń czy upominków. Po prostu jakiś fajny kawałek dla nich, żeby mogli sobie zatańczyć.

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
« Odpowiedź #41 dnia: 17 Czerwca 2005, 08:59 »
A ja byłam na weselu gdzie po jednej stronie byli rodzice
a po drugiej tylko matka i była piosenka "Cudownych rodziców..."

Byłam też na weselu gdzie po jednej i drugiej stronie była tylko
matka i podczas podziękowań była piosenka "Najmilsza na świecie
jest mi mama". To też jest wyjście z sytuacji.

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #42 dnia: 17 Czerwca 2005, 09:16 »
Mariolka, nikt sie absolutnie nie obrzurzyl i chyba nie ma potrzeby pisac tak ostro  :?: Napisalam wczesniej, ze roznie do tego podchodzimy, ale DLA MNIE osobiscie i dla mojego R. nie bedzie to nic wymuszonego czy na sile. Poza tym rodzinne sytuacje sa rozne i ja wcale nie uogolniam i nie nakazuje, ze wszyscy musza robic tak jak ja, bo tylko tak jest dobrze  :!:  :!:  Kazdy sam zna swoja sytuacje rodzinna i sam potrafi decydowac co jest najlepsze, nie uwazasz  :?:

U nas podziekowania bede wygladaly tak, ze w tle bedzie sobie grala pioseneczka "Cudownych rodzicow mam", moj R. powie pare slow do swoich rodzicow, natomiast ja pare slow do moich rodzicow i do R. rodzicow. Kwiatow im nie damy, bo to jest wlasne dla nas malo oryginalny prezent, a nam zalezy by dac im cos, co bedzie trwale, w obec czego kupilsmy takie 2 pakiety, w ktorych jest butelka wina z nasza etykieta, 2 krysztalowe kieliszki z taka mala ozdoba i posrebrzany korek do wina z wygrawerowanymi naszymi inicjalami i data slubu.

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #43 dnia: 17 Czerwca 2005, 09:39 »
Magda Sz. myślę, że macie świetny pomysł na prezent dla rodziców  :D  
My będziemy mieć podziękowania, żadne wymuszone, po prostu czujemy w serduchach, że chcemy to zrobić. Też myślimy nad oryginalnym prezentem, ale jeszcze nie mamy konkretnych pomysłów  :roll:

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #44 dnia: 17 Czerwca 2005, 09:50 »
Dzieki Pumori, mam nadzieje, ze naszym rodzicom tez sie spodoba :-)

Jeszcze masz czas na wymyslenie prezentu, ale warto po prostu przejsc sie po miescie i zajrzec do roznych sklepow. My tak zobilismy i tak tez wpadl nam pomysl na nasz prezencik.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 17 Czerwca 2005, 10:49 »
Magda ja też uważam, że macie super pomysł na prezent dla Rodziców!
A tak wogóle to zgadzam się z Tobą to co napisałaś o podziękowaniach! :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Sophia
  • zapaleniec
« Odpowiedź #46 dnia: 17 Czerwca 2005, 14:47 »
ale tak jak pisze Mariolka, nie kazdy widzi to w ten sposób. dla niektórych podziękowania na weselu są jak rodzaj przedstawienia i dlatego nie każdemu się to podoba. Zauwazyłam, że na forum jest wielu tradycjonalistów (co oczywiście nie jest ani złe ani dobre, po prostu są) i wpadają w straszne oburzenie, jeśli ktoś widzi coś inaczej. zupełnie niepotrzebnie, kazdy ma prawo do własnego zdania i każdy może je sobie napisać. tak mi się przynajmniej wydaje.
tylko proszę nie rozpoczynajmy niepotrzebnej dyskusji na ten temat, po prostu ja to wszystko tak odczuwam.   :?

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #47 dnia: 17 Czerwca 2005, 15:06 »
Cytat: "Sophia"
ale tak jak pisze Mariolka, nie kazdy widzi to w ten sposób. dla niektórych podziękowania na weselu są jak rodzaj przedstawienia i dlatego nie każdemu się to podoba. Zauwazyłam, że na forum jest wielu tradycjonalistów (co oczywiście nie jest ani złe ani dobre, po prostu są) i wpadają w straszne oburzenie, jeśli ktoś widzi coś inaczej. zupełnie niepotrzebnie, kazdy ma prawo do własnego zdania i każdy może je sobie napisać. tak mi się przynajmniej wydaje.
tylko proszę nie rozpoczynajmy niepotrzebnej dyskusji na ten temat, po prostu ja to wszystko tak odczuwam.   :?

Sophia, przeczytaj to co napisalam wczesniej i to co napisaly inne dziewczyny. Nikt nikogo nie krytykuje i kazdy robi tak jak uwaza za stosowane (juz to napisalam wczesnie). Dziwi mnie tylko jedno, ze dla niektorych osob tradycyjne podejsci do roznych spraw jest jakby niesmaczne i bezgustowne. Napisze dla jasnosci jeszcze raz, kazdy robi tak jak mu sie podoba i nikt nikogo nie krytukuje i ty piszac ze "...wielu tradycjonalistów (co oczywiście nie jest ani złe ani dobre, po prostu są) i wpadają w straszne oburzenie, jeśli ktoś widzi coś inaczej..." chyba troszke przesadzilas. Z tego co widze, to jest to zwyczajna dyskusja, nikt sie nie oburza tylko wyrazamy opinie i  chyba nie musi prowadzic do tego zeby jedni przekonali drugich.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 17 Czerwca 2005, 20:29 »
dokładnie. Ja tez nie miałam nic złego na myśli i sophia chyba tez. przeciez każdy może dziękować jak chce. Mnie tylko nie podobaja sie podziękowania w stylu: orkiestra gra :"cudownych rodziców mam", Młodzi praktycznie nic nie mówią, tylko wręczają kwiaty. bez słowa zatańczą i tyle. Bo taki schemat nie raz widziałam na weselach. ale inne formy podziękowania z oryginalnymi prezentami, życzeniami jak najbardziej mi się podobają. Nie wiem dlaczego tak jest utarte, że trzeba to zrobic na weselu. i jeden schemat. Świat się zmienia... :lol:
i moja wcześniejsza wypowiedź nie była ostra. przynajmniej nie taki miałam zamiar :D

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #49 dnia: 23 Czerwca 2005, 12:32 »
U mnie na weselu też będą podziękowania dla rodziców. To rozumie się samo przez sie; nie ma w tym dla nas nic wymuszonego dla nas. Chcemy powiedzieć coś od siebie. Nie będzie natomiast tańca dla rodziców, bo  nasi rodzice, zarówno moi, jak i Jego są rozwiedzeni. Nie rzucają się sobie do gardeł, funkcjonują w przyjaźni, ale wątpie by chcieli pląsać ze sobą po parkiecie. Więc muzyczka będzie jedynie w tle. A co to będzie, to jeszcze nie wiemy

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #50 dnia: 23 Czerwca 2005, 20:20 »
A u nas były podziękowania. Rodzice zostali poproszeni na środek, goście ustawili się w okół nas. My na zmianę odczytaliśmy przygotowane podziękowania, a potem wręczyliśmy je rodzicom wraz z kwiatami. Orkiestra zagrała "Cudownych rodziców mam" (czyli najbardziej oklepany kawałek), ale najważniejsze, że naszym rodzicom się podobało i byli zadowoleni.

Offline magdak
  • użytkownik
  • **
co to za piosenka?
« Odpowiedź #51 dnia: 18 Sierpnia 2005, 14:40 »
my bedziemy mieli "cudownych rodzicow mam" ale moja tesciowa bardzo przezywala ze jej sie bardzo podoba piosenka o mneij wiecej takich slowach: BO NAJMILSZA JEST MI MAMA MOJA KOCHANA... NAD KOLYSKA MA CZUWALA itp nie wiem czy czasami poczatek nie byl DZIEKUJE CI MAMO a gdzies w polowie tam byly slowa o ojcu
Prosze dziewczyny jesli ktoras wie jaki nosi tytul ta piosenka i wykonawce zebym mogla sciagnac i przesluchac
to bym jej na weselu jej zadedykowala
dzieki  :D

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #52 dnia: 19 Sierpnia 2005, 15:38 »
"cudownych rodzicow mam" faktycznie oklepany kawalek ale zobaczcie zadna inna piosenka nie oddaje tak naszej wdziecznosci i podziekowania jak wlasnie ta
wszyscy ja znaja i spiewaja refren razem z majka jezowska:)
osobiscie uwazam ze nie ma nic bardziej wzruszajacego w podziekowaniach  :?  :?

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #53 dnia: 19 Sierpnia 2005, 15:57 »
Cytat: "agulkaaa"
razem z majka jezowska

a nie Urszulą Sipińską :?:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 19 Sierpnia 2005, 16:03 »
heheh racja demka pozajaczkowalo mi sie

Offline Magula
  • bywalec
« Odpowiedź #55 dnia: 19 Sierpnia 2005, 22:56 »
A ja chyba zrezygnuje z publicznego podziękowania dla rodziców gdyz moja mama nie zyję i nie chce stawiać mojego ojca w nietypowej sytuacji, a po drugie chce dodatkowo podziękować bratu za wsparcie . I chyba zrobie to w inny sposób tylko nie wiem jaki, doradźcie jeśli macie jakieś pomysły. (restauracja - czytałam podoba mi się a oprócz tego co jeszcze?)

Offline Agnusia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 7 Września 2005, 16:36 »
A dlaczego nie chcesz oficjalnego podziekowania? Przeciez twojemu tacie tez warto podziekowac, tez jest jednym z rodzicow i napewno bardzo to przezywa razem z wami...
Nie odbieraj mu tej przyjemnosci - napewno sie ucieszy, mozesz wspomniec tez o mamie, ktora patrzy na Ciebie z nieba i Cie wspiera.
Przemysl to jeszcze. Magula :wink: ...

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #57 dnia: 11 Września 2005, 12:58 »
Cytat: "Agnusia"
mozesz wspomniec tez o mamie, ktora patrzy na Ciebie z nieba i Cie wspiera.
Przemysl to jeszcze. Magula  ...

magula myśłe że twojemu tacie będzie miło
nie odbieraj mu tej przyjemności

Offline menka
  • użytkownik
  • **
podziekowanie
« Odpowiedź #58 dnia: 27 Września 2005, 19:51 »
Pomozcie!!!!!!!Oboje mamy tylko mamy:)Nie chcemy dedykowac im piosenki standardowej jak wszyscy "cudownych rodzicow mam" bo bylo by to raczej smutne i nie na miejscu.Adas wychowywany byl sam przez mame a ja stracilam ojczulka calkiem niedawno i nie chce tej piosenki bo odrazu zaczynam plakac "tak bylo na weselu u znajomych jak teraz bylismy:( " Czy znacie cos tylko dla mam??Co by wyrazalo nasze podziekowania za trud wlozony w nasze wychowanie jak i za caloksztalt tego co zrobily??Pomozcie bo nie wiem czy cos takiego znajde co by nam sie podobalo i co nauczylaby sie w razie co nasza orkiestra:))))
menka

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #59 dnia: 27 Września 2005, 20:42 »
Przypomina mi się taka piosenka, którą śpiewał Wojciech Młynarski "Nie ma jak u mamy", jednak już nie pamiętam dokładnie jakie były słowa tej piosenki i czy by Tobie odpowiadały. Wiem, że refren był właśnie...nie ma jak u mamy... Niestety nie mam tej piosenki. :roll:

[ Dodano: Sro Wrz 28, 2005 12:11 pm ]
Znalazłam słowa tej piosenki. Poczytaj sobie, może będą Wam odpowiadać.  :)

Wojciech Młynarski "Nie ma jak u Mamy".

Ona jedna dostrzegała
W dumnym świecie tym jaki? ład
Własną piersią dokarmiała
Oczy mlekiem zalewała

Wychowała jak umiała
A gdy wyjrzał już człek na świat
Wziął swój los w ręce dwie
I nie w głowie mu było, że

Nie ma jak u mamy
Cichy kąt, ciepły piec
Nie ma jak u mamy