Autor Wątek: zdjęcia we własnym zakresie.  (Przeczytany 28946 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tagusek

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: dawno temu
zdjęcia we własnym zakresie.
« Odpowiedź #60 dnia: 21 Lutego 2007, 23:37 »
Uważam, że ani na kamerzyście, ani na fotografie nie warto oszczędzać, bo to właśnie oni zapewnią pamiątkę z tego ważnego dnia.

:brawo_2:
ja też widziałam takie filmy u znajomych. Ile było płaczu później nad jakością tych pamiątek, a uroczystości się nie powtórzy  :Zab:
UŚMIECHNIJ SIĘ - JUTRO TEŻ JEST DZIEŃ

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #61 dnia: 22 Lutego 2007, 10:53 »
Cytat: "Tagusek"
Cytat:
Uważam, że ani na kamerzyście, ani na fotografie nie warto oszczędzać, bo to właśnie oni zapewnią pamiątkę z tego ważnego dnia.

no wlansie, potem wszystko minie i zostana tylko wspomnienia i .... zdjecia i film! i tow szystko. Wiec na czym jak na czym, ale na tym to ja bym nie oszczedzala! !!!!!!!!!!!!!!!

Offline amarell

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.07.07
« Odpowiedź #62 dnia: 26 Marca 2007, 20:09 »
myśmy długo myśleli nad fotografem....mój Luby na fioła na punkcie fotografii więc wybieraliśmy, przebieraliśmy i... w końcu fotki w plenerze(bo tylko plener będziemy mieli) zrobi dla nas nasz wspólny znajomy-fotograf. Stwierdziliśmy, że przy nim nie będziemy się stresować a znamy się już tyle że on sam wie czego oczekujemy od dobrych fotek.I nie korzystamy z "usług kolegi" z oszczędności....zapłacimy mu. Choć strasznie się opierał:)Ostatecznie stanęło na małym rabaciku po znajomości hihi
...tak naprawdę

Offline Aniulek84

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #63 dnia: 27 Marca 2007, 18:40 »
Nie lubę kamer bo strasznie nienaturalnie się wtedy zachowuję więc u nas nie będzie filmowca, chyba ze taki domorosły w postaci mojej bratowej która każdą uroczystość uwiecznia na taśmie :mdleje: Długo szukalismy fotografa, ani jedne zdjęcia nie zrobiły na nas piorunującego wrazenia, więc postanowiliśmy że zdjęcia i plener zrobi nm moja kuzynka która ma profesjonalny aparat bo od ładnych kilku lat zajmuje się hobbystyczne fotografią :)

Offline mdziara

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.07.2007r
« Odpowiedź #64 dnia: 27 Marca 2007, 20:14 »
Kobitki, wszystkie piszecie , zeby nie oszczędzać na zdjeciach. Nasz fotograf zażyczył sobie 1500 za fotoreportaż w tym ok. 120 wywolanych zdjeć i reszta ok. 600 na plycie za ktore trzeba dodatkowo zaplacic jeszce 150zl. Bardzo sie zastanawiamy czy warto tyle pięniedzy wydac. Dodatkowo mamy jeszcze zamowiony plener za ktory bedziemy placic z jedno ujecie 50 zl. + fotograf 950zl .Poradzcie.Dodam ze zdjecie sa dla mnie wazne, sama bardzo lubie je robic no i potem moge przeglądać je kilkanaście razy...

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #65 dnia: 27 Marca 2007, 23:21 »
Cena nie gra roli! Zdjęcia są naj naj naj najważniejsze. Mi jest ciężko zrozumieć osoby, które na tym chcą oszczędzić. na wspomnieniach się nie oszczędza!

Offline ewak
  • bywalec
« Odpowiedź #66 dnia: 28 Marca 2007, 05:07 »
Cytat: "Ninka"
na wspomnieniach się nie oszczędza!

Otoz to Ninka. Zwlaszcza, ze podobno w dniu slubu czlowiek jak tak zestresowany i nabuzowany adrenalina, ze niewiele pamieta. Poza tym jesli chodzi o fotografie vs DVD - mysle, ze znacznie czesciej bedziemy wracac jednak do zdjec.

Podsumowujac - oszczednosci szukamy gdzie indziej (rabat na obraczki, na strojenie sali, rabat na suknie itd.)
Siumao - rocznik 2006, mala, ekonomiczna, naped na 4 lapy, awangardowa laciata tapicerka, serwisowana u autoryzowanego weta, pieknie sie prowadzi na smyczy.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #67 dnia: 28 Marca 2007, 09:56 »
Cytat: "ewak"
Podsumowujac - oszczednosci szukamy gdzie indziej

całkowicie się z tym zgadzam..szkoda potem żałować, bo to są rzeczy nieodwracalne..

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #68 dnia: 28 Marca 2007, 13:04 »
ee to Wam opowiem że jak oglądałam jedną płytke ze ślubu i wesela to az sie przeraziłam że ktos korzysta z usług domorosłych kamerzystów-fotografów...nie dosc ze nie ostre,że zwyczajnie tandetne(nadal są gołębie z obraczkami w dziobach :brewki: ) to jeszcze muza niedobrana(Virgin "dwie bajki np i "żółte tulipany"-ale to chyba kwestia wyboru Młodych) i oni zato zapłacili 1000zł!!!!!!!!!
dzis ta dziewczyna absolutnie nikomu nie chce tej tasmy pokazywac... :mdleje:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #69 dnia: 28 Marca 2007, 13:50 »
Cytat: "tete"
to Wam opowiem że jak oglądałam jedną płytke ze ślubu i wesela to az sie przeraziłam że ktos korzysta

a kiedy to wesele było :?:

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 28 Marca 2007, 13:53 »
Cytat: "oosta"
kiedy to wesele było
W ZESZŁYM ROKU W SIERPNIU!!!!
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #71 dnia: 28 Marca 2007, 13:57 »
powiem Wam ze rozumiem jak na maxa rozrastają sie koszta weselene ..kazda kolejna wydana złotówka jest obracana kilka razy nim sie ja wyda :skacza: (przynajmniej my tak mamy) ale co innego głupio rozrzucac a co innego mądrze oszczedzac :afro:  akurat w naszym przypadku w 100% ufam kamerzysie i fotografowi,Choc pewnie można o nich powiedziec że do najtanszych nie należą :taktak:  ale zrobiłam to kosztem np wypozyczenia samochodu(choc bardzo podobał mi sie samochód którym np Lila do ślubu jechała...) cóż nie można miec wszystkiego :mdleje:

Offline JoasiaOl

• zapaleniec
« Odpowiedź #72 dnia: 28 Marca 2007, 14:01 »
nam zdjęcia będzie robił mój wujek, ma do tego profesjonalny sprzęt oraz zdolności w tym zakresie - to jego pasja :skacza:
widziałam jego dzieła i były superaśne :brawo_2:
a my zawsze zaoszczędzimy ponad 1.000 zł

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 28 Marca 2007, 14:04 »
JoasiaOl,  to superowo!!!!!! wiecie,istnieje "we własnym zakresie' i we własnym zakresie :skacza:
u mojego kolegi zdjęcia robiła dziewczyna po plastyce do tego fotograf-amator z z amiłowania!!!!!wyszły przepiękne.....ona zeta nie wzieła-potraktowane było to jako prezent ślubny.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #74 dnia: 28 Marca 2007, 14:14 »
Hmmm a czy ta koleżanka sprawdziła referencje tego "kamerzysty"? Coś mi się wydaje, że nie i tylko ceną się pokierowałą, że niska. Nasz kamerzysta wziął prawie 2x tyle ale wiemy za co zapłaciliśmy. Fotograf też nie był tani, a jego cudowną prcę możecie obejrzeć: https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=3873&postdays=0&postorder=asc&highlight=nina+pawe%B3&start=90 i na dalszych stronkach :)

Offline Beata

• użytkownik
  • **
Odp: zdjęcia we własnym zakresie.
« Odpowiedź #75 dnia: 11 Października 2007, 15:47 »
hej,fotografia to moja pasja, o której myślę na poważnie, skłaniam się w kierunku fotografi ślubnej.
Muszę jednak poćwiczyć :D Jeśli ktoś z trójmiasta nie chce fotografa i nie ma z rodziny nikogo z bardziej profesjonalnym sprzętem, a chciałby mieć fotki to ja chętnie za darmo poćwiczę u niego, dam zdjęcia na płytce po imprezie. Posiadam cyfrową lustrzankę nikona. Mówię o kościele i plenerze, bo za małe mam dziecko, żeby je jeszcze zostawić na noc i na wesele iść. Nic nie tracicie, a możecie zyskać. Niestety na złosć nikt znajomy ślubu nie bierze, żebym mogła ćwiczyć warsztat na gruncie swoim więc piszę tu. Nie byłoby uczciwie brać pieniądze, nie mając wprawy w tego typu fotografii. Gdzieś trzeba zacząć. Jakby co to piszcie na maila betrisa@tlen.pl

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #76 dnia: 21 Października 2007, 20:29 »
my wezmiemy fotografa,ale jest to znajomy mojej ciotki,wiec wiem ze bedzie dobry,zrobi nam jakie chcemy zdjecia i gdzie chcemy,no i bedzie taniej po znajomosci :) natomiast kamerzyste jednak wezmiemy,bo to calkiem inaczej miec nakecone zwykla kamera a przez profesjonaliste

Offline amadaa

• forumowicz
  • data ślubu: 03.05.2008
« Odpowiedź #77 dnia: 17 Grudnia 2007, 12:58 »
My z  narzeczonym postawiliśmy na dobrego fotografa.  Uwielbiamy oglądać zdjęcia, jak pokazują  piękne chwile, momenty, uczucia.  Dlatego wybralismy fotografa, nad kamerzysta się zastanawiamy - ale tylko ze względu na rodziców, bo obydwie storny bardzo nalegają :)

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #78 dnia: 29 Stycznia 2008, 17:32 »
My zamówiliśmy sesje w studio, a nad plenerem się zastanawiamy, ponieważ zdjęcia w plenerze naszego fotografa nie są jakieś strasznie zachwycające.  Mamy własny bardzo dobry sprzęt foto i zdjęcia z uroczystości oraz imprezy i plener będziemy robić we własnym zakresie.

Offline rudzia30
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #79 dnia: 7 Lutego 2008, 13:03 »
Dobry kamerzysta to jaki ???
Moja kuzynka zapłaciła 1500 zł jakieś 7 lat temu (znana firma) i co się okazało, że pan nie włączył głosu, całe wesele jest bez dzwięku, tzn ponagrywał tam jakieś piosenki, także wydaje mi sie, że pojęcie dobry fachowiec jest względne, ponieważ uroczystość jest raz i nie mam poprawek, no dobra zdjęcia można powtórzyć ale nagranie ?

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #80 dnia: 7 Lutego 2008, 13:26 »
To jest temat o fotografie.

Offline rudzia30
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #81 dnia: 8 Lutego 2008, 12:57 »
Nam zdjęcia będzie robił znajomy, który ma na tym punkcie hopla (sprowadził sobie aparat z Honkongu za 6000 Euro), robi zdjęcia i wysyła na konkursy, jest po prostu maniakiem.

Offline ewak
  • bywalec
« Odpowiedź #82 dnia: 1 Marca 2008, 06:18 »
Nam zdjęcia będzie robił znajomy, który ma na tym punkcie hopla (sprowadził sobie aparat z Honkongu za 6000 Euro), robi zdjęcia i wysyła na konkursy, jest po prostu maniakiem.

Pytanie tylko czy znajomy bedzie tez gosciem na imprezie (czas na pstrykanie zdjec), czy widzieliscie efekty jego pasji no i czy chlopak cos wygrywa wysylajac swoje zdjecia na te konkursy ;)
Siumao - rocznik 2006, mala, ekonomiczna, naped na 4 lapy, awangardowa laciata tapicerka, serwisowana u autoryzowanego weta, pieknie sie prowadzi na smyczy.

Offline edimma

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #83 dnia: 23 Marca 2008, 19:36 »
Witam, z kim jeszcze się nie witałam :)

Nam też uda się zaoszczędzić na fotografie, zdjęcia będzie nam robił przyjaciel rodziny narzeczonego.  Właściwie tę kwestię to pozostawiliśmy całkowicie ojcu młodego, bo to zapalony fotografik, więc obrazilibyśmy go zamawiając kogoś obcego.  Szczerze mówiąc, to najchętniej robiłby je on sam, ale jako ojcu nie przystaje mu:) Pan młody zresztą tez wyskoczył z propozycją , że weźmie aparat i zrobi kilka fotek, co szybko wybiłyśmy mu z głowy:)  Natomiast juz samą kwestię obróbki zdjęć pozostawiamy sobie

Offline akayu
  • maniak
« Odpowiedź #84 dnia: 23 Marca 2008, 19:51 »
mysmy mieli zaoszczedzic na fotografie ale ....jednak postanowilismy na jakosc bo to jednak specjalne zdjecia i niezapomniane chwile wiec jednak oszczedzania nie bedzie

Offline edimma

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #85 dnia: 23 Marca 2008, 19:59 »
Akayu,
wiesz, to że nie płacimy to nie do końca oznacza że będzie źle:) Właściwie to będzie prezent od tej osoby, bo to nie przypadkowy miłośnik uwieczniania natury tylko doświadczony fotografik.
Wprawdzie nie widziałam jego zdjęć , ale skoro przyszły teściu wie że będzie dobrze to mam nadzieję, że tak będzie.

Offline akayu
  • maniak
« Odpowiedź #86 dnia: 25 Marca 2008, 12:53 »
Akayu,
wiesz, to że nie płacimy to nie do końca oznacza że będzie źle:) Właściwie to będzie prezent od tej osoby, bo to nie przypadkowy miłośnik uwieczniania natury tylko doświadczony fotografik.
Wprawdzie nie widziałam jego zdjęć , ale skoro przyszły teściu wie że będzie dobrze to mam nadzieję, że tak będzie.

no to tym lepiej dla was,jesli fotograf i jeszcze to ma byc prezent dla was to tylko brac ejsli jest dobry,wazne abyscie byli zadowolenie.

Nam tez oferowali znajomego ze niby cudowny ale jak zobaczylam zdjecia to nic specjalnego,jakby zwyklym aparatem ale niektorym nie zalezy na fotach,roznie bywa ::)

Offline edimma

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #87 dnia: 25 Marca 2008, 13:00 »
Przyznam, że ja spotkałam sie z bardzo szanującą sie panią fotograf z dużym doświadczeniem i wysoko ceniącą się, która bardzo reklamowała się dodatkowo na targach ślubnych , a jak zobaczyłam robioną przez nią zdjęcia po weselu znajomych to byłam przerażona, bo sama zrobiłabym lepiej. Oni byli zszokowani efektami jej pracy, kompletna porażka, tak wychwalała na weselu swoje zdjęcia, tyle mówiła o fotografowaniu, a to co zobaczyliśmy to była kompletna porażka. Naprawdę przestrzegam wszystkich przed nią. Szanuję starszych ludzi i ich pracę, ale uwazam że do robienia zdjęć na weselu trzeba mieć dryg i energię , a ona nie nadązała za młodymi i wiecznie narzekała ze kamerzysta wchodzi jej w kadr:)

Offline akayu
  • maniak
« Odpowiedź #88 dnia: 25 Marca 2008, 22:16 »
no to faktycznie z taką fotograf to porażka.Ale prawda jest taka ze tak w polowie to my i tak placimy za cos czego efekty zobaczymy dopiero potem....dlatego rozne sytuacje z tego wynikaja czasem

Offline carrera
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.09.2008
« Odpowiedź #89 dnia: 14 Kwietnia 2008, 18:05 »
hmm... tez sie zastanawiam nad tym co tu zrobic...

Czy przebolec i zaplacic 1600 za fotografa, czy moze zaoszczedzic ta kase i samemu sie tym zajac. Ale to nie takie proste przeciez, a poza tym 'nieprofesjonalne zdjecia' moga wcale nie wyjsc takie fajne. chcielismy strasznie zeby moja siostra (ktora bedzie moja swiadkowa) zrobila nam plener i przy okazji zdjecia na weselu poniewaz pasjonuje sie fotografia ale z drugiej strony wolalabym aby mogla sie w tym czasie ze mna dobrze bawic a nie raczej ponaglana pezeze mnie 'lapac' ujecia........

torche czasu jeszcze mamy wiec zobaczymy