Autor Wątek: Gdzie kupić obrączki  (Przeczytany 31486 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pati_86
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.09.2011
Gdzie kupić obrączki
« dnia: 26 Września 2010, 17:42 »
Czy może mi ktoś polecić jubilera, u którego można kupić ładne obrączki w rozsądnej cenie w okolicy Jaworzna? Może w Katowicach albo Sosnowcu?

Offline Fiołek_x

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.04.2011
Odp: Gdzie kupić obrączki
« Odpowiedź #1 dnia: 8 Stycznia 2011, 19:51 »
Cześć też mam ten sam dylemat gdzie pojechać jeszcze, żeby kupić fajne obrączki bo jednak te na stonach internetowych sa naprawde bardzo ładne ale jednak w salonie jak sie przymierza obrączke która była upatrzana to całkiem inaczej wygląda na palcu a całkiem inaczej na stronce i nie raz zdarzało mi sie, ze miałam kilka wzorów wybranych a niestety żle sie prezentowały na palcu drobnej małej dłoni a myśle, ze to jest ważna sprawa.  Jak ładnie wygląda na palcu to i długo się będą podobać i dumnie nosić.  I tak w sumie mimo tego, ze ludziki są z róznych miejsc zamieszkania to może znajdzie sie jakiś sklep w pobliżu. oglądałam stronki intrnetowe z obrączkami np:
hxxp: www. taxor. pl/bizuteria_obraczki. php
hxxp: www. wec. com. pl/Obraczki-Slubne-c3. html
hxxp: www. artis-jubiler. pl/
hxxp: www. yes. pl/
hxxp: www. goldrun. pl/
hxxp: www. swepol. pl/
hxxp: www. apart. pl/pl/obraczki,c,1
hxxp: wkruk. pl/search. php?filter_traits%5B1270127355%5D=170&filter_traits%5B1270127354%5D=&filter_traits%5B1270127356%5D=&filter_traits%5B1270820896%5D=
hxxp: www. olszar. pl/
Bardzo duży wybór też widziałam w Skarbku Katowickim na 3 piętrze przy schodach
Mnie osobiście spodobały się te. . .
hxxp: www. goldrun. pl/obraczka,nr,93. html jest wklęsła przez co tak szybko mat sie nie zetrze:)Powodzenia

Offline Pati_86
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.09.2011
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Stycznia 2011, 16:15 »
Cześć My zdecydowaliśmy się, że kupimy obrączki u ,,osiedlowego" jubilera.  Można przynieść wybrany  wzór obrączek i jest dużo taniej niż w tych markowych sklepach jubilerskich :D Warto się zorientować jak to wyglądu u jubilerów w pobliżu.  Pozdrawiam

Offline biala_dama21
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #3 dnia: 4 Lutego 2013, 08:02 »
My dostać namiary od żonatego brata na jakieś sprawdzonego grawera, ponoć wychodzi dużo taniej niż kupować w tradycyjnym sklepie:)

Offline chinkuje
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 3/08/2013
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Maja 2013, 15:05 »
jak obrączki to na ul. Cieszkowskiego, polecam. my zanieślismy swoje złoto za 1tys , dopłaciliśmy 1,5tys. i są wykonane tak jak sobie wymarzylismy, dodam iż sami wymyślilismy wzór, i nikt takiech nie bedzie mial. zadowolona jestem bo była to sluszna decyzja :)

Offline Nasturcja
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: czerwiec 2013
« Odpowiedź #5 dnia: 2 Czerwca 2013, 20:34 »
My nasze będziemy nosić już  za tydzień ! :) Po wielu podejściach do różnych jubilerów, zamówiliśmy na promocji w Aparcie.

Offline torcik
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21-09-2013
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Czerwca 2013, 12:22 »
gdzie kupie obrączki do 500 pln?

Offline bubulek24
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #7 dnia: 4 Października 2013, 08:43 »
Kupić to nie wiem, ale myśmy nasze robili za 400 zł - z naszego złota, kobitka zrobiła idealnie takie, jakie nam się podobały w Aparcie, jesteśmy bardzo zadowoleni ;)
 Wysokiej jakości pościel bawełniana.  Polecam!

Offline mulma

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 5 Października 2013, 12:12 »
Zawsze możesz wykonać takie obrączki własnoręcznie: https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=47609.0  jednak koszty są wyższe (to oczywiste) niż jakby kupować u jubilera :)

Offline fascinate
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Maja 2014, 00:23 »
A może warto porównać cenę i obrączki ślubne w sklepie stacjonarnym z obrączkami w jubilerskim sklepie internetowym?
Nie ma potrzeby przepłacać za taki sam kruszec, za taką samą wagę obrączek, często lepsze wykonanie, skoro można je kupić taniej a zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na dłuższy miesiąc miodowy.

Offline laponka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: juz po:)
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Maja 2014, 14:50 »
A to prawda, bo np. w sklepie internetowym Apartu są obrączki co mają rabat 25 % - jak kupowaliśmy to właśnie sobie porównywałam ceny.

Offline ZlotaLinia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 8 Lipca 2014, 16:39 »
Nie tylko ta sieć wchodzi tutaj w grę,warto poszukać wśród innych dobrych sklepów jubilerskich,gdzie spokojnie znajdziemy obrączki które nam się spodobają,możemy je także wcześniej przymierzyć w sklepie stacjonarnym. 

Offline Izka89
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #12 dnia: 31 Sierpnia 2014, 11:45 »
Też mam z Apartu, a przez net to często coś sobie tam zamawiam:)

Offline sylwia92
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 8 Października 2014, 14:43 »
Moja siostra kupowała od znajomych handlarzy.  Ładne, acz nie jakieś superowe.  Za to cena bardzo przystępna.

Offline Miki987
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.07.2015
  • Ślub w: krakow
« Odpowiedź #14 dnia: 1 Grudnia 2015, 09:20 »
Dla mnie najlepszy sklep jubilerski to Savicki. Zamawiałem tam pierścionek, nasze obrączki i ostatnio naszyjnik  bransoletką dla mojej Żony. Jakość wyrobów jest wspaniała, w dodatku dość duży wybór wzorów. Piękne przedmioty, warto zajrzeć na ich stronę.

Offline YagaS
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.06.2016
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Grudnia 2015, 18:29 »
Też mam z Apartu, a przez net to często coś sobie tam zamawiam:)
My kupiliśmy w aparcie, ale w salonie.

Offline magda.duda
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.10.2018
  • Ślub w: kraków
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Marca 2016, 09:10 »
My wybraliśmy z mężem obrączki, które znalazłam w  ofercie internetowego sklepu jubilerskiego savicki.  Szukaliśmy obrączek z białego złota i właśnie tam jeden z modeli przypadł nam do gustu. Zakupy są bezpieczne a biżuteria posiada wszystkie niezbędne certyfikaty. Polecam!
« Ostatnia zmiana: 30 Marca 2016, 17:04 wysłana przez zibi »

Offline pastor
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Maja 2016, 07:37 »
Warto jest zawsze zrobić sobie porównanie cenowe w wiekszych sieciówkach i w mniejszych sklepach. W tych mniejszych sklepach jest często o wiele taniej. My kupowaliśmy obrączki właśnie w mniejszym sklepie jubilerskim. Ceny były o wiele korzystniejsze.

Polecam również przejść się po mniejszych lokalnych firmach jubilerskich .Te również będą miały niższe ceny. Na jednej parze obrączek można zaoszczędzić kilkaset złotych.
« Ostatnia zmiana: 16 Maja 2016, 15:23 wysłana przez zibi »

Offline YagaS
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Maja 2016, 10:31 »
Najlepiej to zrobić szerszy rekonesans.

Offline natalka1012
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 27 Lipca 2016, 11:51 »
Dokładnie tak zrobiliśmy, wybraliśmy się na przechadzkę po złotnikach i u jednego z najrozsądniejszą ceną zamówiliśmy. Jakby ktoś był zainteresowany z okolic Białegostoku to podaję stronę link usunięty  Dla pozostałych, sporo ciekawych modeli można na niej podejrzeć :)
« Ostatnia zmiana: 27 Lipca 2016, 11:52 wysłana przez zibi »

Offline truskawkowy_mus
  • nowicjusz
  • *
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #20 dnia: 4 Października 2016, 10:36 »
Bardzo ciekawa jest oferta Cardano Jewellery (salony w Bydgoszczy  i Toruniu). Niesamowicie duży wybór w jednym miejscu - tak jakby wszystkie Aparty, Kruki, Yes'y i resztę "sieciówek" zebrać w całość. Poza tym obsługa jest w stanie pomóc, doradzić i wytłumaczyć absolutnie wszystko - od doboru najlepszego kształtu po sposoby konserwacji. Nie ma pośpiechu, można się umówić i przy filiżance dobrej kawy przymierzyć 13 tuzinów (albo i więcej) pierścieni mocy. Na dodatek ogromna elastyczność przy wyborze obrączek, czego nie można powiedzieć o wyżej wymienionych salonach. Obrączka damska może być węższa, mniejsza, z kamieniami, bez ... (i można by jeszcze długo tak wymieniać) w porównaniu do męskiej. Jednym słowem - nie kupujesz sztywnej pary obrączek, w której nie da się nic zmienić.   I co ważne, ceny raczej przystępne i  można rozlicza się w złocie, co bezapelacyjnie uważam za plus.
O uprzejmości i fachowości obsługi pisać bym nie musiała, ale ze względu na fakt, że razem z już-mężem wyglądamy jak gimnazjaliści, nikt nie brał nas na poważnie w innych salonach i (delikatnie rzecz ujmując) olewali nas. Tylko w Cardano podejście do klienta było profesjonalne.
Jesteśmy bardzo  zadowoleni z wybranych obrączek i gorąco możemy polecić salon!

Offline Klub90
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 10 Października 2016, 20:14 »
Ja dałam zrobić obrączki na zamówienie. Naprawdę nie wyszło to tak drogo jak się spodziewałam. Myślę, że jak się bardzo ktoś postara to da radę.

Offline Ketty

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.07.2017
  • Ślub w: Katowice
« Odpowiedź #22 dnia: 12 Października 2016, 10:41 »
Według mnie jeżeli projekt obrączek nie jest skomplikowany to spokojnie można zlecić ich wykonanie złotnikowi  :) Najlepiej jeszcze jeżeli masz złotą biżuterię, którą możesz "poświęcić" i przetopić na kruszec. My z narzeczonym planujemy zrobić, już się dowiadywałam i cenowo możemy zejść do kilkuset złotych za obrączki klasyczne wykonane na zamówienie u złotnika. Próba oczywiście 585, soczewkowe :D

Offline Andi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 19 Listopada 2016, 20:13 »
Jak para zna rozmiar palca /zawsze można lokalnie pójść do lokalnego złotnika popytać o ceny i przy okazji zmierzyć rozmiar/ najlepiej zamówić w internecie. Cenowo o połowę taniej szczególnie jeśli nie wybieramy najprostszej obrączki. Druga opcja na tańszą obrączkę to własne złoto na "przetopienie" i płaci się małe pieniądze za samą robociznę.

Offline HighIT
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 7 Grudnia 2016, 14:04 »
Jeśli znasz wymiary to i czas oczekiwania nie jest długi. Firmy mają gotowce, które czekają tylko na wysyłkę. W sumie nei wiem od czego to zależy. W centrum udałem się do Apartu i miałem problem jeśli chodzi o czas oczekiwania. Poszedłem do Bellera na placu Trzech Krzyży i obrączki miałem po 3 dniach... Tylko wpierw radzę przejrzeć stan magazynowy pierścionków, byście nie przejechali sie na darmo -
« Ostatnia zmiana: 7 Grudnia 2016, 16:45 wysłana przez zibi »

Offline Czesława
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.08.2017
  • Ślub w: Wrocław
« Odpowiedź #25 dnia: 9 Grudnia 2016, 14:55 »
A co myślicie o przetopionych obrączkach kogoś z rodziny na nowe własne? Moi znajomi mają taką sytuację i uważam,że to bardzo uroczy pomysł

Offline Slu_elle
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Stycznia 2017, 10:15 »
Obrączki powinny Wam się przede wszystkim podobać oraz być solidnie wykonane- po prostu dobre jakości. Samych jubilerów  i sklepów jest bardzo wiele, ja polecam zacząć poszukiwania od tych online, gdzie macie szeroki wybór i też rozsądne ceny.

Offline covboy
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 23 Maja 2018, 15:20 »
Ja kupiłem obrączki przez stronę Jubiler Karkosik, dałem 800 zł. Polecam ogólnie popatrzeć w internecie, jest dużo taniej niż w sklepie stacjonarnym.

Offline Fotograf_lmajewski
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 26 Maja 2018, 23:16 »
Osobiście polecam jubiler korn w Poznaniu mają świetne produkty zarówno pod względem wykonania, wyglądu jak i jakości. Sam u nich kupowałem wiele rzeczy i są świetne !! POLECAM

ps. prowadzą sprzedaż internetową :)

Offline YagaS
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 27 Grudnia 2018, 10:09 »
 są teraz mega rabaty na obrączki, warto tam zajrzeć :) LINK USUNIETY
« Ostatnia zmiana: 27 Grudnia 2018, 13:10 wysłana przez ~Ania~ »

Offline Anita z Cardano
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 14 Października 2020, 17:59 »
Jeśli chodzi o wybór obrączek ślubnych polecam wybrać się do Cardano Jewellery (salony znajdują się w Toruniu i Bydgoszczy). Nie jest to sieciówka gdzie płaci się za nazwę, a rodzinna firma gdzie ceny są na każdą kieszeń, bo przez wybór paramerów (próba, szerokość i wysokość obrączek czy rodzaj kamieni) wybiera się też ich koszt.
Jakość obrączek jest naprawdę świetna - są wykonywane bezszwowo w technologii cyfrowej ze stopu pierwotnego, a nie ze złomu złota. Soczewka wewnątrz obrączek i grawer są gratis. Wybór wzorów jest ogromny, a dodatkowo wszystkie obrączki można personalizować pod kątem parametrów, kolorów, kamieni, rodzaju wykończenia powierzchni czy nietypowego grawera, który też na zamówienie można sobie na obrączkach sprawić.
Konsultanci pomogą dobrą obrączki indywidualnie do każdego z Was.

Najlepiej przyjść do salonu i samemu się przekonać co do możliwości i jakości obsługi.
Pozdrawiam serdecznie :)
« Ostatnia zmiana: 14 Października 2020, 20:22 wysłana przez zibi »

Offline moniaka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 10 Listopada 2021, 11:41 »
Apart chyba ma największy wybór?

Offline nika602
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 21 Kwietnia 2022, 10:11 »
Hej,
gdzie mogę zamówić obrączki z grawerem mapy świata?
Jesteśmy oboje podróżnikami i chcemy kupić właśnie takie ciekawe obrączki.