Autor Wątek: Gdzie kupić obrączki  (Przeczytany 29863 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pati_86
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.09.2011
Gdzie kupić obrączki
« dnia: 26 Września 2010, 17:42 »
Czy może mi ktoś polecić jubilera, u którego można kupić ładne obrączki w rozsądnej cenie w okolicy Jaworzna? Może w Katowicach albo Sosnowcu?

Offline Fiołek_x

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.04.2011
Odp: Gdzie kupić obrączki
« Odpowiedź #1 dnia: 8 Stycznia 2011, 19:51 »
Cześć też mam ten sam dylemat gdzie pojechać jeszcze, żeby kupić fajne obrączki bo jednak te na stonach internetowych sa naprawde bardzo ładne ale jednak w salonie jak sie przymierza obrączke która była upatrzana to całkiem inaczej wygląda na palcu a całkiem inaczej na stronce i nie raz zdarzało mi sie, ze miałam kilka wzorów wybranych a niestety żle sie prezentowały na palcu drobnej małej dłoni a myśle, ze to jest ważna sprawa.  Jak ładnie wygląda na palcu to i długo się będą podobać i dumnie nosić.  I tak w sumie mimo tego, ze ludziki są z róznych miejsc zamieszkania to może znajdzie sie jakiś sklep w pobliżu. oglądałam stronki intrnetowe z obrączkami np:
hxxp: www. taxor. pl/bizuteria_obraczki. php
hxxp: www. wec. com. pl/Obraczki-Slubne-c3. html
hxxp: www. artis-jubiler. pl/
hxxp: www. yes. pl/
hxxp: www. goldrun. pl/
hxxp: www. swepol. pl/
hxxp: www. apart. pl/pl/obraczki,c,1
hxxp: wkruk. pl/search. php?filter_traits%5B1270127355%5D=170&filter_traits%5B1270127354%5D=&filter_traits%5B1270127356%5D=&filter_traits%5B1270820896%5D=
hxxp: www. olszar. pl/
Bardzo duży wybór też widziałam w Skarbku Katowickim na 3 piętrze przy schodach
Mnie osobiście spodobały się te. . .
hxxp: www. goldrun. pl/obraczka,nr,93. html jest wklęsła przez co tak szybko mat sie nie zetrze:)Powodzenia

Offline Pati_86
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.09.2011
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Stycznia 2011, 16:15 »
Cześć My zdecydowaliśmy się, że kupimy obrączki u ,,osiedlowego" jubilera.  Można przynieść wybrany  wzór obrączek i jest dużo taniej niż w tych markowych sklepach jubilerskich :D Warto się zorientować jak to wyglądu u jubilerów w pobliżu.  Pozdrawiam

Offline biala_dama21
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #3 dnia: 4 Lutego 2013, 08:02 »
My dostać namiary od żonatego brata na jakieś sprawdzonego grawera, ponoć wychodzi dużo taniej niż kupować w tradycyjnym sklepie:)

Offline chinkuje
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 3/08/2013
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Maja 2013, 15:05 »
jak obrączki to na ul. Cieszkowskiego, polecam. my zanieślismy swoje złoto za 1tys , dopłaciliśmy 1,5tys. i są wykonane tak jak sobie wymarzylismy, dodam iż sami wymyślilismy wzór, i nikt takiech nie bedzie mial. zadowolona jestem bo była to sluszna decyzja :)

Offline Nasturcja
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: czerwiec 2013
« Odpowiedź #5 dnia: 2 Czerwca 2013, 20:34 »
My nasze będziemy nosić już  za tydzień ! :) Po wielu podejściach do różnych jubilerów, zamówiliśmy na promocji w Aparcie.

Offline torcik
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21-09-2013
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Czerwca 2013, 12:22 »
gdzie kupie obrączki do 500 pln?

Offline bubulek24
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #7 dnia: 4 Października 2013, 08:43 »
Kupić to nie wiem, ale myśmy nasze robili za 400 zł - z naszego złota, kobitka zrobiła idealnie takie, jakie nam się podobały w Aparcie, jesteśmy bardzo zadowoleni ;)
 Wysokiej jakości pościel bawełniana.  Polecam!

Offline mulma

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 5 Października 2013, 12:12 »
Zawsze możesz wykonać takie obrączki własnoręcznie: https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=47609.0  jednak koszty są wyższe (to oczywiste) niż jakby kupować u jubilera :)

Offline fascinate
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Maja 2014, 00:23 »
A może warto porównać cenę i obrączki ślubne w sklepie stacjonarnym z obrączkami w jubilerskim sklepie internetowym?
Nie ma potrzeby przepłacać za taki sam kruszec, za taką samą wagę obrączek, często lepsze wykonanie, skoro można je kupić taniej a zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na dłuższy miesiąc miodowy.

Offline laponka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: juz po:)
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Maja 2014, 14:50 »
A to prawda, bo np. w sklepie internetowym Apartu są obrączki co mają rabat 25 % - jak kupowaliśmy to właśnie sobie porównywałam ceny.

Offline ZlotaLinia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 8 Lipca 2014, 16:39 »
Nie tylko ta sieć wchodzi tutaj w grę,warto poszukać wśród innych dobrych sklepów jubilerskich,gdzie spokojnie znajdziemy obrączki które nam się spodobają,możemy je także wcześniej przymierzyć w sklepie stacjonarnym. 

Offline Izka89
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #12 dnia: 31 Sierpnia 2014, 11:45 »
Też mam z Apartu, a przez net to często coś sobie tam zamawiam:)

Offline sylwia92
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 8 Października 2014, 14:43 »
Moja siostra kupowała od znajomych handlarzy.  Ładne, acz nie jakieś superowe.  Za to cena bardzo przystępna.

Offline Miki987
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.07.2015
  • Ślub w: krakow
« Odpowiedź #14 dnia: 1 Grudnia 2015, 09:20 »
Dla mnie najlepszy sklep jubilerski to Savicki. Zamawiałem tam pierścionek, nasze obrączki i ostatnio naszyjnik  bransoletką dla mojej Żony. Jakość wyrobów jest wspaniała, w dodatku dość duży wybór wzorów. Piękne przedmioty, warto zajrzeć na ich stronę.

Offline YagaS
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.06.2016
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Grudnia 2015, 18:29 »
Też mam z Apartu, a przez net to często coś sobie tam zamawiam:)
My kupiliśmy w aparcie, ale w salonie.

Offline magda.duda
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.10.2018
  • Ślub w: kraków
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Marca 2016, 09:10 »
My wybraliśmy z mężem obrączki, które znalazłam w  ofercie internetowego sklepu jubilerskiego savicki.  Szukaliśmy obrączek z białego złota i właśnie tam jeden z modeli przypadł nam do gustu. Zakupy są bezpieczne a biżuteria posiada wszystkie niezbędne certyfikaty. Polecam!
« Ostatnia zmiana: 30 Marca 2016, 17:04 wysłana przez zibi »

Offline pastor
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Maja 2016, 07:37 »
Warto jest zawsze zrobić sobie porównanie cenowe w wiekszych sieciówkach i w mniejszych sklepach. W tych mniejszych sklepach jest często o wiele taniej. My kupowaliśmy obrączki właśnie w mniejszym sklepie jubilerskim. Ceny były o wiele korzystniejsze.

Polecam również przejść się po mniejszych lokalnych firmach jubilerskich .Te również będą miały niższe ceny. Na jednej parze obrączek można zaoszczędzić kilkaset złotych.
« Ostatnia zmiana: 16 Maja 2016, 15:23 wysłana przez zibi »

Offline YagaS
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Maja 2016, 10:31 »
Najlepiej to zrobić szerszy rekonesans.

Offline natalka1012
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 27 Lipca 2016, 11:51 »
Dokładnie tak zrobiliśmy, wybraliśmy się na przechadzkę po złotnikach i u jednego z najrozsądniejszą ceną zamówiliśmy. Jakby ktoś był zainteresowany z okolic Białegostoku to podaję stronę link usunięty  Dla pozostałych, sporo ciekawych modeli można na niej podejrzeć :)
« Ostatnia zmiana: 27 Lipca 2016, 11:52 wysłana przez zibi »

Offline truskawkowy_mus
  • nowicjusz
  • *
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #20 dnia: 4 Października 2016, 10:36 »
Bardzo ciekawa jest oferta Cardano Jewellery (salony w Bydgoszczy  i Toruniu). Niesamowicie duży wybór w jednym miejscu - tak jakby wszystkie Aparty, Kruki, Yes'y i resztę "sieciówek" zebrać w całość. Poza tym obsługa jest w stanie pomóc, doradzić i wytłumaczyć absolutnie wszystko - od doboru najlepszego kształtu po sposoby konserwacji. Nie ma pośpiechu, można się umówić i przy filiżance dobrej kawy przymierzyć 13 tuzinów (albo i więcej) pierścieni mocy. Na dodatek ogromna elastyczność przy wyborze obrączek, czego nie można powiedzieć o wyżej wymienionych salonach. Obrączka damska może być węższa, mniejsza, z kamieniami, bez ... (i można by jeszcze długo tak wymieniać) w porównaniu do męskiej. Jednym słowem - nie kupujesz sztywnej pary obrączek, w której nie da się nic zmienić.   I co ważne, ceny raczej przystępne i  można rozlicza się w złocie, co bezapelacyjnie uważam za plus.
O uprzejmości i fachowości obsługi pisać bym nie musiała, ale ze względu na fakt, że razem z już-mężem wyglądamy jak gimnazjaliści, nikt nie brał nas na poważnie w innych salonach i (delikatnie rzecz ujmując) olewali nas. Tylko w Cardano podejście do klienta było profesjonalne.
Jesteśmy bardzo  zadowoleni z wybranych obrączek i gorąco możemy polecić salon!

Offline Klub90
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 10 Października 2016, 20:14 »
Ja dałam zrobić obrączki na zamówienie. Naprawdę nie wyszło to tak drogo jak się spodziewałam. Myślę, że jak się bardzo ktoś postara to da radę.

Offline Ketty

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.07.2017
  • Ślub w: Katowice
« Odpowiedź #22 dnia: 12 Października 2016, 10:41 »
Według mnie jeżeli projekt obrączek nie jest skomplikowany to spokojnie można zlecić ich wykonanie złotnikowi  :) Najlepiej jeszcze jeżeli masz złotą biżuterię, którą możesz "poświęcić" i przetopić na kruszec. My z narzeczonym planujemy zrobić, już się dowiadywałam i cenowo możemy zejść do kilkuset złotych za obrączki klasyczne wykonane na zamówienie u złotnika. Próba oczywiście 585, soczewkowe :D

Offline Andi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 19 Listopada 2016, 20:13 »
Jak para zna rozmiar palca /zawsze można lokalnie pójść do lokalnego złotnika popytać o ceny i przy okazji zmierzyć rozmiar/ najlepiej zamówić w internecie. Cenowo o połowę taniej szczególnie jeśli nie wybieramy najprostszej obrączki. Druga opcja na tańszą obrączkę to własne złoto na "przetopienie" i płaci się małe pieniądze za samą robociznę.

Offline HighIT
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 7 Grudnia 2016, 14:04 »
Jeśli znasz wymiary to i czas oczekiwania nie jest długi. Firmy mają gotowce, które czekają tylko na wysyłkę. W sumie nei wiem od czego to zależy. W centrum udałem się do Apartu i miałem problem jeśli chodzi o czas oczekiwania. Poszedłem do Bellera na placu Trzech Krzyży i obrączki miałem po 3 dniach... Tylko wpierw radzę przejrzeć stan magazynowy pierścionków, byście nie przejechali sie na darmo -
« Ostatnia zmiana: 7 Grudnia 2016, 16:45 wysłana przez zibi »

Offline Czesława
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.08.2017
  • Ślub w: Wrocław
« Odpowiedź #25 dnia: 9 Grudnia 2016, 14:55 »
A co myślicie o przetopionych obrączkach kogoś z rodziny na nowe własne? Moi znajomi mają taką sytuację i uważam,że to bardzo uroczy pomysł

Offline Slu_elle
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Stycznia 2017, 10:15 »
Obrączki powinny Wam się przede wszystkim podobać oraz być solidnie wykonane- po prostu dobre jakości. Samych jubilerów  i sklepów jest bardzo wiele, ja polecam zacząć poszukiwania od tych online, gdzie macie szeroki wybór i też rozsądne ceny.

Offline covboy
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 23 Maja 2018, 15:20 »
Ja kupiłem obrączki przez stronę Jubiler Karkosik, dałem 800 zł. Polecam ogólnie popatrzeć w internecie, jest dużo taniej niż w sklepie stacjonarnym.

Offline Fotograf_lmajewski
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 26 Maja 2018, 23:16 »
Osobiście polecam jubiler korn w Poznaniu mają świetne produkty zarówno pod względem wykonania, wyglądu jak i jakości. Sam u nich kupowałem wiele rzeczy i są świetne !! POLECAM

ps. prowadzą sprzedaż internetową :)

Offline YagaS
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 27 Grudnia 2018, 10:09 »
 są teraz mega rabaty na obrączki, warto tam zajrzeć :) LINK USUNIETY
« Ostatnia zmiana: 27 Grudnia 2018, 13:10 wysłana przez ~Ania~ »