Autor Wątek: Dziewczyny ze Śląskiego - wpisujcie się, gdzie ślub, o której, gdzie wesele  (Przeczytany 19810 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
parafia św. Stanisława BM w Sosnowcu - godz. 16:00
wesele w restauracji Bombaj Tandoori

Offline ewelinka819
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.08.2012
No to ja tez sie dolacze:)
Slub w parafi Najswietszego Ciala i Krwi Chrystusa w Kazmierzu Gorniczym 25 sierpnia:)moze ktoras z Was tez bierze w tym dniu:)

Offline Angels

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.08.2012
Witam Wszystkich:) Ślub 11. 08. 2012 w Parafii Św. Antoniego w Dąbrowie Górniczej o godzinie 16:00 :P

Offline ivisible90

• nowicjusz
  • *
  • Wychodzę za mąż :):):)
  • data ślubu: sierpień 2013
Witam :)
Kamila z Dąbrowy Górniczej :)
Planowany śłub na 2013.
Powiem Wam że jeszcze nic nie mam załatwionego :)
Oficjalne zaręczyny Walentynki 2012 :)
Jednym słowem wszystko przede mną !

Offline Sabineczka

• uzależniony
  • data ślubu: 26.08.2017 slub cywilny
  • Ślub w: Dąbrowa Górnicza
Witaj w gronie ivisible my też jeszcze nic nie mamy załatwionego, ale od lipca tego roku zaczynamy załatwianie :) na początek ustalimy dokładnie dzień w kościele :) a co do zaręczy to nasze już się odbyły :) 27.12.2011 :)

Offline Angels

• nowicjusz
  • *
Macie dziewczyny (2013) już jakieś pomysły gdzie będzie odbywać się wesele? i czy macie już jakąś konkretną datę która chcecie zarezerwować?:) okres letni czy zimowy? pozdrawiam Was serdecznie

Offline ivisible90

• nowicjusz
  • *
Witajcie:)
Powiem Wam że ja nie mam jeszcze upatrzonej restauracji a może otworzy się jeszcze coś ciekawego na DG hehehe.
Bo na pewno wesele chce zrobić w DG i  na pewno w sierpniu.  Ale zobaczę jak obłożenie sal . . .
Zaręczyny były 28. 01. 2012 takie z nienacka no ale jak powiedziałam "tak" to już decyzja jest hehehe.
A powiedzcie mi jak to u Nas na DG bywa z rezerwacją Sali ? bo mi się wydaje że do 2013 to jeszcze sporo czasu :)

Offline Sabineczka

• uzależniony
Hej dziewczyny :)

z tego co się orientuje ivisible to dużo już jest miejsc zajętych na rok 2013 :) ale my wierzymy w to ze coś znajdziemy :)

Myślimy nad salą w Będzinie Różana Dolina lub Jubilat w Będzinie :)

Angels Nasze wesele odbędzie się w kościele Parafia Najświętszego Ciała i Krwi Chrystusa w Dąbrowie Górniczej a uroczystość weselna w Będzinie. Date mamy przez siebie ustaloną na dnia 22.06.2013 ale zobaczymy w lipcu tego roku czy będzie wolny ten termin. Mam nadzieję że tak :)

Offline ivisible90

• nowicjusz
  • *
No nawet nie strasz :)
Kurcze to chyba trzeba w weekend się porozglądać po salach:)
Odpalam przeglądarkę i szukam :) bo widzę że na forum to tylko shuma i astra :)

Offline Angels

• nowicjusz
  • *
 ivisible90 : Sabineczka ma racje,Kochana trzeba już szukać i pytać o sale.  Sierpień jest bardzo obleganym miesiącem jesli chodzi o śluby  :) Duzo osob wybiera Rozana Doline,ale tam cos z obsluga podobno jest nie tak,mialam kilka negatywnych opinii od znajomych.  Tydzien po mnie kumpela tam ma wesele i gratis od wlascicieli dostali limuzyne na dzien slubu.  :) Ja tam mam wesele w osp czeladź. Sala nie jest typową remizą z parkietem :P tylko mają tam sale bankietową z filarami wiec tylko z zewnatrz kazdy wie,że to remiza. Ale my robimy wesele z poprawinami,także w restauracji chyba bysmy sie splukali doszczędnie na 2 dni. 

Offline ivisible90

• nowicjusz
  • *
Dobra dziewczyny przekonałyście mnie :) mam już ochotę podzwonić i popytać ale o tej porze to już raczej nie wypada  :P
Z kościołem problemów nie będzie bo biorę ślub cywilny :) ale ciekawa jestem jak tam w urzędzie ehhh. . .
zestresowałam się tyle Wam powiem :(

Offline Angels

• nowicjusz
  • *
Ja najpierw rezerwowałam własnie sale,a potem dopiero date ślubu wlasnie.:) także bierz się za szperanie w internecie. :P

Offline ewelinka819
  • nowicjusz
  • *
Angels,bierzesz slub 2 tyg wczesniej niz ja :),jak u Ciebie z suknia,masz juz??ja nie mieszkam w Pl ,bede dopiero w kwietniu w Pl i zamierzasz sie rozejrzec,moze polecisz mi jakies salony??jakie  sa ceny??

Offline Angels

• nowicjusz
  • *
ewelinka819 : Ja już kupiłam suknie:) w salonie slubnym marta u nas w DG na ul.Kosciuszki (ta sama wlascicielka co obok antykwariatu)Mimo chodzących nie zbyt dobrych opinii o wlascicielce tych salonów ja jestem zadowolona z obslugi:) Moja kiecka kosztowala 2600 ale ta z salonu byla jak na mnie szyta i wytargowałam 20% rabatu na nia:) a dodatkowo dostalam voucher do karpacza dla 2 osób (noclegi na 7 dni). Co do innych salonów to nie powiem ci gdzie co i jak:) gdyż ja nigdzie prawie nie chodziłam,zobaczylam ta jedna przymierzylam i powiedzialam sobie ze zadna inna :) a z cenami jest roznie,zalezy czy nowa kolekcja czy juz cos z poprzedniej mniej wiecej wzwyż od 2000:)Ale jesli jestes wymiarowa(r.36 lub 38) bo taki jest w wiekszosci salonach rozmiar to nie bedziesz miala problemu,a jeszcze cos z ceny bedziesz mogla utargować:)  pozdrawiam

Offline ewelinka819
  • nowicjusz
  • *
A mozesz wrzucic fotke:)

Offline Angels

• nowicjusz
  • *
ewelinka819: teraz Cię zaskocze,ale nie mam fotki :/:( jak ja pierwszy raz mierzylam to nie mozna bylo zrobic fotki w salonie,a za drugim razem zajełam sie spisywaniem umowy i tez mi wyszlo z glowy.Ale w sumie sie ciesze,wszyscy sie pytaja,kazdemu bym musiala pokazac,a tak bedzie to zaskoczenie (mam nadzieje,że pozytywne).Jestem umowiona po odbior na poczatek lipca juz z dodatkami,butami bielizna itd to wtedy zrobie fotki.

Offline Angels

• nowicjusz
  • *
ewelinka819: mniej więcej mogę Ci opisać. Jest biała,ecru wogóle nie wchodziło w gre.Dekolt w serduszko,tiulowa wykonczona na dole koronką,taka samą jak na gorsecie.gorset taki przedłużony,żeby było widać wcięcie w talii  ;D,do tego zrobią mi rękawiczki z tą samą aplikacją co na sukience. Model cos "ala princeska".Nie ma żadnych cyrkonii,kryształków.Na gorsecie jeszcze ma zrobiony taki wachlarz z taką roza-nie wiem za bardzo jak to opisac.Ale moze sobie jakoś wyobrazisz :) Bukiet slubny bede chciala miec wlasnie z rozy i storczykow

Offline Sabineczka

• uzależniony
w takim razie opis sukni wydaje sie na ciekawy model twej sukni :) . ja w dalszym ciągu nie wiem jaką chce suknie ślubną, ale zastanawiam się nad taką dopasowaną coś w kształcie rybki bieluteńkiej i w miejscu gdzie będzie poszerzana na ten rybi ogonek chce sobie walnąć różę fioletowa :) mój motyw weselny fiolet hehehe

Offline Angels

• nowicjusz
  • *
Sabineczka:bardzo oryginalny pomysł:) gdzieś tutaj na forum widziałam śliczną PM w białej sukni i w fioletowych butach+fioletowy bukiet.Wyglądało super.

Offline Sabineczka

• uzależniony
o butach nie pomyślałam dziękuje za pomysł :) będę wyjątkowa panna młodą :)

Offline ewelinka819
  • nowicjusz
  • *
Ja nie mam sukni,i w sumie to niewiem jaka bede miala:)ale chyba ivory:)chociaz nie wykluczam bieli:)Welonu tez raczej nie bede miala,wystarczy jakis kwiat czy cos w tym stylu. Jezeli chodzi o kwiaty,myslalam o rozach z frezjami:)Wszystko zalatwione poza najwaznieszym-mna sama:)A chcialam Was jeszcze zapytac gdzie bedziecie mialy sesje slubne??

Offline Angels

• nowicjusz
  • *
Ja sesje będe miec w Ogrodzieńcu i Pieskowej Skale,fotografa i kamerzyste mamy z okolic Olkusza i on wlasnie sie w tamtych okolicach specjalizuje  :P

Offline NikaDominika
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.10.2012
Witam -a czy ktoś ma ślub tak jak i ja w październiku?
A może ktoś napisze coś o sali Kamerdyner w Bedzinie-jakie krążą opinie? ;)

Offline justisc
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.06.2012
Angels ja kupiłam suknie w salonie koło antykwariatu i też nie sprawdziły mi się te wszystkie negatywne opinie (jak na razie).  Obsługa miła i również mamy te 7 dni w Karpaczu także może się spotkamy :) Suknia tiulowa, też a la princessa, bez żadnych świecidełek :)

pozdrawiam, 

Offline Angels

• nowicjusz
  • *
justisc: to ciesze sie,że wkońcu chociaż sie jedna osoba znalazla z pozytywna opinia,bo juz sie  martwilam co bedzie jak pojde na przymiarke.:) a Ty szyjesz czy tez tak jak ja spasowała Ci ta z salonu?

Offline justisc
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.06.2012
ja szyję, bo ją zmieniłam - także będzie oryginalna.  Już nie mogę się doczekać przymiarki :)

Offline delma

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 6 lipiec 2013
A tez się dopisze :D

Ślub czerwiec 2013
Parafia św.  Marii Magdaleny Ząbkowice - DG
Sala- Origami lub Zacisze

Offline niunii

• użytkownik
  • **
Witam i ja:)

Ślub biorę w październiku tego roku w Katowicach.  Załatwianie wszystkiego ruszyło wraz z nowym rokiem i praktycznie na dzień dzisiejszy jesteśmy pozapinani na ostatni guzik :) Prawie ;) Kończymy nauki przedślubne, sala, dj zarezerwowany, suknia się szyje, zaproszenia gotowe czekają tylko je rozwieźć.  Powiem szczerze że jeszcze tego nie czuję. . .  :) Nie wiem wy też tak macie?:) 

Offline NikaDominika
  • nowicjusz
  • *
Witam - ja także biorę ślub w październiku-przygotowania w pełni.
Data to : 6. 10. 2012 - chociaż wstępna była 8 wrzesień -ale nie wypaliła.
Boję się tylko pogody- oby nie padało - najpierw wybraliśmy godzinę ślubu 16. 00 -ale potem doszłam do wniosku,ze sesja w plenerze tego samego dnia może się nie udać i zmieniliśmy na 14. 00 - mam nadzieje ze zdąże się "zrobić na bóstwo".  Zaproszenia już wybrane-leżą i czekają aby je wypisać, nauki ustalone na maj,sukienka wybrana-pierwsza miara zdjęta-druga w lipcu-ostateczny termin gotowości to początek września-jest cudna,moja wymarzona choć pochłonie całkowicie budżet-ale chyba warto ;-)
W czerwcu trzeba by było się wziąśc za sprawy urzędowe- chyba najgorszy etap .
POZDRAWIAM WSZYSTKIE PARY NARZECZEŃSKIE-JESZCZE ;-)

Offline Kasiaaa

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 29.09.2012
Dziewczyny przyznać się, która wczoraj miała weselicho w Okrąglaku?? ;)