Autor Wątek: Nasze hobby  (Przeczytany 12217 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline groszek
  • maniak
Nasze hobby
« Odpowiedź #30 dnia: 20 Lutego 2006, 10:06 »
Cytat: "maryush"
niestety nie dotrzesz wszedzie latwo i zostaja plamki irytujace maksymalnie.

Nie miałabym cierpliwości do takich detali :) Modelarstwo nie jest na pewno czymś co by mnie wciągnęło. Ja się szybko zniechęcam. Podobnie nie lubię nic naprawiać.

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
Nasze hobby
« Odpowiedź #31 dnia: 20 Lutego 2006, 10:12 »
Cytat: "groszek"
Podobnie nie lubię nic naprawiać.

A ja uwielbiam. Micha mi się cieszy, jak coś najpierw nie działa, a poźniej działa :mrgreen:  Lubie dłubaniny wszelkiego rodzaju....kto wie, może kiedyś będę kleiła modele :wink:

Offline AnetaM

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2005
Nasze hobby
« Odpowiedź #32 dnia: 20 Lutego 2006, 10:30 »
Cytat: "Agutka"
no i przede wszystkim tańczę- od roku moja miłość  :serce:  :serce: to salsa  :cancan:  Za tydzień właśnie jadę na salsa work shops :mrgreen: I będę calutki weekend nic innego nie robić jak tańczyć salsę w dzień treningi a wieczorkiem imprezki :mrgreen:  :mrgreen:

oj to tak ja my jesteśmy narazie raczkujący, ale nas na całego wciągnęło, super...uwielbiam te zajęcia, wogóle uwielbiam taniec!
czekam aż szczęście powróci...

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Nasze hobby
« Odpowiedź #33 dnia: 20 Lutego 2006, 20:52 »
HEJKA :)
Razem z mężuniem przybijamy piąteczkę żeglarzom :) to bardzo wciągające :lol: (u mnie w rodzince, najbliższej lekko licząc żeglarzami są: mąż, tata, brat, wujek i kuzyn!) Kiedy przychodzi sezon wyciągamy naszą Omegę i śmigamy :)

A drgie wspólne hobby to WINKO ;) uwielbiamy robić razem nasze własne winko, od samego początku czyli zbieranie owoców (głównie z działki) po naklejki na buteki i własnoręcznie zrobione stojaki :)

Pozdrówka :)
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline maryush

• Administrator
  • forumowicz
  • data ślubu: 28/10/2006
Nasze hobby
« Odpowiedź #34 dnia: 21 Lutego 2006, 09:56 »
Agnieszka32 heheh to sprobuj cos skleic i zobaczysz jaka radoche daje obserwowanie jak z plaskich elementow rodzi sie "cos" ;) Chyba fajniejsze niz naprawianie :) (mozna sie poczuc jak w fabryce :>)
-=[ Mariusz 'Ma-rYu-sH' Witkowski the local BOFH ]=-

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
Nasze hobby
« Odpowiedź #35 dnia: 21 Lutego 2006, 10:05 »
A wiesz Mariusz....to nie jest głupi pomysł, zwłaszcza, że już kiedyś przemknął mi przez głowę....tylko musiałabym miec na początek coś łatwego, żeby się nie zniechęcić, bo jak się rzucę z motyką na słońce i mi nie wyjdzie, to jak pierdykne tym w kąt, to będzie foch na modele do końca życia :wink:

Offline maryush

• Administrator
  • forumowicz
Nasze hobby
« Odpowiedź #36 dnia: 21 Lutego 2006, 12:35 »
hehehehe chcesz troszke darmowych modeli zwierzakow ? Bo mam ich troszke, sa w miare proste, a efektowne :)

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
Nasze hobby
« Odpowiedź #37 dnia: 21 Lutego 2006, 12:43 »
Mariusz....no jasne, ze chce :mrgreen:  :mrgreen:  Mój Wojtas by chciał mieć labradora, to jak masz cos podobnego, to mogłabym zrobić takiego labradora i by nie było, że nie pozwalam mu mieć zwierząt w domu :twisted:  :mrgreen:

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Nasze hobby
« Odpowiedź #38 dnia: 21 Lutego 2006, 13:14 »
A ja uwielbiam snowboard - nie chwytam tego tak szybko jak mój Miś ale sprawia mi to super frajdę!! za tydzien jadę na parę dni do Austrii i juz się cieszę :-)

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
Nasze hobby
« Odpowiedź #39 dnia: 21 Lutego 2006, 13:22 »
Cytat: "AnetaM"
uwielbiam te zajęcia, wogóle uwielbiam taniec

To  moze Anetko uda nam sie gdzies spotkac na jakis warsztatach :?: Ale byloby super :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline maryush

• Administrator
  • forumowicz
Nasze hobby
« Odpowiedź #40 dnia: 21 Lutego 2006, 14:40 »
Agnieszka: http://www.yamaha-motor.co.jp/entertainment/papercraft/animal-japan/index.html i http://www.yamaha-motor.co.jp/entertainment/papercraft/animal-global/index.html tam znajdziesz zwierzatka ladnie opracowane, w miare proste, i sklejalne :) Nie przeraz sie tylko krzaczkami :) sa w dwoch wersjach z jap i eng napisami, a instrukcja jest obrazkowa wiec nie powinno byc problemow - jak by co to pytaj :)

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
Nasze hobby
« Odpowiedź #41 dnia: 21 Lutego 2006, 15:00 »
Mariusz....ja mam to wydrukować, wyciąć i skleić, tak?? czy jakoś inaczej? :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Nasze hobby
« Odpowiedź #42 dnia: 21 Lutego 2006, 15:55 »
Proszę się nie śmiać moje hobby to ....szydełkowanie i robienie na drutach.
Świetnie uspokaja, jak się wkurzę to przerabiam z 50 rzędów i cała złość ze mnie wyparowuje. Tym też zabijam czas na dyżurach, głównie pomiedzy 21 a północą kiedy pacjenci przestają łazić, albo w bezssenne noce.
Drugie hobby to psychologia - głównie psychologia komunikowania.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Nasze hobby
« Odpowiedź #43 dnia: 21 Lutego 2006, 15:59 »
Cytat: "liliann"
Proszę się nie śmiać moje hobby to ....szydełkowanie i robienie na drutach.

Super sprawa!! Kiedyś prboawałam się tego nauczyć, ale mnie to niestety zamiast uspokajać strasznie denerwuje...nie mam cierpliwości :/ Jakiś czas temu dostałam od koleżanki własnoręcznie zrobiony szalik i jest po prostu genialny :D w sklepie nigdzie bym takiego cudnego nie dostała!

Offline maryush

• Administrator
  • forumowicz
Nasze hobby
« Odpowiedź #44 dnia: 21 Lutego 2006, 16:11 »
Agnieszka nom :)

Offline groszek
  • maniak
Nasze hobby
« Odpowiedź #45 dnia: 21 Lutego 2006, 20:00 »
Cytat: "liliann"
Drugie hobby to psychologia - głównie psychologia komunikowania.

A jak to hobby wygląda w praktyce? Bo moim hobby są krowy, ale zywej jeszcze nie hoduję. Zbieram za to figurki, sztukę (także użytkową) biżuterię z motywem.. itp.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Nasze hobby
« Odpowiedź #46 dnia: 21 Lutego 2006, 22:02 »
Cytat: "groszek"
A jak to hobby wygląda w praktyce?

Ano w praktyce robie sweterek, a potem się z nim psychologicznie kontaktuję.

A już na poważnie. Interesują mnie różnie zagadnienia z tej dziedziny  np komunikowanie międzyludzkie (mowa ciała, komunikacja werbalana i niewerbalna, zaburzenia tejże komunikacji), zasady powstawania konfliktów, ich rozwiązywanie i pseudorozwiązywanie, psychomanipulacje, kłamstwo w jego szerokich aspektach.
To są rozległe tematy. Zbieram na ten temat publikacje, wiele czytam i stosuję w praktyce.
To wiedza bardzo potrzebna w moim zawodzie i ogólnie w życiu.

Np. takie praktyczne wykorzystanie tematu. W poradni na poczekalni siedzi grupa pacjentów, już przez drzwi słyszę, że jeden z nich jest zły, że musi czekać i psioczy, że długo trzymam pacjenta w gabinecie. Kiedy wchodzi jest „nabuzowany”.
I teraz jaką manipulację zastosować żeby nie doszło do eskalacji konfliktu, bo on jest wściekły, bo czekał, a ja również  „podkurzona”, bo słyszałam jego marudzenie w poczekalni.

A tak w ogóle lubię sobie analizować pewne zachowania ludzi. Techniki obronne pacjentów, kiedy „coś idzie nie tak” - tu bywa stosowana np regresja. Wtedy dochodzi z ich strony do zmian płaszczyzny komunikacji na płaszczyznę dziecko- rodzic, a nie dorosły- dorosły. Umiejąc to rozpoznać potrafię  rozmawiać z nim tak, żeby osiągnąć zamierzony cel, np. zgodę na inwazyjne badanie, którego bardzo się boi.

Tylko proszę mnie nie zrozumieć, że robię coś złej wierze. Nigdy nie manipuluję ludźmi, żeby osiągnąć dla siebie korzyści. Natomiast demaskuję tych, którzy próbują manipulować mną, stosując różne techniki ( oczywiście nie zawsze, taka dobra nie jestem). Wtedy faktycznie lubię się „pobawić” z manipulatorem.

I takie inne….nie będę tu już przynudzać, bo cały wykład mogłabym tu chlapnąć.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline groszek
  • maniak
Nasze hobby
« Odpowiedź #47 dnia: 21 Lutego 2006, 23:11 »
Ja chyba dobrze Cię zrozumiałam. Tez mnie to zawsze interesowało. Miałam te zagadnienia na studiach podyplomowych z PR. No i czytałam trochę, ale ostatnio mniej się tym interesuję.

Offline Elisa Day

• bywalec
  • Happy together :)
  • data ślubu: 12.09.2009
Hobby:)
« Odpowiedź #48 dnia: 10 Grudnia 2008, 14:21 »
Witam:) Jak w temacie-Wasze hobby:) Co lubicie robić w wolnym czasie?? Ja się lubię zajmować wszystkim co związane jest z rękodziełem artystycznym.Nie powiedziałam, że umiem:) ale,że lubię, hehe:) Czyli decoupage, malowanie butelek, witraże z farbek window art i inne rzeczy tego typu,które mnie skutecznie odstresowują:)
Jeszcze się nie wypowiadałam na tym forum-ale mam nadzieję,że nikomu to nie przeszkadza i przy okazji witam wszystkich:)

wiara, nadzieja, miłość

Offline Elisa Day

• bywalec
  • Happy together :)
  • data ślubu: 12.09.2009
Odp: Nasze hobby
« Odpowiedź #49 dnia: 11 Grudnia 2008, 08:11 »
Przepraszam, nie sprawdziłam i założyłam nowy temat-nie wiedziałam, że takowy już tutaj jest:) Ale chyba mi wybaczycie, co? ;D

wiara, nadzieja, miłość

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #50 dnia: 9 Listopada 2009, 15:14 »
Akwarystyka-tym się zajmuję po godzinach ;) ;)

Offline Daria81
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #51 dnia: 9 Listopada 2009, 15:56 »
ja klika lat temu zarzuciłam akwarystykę, ale bardzo mi tego brakuje

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #52 dnia: 9 Listopada 2009, 21:39 »
Daria81 to skoro Ci tego brakuje..to nic nie stoi na przeszkodzie ;) ;)

Oprócz akwarystyki mam uprawnienia łowieckie-ale nie poluję, wolę pooglądać  ::) ::) ;)