Ja miałam próbny u Kamili Jastrzębskiej i bedę mieć też ślubny. Po próbnym miałam mieszane uczucia, ale jak to mój narzeczony stwierdził, pewnie dlatego, że makijażystka w mojej głowie nie siedzi i nie do końca trafiła w moje oczekiwania, ale na ślubnym będę już mądrzejsza, a ona za to wie co poprawić.
Co mi się podobało - trwałość makijażu, cienie w ogóle się nie zważyły, puder też się dobrze trzymał. Oczy - co prawda trochę sobie wyobrażałam inaczej (chyba chodzi o kolory i ich intensywność), ale bardzo ładnie położone cienie, wykorzystano kilka kolorów - jeden ładnie przechodził w kolejny. Twarz była zmatowiona, ale nie wyglądała jak maska. Makijaż był robiony starannie, długo i spokojnie.
Minus - makijaż wydał mi się zbyt intensywny jak na ślubny, ale moja mama stwierdziła, że jest ładny. Wiem, że na zdjęciach połowa makijażu znika, więc musi być wyrazisty. Po prostu muszę się przyzwyczaić, bo na co dzień oczu w ogóle nie maluję istąd pewnie moje wrażenie. Róż - ładny odcień, ale za bardzo się odznaczał, wolałabym żeby się bardziej stopił z resztą twarzy. Dole rzęsy - nieco się posklejały - wolę jak każda rzęsa jest pojedynczo i nie tworzą się "kępki". Mam też schizy na temat moich cieni pod oczami i chciałam żeby były bardziej ukryte, bo na koniec nałożono (chyba) taki sam odcień pudru co na resztę twarzy - wolałabym jaśniejszy.
Wielki plus, że po moich uwagach makijażystka poprawiła te rzeczy, które mi nie pasowały. Na ślubnym umówiłyśmy się, że zrobi mi delikatniejszy makijaż "bazę", a potem będzie pracować nad intensywnością, aż osiągniemy efekt, który będzie mi odpowiadać
Myślę, że moje lekkie rozczarowanie wynikalo z faktu, że pierwszy raz bylam u makijażystki, a na co dzień maluję się delikatnie, oczy maluje na imprezy. Poza tym wiadomo, że każda ma swoje przyzwyczajenia i sposoby malowania, do tego nie wszystkie wyobrażenia da się precyzyjnie przedstawić. I po to jest makijaż próbny, teraz zarówno ja jak i makijażystka wiemy jak ma ten makijaż wyglądać, mam nadzieję , że w dniu ślubu się nie rozczaruję