Autor Wątek: Zespół BESSI BAND  (Przeczytany 9776 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
  • data ślubu: Już razem ;*
Zespół BESSI BAND
« dnia: 2 Października 2008, 14:59 »
Witam.  :)

Czy ktoś miał okazję słyszeć zespół BESSI BAND z Katowic na żywo, interesuje mnie jacy są, czy warto ich wynająć na wesele?  ;)
Z góry dziękuję za każdą opinię.

Pozdrawiam serdecznie.  :-*

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
Odp: Zespół BESSI BAND
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Października 2008, 14:14 »
up ;D

Offline wild_rose

• forumowicz
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #2 dnia: 2 Lutego 2009, 11:15 »
Podpinam się pod prośbę przedmówczyni ;)

Offline Zana
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.05.2010
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Lutego 2009, 14:10 »
Witam!!

Ja bawiłam się z nimi na weselu kuzynki.  Zabawa była przednia!! Moi znajomi również wybrali ten zespół.  Bez obaw - naprawdę fajnie grają i co równie ważne są fajnie ubrani, że naprawdę widać że tworzą zespół. 

Pozdrawiam:-)

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Lutego 2009, 14:39 »
Lovelusia, ja chciałam ich zamówić na swoje wesele, bo podobało mi się jak grali i prowadzili zabawy. Widziałam filmiki na You Tube i byłam zdecydowana- jednak za późno. Mój termin był już zajęty.
Wydają się być bardzo sympatyczną i profesjonalną kapelą.

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Lutego 2009, 14:58 »
Tego posta z zapytaniem napisałam zanim odwiedziliśmy ten zespół.
Zrezygnowaliśmy bo:

:!: Nie podobały nam się zabawy, które zespół nam zaprezentował, m.in. rąbanie siekierą skarpetek  :-\
:!: Chłopak, z którym rozmawialiśmy (wiek, około 18-19 lat) nie wiele mógł nam podpowiedzieć w sprawach organizacji oczepin innych niż tradycyjne, oraz podziękowań dla rodziców, a wg mnie dobry zespół powinien umieć coś doradzić, skoro bywa na wielu weselach i jest z branży ;)
Wg nas, jeżeli taka młoda osoba jest członkiem zespołu, może oczywiście do niego wiele wnosić, ale skoro nie ma odpowiedniego podejścia do klienta, to niech na spotkania umawia kogoś starszego, bardziej doświadczonego na rynku muzycznym.
:!: Ten sam chłopak w bezczelny sposób chciał na nas zarobić 100 zł , nie wiem z jakiej racji. Dzwoniliśmy do niego raz, podał cenę 1600zł, następnym razem podał 1700zł, po czym zadzwonił jeszcze raz mój przyszły teściu tego samego dnia i chłopak podał mu cenę 1600zł. Nie podoba mi się takie podejście do klienta. Powinni mieć z góry ustaloną cenę, a nie zmieniać ją wg swojego widzi mi się kilka razy w ciągu dnia.
:!: kolejnym minusem było to, że przyjechaliśmy na umówione spotkanie sądząc, że zostaną nam zaprezentowane materiały z wesel, tymczasem chłopak był zdziwiony, że wogóle chcemy cokolwiek oglądać, na szybko szukał czegokolwiek w komputerze...

:)

Offline ineeze

• entuzjasta
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Lutego 2009, 15:14 »
Acha, to widzisz Lovelusia- pierwsze wrażenia mogą mylić. Ja widziałam i słyszałam ich tylko w necie i nawet mi się podobało.....ale skoro "na żywo" robią tak fatalne wrażenie i zero podejścia do klienta, to dobrze, że o tym napisałaś.

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Lutego 2009, 15:18 »
Dokładnie, na stronie internetowej wcześniej nie było filmików tylko samo demo.
Na youtube tez nie można było nic podejrzeć, bo dopiero niedawno te filmiki zostały wrzucone.
 Pojechaliśmy do nich, bo podobało nam się jak śpiewają, że są ładnie ubrani oraz to, że nie trzeba dodatkowo płacić za wyprowadzenie. Niestety wrażenie, jakie na nas zrobili na żywo, nie było dobre...  :-\
Nie chcę nikomu robić antyreklamy, ale fakty mówią same za siebie, choć to oczywiście tylko nasze zdanie na ich temat..

Offline ineeze

• entuzjasta
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Lutego 2009, 17:31 »
Lovelusia, od tego właśnie jest to wspaniałe forum, żeby dzielić się doświadczeniami. Jeśli szkoda inwestować w taki zespól, to należy o tym napisać. Jeśli coś jest z nimi nie w porządku- może ktoś z zespołu to kiedyś przeczyta i zmieni postępowanie z korzyścią dla przyszłych nowożeńców:)

Offline wild_rose

• forumowicz
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Lutego 2009, 10:54 »
:) chyba faktycznie nie mieli ustalonej wcześniej ceny na 2010, bo my rozmawialiśmy z panią, która chciała od nas 1800zł ;)
My zrezygnowaliśmy po filmikach na ich stronie (i dobrze, ża tam zajrzałam, bo umówiliśmy się na spotkanie i w dniu, w którym mieliśmy jechać, oni wrzucili je na stronę i... bardzo szybko się rozmyśliliśmy ;) ).
Ale wiem, że jest to zespół, który może się podobać- zaczęliśmy o nich "rozmyślać" ;) po zabawie karnawałowej moich Rodziców, mówili, że zespół świetny, a Mama, że na żadnej imprezie w ostatnich latach nie wybawiła się tak dobrze. Poziom, jaki prezentowali na stronie uznaliśmy za średni, ale stwierdziliśmy, że może naprawdę na żywo brzmią lepiej. I przekonywała nas dobra zabawa Rodziców. Jednak filmiki ułatwiły nam podjęcie decyzji i nie była to decyzja na ich korzyść...
Z drugiej strony- ważna lekcja - nie ma szans, żeby wszystko (w tym zespół) każdemu się podobało.

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Lutego 2009, 13:34 »
Mogę prosić o namiary na PRV?

Offline HaOS
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Lutego 2009, 19:18 »
wild_rose a Ty co być poleciła, jaki zespół, masz już może jakiś wybrany? Bo ja właśnie szukam i nie mam już siły na te zespoły :( są strasznie drogie albo beznadziejnie grają. . .  ratujcie:(

Offline wild_rose

• forumowicz
« Odpowiedź #12 dnia: 20 Lutego 2009, 20:21 »
HaOS znam ten ból ;)
może spróbuj tutaj coś znaleźć dla siebie :) (spis zespołów, które przesłuchałam w wątku dla dziewczyn z 2010)
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=12828.330
w cenie do 2000zł poleciłabym właśnie Bessi
do 3000zł hmmm... nie wiem
do 4000zł Intro, Introband, Quatron
> 4000zł Nova, New Person, Karaluchy (ale nie mają wolnych terminów już na wakacje, co do maja, nie wiem)

dobrze grają jeszcze podobno Kapela Akcja (ale jest ich 8 więc na pewno też sobie odpowiednio "zażyczą") i Talizman (to już informacje z "drugiej ręki", od osób, które ich słuchały).
Podobał nam się też Coverband i Czemu Nie (ale nie pamiętam w tym momencie kategorii cenowych).

Offline HaOS
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 21 Lutego 2009, 08:31 »
wild_rose dziękuje za wszystkie informacje :) liste już przejrzałama wcześniej ( jest rewelacyjna ;)) ale nic nie znalazłam :( niektóre zespoły chciały po 5000!!! mnie nie stać na to :( a Ty co wybrałaś, jaki zespół ? Może zgapie :P zartuje :) pozdrawiam i dziękuje za pomoc!!

Offline wild_rose

• forumowicz
« Odpowiedź #14 dnia: 21 Lutego 2009, 11:04 »
Zostawiłam Ci wiadomość na priv z kilkoma adresami :)

Offline mikusia174
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Października 2009, 08:46 »
Może ktoś coś więcej napisać o zespole ? jakie zabawy robią ? jak wyglądają oczepiny ? jak wygląda sprawa z przerwami ? pozdrawiam

Offline badgirl86
  • forumowicz
  • data ślubu: 27 sierpnia 2011
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Kwietnia 2010, 11:49 »
My po długich poszukiwaniach byliśmy już skłonni podpisać umowę z nimi.  Na tych filmikach z ich strony nie brzmieli źle.  No i cena była konkurencyjna.  Przyjechaliśmy na obejrzenie płytki i ewentualne podpisanie umowy.  Koleś, który zajmuje się tymi sprawami ma chyba 18 lat i w ogóle się do tego nie nadaje.  Po pierwsze on rozsiadł się przy komputerze, podczas gdy my przez pół godziny staliśmy, bo nie było gdzie usiąść.  To, co zobaczyliśmy na płytce to jakaś wiocha za przeproszeniem, ale tylko takie skojarzenie mi przychodzi do głowy.  Muzyka brzmiące jak disco polo trochę i jakieś beznadziejne (według mnie) zabawy.  Ponadto, nie potrafił nam przedtawić jakiegoś scenariusza wesela.  ,,To w praniu wyjdzie, nigdy nie jest tak jak się ustali".  Moim zdaniem to nieprofesjonalne.  I jeszcze jeden problem: ściągnęłam sobie ich repertuar i jak poszperałam w necie to wyszło, że niemal 1/4 to disco polo. . .  Jak temu Panu powiedzieliśmy, że nie chcemy żadnego disco polo, no może góra 3 piosenki, to był wielce zdziwiony, o jak to, wesele bez disco polo?? Suma sumarum podziękowaliśmy, wkurzeni, że specjalnie jechaliśmy z Wrocławia, żeby podpisać umowę:/  

Offline HIPCIO
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Kwietnia 2010, 15:27 »
A my byliśmy posłuchać na żywo INTROBAND i chyba zarezerwujemy termin u nich, trochę drodzy są ale wysoki poziom i na pewno warto, na stronie mają jeszcze stare nagrania ale na żywo rewelacja