Autor Wątek: Villa Astoria  (Przeczytany 19077 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marta83

• bywalec
  • Nareszcie...
  • data ślubu: *  09.05.2009   *
Odp: Villa Astoria
« Odpowiedź #30 dnia: 8 Listopada 2008, 23:45 »
Teraz to juz naprawde sie strasznie boje, przeciez nie bede pilnowala wszystkiego, ale na pewno postaram sie zabezpieczyc najlepiej jak bede umiala  :-\ Macie jakies rady jak poradzic sobie z takimi sytuacja (pomijam niestety kradziez :()?

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
« Odpowiedź #31 dnia: 13 Listopada 2008, 13:34 »
Mnie wkurzyło tylko dekorowanie w dzień ślubu jakbym wiedziała wcześniej to bym firmę wynajęła a nie sama dekorowała. Więc radzę ci wynająć firmę oni na pewno zdążą

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline jaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.08
« Odpowiedź #32 dnia: 13 Listopada 2008, 13:44 »
Nie denerwuj sie. Ja mysle ze oni sami sie juz troche przestraszyli i beda ostrozni a po drugie to radzilabym ci kogos do pomocy zaangazowac-czego ja niestety nie zrobilam i bardzo zaluje!! Nie chcialam angazowac do tego rodziny i znajomych bo mysle ze oni powinni bawic sie w tym dniu ale zaluje ze nie zaangazowalam jakies kolezanki/a lepiej kolegi z dalszego grona ktorzy  za male wynagrodzenie poprostu dogladali by wszystkiego poczawszy od wejscia na sale czyli obiadu az do powiedzmy po oczepinach. Wazne jest czego ja nie zrobilam a o czym dowiedzialam sie pozniej (niestety nie mialam duzego doswiadczenia z weselami-sama bylam tylko na 2) aby pod zadnym pozorem nie dawac lokalowi wodki do rozlewania lub stawiania na stole tylko aby wlasnie ta zaangazowana osoba stawiala alkohol podczas wieczoru sama na stole, aby pilnowala czy ciasta sa krojone a nie jedzone przez kelnerow lub jeszcze lepiej poprostu trzymane w lodowce (chyba na drogi dzien) tak jak bylo w moim przypadku-w moim wypadku oni i jedli i nie kroili! Poza tym dopilnuj aby do umowy bylo podpiete menu bo u mnie mialo byc 2 litry napojow gaz. i sokow na osobe a byly tylko soki-zorientowalam sie dopiero po jakis godzinach na weselu. Cwaniacy namawiali nas na dokupienie napojow bo mowili ze nie starczy-nie chcieli poprostu uzywac swoich napojow. A jak tego nie zrobilismy to poprostu ich nie wystawili. Ja nie dokupowalam ich dlatego ze tak doradzila mi kolezanka po swoim slubie ktora uwazala ze 2l na os. to bardzo duzo a po drugie u mnie byla beczka piwa i wino a napoje pije sie i tak tylko do wodki. Ale Villa Astoria i tak wyszla na swoje-poprostu ich nie zaserwowala. Zespol mial miec zimne przekaski-ale o to tez musialam sie prosic podczas wesela-wkoncu dostali je od nas ze stolu mimo iz chcialam za to zaplacic i taka byla umowa. Pan kierownik b. duzo mi naobiecywal ale na koncu na dzien przed weselem postawil mnie przed faktem dokonanym i poprostu poinformowal ze tego i tego sie nie da zrobic.
Macie jeszcze duzo czasu aby zastanowic sie jak to zrobic. Najlepiej miec oczy otwarte i lepiej zaplacic komus- 300-400zl a spac spokojnie i dobrze sie bawic.

Teraz to juz naprawde sie strasznie boje, przeciez nie bede pilnowala wszystkiego, ale na pewno postaram sie zabezpieczyc najlepiej jak bede umiala  :-\ Macie jakies rady jak poradzic sobie z takimi sytuacja (pomijam niestety kradziez :()?

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Listopada 2008, 13:50 »
U nas co do napoi to przy podpisaniu umowy mówili że są tylko soki i woda więc to wiedziałam. i mówili żeby sie tym nie przejmować bo i tak starczy. U nas też było inaczej bo świadek jest po fachu więc mógł szepnąć tu i tam

Offline kasiuniaa16
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 1994
« Odpowiedź #34 dnia: 26 Lutego 2009, 22:33 »
Również nie polecam lokalu Astoria.  Byliśmy na balu, który zorganizowali ułani, w cenie 200 zł za osobę był obiad i barszcz, który był zimny.  Przystawki mówiły "nie ruszaj mnie, bo jestem sprzed tygodnia".  Wódka za którą zapłaciliśmy nie została podana, bo po prostu ją ukradziono, dopiero po interwencji jednego z organizatorów dowieźli nam wódkę ze sklepu.  "ŻENADA!"  :-\ Obsługa do kitu.  Orkiestra nie dojechała. . .  Ogólnie nie polecam, wydawanie pieniędzy na nic.

Offline marta83

• bywalec
  • Nareszcie...
« Odpowiedź #35 dnia: 26 Lutego 2009, 23:43 »
kasiuniaa16 a kiedy to bylo? I kto byl organizatorem tego balu, wlasciciel Astorii prowadzacy rowniecz karczme czy ktos inny?
Jest to dla mnie wazne, poniewaz w maju mam tam wesele  :-\

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 27 Lutego 2009, 14:43 »
Ja już pisałam byłam zadowolona

Offline marta83

• bywalec
  • Nareszcie...
« Odpowiedź #37 dnia: 27 Lutego 2009, 21:54 »
marzenieeee Twoja opinia bede sie sugerowala  :-* Dzieki serdeczne  ;)

Offline jaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.08
« Odpowiedź #38 dnia: 19 Marca 2009, 14:33 »
Kierownikiem lokalu byla rowniez osoba z Karczmy. Jesli sie z nim spotykalismy to wlasnie w karczmie ale trudno mi powiedziec czy on rowniez zajmuje sie sprawami karczmy czy tylko Astori? Nasz przykry incydent wydarzyl sie 06.09.2008 wiec prawie rok temu. Mimo ze juz sie z tym pogodzilam i wyszlismy z finansowego dolka spowodowynym wlasnie ta kradzieza to nadal nie moge uwierzyc w to co nas spotkalo. Dlugo sie zastanawialismy gdzie wyprawic wesele i zaluje ze nie zdecydowalismy sie na Sedyne (byly Pocztylion przy dworcu) albo na lokal ktory w cenie ma wszysto-alkohol, napoke i ciasta-a ceny wcale nie sa wieksze lub wygorowane bo restauratorzy zdaja sobie sprawe ze teraz nikt sie juz nie upija na weselach jak kilka lat temu.
Poprostu uwazajcie a na pewno nic wam sie nie przydazy-my bylismy za bardzo ufni-mielismy do czynienia z menadzerem a ten na te kilka spotkan ktore z nim mielismy wydawal sie solidny-widac pozory czasami myla-nie wszysto zloto co sie swieci-natomiast  nie znalismy kelnerow i obslugi. Zycze powodzenia

kasiuniaa16 a kiedy to bylo? I kto byl organizatorem tego balu, wlasciciel Astorii prowadzacy rowniecz karczme czy ktos inny?
Jest to dla mnie wazne, poniewaz w maju mam tam wesele  :-\
[/quote]

Offline arte_mizja

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #39 dnia: 21 Lipca 2009, 11:40 »
Serdecznie witam wszystkie Forumowiczki!
Na wstępie mojego wątku zaznaczam, że nie jestem pracownikiem Villi Astorii, natomiast miałam w tym lokalu wesele 18 lipca 2009.  Na krótko przed moim weselem natrafiłam na tym forum na bardzo niepochlebną opinię o Villi Astorii z września 2008 i co tu dużo kryć, poczułam się bardzo zaniepokojona, a nawet zrozpaczona :) Do tego stopnia, że wyszukałam forumowiczkę, która miała tam swoje wesele w maju tego roku i poprosiłam ją o opinię na temat lokalu.  Pytanie zadałam na wątku z relacją ślubną, ale odpowiedziała mi na priv.  W tym miejscu dziękuję jej serdecznie za szybką i wyczerpującą odpowiedź, zwłaszcza, że była to opinia, która uspokoiła skołatane nerwy przyszłej Panny Młodej  :)
Dziś już sama mogę potwierdzić, że:
- nic nam w trakcie wesela nie zginęło, a mieliśmy ze sobą sprzęt do prezentacji multimedialnej (laptop i rzutnik)
- do naszej dyspozycji był apartament , do którego mieliśmy klucz i ze spokojem przechowywaliśmy tam wszystkie nasze rzeczy łącznie ze sprzętem
- jedzenie było bardzo pyszne, świeże i obfite, a ciepłe posiłki były naprawdę „ciepłe” :)
- obsługa miła i sprawna - gościom niczego nie brakowało
- po zabawi alkohol, który pozostał (nawet ten napoczęty!) do nas wrócił, dostaliśmy również jedzenie dla naszych gości
- mieliśmy na wszelki wypadek dokupione własne napoje, gdyby te 2l to było za mało, ale nic z naszych zapasów nie ruszyliśmy, bo napoje pojawiały się na stole do samego końca
- wybraliśmy menu za kwotę 145zł, ale chcieliśmy wprowadzić do niego kilka zmian i liczyliśmy się z podniesieniem kosztów (m. in.  zastąpiliśmy sałatkę śledziową szlachetniejszymi roladkami z łososia), tymczasem po zmianach kwota nie podniosła się!
- pani Małgosia, która jest odpowiedzialna za organizację wesela podchodzi do swoich obowiązków w pełni profesjonalnie, oprócz tego spełniła wszystkie nasze, życzenia związane chociażby z dekoracją sali czy układem stołu

Mogłabym jeszcze wiele na ten temat powiedzieć.  Jeśli będziecie mieć pytania, na które nie dałam jeszcze odpowiedzi, piszcie - chętnie odpowiem.  Teraz wybieram się na podróż poślubną :) W drugim tygodniu sierpnia zajrzę na forum.
Na zakończenie dodam, że każdy ma inne preferencje i wrażliwość.  Niektórych drażni to, na co inni nie zwróciliby uwagi.  Ja jestem osobą dość krytyczną, a po przeczytaniu tych niepochlebnych opinii byłam czujna.  Zresztą wprost pytaliśmy panią Małgosię o te sprawy.  Niezależnie od tego czy tamte opinie były w 100% słuszne czy może przesadzone, obsługa Villi Astorii naprawdę bardzo się stara, aby te opinię odbudować i w przypadku mojego wesela mogę powiedzieć, że z udanym skutkiem.

Pozdrawiam wszystkie przyszłe Panny Młode i życzę, aby tego najpiękniejszego dnia nic nie było dla Was powodem do niepokoju :)

Offline KW
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08-08-2009
« Odpowiedź #40 dnia: 27 Lipca 2009, 11:25 »
Witam!
Gratulacje z okazji ślubu!

Dziękuję, że podzieliłaś się swoją opinią - jest tymbardziej cenna, że ostatnio o tym lokalu pojawiły się negatywne opinie.  Ja wkrótce urządzam tam swoje wesele i jestem w trakcie przygotowań.  Potwierdzam, że pani Małgosia jest chętna do współpracy i spełnia nasze wszelkie prośby i sugestie.  Mam nadzieję, że wszystko się uda :)

Ps.  Jeśli możesz skontaktuj się ze mną na priv.
Pozdrawiam!

Offline moniczek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #41 dnia: 20 Sierpnia 2009, 15:54 »
Witam,

bardzo dziękuję za tak pozytywną opinię na temat Villi Astorii.  Moje wesele będzie w tym lokalu we wrześniu i  mam nadzieję że wszystko będzie w jak najlepszym porządku :)

Pozdrawiam !

Offline KW
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08-08-2009
« Odpowiedź #42 dnia: 21 Sierpnia 2009, 14:02 »
Witam
Ja już jestem "po" -niestety  :'(  i jestem bardzo zadowolona, wszystko było w porządku!
Pozdrawiam!

Offline magulka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #43 dnia: 23 Września 2009, 12:27 »
My mielismy wesele w Villi Astorii na koniec sierpnia i lepszego miejsca chyba nie moglismy wybrac!
Nie tylko fajne i elegenckie wnętrze, ale i znakomita i profesjonalna obsługa. 
Jedzenie było pyszne,serwowane na bieżąco, kelnerzy zawsze uprzejmi, rewelacyjna organizacja!
Pani Małgosia naprawdę dba o każdy szczegół, w wielu kwestiach pomaga i jest otwarta na różne rozwiązania. 
Sama denerwowałam się po lekturze tych negatywnych wpisów na forum, ale zapewniam, że nie ma się co martwic - Villa Astoria zasługuje na same pochwały!
Naprawdę polecam!
magda

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #44 dnia: 19 Października 2009, 11:36 »
no dobrze, dziewczyny

potrzebuję  świezych informacji o astorii..

bliska  memu sercu osoba bedzie się tam weselić w przyszłym roku w sierpniu i pyta się  czy nie wycofać  zadatku  ::)

poczytałam o  kradzieżach alkoholu..  może coś  nowego macie/???  napradę  zalezy mi na  tym żeby wszystko dobrze wypadło  ::)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #45 dnia: 9 Grudnia 2009, 23:11 »
Też poprosze o jakieś nowe opinie :D ;D

Offline LukSkyWalker
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.10.2011
« Odpowiedź #46 dnia: 15 Października 2011, 15:50 »
Chcielibyśmy podziękować za obsługę przyjęcia Panu Patrykowi i kelnerkom.  Jesteśmy bardzo zadowoleni.  Wystrój sali, przygotowane jedzenie, starania by goście dobrze się bawili, miła i przyjemna obsługa.  Jedynym mankamentem jest osoba właściciela lokalu - bardzo niemiły, zarozumiały człowiek dla którego liczy się tylko kasa a nie to by goście dobrze się czuli.  Polecamy wszystkim kontakt bezpośredni z Panem Patrykiem w omawianiu kwestii organizacji przyjęcia.  W kwestii opinii innych osób widocznie w wielu aspektach zaszły zmiany więc zabawa w tym lokalu może być bardzo udana.

Offline Gonia90

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25-08-2012
« Odpowiedź #47 dnia: 8 Września 2012, 16:31 »
nie wiem skąd wzięły się opinie o kradzieżach i niemiłej atmosferze w lokalu.
Mija 2 tydzień od mojego wesela a ja dalej wspominam rewelacyjną zabawę. Kelnerki uśmiechnięte, a p. Patryk służył pomocą i dobrą radą do samego końca imprezy.
Obawiałam się dwóch sal- ale już teraz wiem, że były to obawy bezpodstawne. Goście bawili się znakomicie, a obsługa sali bardzo sprawnie współpracowała z orkiestrą- Jak wychodziły ciepłe dania z kuchni to orkiestra robiła automatycznie przerwę w graniu zapraszając gości do stołów, i odwrotnie tj. gdy orkiestra zaczynała grać to wszyscy goście za mną i moim mężem szli na salę taneczną  ;D
Co do wódki- wszystkie butelki które zostały z wesela (wódka, szampan itp.) wróciły do mnie zaraz po poprawinach  :skacza: więc nie było mowy o jakiejkolwiek kradzieży czy "zapożyczeniu" trunków przez obsługę  :pijaki:     ;D
Z czystym sumieniem polecam lokal.
Raz jeszcze dziękuję właścicielowi i wszystkim pracownikom za niezapomnianą zabawę  :cancan:
 :Najlepszy: :brawo:

Offline Daenerys

• forumowicz
  • data ślubu: 28.08.2015.
« Odpowiedź #48 dnia: 10 Września 2012, 10:16 »
mi się tam nie podoba, mieszkam blisko. Moja Mama tam czasmai bywa na przyjęciach. najgorsze sa obrazy na ścianach, kicz i tandeta. nigdy bym tam nei robiła swojego wesela. dno i bąbelki. już lepiej w lokalach naprzeciwko. w Ambasadorze, Villa Ogrody, Willa West End czy w Atrium.

Offline Gonia90

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 12 Września 2012, 16:19 »
zależy od gustu.... stare obrazy, zegary, lustra i wspaniały wielki żyrandol na barowej sali dają niepowtarzalni klimat.. wszystko ze sobą znakomicie współgra i do tego blask świec stojących na stołach w kandelabrach   :brawo: ale tak jak powiedziałam na początku... każdemu podoba się co innego. Ja nie żałuję ani trochę  :D

Offline smoczyca008
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 12 Września 2012, 16:43 »
Dziewczyny w tym roku wygląda na to e było tylko jedno wesele?? coś jak by mało  tych opinii. . .  też się zastanawiam nad tym lokalem ale mało aktualnych info może coś napiszecie?

Offline Gonia90

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 13 Września 2012, 21:19 »
wesela były, tylko opinii mało. Chciałam wesele 18.08.2012 ale termin był już zajęty  ::)
Według mnie lokal bardzo fajny  :Najlepszy:

Offline Daenerys

• forumowicz
  • data ślubu: 28.08.2015.
« Odpowiedź #52 dnia: 14 Września 2012, 08:51 »
mnie tam nic nie urzekło, mieszkam blisko i z psem obok niej chodzę na spacer, jakoś nie widzę tam w sob.wesel, więc chyba mało osób tam robi, bo tłumów nie ma.