Autor Wątek: Majowy ślub  (Przeczytany 17856 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Luna76
  • nowicjusz
  • *
Majowy ślub
« Odpowiedź #30 dnia: 6 Lutego 2006, 11:47 »
Ale skad jest ten zabobon, ze sie powinno brac slub w miesiacu z literka "R"? Moja mama mi tez o tym wspominala i dlatego popierala sie w sierpniu. Ja tam w takie rzeczy nie wieze..., u nas w Niemczech tez sa rozne zabobony, ale tego z literka R nie znam. Ktos to sobie przeciez wymyslil.

@Agnieszka, fokti napewna benda ;)

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
Majowy ślub
« Odpowiedź #31 dnia: 6 Lutego 2006, 14:38 »
Cytat: "Luna76"
u nas w Niemczech tez sa rozne zabobony, ale tego z literka R nie znam

Bo tu jest wręcz na odwrót. Pobierać się trzeba w miesiącu, w którym w nazwie  NIE MA literki R :D

A co do tego, że śluby cywilne w Niemczech są nudne to się absolutnie nie zgodzę. Ja miałam tu tak piękny cywilny ślub, że wszyscy goście ( łącznie z facetami!!!!)mieli łzy wzruszenia  w oczach. Babka, która udzielała nam ślubu miała przepiękną przemowę, do tego dodała na konic wiersz. Jako oprawa całego ślubu - w każdym momencie była muzyka, która ściskała za serce. Śliczny pałac ślubów itd. Nie wiem czego chcieć więcej. I co w takim razie nie jest nudne w Las Vegas- oprócz samego miasta :?:
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline Luna76
  • nowicjusz
  • *
Majowy ślub
« Odpowiedź #32 dnia: 6 Lutego 2006, 14:48 »
@Aguta, wow... naprawda? Ale jezeli mieszkasz w Dresden, to wieksze miasto. U nas w Koblenz nad Renem czegos takiego niestety nie ma, trzeba wtedy do Koloni. Chyba ze sie robi alternatywny slub (Freie Trauung), to mozesz to robic gdzie chcesz... na zamku, nad morzem, w domowym ogrodzie itp. Ale slyszalam od znajomych z Dresden, ze tez brali wjakims cudownym miescu slub cywilny.

Ja bylam tutaj na paru cywilnych slubach i odbywaly sie w nudnych pomiszczeniach z biurkiem, bez muzyki i strasznie biurokratycznie :(

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
Majowy ślub
« Odpowiedź #33 dnia: 6 Lutego 2006, 15:06 »
Kurczę no to chyba miałam szczęście :D  :D  :D Braliśmy ślub pod Dresden w Heideanu ( bo w Dresden nie było terminów)i to wszystko tam było tak "normalnie" bez jakichkolwiek dodatkowych życzeń. Ale w sumie to mój mąż też faktycznie mówił, ze był zaskoczony bo jak jego brat się żenił to było tak jak mówisz : normalne pomieszczenie do precy z biurkiem, trzy zdania i do widzenia. No i fakt, faktem biurokracja tutaj nie zna granic :D  :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076