i sie dostali

wiem że Was irytują przerwy w działaniu forum, ale wierzcie mi że mnie też chyba nawet bardziej.
problem jest dość złozony i nie ma tu za bradzo miejsca na rozwodzenie się o technicznej konstrukcji seriwsu,
ale poweim tak: nie zawsze da sie poinformowac o wyłączeniu bo jak jest awaria to informatyk jedzie do serwerowni i walczy z serwerami i nie ma kto napsiac o awarii ( chociaz pogadam z nim, czy nie da się zrobić jakeigoś skryptu, który by z automatu informaował o awarii)
te wyłączenia to efekt różnych awarii u naszego dostawcy sieci do serweró ostatnio np walnął prąd - a bez prądu nawet nawrt dgybysmy chcieli nie napiszemy o awarii bo nei ma jak.
mnie to już wyprowadza z równowagi i zastanawiam się nad inna koalokacja serwera, ale to nei jest takie proste.
jeśli chodzi o planowane prace na serwerze, to staramy sie je robić wtedy kiedy oglądalność jest znikoma, wiec mowy nie ma o wyłaczaniu forum o 9 czy 15 ,
Robimy wszystko żeby było ok, ale czasem jest cięzko.
poprzendio forum muliło, ale jakoś udało sie problem rozwiażać, neistety jak widac do czasu, bo teraz sa ine problemy.
prosze więc Was o wyrozumiałość
i przpraszam za te awarie, które tak wsyztskich irytują.