Autor Wątek: Adopcja  (Przeczytany 5592 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
Adopcja
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Lipca 2006, 13:18 »
Cytat: "monia"
w znaczącej większości sa to pary z wyższym wykształceniem ..qrde.. co się na tym świecie dzieje

ciekawe, w jaki sposób wykształcenie wpływa na potencję  :o  no może ten stres :)
kiedyś czytałam artykuł o tym, że powyżej 27 roku życia zmniejsza się szansa na zapłodnienie w jednym cyklu miesiączkowym nawet do 15 %..myślę, że to z tym jest związane..najpierw studia, które kończy sie w wieku 24 lat, potem małżeństwo a na końcu dziecko i już się ma 30tke..ludzie z wykształceniem średnim kończą swoja edukację w wieku lat 19..nie lubię uogólnień, ale jednak oni wcześniej w większości przypadków zakładają rodziny..

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Adopcja
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Lipca 2006, 13:20 »
oosta, dobij mnie :roll: my chcemy zacząć starania na wiosnę -miało być jesienią ale - remont i przeprowadzka...przełożyliśmy :mrgreen: mam nadzieję, że się uda-rocznikowo będę mieć 27lat :?

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
Adopcja
« Odpowiedź #32 dnia: 19 Lipca 2006, 13:27 »
kochana ja mam 28..za rok slub, bede miała 29 :) od razu zabieramy się do dzieła :) jesli za pierwszym razem się nie uda, to za drugim..bedzie dobrze :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Adopcja
« Odpowiedź #33 dnia: 19 Lipca 2006, 13:28 »
To też jedna z kilku rzeczy, które mnie przytłaczają, wolę odsuwać decyzję o dziecku bo boję się, że może się nie udać-trudno to wytłumaczyć :roll: mam w rodzinie bezdzietne małżeństwo, od kilku lat się leczą i troche mnie to przeraża :|

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
Adopcja
« Odpowiedź #34 dnia: 19 Lipca 2006, 13:35 »
mnie też trochę..u mnie nie ma takich przypadków w rodzinie, ale w maju moja koleżanka z biura poroniła..zupełnie nie wiadomo co było powodem..ma już syna..tego się boję, jak o tym myślę..wieć staram się nie myśleć w ten sposób..tylko pozytywnie..dwa tygodnie temu urodziła moja szwagierka..syna..miała bardzo dobrą ciążę i lekki poród..jest w Twoim Maju wieku..dzieciątko zdrowiuteńkie..3340 ważyło i 53 cm mierzyło :) przekochany jest..

Offline aniula

• entuzjasta
Adopcja
« Odpowiedź #35 dnia: 19 Lipca 2006, 13:56 »
Dziewczyny na to nie ma reguły, Włodka ciocia w zeszłym miesiącu urodziła pierwsze dziecko a ma 38 lat  :D Mała dostała 10 pkt, ważyła 4950, 57 cm.
Ja mam 29 i jeszcze się nie stresuje  :D
O adopcji oczywiście z Włodkeim rozmawialiśmy i oboje jesteśmy za gdybyśmy nie mogli mieć własnego.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
Adopcja
« Odpowiedź #36 dnia: 19 Lipca 2006, 14:11 »
aniula, a ile się starali o dziecko :?: myślisz, że tak od sztycha ciocia zaszła w ciąże, czy było kilka prób :?:  chodzi o to, że zegara bilogicznego się nie oszuka..oczywiste jest, że w ciąże może zajsc nawet kobieta 40letnia, ale problem w tym, że czasami trzeba się natrudzić, żeby spłodzić potomka..często potrzeba kilka prób i dla niektórych mocno pragnących kobiet to jest problem..mogą się zablokować już po pierwszej nieudanej..
Cytat: "aniula"
Ja mam 29 i jeszcze się nie stresuje

i bardzo dobrze..tak trzymaj..

Offline aniula

• entuzjasta
Adopcja
« Odpowiedź #37 dnia: 19 Lipca 2006, 14:17 »
Cytat: "oosta"
aniula, a ile się starali o dziecko Question

U nich właśnie było cyk i już. Odstawiła pigułki i miała pół roku odczekać (zalecenia ginekologa) no i uważali ale po dwóch miesiącach wpadli  :oops:

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
Adopcja
« Odpowiedź #38 dnia: 19 Lipca 2006, 14:21 »
Cytat: "aniula"
uważali ale po dwóch miesiącach wpadli

no to ma kobita super organizm :) pozazdrościć..może u Was będzie to rodzinne :) mój lekarz mówił mi, że teraz już są tabletki takiej generacji, że nie trzeba się oczyszczać po ich odstawieniu..można od razu..ale może to i sposób, żeby wiedzieć, że teraz nie można..wtedy bezstresowo się do tego podchodzi :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Adopcja
« Odpowiedź #39 dnia: 19 Lipca 2006, 14:39 »
Cytat: "oosta"
lekarz mówił mi, że teraz już są tabletki takiej generacji, że nie trzeba się oczyszczać po ich odstawieniu..

kumpeli lekarz powiedział, że ważne jest jakie tabletki brała a nie na jakich skończyła...nie wiem o cochodzi bo ja moim jeszcze o potomstwie nie rozmawiałam :roll:

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
Adopcja
« Odpowiedź #40 dnia: 19 Lipca 2006, 14:56 »
Cytat: "Maja"
ważne jest jakie tabletki brała a nie na jakich skończyła

hmm..ale jeśli brało się jakieś tabletki ponad rok temu, to chyba organizm zdąrzył się z nich oczyścić..chyba że inny rodzaj poźniej zażywanych nie pozwala na to, choć nie powinno tak być..

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Adopcja
« Odpowiedź #41 dnia: 19 Lipca 2006, 22:06 »
Maju ni9e martw się wiekiem!27 lat to nie tak dużo.ja zaszłam w ciążę w wieku 27 lat i to za pierwszym razem(w pierwszym cyklu starania).gdy postanowiliśmy,że chcemy mieć dziecko
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Adopcja
« Odpowiedź #42 dnia: 19 Lipca 2006, 22:22 »
Cytat: "Mariolka"
Maju ni9e martw się wiekiem!27 lat to nie tak dużo.

też tak myslałam..

moze ja jestem dobrym przykładem tego złego przykładu  :roll:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Adopcja
« Odpowiedź #43 dnia: 19 Lipca 2006, 22:37 »
ale nie można też każdego straszyć,że 27 lat oznacza problemy.to są przypadki -nie reguła. a stresowanie się i presja nie pomaga.oczywiście nie ma co odkładać macierzyństwa na daleką przyszłość, za urządzeniem się, dobrą pracą,samochodem, mieszkaniem.Bo potem można się ocknąć za późno...Dziewczyny powodzenia i więcej optymizmu.pozytywne nastawienie pomaga...
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Adopcja
« Odpowiedź #44 dnia: 20 Lipca 2006, 08:26 »
Wiecie co mi powiedziała kuzynka składając życzenia...nie czekajcie zbyt długo-powiedziała to ze łzami w oczach :| to własnie oni pragną dziecka i na pewno byliby wspaniałymi rodzicami, bo są niesamowici ale....to właśnie sprawia mi największą przykrość, bo jak się okaże, że my też czekaliśmy za długo :roll:
Mam nadzieję, że jednak bocian do nas przyleci-w końcu boćki przylatują na wiosnę :wink:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Adopcja
« Odpowiedź #45 dnia: 20 Lipca 2006, 09:14 »
m,nie 1 guzik dał.. ja potrzebuję chyba stada ;)

mój bociek przyleci we wrześniu..  :mrgreen:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
Adopcja
« Odpowiedź #46 dnia: 20 Lipca 2006, 11:34 »
Cytat: "Maja"
Mam nadzieję, że jednak bocian do nas przyleci

co do boćków..moja koleżanka mężatka robiła kiedyś porządki w domu..kiedy doszła do sypialni i łóżka ściągnęła z niego materac, żeby wyczyścić..a pod nim znalazła małego boćka-figurkę, którą włożyła jej tam mama nie mogąc doczekać się kolejnego wnuka :) ale nie pomógł :(

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
Adopcja
« Odpowiedź #47 dnia: 22 Lipca 2006, 13:27 »
to jak o boćkach mowa to monia ten od ciebie ma swoje miejsce w naszym pokoiku :):):):):)

ale jeszcze nie czas na niego :)

Offline okruszek

• maniak
Adopcja
« Odpowiedź #48 dnia: 27 Października 2006, 11:05 »
już przyszedł czas :) agulka, czarować to umiesz :)
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)