Autor Wątek: .... Agnieszka&Adrian..... 4 czerwca 2010  (Przeczytany 16221 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Odp: .... Agnieszka&Adrian..... 4 czerwca 2010
« Odpowiedź #90 dnia: 2 Marca 2010, 22:50 »
Kochana mogla bym prosic o namiar? :Daje_kwiatka:

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #91 dnia: 3 Marca 2010, 16:43 »
juz mowie, czesc rzeczy kupilam tu. np rozki do platkow roz, bo pasowaly mi kolorystycznie, samej mi sie nie chcialo robic, a w pl to koszt ok 5zl za sztuke, a tu za 10 dalam 3L chyba, i to w mojej kolorystyce,  takie pierdolki dekoracyjne sa rewelacyjne w sklepie confetti na queen street bodajze, na ich stronie mozesz sprawdzic dokladnie.

diademu nie kupuj tu, bo sa nieciekawe, i drogie, jak chcesz mam super namiary na allegro na sliczne diademy i tanie i sprawdzone przeze  mnie, naprawde wygladaja super.

bielizne tez zamawialam na necie.
a tu jeszcze kupilam cala bizuterie, bo wydaje mi sie ze tansza, a zwlaszcza ze ja chcialam oryginalnego swarovskiego, wiec w sklepie swarovskiego kupilam, w pl o pareset zl drozsze.
tu kupilismy jeszcze mezowi koszule, bo tu chyba lepsze, wiekszy wybor, spinki, tez wiekszy wybor, zegarek. jak cos sobie przypomne jeszcze to napisze. buty zamawialam w salonie a tu nie kupuj, bo ceny zawrotne a nic ciekawego nie maja,

Offline agnieszkac4

• bywalec
« Odpowiedź #92 dnia: 3 Marca 2010, 22:20 »
W takim razie muszę w weekend pojechać do centrum na zwiady:D

Jak możesz prześlij mi na priv namiary na diademy i bieliznę. Co prawda diadem już mam, ale tak jak zauważyłyście - prawie go nie widać;/ A bielizny nie chcę w ciemno kupować.
Do do koszul, garnituru itd  mój PM planuje wszystko tutaj kupić. Tylko nie mogę go zmobilizować, żeby w końcu zaczął się rozglądać :-\ Ciągle twierdzi, że jeszcze ma czas :roll:
A pewnie zleci moment!!

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #93 dnia: 3 Marca 2010, 22:34 »
a i jeszcze tu zamawialam na ebayu szpileczki do kwiatow. ale w pl tez mozna na alle zamowic.
a maz zakupil koszule itp w debenhamsie, ale spinki nieciekawe mieli i znalazl w john lewis, najwiekszy wybor w sumie mieli. i tez chyba dopiero z tydzien przed wyjazdem.
namiary juz posylam chwila.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #94 dnia: 3 Marca 2010, 22:42 »
Oj trochę nadrabiania miałam, ale już jestem na bieżąco! :)

Jesteście prześliczną rodzinką, synka masz uroczego! :)

Sukienka śliczna, wyglądasz w niej jak księżniczka! :)

Czy ja też mogę prosić o namiary na te autokary? W ogóle nawet nie wiem gdzie dzwonić w związku z tymi przewozami  ;D

Offline agnieszkac4

• bywalec
« Odpowiedź #95 dnia: 6 Marca 2010, 23:57 »
Witam dziewczyny po dłuższej nieobecności:):)

U mnie cisza, bo zaczęłam w końcu robić notatki do szkoły;/ Po ślubie znowu mnie czeka maraton egzaminów;/ Pewnie Wam jeszcze nie pisałam, ale studiuje w Bydgoszczy Rachunkowość i Finanse. Mam indywidualny tok nauczania i co pół roku jeżdżę na egzaminy, a z wykładowcami kontaktuję się przez meile. Ogólnie nie jest źle tylko robienie samodzielnie notatek z 12 przedmiotów zajmuje mnóstwo czasu:/ I nie mam już tak dużo czasu, żeby na forum siedzieć:(

Dzisiaj oficjalnie zakończyliśmy nauki przedmałżeńskie:):):) Jeszcze musimy spisać tylko protokół. Są tam jakieś straszne pytania?? Bo co czytam to każdy ma inne.

Już tylko 3 miesiące zostało do naszego ślubu!!! Jeny jak ten czas leci!!!!

Zastanawiamy się nad podziękowaniami dla rodziców. Macie jakieś pomysły co można im kupić??:) Na razie zastanawiamy się nad bukietem kwiatków, koszem słodyczy lub po prostu ramką z naszym zdjęciem.  Ale do żadnego pomysłu nie jesteśmy przekonani:)

Lecę nadrabiać Wasze wątki:):)

Buziaki:*

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #96 dnia: 7 Marca 2010, 00:43 »
Z tego co się orientuję to wszyscy mają identyczne pytania :) Nawet tutaj na forum w Formalościach zdaje się, jest taki wątek, w którym te pytania są wymienione :)

Pozdrawiam :)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #97 dnia: 7 Marca 2010, 01:13 »
A więc ślub coraz bliżej :)

My widzieliśmy na targach takie fajne figurki szklane ze zdjęciem 3D, uważam, że to bardzo fajna sprawa na prezent :) bo kosz kwiatów, wg mnie to trochę mało praktyczna pamiątka ze ślubu :)

A protokół pogrzeb w necie, jest wzór na pewno, bądź nawet na forum :))

Miłej nocy!! :-*

Offline Paula___

• uzależniony
  • data ślubu: 18.06.2011r
« Odpowiedź #98 dnia: 7 Marca 2010, 16:22 »
Nadrobiłam wszystko i również dołączam ;)
Śliczna z was rodzinka :) Suknia piękna, bardzo mi się podoba :)
Zaproszenia przepiękne, ja miałam swoje już wybrane, a teraz to już nie jestem co do nich pewna...

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #99 dnia: 7 Marca 2010, 20:37 »
aga podziwiam za zapal do nauki, a pracujesz gdzies do tego?
protokol zawiera i dziwne pytania typu czy partner jest zdrowy psychicznie (na co moj maz odpowiedzial nie bo nie doslyszal pytania) i takie normalne tez typu jak dlugo jestescie razem, czy zawieracie zwiazek malzenski z milosci itp. spoko, nie jest zle, tylko troche dlugie.
a poradnie bedziecie robic?

z podziekowaniami nie pomoge, bo my nie robilismy na weselu, tylko osobno w domu tylko my i rodzice a kupilismy im ... telewizor, wiec pewnie nie pomoge. ale slyszalam, ze laski robia np kosze slodyczy i owocow, ramki ze zdjeciami, fotoksiazki, wazony krysztalowe itp

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
« Odpowiedź #100 dnia: 7 Marca 2010, 21:37 »
wow, podziwiam za studiowanie na odległość - ja pewnie bym spasowała.
my też zastanawiamy się, jak podziękować rodzicom :D
Nasz synek:

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
« Odpowiedź #101 dnia: 7 Marca 2010, 22:37 »
Mi się podobają takie podziękowania z wygrawerowanym drzewkiem genealogicznym od dziadków, przez rodziców do nas i z wierszykiem dziękczynnym ;D Widziałam na pewnym portalu aukcyjnym ;) Zdjęcie jak najbardziej rodzice też dostaną.

Offline agnieszkac4

• bywalec
« Odpowiedź #102 dnia: 7 Marca 2010, 23:01 »
Paula   Witam:)

Studiowanie na odległość ma też swoje plusy - nie trzeba siedzieć całe weekendy na wykładach:D:D ( moja grupa ma co weekend wykłady od 8 do 19-20!!!) Masakra jak dla mnie!!!
Męczące jest tylko to robienie notatek, bo jednak trzeba się z czegoś uczyć. Ale ja to lubię, interesuje mnie to więc nie jest źle:):) no i najgorsze są sesje Teraz w styczniu w 10 dni zaliczyłam 12 egzaminów!!! Uczyłam się tylko w nocy jak Niki zasnął. Efekt - wszystkie egzaminy zaliczone ale za to 2kg mniej :( :D

Paula nie martw się zaproszeniami:) Widziałam je i są piękne:):) Ja miałam np ten problem, że po kupieniu sukienki oglądałam Wasze, to inne na stronkach internetowych i dołowałam się, że wszyscy mają ładniejszą sukienkę od mojej:):) Na szczęście już jest ok tylko na wszelki wypadek nie oglądam już sukienek:D

Co do podziękowań kiedyś czytałam w którejś z relacji ze ślubu świetny wierszyk napisany przez kogoś z rodziny. Był tak naturalny, szczery - bardzo nam się spodobał:):) Mój Pm mnie trochę zaskoczył, bo powiedział, że jak on to powie to się rozbeczy:D a jak on zacznie to wszyscy będziemy beczeć:D Zdjęcia też bym chciała dać. Więc może jakaś ładna ramka na zdjęcia..
Chcieliśmy też podziękować babuni, bo będzie tylko jedna na ślubie. Trzeba więc ją jakoś wyróżnić tym bardziej że jest taka kochana:):)

beaberry a takiego drzewka to jeszcze nie widziałam:) Masz jakieś fotki??

Ostatnio ściągnęliśmy fajny programik do robienia prezentacji ze zdjęć. Teraz siedzimy i kombinujemy:D Chcemy puścić coś takiego w trakcie objadu, bo wtedy nic się nie dzieje. Taką prezentację od naszych narodzin do teraz:) Jak coś zmontujemy to wkleję i się Wam pochwalimy:P:P

Wczoraj teściowa przysłała nam zdjęcia obrączek:) (mamy je w Polsce). Chcecie zobaczyć??:):)

Pamela my załatwiamy licencję w Glasgow i ksiądz nie mówił nic o poradni. Za dwa tygodnie ok umówimy się z księdzem osobiście wtedy mam nadzieję wszystkiego się dowiemy.  Spowiedzi np tutaj też nie mamy. Ksiądz stwierdził, że taka spowiedź ma sens jak narzeczeni nie mieszkają razem. Stwierdził, że co z tego, że się teraz wyspowiadamy jak i tak będziemy żyć jak mąż i żona tyle że bez ślubu.:) Wyspowiadamy się pewnie dopiero dzień przed ślubem.

A pracować nie pracuję. Zamierzam wrócić do pracy jak maluch skończy dwa latka. Nie chciałam 6-miesięcznego maluszka do żłobka oddawać. Jakoś żal nam było:) Nie mamy tutaj nikogo z rodziny, kto mógłby się nim zająć, więc postanowiliśmy, że do 2 latek zostanę z nim w domku.:)

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #103 dnia: 7 Marca 2010, 23:11 »
Aga tu poradni nie zrobisz, zapytaj ksiedza w pl czy wymaga, bo wiekszosc ksiezy tak, nasz akurat nie wymagal, poszedl na reke, a spowiedz nam tez powiedzial, ze nie ma sensu dwa razy sie spowiadac, a normalnie w pl tak jest, ze sie spowiada dwa razy, my tylko raz dzien przed slubem.

Offline agnieszkac4

• bywalec
« Odpowiedź #104 dnia: 7 Marca 2010, 23:15 »
Ksiądz w Pl powiedział, że jak już przyniesiemy mu licencję to już nic więcej oprócz dokumentów z USC nie potrzebuje. Stwierdził, że wtedy tylko spowiedź dzień wcześniej i jedziemy ze ślubem:):):) Wszystkie formalności, dokumenty, protokół mamy załatwić w Szkocji. Mam nadzieję, że nic więcej nie wymyśli, bo Adrian będzie w PL dopiero tydzień przed ślubem;/

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
« Odpowiedź #105 dnia: 7 Marca 2010, 23:16 »
Wklej na Alle. " NOWOŚĆ PODZIĘKOWANIA DLA RODZICÓW - DRZEWO "

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #106 dnia: 7 Marca 2010, 23:29 »
Nam sistra zrobi zdjeciate najladniejsze przerobimy w programie zeby byly jeszcze ladniejsze i wywolamy.Kupily dwa ladne albumy,powklejamy fotki do nich idla rodzicow jednych i 2 bedzie.Moze do tego jeszcze cos dokupimy ... myslalam o recznikach z napisem kochany tata , kochana mama.

Offline nikmat
  • uzależniony
« Odpowiedź #107 dnia: 8 Marca 2010, 09:42 »
Dziewczyny w Polsce jak para mieszka razem, to też spowiada się tylko raz, tzn. dzień przed ślubem. :)
Z tą prezentacją pod czas obiadu, to dobry pomysł :D
Nasz synek:

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #108 dnia: 8 Marca 2010, 11:52 »
oj nie zawsze, nie raz nawet na forum byly pary co musialy sie spowiadac 2 razy nawet jak ze soba mieszkaja pare lat. zalezy od ksiedza.

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #109 dnia: 8 Marca 2010, 15:36 »
Chcemy zobaczyć zdjęcia obrączek  ;D :tupot: :tupot:

Offline nikmat
  • uzależniony
« Odpowiedź #110 dnia: 8 Marca 2010, 21:03 »
oj nie zawsze, nie raz nawet na forum byly pary co musialy sie spowiadac 2 razy nawet jak ze soba mieszkaja pare lat. zalezy od ksiedza.
pewnie masz rację, że zależy od księdza, ale ja jak na razie spotkałam się z jedną spowiedzią - tak miało paru znajomych :)
Nasz synek:

Offline agnieszkac4

• bywalec
« Odpowiedź #111 dnia: 8 Marca 2010, 21:26 »
Zdjęcia obrączek wkleję niebawem. Jeszcze chcę wrócić do podziękowań dla rodziców:P:)  Bardzo spodobał nam się pomysł Beaberry - drzewo genealogiczne. Wygląda ono tak:

Oczywiście tekst podziękowań można zmienić. Oglądałam też inne prezenty i spodobały mi się jeszcze dwie rzeczy:)

Czytałam jeszcze na innym forum, ze młodzi zrobili samodzielnie świadectwo szkolne ze zdjęciem mamy/ taty z młodości. Treść tego świadectwa brzmiała tak:

"Oświadcza się, że abiturient Jan Kowalski zdał z powodzeniem egzamin rodzicielski i może ubiegać się o promocję do klasy dziadka/babci.
Otrzymał następujące oceny z poszczególnych przedmiotów:

Rekreacja- powyżej przeciętnego. Coroczne wyjazdy na wakacje, wykorzystywanie urlopów dla potrzeb rodziny, weekendy w lesie kabackim i na wsi oraz rejsy żaglówką po zalewie zegrzyńskim.

Język Ojczysty- powyżej przeciętnego. Uczeń zdradzał daleko idącą fascynację Janem Kopalińskim i Adamem Mickiewiczem, którą wpoił dzieciom. Nalezy nadrobić okres twórczości Juliusza Słowackiego, którego uczeń zawsze uważał za mniej utalentowanego od Wieszcza i przekazał swoim dzieciom literackie uprzedzenia. Należy także dodać, że według ucznia Jana Kowalskiego nie napisano niczego doskonalszego ponad "Dziady" i nie powinno się wchodzić w dyskusję na ten temat z Janem Kowalskim, chyba że dyskutant pragnie być zmiażdżony literackimi ripostami.

Wychowanie- doskonałe. Uczeń Jan Kowalski wykazał dogłębną znajomość książek Jana Kamyczka oraz wdrażał treść jego pism w życie.

Zajęcia Praktyczno- techniczne: zadowalająco. Uczeń opanował do perfekcji topografię najbliższych barów mlecznych (pod nieobecność żony) oraz symultaniczne karmienie dwójki dzieci oddzielnymi porcjami obiadu. W dziedzinie robót domowych (pranie, sprzątanie, gotowanie) uczeń wykazał się nieco mniejszym zaangażowaniem, które jednak równoważył biegłością we wkręcaniu żarówek i montowaniu dziecięcych mebli.

Higiena: doskonale. Uczeń zdał z sukcesem następujące egzaminy:

"karmienie dzieci mlekiem sprzed epoki mleka w proszku"- bdb
"przyuczanie dzieci do czystości w erze pieluch tetrowych"- bdb
"mycie dzieci mydłem "biały jeleń" i "bambino"- bdb

Kary fizyczne stosowane wobec dzieci- rażąco poniżej normy.

Uwagi Grona Niepedagogicznego: Jan Kowalski był i jest wspaniałym ojcem, którego moglibyśmy polecić każdemu, gdyby nie obawa przed reakcją jego zony na tę rekomendację. Jesteśmy pewni, że uczeń Jan Kowalski wykaże to samo zaangażowanie i talent w dziedzinie wychowywania wnuków."

Co do spowiedzi z Polsce - nie mam pojęcia jak to jest. Ale moim zdaniem 3 spowiedzi narzeczonych, którzy mieszkają razem są bez sensu, bo ksiądz i tak nie da rozgrzeszenia trzy miesiące wcześniej, bo para mieszka bez ślubu.

Pozdrawiam
:) :D ;D :-*

Offline nikmat
  • uzależniony
« Odpowiedź #112 dnia: 8 Marca 2010, 21:41 »
Fajne, tę podziękowania :)
Nasz synek:

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #113 dnia: 8 Marca 2010, 22:13 »
Fajne to serducho i zegar :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #114 dnia: 8 Marca 2010, 22:53 »
Wiec i ja sie wypowiem na temat spowiedzi  ;).Gdy bylismy na spotkaniu z moim proboszczem i zaklepalismy sobie date i godzine slubu , dal nam karteczki i kazal sie nam wyspowiadac do konca roku 2009.Mielismy tylko Trzy dni na wyspowiadanie sie (zaznacze ze na nastepny dzien po spotkaniu jechalismy do PM domu a mieszka w Lublinie,a ja w Bydg.)Wyspowiadalismy sie w ostatni dzien roku 2009:).Teraz zostala nam jeszcze jedna spowiedz , dzien przed slubem.

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #115 dnia: 9 Marca 2010, 08:30 »
Agus wybacz, ale to drzewo na zdjeciach wyglada strasznie ponuro, moze statuetki tez trzeba dobrze przemyslec, zeby nie byly tylko kolejnyme na zywo inaczej, ale tak jakos pogrzebowo jak dla mnie. te statuetki tez trzeba dobrze przemyslec zeby nie byly tylko zbieraczem kurzu w domu, zalezy co rodzicom sie spodoba.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #116 dnia: 9 Marca 2010, 10:48 »
ew.jak zależy wam na drzewie gen.to może sami byście zrobili co?Ja nie jestem jakoś szczególnie uzdolniona,ale takie rzezczy wole sama robic

wiem,że wtedy radośc jest o wiele większa ;D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #117 dnia: 9 Marca 2010, 10:58 »
Bardziej niż drzewo podoba mi się zegar i serducho  ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #118 dnia: 9 Marca 2010, 11:08 »
Fajne pomysły na podziękowania dla rodziców :)

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #119 dnia: 9 Marca 2010, 19:48 »
fajny pomysl na podziekowania ale jak dla mnie serducho najladniejsze :D