Autor Wątek: .... Agnieszka&Adrian..... 4 czerwca 2010  (Przeczytany 16770 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
Odp: .... Agnieszka&Adrian..... 4 czerwca 2010
« Odpowiedź #60 dnia: 27 Lutego 2010, 21:39 »
zdecydowanie odkryta, nie podobaja mi sie zasloniete, a i ten welon jakos dziwnie sie uklada opadajac na twarz.

Offline gosiaczek252
  • entuzjasta
« Odpowiedź #61 dnia: 27 Lutego 2010, 22:51 »
Na 100% odkryta

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #62 dnia: 27 Lutego 2010, 22:57 »
Jestem i ja  ;D
Suknie i zaproszenia śliczne.
Synek - uroczy  :D

Offline agnieszkac4

• bywalec
« Odpowiedź #63 dnia: 28 Lutego 2010, 00:09 »
justys0101  Witam i dziękuję bardzo:):)

Macie rację - twarz będzie odsłonięta:):)

A co do sukienki jestem mile zaskoczona, że tyle pozytywnych opinii przeczytałam:):) Myślałam, że napiszecie coś w stylu "ślicznie wyglądasz, jednak
sukienka nie w moim stylu":):):) Ale cieszę się, że się spodobała:)

Wróciliśmy właśnie z nauk. Trwały 30min:):):) Jeszcze jedna sobota i koniec:):) Chyba tutaj te przygotowania do ślubu są znacznie skrócone:) I całe szczęście:P
Naśmieliśmy się troszkę z niektórych statystyk, jakie ksiądz przeczytał. Np ta - dane statystyczne wykazały, że po 5 latach małżeństwa mężczyzna który nie ma
jeszcze dzieci popada w alkoholizm:D :piwko: Podobno 5 rak to najgorszy okres w małżeństwie:D  :bredzisz:Ciekawe skąd oni biorą takie statystyki:D

:przytul:  :id_juz: :-* :-* :-* Zostawiam :-* :-* :-*

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #64 dnia: 28 Lutego 2010, 09:05 »
hehe ciekawe, zobaczymy za 4 i pol czy sie sprawdzi ;D
Aga a mowil wam ksiadz o zaplacie za nauki? zebyscie sie nie zdziwili przy odbieraniu zaswiadczenia, bo ja sie zdziwilam, nam nikt nie mowil, a zawolali kase, dobrze, ze mialam przy sobie, bo nie wiem nie daliby mi czy co.

Offline gosiaczek252
  • entuzjasta
« Odpowiedź #65 dnia: 28 Lutego 2010, 09:27 »
Ja słyszałam gdzieś w jakiejś rozmowie z psychologiem że pierwszy kryzys w małżeństwie pojawia się pomiędzy 6 a 7 rokiem małżeństwa.

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #66 dnia: 28 Lutego 2010, 09:32 »
Ja słyszałam, że dokładnie w 7  ;D ;)

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
« Odpowiedź #67 dnia: 28 Lutego 2010, 11:58 »
Moja eksbratowa też mówi o 6-7 roku i w ich przypadku, to chyba prawda.  :bredzisz:
Nasz synek:

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #68 dnia: 28 Lutego 2010, 12:27 »
A ja tam w takie zabobony nie wierzę.Każdy jest kowalem swego losu i to od nas samych zależy nasze szczęście  ;D

Co prawda my pobieramy się w czeRwcu,ale z tego względu że ja mam wtedy urodziny  ;D ;D ;D i tak sobie kiedyś wymyśliłam  8)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #69 dnia: 28 Lutego 2010, 13:16 »
My pobieramy się w sieRpniu, ale nie ma to nic wspólnego z literką 'r'  ;)

Offline agnieszkac4

• bywalec
« Odpowiedź #70 dnia: 28 Lutego 2010, 13:46 »
Ja tam jakoś też w te wszystkie zabobony nie wierzę:)  A już w ogóle w te statystyki księży!! jak już widać każdy ksiądz mówi inaczej;/

Pamela ksiądz nic nie mówił nam o zapłacie:/ A ile sobie zażyczył od Was (jeśli można spytać)? Mieliście same nauki u niego czy licencje robiliście??
My musimy zrobić całą licencję;/ Zobaczymy jak to będzie

Patrycja_4r właśnie zauważyłam, że Wy też się pobieracie 4 czerwca:) Równo rok po nas:):)

A co do daty my kierowaliśmy się tym, że 3 czerwca jest Boże Ciało każdy ma wolne może sobie odpocząć PRZED ślubem. W piątek 4 czerwca też 3/4 osób
ma wolne od pracy. No a sobota i niedziela będzie można odpocząć PO ślubie:P:P tak sobie to wymyśliliśmy:):)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #71 dnia: 28 Lutego 2010, 14:27 »
Równiusieńko rok po was  ;D

My będziemy bawic się n a swoim weselu a wy świętowac 1wszą rocznicę  ;D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #72 dnia: 28 Lutego 2010, 14:41 »
Tak sobie myślę, że jeżeli Tata będzie Cię prowadził do ołtarza, to wtedy możesz mieć welon na twarzy, jak Cię będzie Twój PM odbierał od Taty, to wtedy może Ci podnieść ten welon, ale chwilę będziesz miała na twarzy :) widziałam tak u koleżanki na ślubie, fajny efekt :)

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 28 Lutego 2010, 17:10 »
my robilismy tylko nauki bez licencji, a jak poszlam odebrac zaswiadczenie to byla lista i krzyczeli 10L od kazdego za to zaswiadczenie, nie wiem czy jest tyle samo za licencje, ale wiem, ze na licencje to trzeba sie bylo z ksiedzem umawiac osobno, bo nauki to wydawal w tydzien po skonczeniu kursu.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #74 dnia: 28 Lutego 2010, 21:46 »
dane statystyczne wykazały, że po 5 latach małżeństwa mężczyzna który nie ma
jeszcze dzieci popada w alkoholizm:D Ciekawe skąd oni biorą takie statystyki:D

Oni biorą takie statystyki, jakie im pasują do wygłaszanych teorii ::) Myśleli i myśleli jak nakłonić młodych ludzi, żeby szybko rodzili dzieci, w końcu wyczytali na jakimś pudelku czy innym głupim portalu, że ktoś kto nie miał dzieci popadł w alkoholizm i od razu zrobili z tego "statystykę". Ciekawe jak by się odnieśli do badań na temat skuteczności metod NPR :P

Offline agnieszkac4

• bywalec
« Odpowiedź #75 dnia: 28 Lutego 2010, 23:43 »
Anjuszka Mój tata umarł kiedy miałam 5 lat, więc opcja z prowadzeniem do ołtarza odpada. Ale zawsze chciałam przejść przez kościół z przyszłym
mężem:):) Chociaż on już teraz przeżywa, że jak on ma iść jak wszyscy będą się na niego patrzeć:D:D

Pamela 10L to jeszcze nie tak źle ;) Ale też się zdziwiłam, że woła pieniądze;/ Ciekawe ile za licencje zawoła;/

Dopóki jesteśmy jeszcze przy sukience - dziewczyny, jakie dałybyście jeszcze dodatki do niej?? Rękawiczki i bolerko jakoś mi nie pasują ;/ Diadem nie wiem jeszcze czy zostawię czy
zastąpię go kwiatem wpiętym we włosy. No i biżuteria. Zastanawiałam się tylko nad delikatnym złotym łańcuszkiem i kolczykami. Taka jest moja wizja:) A jak Wy myślicie??:)

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #76 dnia: 1 Marca 2010, 00:03 »
Diadem odpada ;) ;)
Nie to że ci w nim nieładnie, tylko po prostu wydaje mi się, że piekna fryzura i welon załatwią wszystko ;) ;) Biżuteria złota?
Z tego co widze to zdobienia na pasie sa tez takie w złoto wpadajace? Czy jakie?Bo fotka nie oddaje tak do końca koloru ;) ;)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #77 dnia: 1 Marca 2010, 00:49 »
Bolerko do Twojej sukni rzeczywiście średnio pasuje, ale dłuższy welon przykryje ramiona i nie będzie problemu :) W kwestii diademu jestem jak najbardziej na TAK! :D Diadem + welon to moim zdaniem przepiękne połączenie a ślub to jedyna okazja w życiu, żeby sobie nie to pozwolić... ;) Oczywiście pod warunkiem, że się lubi welony i diademy :terefere:

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #78 dnia: 1 Marca 2010, 07:16 »
u nas kryzys sie pojawil gdzies w 4 4,5 roku byica razem i trwal ok miesiaca, jak sie ludzie kochaja to nic im nie porzeszkodzi nawet kryzys glupi

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #79 dnia: 1 Marca 2010, 15:11 »
suknia jest dosyc skromna wiec poszalec z dodatkami mozesz, diadem jak najbardziej, ale nie ten co mialas, tylko moze wiekszy bo tego prawie nie widac. bolerko rowniez pasuje, ale nie koronkowe czy satynowe, tylko moze tiulowe jak ja mialam. rekawiczki zdecydowanie nie, a bizuteria srebrna wiszace kolczyki, a naszyjnik z lekko zwisajacy z strone biustu hmm jak to wytlumaczyc? to moja wizja a nie chcesz welonu dluuugiego do ziemi mglielke, by super pasowal.

a 10 to nie duzo, ale jak kto nie przygotowany w dobie kart bankomatowych, to dosyc niezreczna sytuacja. mogliby chociz uprzedzic.

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
« Odpowiedź #80 dnia: 1 Marca 2010, 16:49 »
Można się jeszcze dołączyć? Sukienka mi się bardzo podoba :ok: Sama mam podobną wizje dla siebie. Co do dodatków- zdecydowane NIE dla rękawiczek, Jeśli zdecydujesz się na diadem to wtedy pasowałyby delikatne kolczyki i łańcuszek. Można by tez ubrać tylko jakieś duże wiszące kolczyki, ale ja bym to widziała w srebrze. I bardziej mi się podoba jak panna młoda idzie z odkrytą twarzą ::)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #81 dnia: 1 Marca 2010, 18:30 »
W Diademie bardzo ladnie wygladasz.
A sukienka przesliczna-nie moge sie napatrzec ;).

Offline nikmat
  • uzależniony
« Odpowiedź #82 dnia: 1 Marca 2010, 20:28 »
Jeśli w sukni są dodatki złote, to łańcuszek i kolczyki jak najbardziej.
Diadem z welonem też będzie ładnie wyglądał. :)
Nasz synek:

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #83 dnia: 1 Marca 2010, 20:49 »
diadem zdecydowanie tak ale troche wiekszy..nie widac tego co masz na sobie.
kolczyki i łancuszek to raczej delikatny  :D

Offline agnieszkac4

• bywalec
« Odpowiedź #84 dnia: 1 Marca 2010, 21:29 »
Dziękuję za wszystkie rady!! Kochane jesteście:*:*

beaberry pewnie, że można dołączyć:)

Sukienka zdobienia ma złote, dlatego pomyślałam o złotym łańcuszku:) Rękawiczki jakoś też mi się za bardzo nie podobają. Ale zastanowię się nad zmianą welonu (na dłuższy)
i diademu ( na większy). Z tym diademem też się zastanawiam, czy nie zastąpić go kwiatkiem wpiętym we włosy. Wszystko się okaże na ostatecznych przymiarkach i próbnej
fryzurze:) Co do bolerka to zawsze mi się podobało, jednak  po pierwsze jakoś mi się nie widzi z tą sukienką, a po drugie w sukience było mi gorąco już jak ją przymierzałam zimą, a co dopiero
w czerwcu i przy takim stresie!!!!

Co do stresu to wydaje mi się, że najgorszy będzie w kościele!! Przejść przez cały jak wszyscy się patrzą!!:)  A już w ogóle wypowiedzieć przysięgę!! Są dwie opcję - albo się
popłaczę albo nie będę mogła przestać się śmiać ;D Nie wiem co jest gorsze :los: A już tylko 3 miesiące zostały...

Dzisiaj dzwoniłam zorientować się w cenach autokarów i się troszkę zdziwiłam, bo bardzo dużo jest już zajętych;/ Kurcze nawet autokary trzeba rezerwować pół roku wcześniej;/

Offline nikmat
  • uzależniony
« Odpowiedź #85 dnia: 1 Marca 2010, 21:40 »
z tymi autokarami  :shock:
Nasz synek:

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #86 dnia: 1 Marca 2010, 21:43 »
Przestraszylas mnie odnosnie autokarów!Ja myslalam zeby w czerwcu zamówic(a amam slub 14sierpnia).A wiesz w jakiej cenie sa autokary??

Kwiatek tez bedzie pasowal , tak naturalnie i tak ladnie.Moja mama tez mi proponowala kwiatek , nawet mialam na wlosach jak mialam jakas sukienke slubna na sobie,ale osobiscie wole diadem-zawsze chcialam miec ;)

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
« Odpowiedź #87 dnia: 1 Marca 2010, 22:05 »
Mnie też martwi przysięga ;) Też mam obawy, że zacznę się histerycznie śmiać. Zawsze jak ksiądz chodził po kolędzie, to ledwo mogłam powstrzymać śmiech. Tak reaguję na stres 8)
Ja początkowo byłam przekonana, ze diadem musi być, ale mi się podobają takie strojne, szerokaśne suknie i boję się żeby nie przesadzić. Chyba z niego zrezygnuję. :hmmm:

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #88 dnia: 1 Marca 2010, 22:57 »
beaberry wlasnie diademy pasuja przede wszystkim do ksiezniczek, wielgasnych sukien.

agnieszko, ja tam jestem za bolerkiem, bo wg mnie nie bardzo wypada wejsc do kosciola z golymi ramionami, ale to tylko moje zdanie, ja bym sie czula golo.
a diadem mozesz przeciez kupic a ostatecznie zdecydujesz potem, ja zakupilam dwa i z nich na fryzurce probnej wybralam jeden.

a z tym stresem to wydaje wam sie, ja tez zawsze panikara na kazdym slubie jaki widze, zawsze w ryk, bardzo wzrusza mnie moment przysiegi, ale na swojej bylam szczesliwa, skupiona, i zero stresu, az sie wszyscy dziwili ze  zdenerwowania nie widac.

autobus my rezerwowalismy 2 tygodnie przed slubem, i nie bylo problemu, widac zalezy od przewoznika.

Offline agnieszkac4

• bywalec
« Odpowiedź #89 dnia: 2 Marca 2010, 22:04 »
Dzisiaj kolejny dzień obdzwaniałam autokary i już nie jest tak źle:):) Jest dużo zarezerwowanych, ale na razie tych autokarów na 25os. Wczoraj chyba miałam takiego pecha, że
dzwoniłam tam gdzie nie ma już nic wolnego:D Na szczęście przewoźników jest dużo:) Ale ceny też są strasznie zróżnicowane. Za tą sama trasę (z kościoła do hotelu 33km) cena waha się
od 300zl do 700zl!! Za takie same autokary!!

agulla1919 jak będziesz chciała wyślę Ci namiary (gdzie ja dzwoniłam) wraz z cenami na meila:)

beaberry zgadzam się z Pamelą - diademy PASUJĄ do wielgaśnych sukienek:) Sama zresztą zobaczysz. Przeważnie przy mierzeniu sukienki jest możliwość od razu
przymierzenia dodatków takich jak diadem np:)

Pamela jeszcze pytanie do Ciebie:) Kupowałaś może coś z dodatków w Glasgow?? Są jakieś sklepy warte polecenia?? Ja bym chciała znaleźć bieliznę, buty, może inny diadem.
Nie chcę zostawiać tego na ostatnią chwilę jak w Polsce będę.;/

Dzisiaj uciekam już spać. Muszę odespać dzisiejszą noc, ponieważ mój synek obudził się o 12 i krzyczał, że chcę baję. Po godzinie poddałam się i siedzieliśmy do 4 w nocy... Mam nadzieję,
że dzisiejsza noc będzie lepsza:)

Zostawiam :-* :-* :-*