Autor Wątek: Podkład muzyczny do prezentacji ze zdjęciami dziecka  (Przeczytany 47416 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Podkład muzyczny do prezentacji ze zdjęciami dziecka
« dnia: 10 Grudnia 2009, 21:21 »
Mam gorącą prośbę- jakie piosenki/utwory/muzykę polecilibyście do
prezentacji ze zdjęć i filmów z dzieckiem? Planuję zrobić takie
podsumowanie roku życia mojego synka i puścić to gościom na przyjęciu
urodzinowym. Chciałabym, aby filmik ogólnie nie trwał dłużej niż 12-
15 minut, więc potrzebnych będzie co najmniej 3-4 utwory.
Na razie na świeczniku mam:
Bryan Adams Here I am
Mietek Szcześniak O niebo lepiej
Aerosmith I don't wonna miss a thing
Celine Dion Baby mine; Miracle;
Sarah Connor Thank you
Zależy mi nie tylko na ładnej melodii, ale również na słowach.
Z góry dziękuję za pomoc!

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
Odp: Podkład muzyczny do prezentacji ze zdjęciami dziecka
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Grudnia 2009, 21:28 »
Ja właśnie jestem w trakcie robienia filmiku mojej córce z jej pierwszego roku i też zbieram piosenki. te Twoje wszystkie takie smutne są  ;)  może coś weselszego też by się przydało?  piosenka szcześniaka u mnie też będzie, podoba mi się też B.Adamsa.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Grudnia 2009, 21:38 »
Kurcze jest jedna fajna piosenka ale za cholercię nie mogę sobie tytułu przypomnieć ...pomyślę i napiszę .
Polska piosenka ...
Seweryn Krajewski
Kołysanka dla Okruszka

Królu mój, ty śpij, ty śpij, a ja,
królu mój, nie będę dzisiaj spał.
Kiedyś tam będziesz miał dorosłą duszę,
kiedyś tam, kiedyś tam…
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
który los rzucił nam.

Skarbie mój, ty śpij, ty śpij, a ja,
skarbie mój, do snu ci będę grał.
Kiedyś tam będziesz spodnie miał na szelkach,
kiedyś tam, kiedyś tam…
Ale dziś jesteś mały jak muszelka,
którą los rzucił nam.

Kiedyś tam będziesz miał dorosłą duszę,
kiedyś tam, kiedyś tam…
Ale dziś jesteś mały jak muszelka,
którą los rzucił nam.

http://www.teksty.org/Seweryn_Krajewski,Ko%C5%82ysanka_dla_Okruszka
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Grudnia 2009, 21:45 »
Ania dla mnie nr jeden to "for my babies" Simply Red..
rąbnęłam się.. for your babies
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Grudnia 2009, 21:48 »
fanka Simly Red Ci wybacza.... ;D ;D ;D ;D ;D
tą piosenkę damy na podkład do ramki cyfrowej...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Grudnia 2009, 21:51 »
aaa do tej ramki to podkłąd można ?
fiuuu super sprawa !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Grudnia 2009, 22:03 »
można można...
ale wiesz średnio to praktyczne, żeby stało w chałupie i grało...ale może dziadki od czasu do czasu puszczą sobie piosenkę i popatrzą na wnusie...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Grudnia 2009, 23:50 »
ooo całkiem całkiem :)
U mnie na pewno będzie Sister Hazel Green :) na sam początek :) (jest jako podkład w A później się jeszcze zobaczy... ciągle dumam :)
aa i jeszcze podoba mi się ta:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Grudnia 2009, 08:56 »
a wracając do "for your babies"...dopiero jak zostanie się rodzicem człowiek rozumie w pełni słowa tej piosenki...ich sens...
— Richard M. Devos

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Września 2011, 23:24 »
podnoszę temat choć widzę, że tylko mnie on interesuję :P hehe
zaczynam dumać nad podsumowaniem roku mojego drugiego malca ;) i też chciałabym, aby filmiki były wyjątkowe...

Narazie spod mojej produkcji :P wyszły te dwa:

Z pierwszego roku Nikosia

i z drugiego:

No i trzeba coś wymyśleć innego. Znowu męczą mnie te utwory na podkład... narazie po głowie chodzi mi creed "with arms wide open"...

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 25 Września 2011, 23:42 »
No i wróciłam do Simply Red For Your Babies i chyba dopiero teraz "poczułam" ten utwór... jest piękny... i faktycznie Lila, chyba trzeba być rodzicem, aby go zrozumieć... nie no. oszalałam... na pewno znajdzie się w prezentacji... ale co dalej?

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Września 2011, 08:07 »
Dla mnie Marc Anthony - My baby you - jest mistrzostwem...
zawsze się przy niej wzruszam i myślę o moich chłopakach...wszystkich 3  ;)

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Września 2011, 08:37 »
Jako, ze robię albumy w formie papierowej nie mogę pomoc ;) ale chętnie zobacze twoje koljne filimiki ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline anetka71

• maniak
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Września 2011, 14:30 »

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 28 Września 2011, 07:34 »
Dzięki dziewczyny. Utwory ładne, ale potrzebuje trochę 'mocniejszych'... szukam dalej :)

Offline anetka71

• maniak
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Września 2011, 19:36 »
Proszę:
1. H.O.T. - Abandoned Children 2. Culcha Candela - African Children 3. Belinda Carlisle - All god's children 4. Uriah Heep - All God's Children 5. Love Spit Love - All God's Children 6. Daniel Bedingfield - All the litlle children 7. Celine Dion - Aren't They All Our Children 8. Nightmare - Backsreet Children 9. The Carpenters - Bless The Beasts And Children 10. Belinda Carlisle - Bless the beasts and the children 11. Perry Como - Bless the beasts and the children 12. Peter Cincotti - Broken Children 13. Wednesday 13 - Buried With Children 14. Dimmu Borgir - Cataclysm Children 15. XTC - Chalkhills and Children 16. America - Children 17. Twarres - Children 18. Dir En Grey - Children 19. 4 Clubbers - Children 20. Joan Baez - Children And All That Jazz 21. Zebra - Children At Heart 22. Agoraphobic Nosebleed - Children Blown to Bits by the Bus Load 23. Alkaline Trio - Children In Heat 24. Misfits - Children in the heat 25. Kult - Children know better 26. Backstreet Boys - Children need a helping hand 27. Iron Maiden - Children Of A Damned 28. Children Of Bodom - Children Of Bodom 29. Silentium - Children Of Chaos 30. Silentium - Children Of Danaan 31. Children Of Bodom - Children Of Decadence 32. Sadie - Children of Despire 33. Jonny Craig - Children Of Divorce 34. Sandra - Children Of England 35. Dick4Dick - Children of God 36. Almah - Children Of Lies 37. Cruachan - Children Of Lir 38. Boney m - Children of paradise 39. Pink Martini - Children of piraeus 40. Chuck Mangione - Children Of Sanchez 41. Jean Michel Jarre - Children Of Space 42. Joan Baez - Children Of The 80's 43. Wolf - Children Of The Black Flame 44. Therion - Children of the damned 45. Iron Maiden - Children of the damned 46. Pink Cream 69 - Children Of The Dawn 47. J-Five - Children of the dead lake 48. Adagio (2) - Children Of The Dead Lake 49. Barclay James Harvest - Children of the disappeared 50. South Park Mexican - Children Of The Ghetto 51. Black Sabbath - Children of the grave 52. Tarot - Children of the grave 53. Racer X - Children of the grave 54. White Zombie - Children Of The Grave 55. Rob Zombie - Children of the grave 56. Lake Of Tears - Children Of The Grey 57. Korn - Children of the korn 58. Jackson 5 - Children Of The Light 59. Michael Jackson - Children Of The Light 60. Bad Company - Children of the night 61. Richard Marx - Children Of The Night 62. Dream Evil - Children of the night 63. Blutengel - Children of the night 64. The Blackout - Children Of The Night 65. Doro - Children of the night 66. Whitesnake - Children Of The Night 67. Doro Pesch - Children Of The Night 68. Current 93 - Children Of The Nodapoc Gather Round 69. T.Rex - Children of the revolution 70. The Unseen - Children Of The Revolution 71. The Bates - Children of the revolution 72. Nena - Children of the revolution 73. Moulin Rouge - Children of the revolution 74. T. Rex - Children of the revolution 75. Black Sabbath - Children of the sea 76. Dio - Children Of The Sea 77. Agent Steel - Children Of The Sun 78. Flowing tears - Children Of The Sun 79. X-Wild - Children of the underground 80. Tiamat - Children Of The Underworld 81. Iron Savior - Children Of The Wasteland 82. Aaron Carter - Children of the world 83. Bee Gees - Children of the world 84. Backstreet Boys - Children of the world 85. N Sync - Children of the world 86. Exodus [Thrash Metal] - Children of the worthless god 87. Europe - Children of this time 88. Gentleman - Children of tomorrow 89. Izrael - Children On The Road 90. Archive - Children They Feed 91. Barbra Streisand - Children will listen 92. Paul McCartney - Children, Children 93. Edwin McCain - Darwin's children 94. Paul McCartney - Deliever your children 95. Otep - Eat The Children 96. AFI - Fall Children 97. A.F.I. - Fall Children 98. A Fire Inside - Fall children 99. Paradise Lost - Fallen Children 100. Jarvis Cocker - Fat Children 101. Beth Orton - Feral children 102. Blue System - For The Children 103. Gentleman - For the children 104. Tokio Hotel - Forgotten Children 105. Manic Street Preachers - Freedom Of Speech Won’t Feed My Children 106. Juvenile - Ghetto Children 107. Kelis - Ghetto Children 108. Smashing Pumpkins - Glass and the Ghost Children 109. Bruce Cockburn - God bless the children 110. The Gutter Twins - God's Children 111. 10000 Maniacs - Green Children 112. Master Blaster - Happy children 113. The Back Horn - Headphone Children 114. Culture Club - Heaven's Children 115. Vesania - Hell is for children 116. Barclay James Harvest - Hymn for the children 117. Adolescents - I Hate Children 118. Puscifer - Indigo Children 119. Eva Cassidy - Little children 120. Lemuria - Little Silver Children 121. Foreigner - Lonely Children 122. Wuthering Heights - Longing For The Woods - Part I: The Wild Children 123. Velvet Viper - Lost children 124. Scream Silence - Lost Children 125. Oasis - Married With Children 126. EVIL - Media children 127. Agoraphobic Nosebleed - Necro-Cannibalistic Tendencies in Young Children 128. Schwarz Stein - New Vogue Children 129. Inside Out - Prayer Of The Children 130. Dio - Rock 'N' Roll Children 131. Electric Wizard - Saturn's Children 132. Good Riddance - Save the children 133. The Cure - See the children 134. Afterworld - Sixteen Innocent Children 135. Marilyn Manson - Smells Like Children 136. Hocico - Starving Children 137. Bette Midler - Storybook children 138. The Smiths - Suffer little children 139. Napalm Death - Suffer The Children 140. Green Day - Sweet children 141. Hanson - Teach Your Children 142. Renaissance - The Children 143. W.A.S.P. - The headless children 144. Puscifer - The Indigo Children 145. Mum - The island of children's children 146. Ras Kass - The little children 147. Michael Jackson - The Lost Children 148. Monster - These Are Our Children 149. New Kids on the Block - This One's for the Children 150. The Juliana Theory - To The Tune Of 5,000 Screaming Children 151. Through Your Silence - War Children 152. Dj Bobo - We Are Children 153. Lil' Mo - What about the children 154. Twiztid - Why the children 155.Jackson 5-Children of the Light

Nie wiem, co to za piosenki, większości nie znam,ale na pewno mocniejsze kawałki się znajdą. Znalazłam na internecie, więc nie odpowiadam za nie  ;) może coś fajnego się znajdzie...

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Września 2011, 20:09 »
dziubasek, ale piękne filmiki..
kurcze, wzruszyłam się..

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Września 2011, 09:51 »
Ja też szukam ale po polsku, piosenka Prońko jest super ale musiałabym wykasować wszystkie "synku" ;D - ma ktoś taki program do obrobki ???

Zauważyłam, że większość utworów jest jak dla chłopca  >:(

Offline anetka71

• maniak
« Odpowiedź #18 dnia: 29 Września 2011, 10:30 »
Maja, ja też właśnie szukam fajnej piosenki na podkład, póki co znalazłam taką:

fajna,ale dalej szukam ;) niestety (niestety dla mam córek oczywiście ;) ) tak jak piszesz- większość piosenek jest przeznaczona dla synka

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 29 Września 2011, 14:24 »
Anetka padłam... wieczorem będę przesłuchiwała! Dzięki!

Dajcie mi te przykłady 'dla synka', bo ja tylko dla córek wynajduję...

Piękna jest ta "In my doughter eyes..." :

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #20 dnia: 29 Września 2011, 14:29 »
Aniu, to dawaj dla córki ale po polsku  ;D bo ja chcę w ojczystym języku - mi się ballada o okruszku bardzo podoba, śpij maleństwo (z kubusia puchatka) czy ta piosenka prońko

Offline anetka71

• maniak
« Odpowiedź #21 dnia: 29 Września 2011, 17:02 »
nie ma za co :) jak coś fajnego wynajdziesz,to daj znać :) no ja właśnie w ostatnim linku podałam "In my daughter eyes", ale nadal szukam po polsku  ;) ta Prońka dla mnie jest rewelacyjna, no ale cóż, synku do Oli nie pasuje  ;)

Offline anetka71

• maniak
« Odpowiedź #22 dnia: 29 Września 2011, 17:32 »
Póki co znalazłam dwie polskie:

1. tutaj można ściągnąć, bo nie wiem jaki to wykonawca;uniwersalna, nie tylko dla córci  ;)
http://ulub.pl/downloadd/7bH91EdRAQ/piosenkadlacoreczki

2.Ania Wiśniewska " Do E" (dla córeczki)

w wolnej chwili będę poszukiwać dalej

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #23 dnia: 22 Października 2011, 21:43 »
O ja też będę śledzić wątek - miałam zrobić Pauli na dwa latka pokaz slajdów i jakoś nie wyszło, ale może jeszcze kiedyś zrobię, to podkłady się przydadzą.
Ale u mnie koniecznie po polsku, bo większa część rodziny nie skuma po angielsku.

Tutaj prezentacja na roczek Paulinki:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #24 dnia: 9 Listopada 2011, 14:26 »
Moja prezentacja powstała w wielkich bólach  ;D musiałam zgrać foty i obrobić filmy ::) a małżon uwielbia dłuuugie ujęcia :mdleje:
Cięłam, uzupełniałam ale i tak mam 13 minut  :-\ i brakuje mi jednego utworu do podkładu
Uparłam się na In my daughters eyes ale za nic tego ściągnąć za free nie mogę - ma ktoś dostęp?

P.S.
podobnie, jak uparłam się na Prońko i "obrobiłam" utwór wycinając "synku" :bredzisz:

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #25 dnia: 9 Listopada 2011, 14:33 »
Maja, a pochwalisz sie jak już skończysz?
gratuluję samozaparcia :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Listopada 2011, 21:54 »
ciekawi mnie ta Prońko z wyciętym "synku"....
— Richard M. Devos

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #27 dnia: 6 Maja 2012, 23:45 »
Ze ja wcześniej nie widziałam tego ... ale posłucham sobie waszych piosenek do następnej prezentacji. W swojej pierwszej użyłam wymienione już przez was :D
Jestem na etapie szukania piosenek na drugie urodziny - macie jakies nowe pomysly?

P.S
Chlebosia znalazłaś coś wesołego?
Dziubasek robiłaś filmik na Kajtka roczek?
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28 dnia: 7 Maja 2012, 00:57 »
robiłam :)

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008