Autor Wątek: co myślicie o zamówieniu szycia sukni na allegro bez przymiarki??  (Przeczytany 12566 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daria81
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.08.2009
Odp: co myślicie o zamówieniu szycia sukni na allegro bez przymiarki??
« Odpowiedź #30 dnia: 5 Marca 2010, 20:44 »
no fakt cena powalająca, też bym się bała :)

Offline hejkuma

• Gosia
  • użytkownik
  • **
  • Gosia
  • data ślubu: październik 2009
« Odpowiedź #31 dnia: 6 Marca 2010, 15:52 »
Ja bym się bała zamówi suknie bez jej przymierzenia.  Nie każda suknia wygląda po założeniu tak jak na modelce na zdjęciu.

Offline jwisniewska
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #32 dnia: 9 Marca 2010, 09:25 »
Ja jednak wychodzę z założenia, że ładnemu we wszystkim ładnie ;) No i widziałam zdjęcia tych sukni na innych forach, różnic praktycznie nie widać, a same wlaścicielki zadowolone. A 600zł to nie majątek, więc chyba zaryzykuję, a nuż się uda?

Offline olenka83
  • bywalec
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #33 dnia: 9 Marca 2010, 12:51 »
jwisniewska - to czekamy na foty i relacje jak juz sukienka dojdzie. bede 3mac kciuki zeby bylo OK. pozdrawiam

Offline Asieczek

• użytkownik
  • **
  • Ach, co to był za ślub... :P
  • data ślubu: 05. 06. 2010
« Odpowiedź #34 dnia: 9 Marca 2010, 22:30 »

Ja jednak wychodzę z założenia, że ładnemu we wszystkim ładnie ;)

Fakt, niby tak się mówi, ale to nieprawda.
Nie każdemu przecież w każdym fasonie jest dobrze, więc jeśli chcesz - to ryzykuj.
Byleby nie okazało się, że wydasz te 600 zł, a potem drugie tyle lub więcej, na drugą suknię, jeśli ta okaże się fatalna.

Lub będzie trzeba szukać na szybko krawcowej, która będzie musiała zrobić poprawki bo np. schudniesz w międzyczasie.

Nie mniej jednak życzę powodzenia.

Pozdrawiam :)

Offline Li

• forumowicz
  • data ślubu: 15-05-2010
« Odpowiedź #35 dnia: 10 Marca 2010, 07:42 »
Oj ja chciała zaoszczędzić na sukni i pluje sobie teraz w brodę, suknie zamówiłam w grudniu miała być uszyta w 4-6 tygodni, w Anglii, okazało się że jest szyta w singapurze i do dziś jej nie otrzymałam, ani nawet nie przesłał mi jej zdjęcia. Teraz staram się odzyskać pieniądze, i nikomu nie polecam pana Leszka z allegro(rekin4561)

Offline hejkuma

• Gosia
  • użytkownik
  • **
  • Gosia
  • data ślubu: październik 2009
« Odpowiedź #36 dnia: 10 Marca 2010, 07:56 »
Moja znajoma też się przejechał na takim zamawianiu. Suknie miały być niby hiszpańskie. Jak już ją otrzymała to na metce było made in china, a wykonanie sukni... szkoda mówić. Oczywiście kupiła drugą.

Offline jwisniewska
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 10 Marca 2010, 09:10 »
Szczerze mówiąc teraz właściwie wszystko jest "Made in China", nawet suknie w wielu salonach... Z resztą nie jestem uprzedzona do tych rzeczy, nie zawiodłam się jeszcze nigdy na czymś z Chin :)

A co do fasonu, to oczywiście chyba każdy przymierza zanim kupi odpowiedni fason. Tak czy siak, to jest nie byle jaka decyzja i będę myśleć o tym intensywnie :) Jak jednak zdecyduje się i kupię, to zdam relacje.

Li - rekin4561 ma same dobre opinie. Może Twój przypadek to zwykły wypadek przy pracy, który przytrafia się każdemu? Czy czekasz a sukni od niego już czwarty miesiąc...? W mailach na pytanie czy suknie są szyte w Anglii Pan Leszek odpisał mi, że suknie szyte są w Polsce, także rzeczywiście niefajnie. Mam nadzieję, że odzyskasz pieniądze.

Offline Li

• forumowicz
« Odpowiedź #38 dnia: 10 Marca 2010, 12:00 »
Mi napisał że są szyte w singapurze, wcześniej że w Anglii, No jak by nie patrzeć to już 4 miesiąc, a ja nie mogłam się doprosić choćby o zjecie sukni, więc tak szczerze nie wiem czy ta suknia w ogóle istnieje, a co do komentarzy zwróć uwagę że większość komentarzy ma za biżuterię. Najbardziej przyznam się zdenerwowało mnie to olewanie ze strony tego pana. Nie kwapił się napisać że będzie jakie (2 miesięczne) opóźnienie, Sama musiałam się o wszystko dopraszać, i otrzymywałam, kilka pustych obietnic, to w tym tygodniu, to za 3 dni, teraz już tylko pisze mi niebawem, i oczywiście dziwi się że się denerwuje, bo do ślubu zostały mi AŻ 2 miesiące, cóż, dla mnie to tylko a nie aż. Dopiero jak grzecznie napisałam że chyba bedę zmuszona zgłosić serwisowi allegro oszustwo, zaproponował zwrot pieniędzy. Więc napisałam że albo zdjęcie sukni dzisiaj na mailu,, albo potwierdzenie przelewu, po to już po prostu kpina, jejku jaka wściekła jestem, a mi się teraz denerwować nie wolno grrrr

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #39 dnia: 10 Marca 2010, 13:13 »
Ślub w maju już oj denerwowała bym sie gdybym sukni nie widziała. Napisz jak sie sprawa rozstrzygneła. BO nawet jak odda suknie to juz szybciutko  musisz szukac krawcowej lub salonu!

Offline jwisniewska
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 10 Marca 2010, 13:51 »
Rzeczywiście skandal, 2 miesiące przed ślubem z taką sytuacja chyba bym padła na zawał... Ale miejmy nadzieję, że facet będzie poważny! A jak nie to nie zastanawiaj się, tylko leć na policje żeby zrobili z nim porządek... :/

A on jeszcze ma czelność Ci pisać, że tyle czasu zostało... W aukcjach jest wyraźnie napisany okres oczekiwania, rozumiem, że może się czasami przedłużyć, ale 4 miesiące...?

A swoją drogą ostatnio wpłynęło mu kilka pozytywów za suknie, wiec napisze do dziewczyn z prośbą o kilka słów o transakcji, może dowiem się czegoś jeszcze.

Offline Li

• forumowicz
« Odpowiedź #41 dnia: 12 Marca 2010, 07:53 »
Pan Leszek chyba się postanowił opamiętać i wysłał mi zdjęcia sukni, fakt że nie dokończonej, ale brakuje już tylko aplikacji, to było w odpowiedzi na maila, w którym powiedziałm, że albo przesyła zdjęcie i suknie w przeciągu 2 tygodni jest u mnie albo podałam numer konta na który ma zwrócić pieniądze, przesłał zdjęcia... zobaczymy kiedy będzie przesyłka:/

Offline jwisniewska
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 12 Marca 2010, 09:32 »
Dobrze, że się chociaż odezwał! Jeśli tak długo czekałaś to zastanawiam sie, czy jak u niego teraz zamówię to dojdzie do sierpnia...

Pokażesz zdjęcia sukni, które od niego dostałaś? Jestem ciekawa, czy ładni wyglądają.

Offline Li

• forumowicz
« Odpowiedź #43 dnia: 12 Marca 2010, 13:36 »
U mnie w odliczaniu są https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=17906.300 na stronie 11. Pomimo iż suknie, mam nadzieje otrzymam, ale niestety za te nerwy nie mogę z czystym sumieniem nikomu tego Pana poleci

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 12 Marca 2010, 21:31 »
Mam nadzieje że upora się szybko z dokończeniem sukni!

Offline Li

• forumowicz
« Odpowiedź #45 dnia: 16 Marca 2010, 14:25 »
Mija 6 dni, odkąd przesłał zdjęcia sukni , nie odezwał się po raz kolejny, suknia na zdjęciu jest niedokończona, i wysłałam  znowu maila z pytaniem kiedy konkretnie(a nie niebawem, kiedyś, czy na dniach) suknia będzie skończona i wysłana, ciekawe co odpisze.

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #46 dnia: 16 Marca 2010, 14:41 »
Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze i suknia(dokonczona i piekna) jak najpredzej dotarla do Ciebie Li :)

Offline kajah24
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #47 dnia: 19 Marca 2010, 07:22 »
zamiast na allegro zajrzyj do komisu sukien ślubnych ja takowy odkryłam w D-G na 3 Maja i co najwarzniejsze można mierzyć do woli.

Offline Li

• forumowicz
« Odpowiedź #48 dnia: 28 Marca 2010, 18:16 »
Sukni nadal nie mam grrrr

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 28 Marca 2010, 19:58 »
O jaaa strasznie współczuję!! Moze warto cos awaryjnie poszukac!

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #50 dnia: 28 Marca 2010, 20:10 »
walcz o nia! >:(! a w miedzyczasie szukaj czegos w zamian jakbys sukni jednak nie dostala   :-\ :-\ głowa do góry!! bedzie dobrze  :przytul:

Offline puella
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 28 Marca 2010, 23:04 »
witam!
po ostatnich wedrowkach i poszukiwaniach okazalo sie ze wiekszosc nawet znanych firm ma swoje fabryki w Chinach...
może to naiwne ale chyba też się skuszę i zamówię z neta... chociaż pewna nie jestem... pomierzyłam w każdym razie suknie dość znanej marki pani na karteczce wpisała mi model którym byłam zainteresowana oraz rozmiar europejski i angielski... skontaktowalam sie z firma i na pytanie czy maja produkcje w Chinach - odpowiedzieli, że ich projektanci są z Anglii i pilnują aby produkacja w fabrykach przebiegała bez zakłóceń - więc no raczej oczywiste, że tam mają produkcję.
Może trochę naiwne ale chcę się przekonać - najwyżej stracę.
A Ty Li masz już swoją wymarzoną?

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 29 Marca 2010, 15:02 »
gwarancje chyba masz tylko kiedy szyjesz u krawcowej i widzisz etapy sukni

Offline puella
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #53 dnia: 29 Marca 2010, 17:10 »
szczerze mówiąc to gwarancje ma się jedynie na to że będzie made in Poland a efekt? też nie wiadomo do końca - ostatnio w jednej z pracowni widziałam suknie z krzywymi zamkami, nieprofesjonalne wykończenie... ogólnie załamka. Najlepiej to kupić gotową suknie - z możliwością przymiarki itp. ale wtedy majątek się zostawia...

Offline Li

• forumowicz
« Odpowiedź #54 dnia: 29 Marca 2010, 17:24 »
Suknia doszła, i nie chcę się dalej załamywać, ale jest cholernie ciężka i gruba. Wiązanie miało być "za tyłek " jest przed. Miała być błyszcząca lawendowa aplikacja, jest biała naszywka( taka z nitek) Podszewka jest za mała(a schudłam od czasów wysyłania wymiarów)  Ogólnie cieszę się że doszła, ale żałuję mojej decyzji, no ale cóż nie było mnie stać na wydanie 3000 na sukienkę w sklepie, a mama umie szyć więc poprawki się załatwi.... Ale dziewczyny, z całego serca polecam szycie u krawcowych na miejscu ale nie u tego pana na allegro

Offline puella
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #55 dnia: 29 Marca 2010, 21:29 »
ojej... dobrze ze mama krawcowa.
Ten Pan to chyba zlecił szycie w Chinach?
czemu te suknie są takie drogie, że mało kto może sobie na nie pozwolić...

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 30 Marca 2010, 13:50 »
Pokaż suknie!
Ja szyłam swoją i zapłaciłam 1600,00 z wszystkim (suknia, bolerko, welon, rekawiczki, poduszeczka na obraczki) zadwowolona bylam z sukni.

Offline jwisniewska
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 26 Maja 2010, 19:13 »
Ja się ostatecznie zdecydowałam na szycie sukni przez allegro, można tak powiedzieć, bo Pani jest ze Szczecina, więc będziemy współpracować, aby efekt był pożądany :) Wszystkie poprawki w cenie - 845zł. Po wypłacie idę wpłacić zaliczkę, zaprezentuję Wam efekt końcowy, może ktoś pryz okazji bedzie chciał skorzystać z usług tej pani :)

Offline COCADA
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.09.09
« Odpowiedź #58 dnia: 9 Czerwca 2010, 17:09 »
moja koleżanka szyła suknie na miarę , wybierała z katalogu.  Wnioski? nie kupować kota w worku! suknie trzeba zobaczyć, dotknąć, przymierzyć.  Pomimo zapewnień suknia przyszła w innym odcieniu bieli, kwiat był doszyty kilka cm dalej niż na zdjęciu, trochę inne koraliki i koronki niż na zdjęciu.  Musiałyśmy bardzo szczegółowo porównywać ze zdjęciem, żeby uwierzyć, ze to ta sama suknia.  Tak, to była ta sama, ale na innej modelce wyglądała inaczej.  No i nie dało się zrezygnować, bo zapłacone.  Na gwałt trzeba było szukać innej, ehhhh szkoda gadać. . . . .  >:(

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
« Odpowiedź #59 dnia: 23 Września 2010, 19:28 »
Nie odważyłabym się na szycie sukni, gdyby podała jedynie zwoje wymiary. W salonie mnie mierzyły...a na przymiarce okazało się, że trzeba suknie skracać i zwężać...a w dodatku nie ta koronka więc muszą zmieniać...co by było, gdyby nie było tych przymiarek?!
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo