Autor Wątek: Zdjęcia studyjne  (Przeczytany 6010 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
Zdjęcia studyjne
« dnia: 17 Stycznia 2006, 13:57 »
Witam Krajanki i Krajanów,
chciałam się zapytać, czy możecie polecić jakieś dobre studio fotograficzne do zdjęć ślubnych z samej Dąbrowy lub najbliższych okolic?
Chciałam zamówić tylko zdjęcia portretowe, około 3 max, i nie bardzo wiem gdzie to zrobić. Pytałam u Paska, bo jego znam i wydaje mi się dobrym fotografem, ale u nich jest wykonywane 6 ujęć za 350zł... a ja nie chcę żadnych kiczowatych zdjęć na jakichś głupkowatych tłach w dziwnych pozach...zależy mi tylko na świetnym portrecie i ewentualnie jakimś zdjęciu całych Naszych sylwetek.... Pomóżcie proszę!
Pozdrawiam
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Zdjęcia studyjne
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Stycznia 2006, 14:10 »
Cytat: "monika_mf"
Pytałam u Paska, bo jego znam i wydaje mi się dobrym fotografem, ale u nich jest wykonywane 6 ujęć za 350zł...  

O nie, nie Paska nie polecam :!:  Znajomi mieli zdjęcia u niego i byli rozczarowani. Poza tym to mój kuzyn jak chrzcił syna też tam robił fotki. Moja Siostra była chrzesną i miała na sobie fioletową garsonkę, a na fotkach wyszła niebieska. :evil:  Zdjęcia beznadziejne, widać przebarwienia na twarzy, twarz się cała szkli itd.
Ja polecam Borkowskich z Będzina. Moja Siostra miała u nich zdjęcia. Baardzo mi się podobają. Też mamy małą sesję u nich. :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline kopea

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.09.2006
Zdjęcia studyjne
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Marca 2006, 12:57 »
Hmm, to jestem zaskoczona jeśli chodzi o Paska, bo po pierwsze - zawsze byłam zadowolona ze zdjec, jakie u nich robiłam, a po drugie, miałam ostatnio okazje obejrzenia zdjec ślubnych robionych u nich, i muszę powiedziec, że bardzo mi się ten album slubny podobał. Mało tego, panna młoda, ma dosc poważne problemy z cerą, a na zdjęciach wyszła idealnie, mimo dosc bliskich zbliżeń. Retusz wyszedł bardzo naturalnie. Ja w każdym bądź razie jestem pod wrażeniem tych zdjec, i sama nad Paskiem sie zastanawiam/iałam.
Może to kwestia tego, gdzie są robione zdjecia - w studio w Dąbrowie, czy na Zagórzu w Sosnowcu. Moja kumpela robiła własnie na Zagórzu, i wyszły super - także ja Paska jak najbardziej polecam!

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Zdjęcia studyjne
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Marca 2006, 14:08 »
Kopea szkoda, że nie widziałaś jak ja mam zdjęcia od Paska w domu, bo to moim zdaniem wstyd. Mój kuzyn też nawet stwierdził, że nie będzie nikomu pokazywać tych zdjęć, bo są po prostu okropne.
Widziałam tez zdjęcia znajomych mojego przyszłego Szwagra i powiem, że też są okropne i młodzi byli bardzo rozczarowani, bo też im u Paska pokazywali super fajne fotki, a niestety rzeczywistość była zupełnie inna. :(  Trzeba wziąść pod uwagę to, że oni mają powystawiane same najładniejsze fotki. Szkoda tylko, że nie wystawia swoich beznadziejnych fotek, żeby uśwaidomić klientów, że takie też mogą być...
Mój kuzyn nawet nie chciał od niego odebrać tych fotek i zrobił im wielką awanturę. :twisted:  Ich fotki były robione w Dąbrowie Górniczej.

Offline kopea

• nowicjusz
  • *
Zdjęcia studyjne
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Marca 2006, 14:33 »
No to juz nie wiem...ja widziałam i przysięgam, że naprawde wyszło bardzo fajnie....
Może akurat trafili na "mało doświadczonego" fotografa....hmm
Na miejscu Twojego kuzyna napewno też bym się wkurzyła, tym bardziej, że chodziło o zdjęcia ze ślubu - co za pech...

No to dobrze, że cały czas się waham co do wyboru fotografa - teraz tym bardziej grubo się będe zastanaowiac!

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Zdjęcia studyjne
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Marca 2006, 14:43 »
Cytat: "kopea"
Na miejscu Twojego kuzyna napewno też bym się wkurzyła, tym bardziej, że chodziło o zdjęcia ze ślubu - co za pech...

Kuzyn robił zdjęcia synkowi w dzień chrztu. Akurat mam te fotki, bo moja Siostra była chrzestną.

Cytat: "kopea"
No to dobrze, że cały czas się waham co do wyboru fotografa - teraz tym bardziej grubo się będe zastanaowiac

Kopea mnie nie chodzi o to, żeby komuś przewócić w głowie. Tylko jest to moje osobiste zdanie na ten temat tym bardziej, że nie operam się w tym momencie na opinii innych tylko sama osobiście tego doświadczyłam.
Mam nadzieję, że podejmiecie trafną decyzję co do wyboru fotografa i będziecie zadoloweni, tego Wam życzę. :)

Offline kopea

• nowicjusz
  • *
Zdjęcia studyjne
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Marca 2006, 15:11 »
Sorki, nie zrozumiałysmy sie jeśli chodzi o te zdjęcia - może dlatego że cały czas mysle o ślubnych a chrztu jeszcze nie planuje :)
Marta, ależ oczywiscie, że się z Tobą zgadzam - tylko po Twoich {kuzyna} doświadczeniach po prostu bede mniej ufna przy wyborze fotografa...
Aaa i nie dziekuje, żeby nie zapeszyc :)

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
Zdjęcia studyjne
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Marca 2006, 16:50 »
Widzę, że dyskusja się rozwinęła....
to się dołączę i coś napiszę :) a jak :)

Jeśli chodzi o Paska, to poznałam w pracy dziewczynę, co swego czasu u niego pracowała w laboratorium i powiedziała szczerze, że jeśli zdjęcia robi sam pan Pasek osobiście - zdjęcia są naprawdę ładne, ale jak aparat wezmą w dłonie dziewczyny tam pracujące to niestety zdjęcia już tracą na wyglądzie ponoć dużo...

Ja też zastanawiałam się nad Paskiem ale kilka osób mi go odradziło.... a poza tym nie odpowiadał mi zbytnio jego sposób robienia zdjęć (tzn. pozy, tło itp) Koleżanka miała u niego robione zdjęcia i tak ją powywijał, że dziewczyna nie wiedziała w końcu, którą nogę gdzie ma.... i zdjecia wyglądały bardzo nienaturalnie

Bardzo dużo osób poleca Borkowskich z Będzina - oglądałam ich zdjęcia u dwóch osób i u nich w studio - i powiem szczerze, że mnie akurat nie bardzo się podobały.... więc najważniejsze Moniczko, żeby trafić na takie zdjęcia, które zrobią na Tobie wrażenie, musisz wiedzieć czego oczekujesz od zdjęcia i pod tym kątem oglądać albumy u fotografów......
Z pewnością znajdziecie coś profesjonalnego :)
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline kopea

• nowicjusz
  • *
Zdjęcia studyjne
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Marca 2006, 22:03 »
Uffff, tak więc dziewczyny z tego co napisałaś Paska chyba sobie daruję - nie chcę ryzykowac. W końcu to pamiątka na całe życie...
Aaaaa i  szczególne podziekowania dla Antalis  :D za namiary na fotografów, bo napewno zdecyduję się na któregoś z nich...
oczywiście przepraszam za błedy stylistyczne - ale to przez tą późną porę, a jestem od 6:00 na nogach - oczywiście miało byc "z tego co napisałyście" moje drogie dziewczyny :D  :D  :D [/scroll]

Offline miska80
  • nowicjusz
  • *
Zdjęcia studyjne
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Marca 2006, 13:36 »
hej dziewczynki no ja tez poszukuje fotografa Ehh trudno sie zdecydowac na ktoregos:( mysle ,ze jednak trzeba podjac jakas decyzje,a prawda jest taka ,ze nigdy nie mamy pewnosci jak wyjda zdjecia,a czy ładne czy nieładne dla kogos to przeciez pojecie wzgledne hehe :P POZDROWIONKA
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2006082600700730.png[/img][/url]
[love]ANIA I SZYMUŚ [love] 26.08.2006[kwiat][kwiat]

Offline freak7

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11.10.2008:)
Odp: Zdjęcia studyjne
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Października 2007, 12:46 »
|Ja również poszukuję fotografa u którego można zrobić zdjęcia studyjne, jak u autorki wątku- nie kiczowate. Pasek odpada, sama jego galeria na stronie internetowej pozostawia wiele do życzenia. help!!!

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Października 2007, 16:41 »
Dziewczyny ja dzis  zamówiłam fotografa trafiłam na niego przez przypadek - jest na Bandrowskiego w Dabrowie sąsiaduje z cukiernią Marzenie- i ceny ma jeszcze dośc konkurencyjne
A pan Pasek sam zdjęc juz nie robi- i ceny ma baaaardzo wygórowane

Offline freak7

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Października 2007, 16:49 »
Aniutek, a jak u niego wyglądają zdjęcia studyjne? znośne?

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #13 dnia: 26 Października 2007, 17:10 »
Wiesz mi sie całkiem podobaja NIE KICZOWATE, bez póz bez jakichs snopów siana , fortepianów itp.
DELIKATNE, KLASYCZNe z Swiatłocieniami, sepia czy czarno białe
Najlepiej podejsc i zzobaczyc samemu a sa na stronce  CFC FOTO

Offline freak7

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 29 Października 2007, 16:45 »
Aniutek83 z nieba mi spadłaś z tym fotografem! dzięki wielkie za namiary, chyba jedyny fotograf w okolicy, którego zdjęcia studyjne są pozbawione sztucznych min i kiczu. plenery również prześliczne, ale u mnie niststy plener odpada. Ceny baaaardzo miło zaskakujące:)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Października 2007, 17:03 »
freak7  NIE MA ZA CO
Ciesze sie z,e mogłam Ci pomóc- mi tez sie bardzi studyjne ich podobają a u mnie zplenerem tez raczej moze byc kiepskawo

Offline martus23

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #16 dnia: 2 Listopada 2007, 16:36 »
Aniutek83, możesz mi dosesłać adres stronki tego fotografa na priv? Będe wdzięczna:)

Offline martus23

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #17 dnia: 5 Listopada 2007, 21:32 »
Aniutek83 dzięki za namiary:)