Autor Wątek: Zespół Explosion - słyszał ktoś??  (Przeczytany 6095 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
Zespół Explosion - słyszał ktoś??
« dnia: 24 Listopada 2007, 21:40 »
Hejka dziewczynki i chłopaki!!!

Słyszał ktoś coś na temat zespołu Explosion (2 facetów i babka). Mają stronkę internetową , z gościem rozmawiałam wydają sie ok ale może jakies opinie??

Offline martaku
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2010
Odp: Zespół Explosion - słyszał ktoś??
« Odpowiedź #1 dnia: 7 Września 2008, 11:55 »
też by mnie interesowała opinia na ich temat, byłam na stronce, podoba mi się, gorzej z ceną, bo jest trochę powalająca, dlatego zastanawiam się, czy potrafią dobrze bawić ludzi

Offline aga8207

• bywalec
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Września 2008, 22:40 »
martaku a jaką ci cenę podali jeśli można spytać? Ja rozmawiałam z nimi juz jakiś czas temu coprawde i w międzyczasie zdecydowaliśmy sie na inny zespół  troche tanszy ale oni też ceny nie podali kosmicznej.
Co zdecydowało, że się na nich nie zdecydowaliśmy???  Informacja od VIDEOBETA  napisz do niej jak chcesz znać szczegóły. Ja mogę napisać tylko tyle co ona mi napisałai znalazłam potwierdzenie tego w kilku jeszcze opiniach w necie. Explosion występowali kiedyś pod nazwą Latinodeo i podobno zdarzało im się wystawiać pary tzn. nie przyjeżdżali na wesele osobiście tylko w ostatniej chwili podsyłali kogoś innego. Dla mnie takie opinie to zaważyły. Nie będę ryzykować na własnym weselu. Co z tego, że oni fajnie grają jak wywiną numer i będzie grać kto inny.
My ostatecznie wybraliśmy zespół Cannon z Bukowna

Offline martaku
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Września 2008, 19:02 »
Też o  tym czytałam, ale nie chciało mi się wierzyć, bo dlaczego mieliby to robić? Przecież w tej branży liczy się przede wszystkim poczta pantoflowa, większość zdaje sobie z tego sprawę i pracuje na swoją opinię latami. A takie wystawianie klientów (nie jednokrotne, jak czytałam) to jak strzelenie sobie samobója.
Mnie powiedzieli 4000zł za 2 dni, cena dotyczy roku 2010. Ale, nawet mogłabym namówić moich sponsorów na taką cenę, dołożyłabym też ze swoich, bo b. mi się podobają, tylo kuzynka mi inaczej doradziła. Stwierdziła, że wesele to nie koncert, a ludzie najlepiej bawią się przy muzyce biesiadnej, disco. Gdybym ich wzięła, to zapewne starsi by średnio się bawili, więc szukam zespołu, który potrafi to wyważyć i zgra dla mnie trochę polskiego rocka a dla starszych ich klimaty. Zależało mi na wokalistce, żeby mojemu T. zaśpiewała Beatę Kozidrak.

Offline aga8207

• bywalec
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Września 2008, 22:42 »
No to przyznam, że cena zawrotna nam na 2009 rok za jeden dzień powiedzieli 2600 i byliśmy w stanie tyle dać ale te opinie...
Mnie też się wydawało, że to profesjonaliści ale po co w takim razie zmieniali nazwę??? Może teraz już nie wystawiają klientów, może zrozumieli, że nie tędy droga ale jak już wyżej napisałam nie zaryzykuję w dniu wesela :)
Życzę Ci powodzenia w poszukiwaniach i znalezienia fajnego zespołu. Troszkę czasu jeszcze masz więc warto się dobrze porozglądać :)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Października 2008, 13:23 »
Również poproszę o namiary na dobry zespół :)
Z góry wielkie dzięki :*

Offline jw
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Maja 2009, 15:16 »
Nie polecam zespołu Explosion.  Zespoł wystepował wczesniej pod nazwą Latinodeo i niestety wystawil nas do wiatru tzn.  nie przyjechali na nasze wesele.  Pan Mirosław wysłał w zamian zespół zastępczy (marnej jakości), w ogóle nas o tym nie informując.  Wprost przeciwnie, jeszcze 3 dni przed weselem zapewniał telefonicznie, że wszystko jest w porządku, i że jedynie "trochę zmienił się skład, tzn.  zamiast perkusji bedzie gitara".  Naprawdę nie życzę nikomu takiej niespodzianki, jesli więc chcecie mieć udane wesele i miłe wspomnienia polecam poszukać innego zespołu. 

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Maja 2009, 20:20 »
Skąd jest ten zespół, z jakiej miejscowości?

Offline kasia.mn
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Sierpnia 2009, 08:21 »
Szczerze powiedziawszy bardzo mnie tymi opiniami zdziwiliście.   Ja miałam wynajęty zespół Explosion i przyjechali  :D.  Nie dość , że przyjechali to jeszcze tak bawili gości, jak mało.  Byłam na wielu weselach i powiem skromnie, że moje było najfajniejsze  ;) I to w dużej mierze dzięki zespołowi.  Na weselu grali nie tylko disco ale też dużo biesiadnych.  Młodzi, starsi nie złazili z parkietu.  Potem wszyscy przychodzili i nam mówili, że mamy niesamowity zespół, chwalili ich cały czas a panny planujące ślub kontakt od nich brały.  Fakt, było też kilku maruderów, którym to wszystko przeszkadzało zaczynając od fotografa, przez zespół po złożone serwetki.  Ale Ci akurat mogli wcale nie przychodzić i też by było fajnie :D  Co do ceny, wcale nie uważam, że jest przewrotna.  Fakt, ja płaciłam troszkę mniej, bo ja ich zamawiałam 2,5 roku przed ślubem.  ale powiem tak : na 2007 rok zarąbiste zespoły liczyły sobie od 5000 w górę.  gdy znalazłam zespół - na stronie wypasiony - za 2500 tyś  dzięki Bogu poprosiłam o filmik z wesela jakiegoś a nie tylko demo.  Że ich nie zlinczowano to nie wiem. . .  i takich było kilka przypadków.  Spójrzmy prawdzie w oczy - dobrzy muzycy się cenią.  Tylko trzeba przemyśleć- czy chcemy zaoszczędzić i ryzykować, że będzie klapa , czy dołożyć tysiaka i mieć udaną zabawę.  Poza tym naprawdę są to niesamowicie sympatyczni, ciepli i komunikatywni ludzie.  Naprawdę szczerze polecam.  Co do wpadek , na pewno zawsze mogło się komuś coś zdarzyć i wyszło z tą zamianą zespołów.  Cieszcie się,  że Wam zapewnili inny zespół, bo mnie pokaz tańca z ogniem jak odwołali wieczorem przed ślubem, to nikt już nie przyjechał ;(

Offline kasia.mn
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Sierpnia 2009, 09:43 »
a. . . .  zapomniałam. . . .  jeśli chodzi o to, że zespół nie przyjechał, to raczej musiał mieć poważny powód i nie oznacza to,że ,,olewają" klienta czy, że są nieprofesjonalni.  może po prostu warto było zapytać ich dlaczego.   może to było związane z :http:www.tvs.pl/informacje/4827/
« Ostatnia zmiana: 12 Sierpnia 2009, 09:50 wysłana przez Maja »

Offline aga8207

• bywalec
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Sierpnia 2009, 11:42 »
Dwie wiadomości pod rząd i w sumie 2 wiadomości to na pewno przekonująca opinia. A co do tego zespołu to faktycznie pod nazwą latinodeo w google można znaleść info na temat tego zespołu. Może teraz faktycznie są w porządku  ale jednak na własnym weselu bym nie zaryzykowała. Ostatecznie wybraliśmy młody zespół który jednak zarówno młodym jak i starszym się podobał. I co najważniejsze grali z bardzo krótkimi przerwami.

Offline martapiotrowska
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08 08 2009
« Odpowiedź #11 dnia: 12 Sierpnia 2009, 17:08 »
Witam serdecznie.  Piszę w sprawie zespołu Explosion.  Piszę ponieważ ja też o mało co bym z niego zrezygnowała przez głupie opinie pisane na forach internetowych.  Moje wesele odbyło się 08 08 2009 wraz z zespołem Explosion i było super.  Nie czytajcie opini na forach bo są nie prawdziwe.  Ja bawiłam się świtnie na moim weselu i goście również.  Justyna z zespołu jest świtną solistką, pięknie śpiewa, ma świtną barwę głosu, Mirek również jest super facetem ze świetnym głosem, super gra na gitarze.  Jeśli ktoś ma wątpiliwości piszcie do mnie na maila martabubak@vp. pl a wszystko wam udowodnie filmem bądź zdjęciami.
ZESPÓŁ EXPLOSION GWARANTUJE WAM UDANE WESELE!!! ZAGRAJĄ WSZYSTKO OD WALCA PO NOWOCZESNĄ MUZYKĘ A TAKŻE GÓRALSKIE PRZYŚPIEWKI!!!!!!!!!!!!POLECAM SERDECZNIE.  

POZDRAWIAM JUSTYNKĘ I MIRKA!!!!
JAWORZNO 08 08 2009

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Sierpnia 2009, 07:35 »
Na miejscu zespołu w ogóle bym się nie przejmował takimi opiniami (w tym przypadku negatywnymi). Jeżeli są kapelą dobrą jak pisze martapiotrowska to sami się obronią grając dobrą muzykę weselną i dobrze bawiąc gości. POZDRAWIAM KAPELĘ. :D :brawo_2:

Offline martapiotrowska
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08 08 2009
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Sierpnia 2009, 17:28 »
Ta wiadomość do obserwatora 

I tu sie mylisz bo dużo ludzi patrzy na fora i czyta opinie o zespołach kierując się nimi.
No właśnie są dobrą kapelą i grają świetnie dlatego o tym piszę i w ten sposób bronię zespół. 

Offline kasia.mn
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 13 Sierpnia 2009, 18:49 »
Zgadzam się z Tobą martapiotrowska .  Ludzie czytają fora i tak podejmują decyzje.  Ja nie wchodziłam na żadne forum gdy wybierałam ich bo znając swoje szczęście pewnie bym z nich zrezygnowała i wynajęła jakiś wyjców.  ale w każdym przypadku znajdzie się ktoś kto wystawia negatywną opinię a panny młode panikują, co zrozumiałe bo każdy chce mieć super weselicho :) Ja tam jestem zespołem zachwycona, będą u nas grać na chrzcinach, weselach przyszłych dzieci, 50-leciu małżeństwa i wszędzie gdzie będzie potrzebny zespół ;)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Sierpnia 2009, 09:18 »
Wybaczcie, ale nie zgadzam się z Wami :nie:. Różne są fora w interneci, różne tematy i różne osoby. Jle osób zagląda do tego forum, ile akurat czyta posty dotyczące tego zespołu?. Zapewniam Was, że czytający nie są większością, która jest zainteresowana zespołem. Ktoś, kto jest osobą publiczną, a zwłaszcza ze świata "rozrywki" nie powinien w ogóle przejmować się takimi stronami internetowymi. Jeżeli tak, to powinien zmienić branżę. Zawsze znajdzie się hiena (już używałem tego określenia w innym temacie ;)), która będzie chciała komuś przyłożyć. Nie ważne z jakiego powodu, tak dla sportu. Wiele osób znanych ze świata muzycznego w ogóle nie czyta takich postów wychodząc z założenia, że są to śmiecie, którymi nie należy sobie zaprzątać głowę. Ich praca, zawodowe i profesjonalne podejcie do do tego co robią zostanie tak i tak zweryfikowana przez samych słuchaczy (w tym przypadku przez gości weselnych). Dobrą reklamą dla kapel weselnych jest zadowolenie weselników, a nie opinia na forum internetowym. Jeżeli ktoś uważa, że wszystkie opinie na forum są rzetelne i prawdziwe, a piszący takie opinie kierują się wyłącznie interesem i dobrem Młodych oraz Gości weselnych to jest w grubym błędzie. Twierdzę, że więcej jest ludzi będących kiedyś na weselu na którym grał dany zespół, mogących coś powiedzieć później o zespole niż czytających takie fora. Rezygnując z zespołu w oparciu o negatywną opinię na forum nie sprawdzając jak jest w rzeczywistości (są rózne sposoby) jest śmieszne, dziecinne i ........  :diabel_3:
Jeszcze na koniec podam przykład zespołów disco polo. Wieszano na nich psy i wiesza nadal , a Oni tak i tak mają swoich fanów i wcale nie jest ich tak mało :D. Pozdrawiam :)

Offline piter18
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: do ustalenia :)
« Odpowiedź #16 dnia: 2 Stycznia 2010, 18:41 »
Witam zdecydowanie radze wybrać ten zespół.  We wrześniu minionego roku byłem na Weselu, gdzie grał explosion i spisali się znakomicie,
Rozbawili całą sale starszych i młodszych.  Utwory grali różne : biesiadne, disco, pop, można było podejść i zażyczyć sobie jakiś utwór z dedykacją,
śpiewali nawet obcojęzyczne utwory typu lady gaga.  Była perkusja sprzęt mają także z wyższej półki (yamaha, Roland) Naprawde nie boje się polecić tego zespołu, godzien jest takiej ceny.  Kuzyn płacił we wrześniu 3400 za jeden dzień (do 6 rana) także widać ceny mają różne . :)
Życze szczęścia na nowej drodze życia:)