Autor Wątek: STELKOWE odliczanie, czyli... 4.09.2010!!! :)  (Przeczytany 49713 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
Odp: STELKOWE odliczanie, czyli... 4.09.2010!!! :)
« Odpowiedź #540 dnia: 26 Lipca 2010, 13:15 »
ja wroce do tematu czytan na Mszy: u nas jak najbardziej byly 2 i absolutnie nie bylo to na sile ani na upartego. calkiem normalna sprawa wrecz.
tak jak na kazdej Mszy: jedno ze ST, jedno z NT = po jednym dla kazdego swiadka i Ewangelia odczytana przez ksiedza.

moglam je sama wybrac i oba byly dla mnie wazne.

a spowiedz byla fajna :) wiec moze byc i tak :)

3mam kciuki za buty
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #541 dnia: 26 Lipca 2010, 17:47 »
Ja dla swoich dzieciaczków chrzestnych kupowałam ubranka, ale myślę że gdybym teraz miała coś kupować, to kupiłabym coś droższego(wtedy byłam jeszcze dużo młodsza i nie miałam zwyczajnie kaski), np taką matę porządną czy fajną huśtawkę. Coś, co spodoba się głównie dziecku :)
Na temat biżuterii mam takie samo zdanie jak Zabawex. Biżuterię chrześniakom można kupić zawsze w późniejszym czasie, np na komunię, i my z mężem tak właśnie robimy :) I zawsze staramy się wszystkim chrześniakom "po równo" coś dawać :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #542 dnia: 27 Lipca 2010, 09:26 »
ooo temat aktualny bo ja też właśnie znów chrzestną będę :)

Chrześniaczce kupiłam pianinko (takie co może maluszek najpierw kopać w nie w łóżeczku), pierścionek z rubinem dlatego że ja dostałam taki od chrzestnego i to jest nasza relikwia, przynosi nam z siostrą szczęście od lat się nim wymieniamy ;) , do tego pieniążki (na szczepienia i takie tam się przydało)

Chrześniakowi teraz kupiłam matę

bo mam największe przekonanie do zabawek fisher price, no i zastanawiam się co jeszcze...

Aha no i ubranka :) Ale to chyba chrzestny musi świecę kupić?

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #543 dnia: 28 Lipca 2010, 11:35 »
ja wroce do tematu czytan na Mszy: u nas jak najbardziej byly 2 i absolutnie nie bylo to na sile ani na upartego. calkiem normalna sprawa wrecz.
tak jak na kazdej Mszy: jedno ze ST, jedno z NT = po jednym dla kazdego swiadka i Ewangelia odczytana przez ksiedza.

Hmm... a u nas było tylko jedno czytanie. Może co kościół to obyczaj ;)

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #544 dnia: 29 Lipca 2010, 09:18 »
Dziewczynki... OBRĄCZKI SĄ JUŻ GOTOWE   :!: :!: :!: :skacza: Wczoraj dzwonił Pan Złotnik  ;) z informacją, że możemy je odebrać dziś lub jutro, albo po 09.08. Oczywiście ta ostatnia opcja odpada  ;D Już się nie mogę doczekać :tupot:

Jeśli chodzi o prezent od chrzestnego to jeszcze się nie zdecydowaliśmy. Zadzwonimy i spytamy się rodziców co potrzebują- tak chyba będzie najlepiej.

Przyszła księga gości  :skacza: Jest naprawdę ładna. Nie myślałam, że będzie aż tak fajnie wyglądać. Jesteśmy zadowoleni  :)

Właśnie się zorientowałam, że za tydzień (i troszkę  ;) - 07.08) mam termin odbioru sukni ślubnej :skacza: Oby nie było za dużo poprawek... Specjalnie na odbiór sukni przyjeżdża moja mama, więc już wogóle fajnie :hopsa:

Mieszkanko wygląda coraz ładniej. Coraz bliżej do końca robót. Jedyny problem w tym, że za późno ogarnęliśmy się z kuchnią i będzie dopiero we wrześniu   :-[ Ale lodówkę kupimy wcześniej, czajnik też pewnie już będzie, więc teoretycznie mieszkać (po studencku  ;) ) będzie można  ;D

Do ogarnięcia w miarę szybko:
- autobus dla gości (znajomy rodziców P. ma firmę, wystarczy do Niego zadzwonić i przypomnieć, że 1 sztukę zarezerwowaliśmy)
- podróż poślubna (znajomy rodziców P.- co my byśmy bez rodziców zrobili  ;) ma ośrodek w górach- wystarczy zadzwonić i dokładnie się dogadać)

To by było chyba na tyle. Jak jutro nie będzie nic ważnego do roboty po pracy to idę do fryzjera, a w sobotę biegam za butami. Poznajemy też naszych Dziadków, co by mieli o czym rozmawiać na weselu  ;) I to chyba na tyle  :)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #545 dnia: 29 Lipca 2010, 09:26 »
Lecisz jak burza :D Już masz prawie wszytsko ogarnięte.  ;D

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
« Odpowiedź #546 dnia: 29 Lipca 2010, 10:54 »
Jak to by było na tyle?!

A gdzie fota księgi? No chyba że wstawisz od razu z fotą obrączek  :jupi:

Łee, no pewnie że mieszkać można, najważniejsze będzie.

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #547 dnia: 29 Lipca 2010, 11:01 »
Kurde  :-\ Szkoda, że trzeba czekać na foty do wieczora. No ale cóż... cierpliwa jestem  :P
Cieszę się, że wszystko się Wam układa i tak niewiele zostało :)
A mogę Cię prosić o namiary na ten transport dla gości? Ja tez już trochę pytałam i ciekawa jestem ile wezmą za taka usługę. Będę wdzięczna ;)

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #548 dnia: 29 Lipca 2010, 11:44 »

Agulec_102 : fota księgi jest stronę wcześniej- jak Ty czytasz moje odliczanie?  :biczowanie:  ;D

Jola: namiarów jako takich nie mam. Pan nazywa się Staciwa. Na necie powinnaś znaleźć nr do Niego. Jakby nie wyszło postaram się do przyszłego Taty  ;) dodzwonić. Tylko tu trzeba dużo cierpliwości, bo jest na wakacjach i zazwyczaj nie odbiera. W sumie możesz do Magdy W. się zgłosić, bo Ona przecież też może coś załatwić. Też się nad tym zastanawiałam na początku. A jak powyższe pomysły zawiodą, to brat P. pracuje w biurze podróży i mogę się zapytać czy może jakiś autokar dla Ciebie załatwić  :)

maggi-80: jakoś nie czuję tego "lotu do przodu". Im mniej czasu, tym mam wrażenie, że rzeczy do zrobienia przybywa  ;)

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #549 dnia: 29 Lipca 2010, 11:50 »
O ale fajnie z podróżą poślubną, będziecie mieć tak za pół darmo :) ?

Czekamy na zdjęcie obrączek :)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #550 dnia: 29 Lipca 2010, 11:53 »
W sumie możesz do Magdy W. się zgłosić, bo Ona przecież też może coś załatwić.
Już się zgłosiłam, ale ma drogo. No może nie tak jakoś strasznie drogo, ale znalazłam taniej :)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #551 dnia: 29 Lipca 2010, 12:50 »
Oh f..k, ale wtopa, przepraszam, zupełnie zapomniałam, ze była  :blagam: :blagam: :blagam:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #552 dnia: 29 Lipca 2010, 16:13 »
Czekam na fotkę obrączek :)

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #553 dnia: 30 Lipca 2010, 10:06 »
Dziewczynki, nie bijcie, ale zdjęcie obrączek będzie dziś wieczorem, albo w weekend- musicie wytrzymać. Wczoraj ich nie odebraliśmy, bo przyjechały panele i trzebabyło je odebrać. W sumie P. mówił, żebym poszła sama, ale jak to tak obrączki odbierać bez przyszłego męża  ::) Jakoś tak dużo słowa "odebrać" mi wyszło :glupek:  ;D

O ale fajnie z podróżą poślubną, będziecie mieć tak za pół darmo :) ?
No, może nie do końca tak za pół darmo, ale z większym rabatem napewno  ;)

Oh f..k, ale wtopa, przepraszam, zupełnie zapomniałam, ze była  :blagam: :blagam: :blagam:
Żeby mi to było ostatni raz  :p Wybaczam  :hahahaha:

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #554 dnia: 30 Lipca 2010, 10:15 »
No trudno, poczekamy na zdjęcie  ;)
A dobrze, ze nie poszłaś sama odbierać, bo to trzeba jeszcze przymierzyć czy aby na pewno wszystko jest ok. A jak bym się okazało, że są za małe lub za duże na PMa to potem byście bieganinę mieli. A tak pójdziecie dzisiaj i razem odbierzecie :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #555 dnia: 30 Lipca 2010, 11:49 »
Wytrzymamy na pewno :)

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #556 dnia: 1 Sierpnia 2010, 12:25 »
Ja tak tylko na chwilkę.

Nie mam aparatu, więc nie zrobiłam zdjęć obrączek. Musicie sobie mniej więcej wyobrazić. Obrączki z żółtego złota- takie jak te poniżej tylko bez srebrnego paseczka

z takim wzorem:

W chwili wolnego postaram się pokombinować z aparatem P., ale nie wiem czy wyjdzie wystarczająco ostre zdjęcie. W każdym razie jesteśmy meeega zadowoleni z pracy zarówno złotnika jak i grawera. W środku nic nie grawerowaliśmy, bo nie mogliśmy dojść do porozumienia  ;) Oboje jesteśmy jednak zgodni, że jak nie teraz to w pierwszą rocznicę ślubu zrobimy sobie jakiś mały grawer w środku.

Udanego popołudnia  :-*  :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #557 dnia: 1 Sierpnia 2010, 14:00 »
wooow zapowiadają się super :)
Nie widziałam jeszcze takich :)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #558 dnia: 2 Sierpnia 2010, 09:08 »
 :buu: A ja tyle czekałam na te zdjęcia  :'( Miałam nadzieję, że już dzisiaj je zobaczę  :-[ No trudno. ale po tym co tu pokazałaś to zapowiada się na prawdę fajnie :) Czekam więc dalej. A już najbardziej nie mogę się doczekać kiedy na żywo zobaczę  :P  :tupot:

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #559 dnia: 2 Sierpnia 2010, 10:35 »

ciriness: chcieliśmy, żeby obrączki były nasze- takie których nikt inny nie ma  :)
Jola: Jak tylko dorwę aparat P. od razu cykam zdjęcie  :Fotograf: 

Muszę się Wam pochwalic kolejnym zakupem- biżuterią (kolczyki+ naszyjnik)  ;D Znalazłam ją w niedzielę popołudniu. Myślę, że będzie pasować do sukni- sprawdzę już w sobotę :skacza: No, właśnie. Jeśli mam termin odbioru sukni na 07.08 to powinnam tam wcześniej zadzwonić i się dowiedzieć, czy ona będzie na czas czy zadzwonią do mnie z salonu? 

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #560 dnia: 2 Sierpnia 2010, 10:47 »
No i gdzie zdjęcie biżuterii??? Och Stelka, coś się ociągasz ostatnio z tymi zdjęciami  >:( Chyba Cię trzeba na jakieś szkolenie forumkowe wysłać  :hahahaha:
Ja bym chyba zadzwoniła i zapytała czy suknia będzie na czas. Oni do Ciebie podejrzewam zadzwonią jak suknia przyjdzie. Czyli, jeśli nie przyjdzie do soboty to dzwonić nie będą. Tak mi się wydaje. Ale oczywiście mogę się mylić  ;D

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #561 dnia: 2 Sierpnia 2010, 11:29 »
Och Stelka, coś się ociągasz ostatnio z tymi zdjęciami  >:(
Bo ja nie umiem zdjęć robić, w związku z tym nie mam aparatu, a co za tym idzie mogę Wam wklejać tylko zdjęcia z netu, bądź takie, które ktoś zrobi. No, chyba, że z kamerki przy kompie, ale one wychodzą tak, że zazwyczaj nic nie widać. Jedyne co pozostaje to ukraść aparat P.  :twisted:

Do salonu to chyba faktycznie lepiej zadzwonić...

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #562 dnia: 2 Sierpnia 2010, 18:30 »
Ja, jak miałam przymiarki, to nigdy nie dzwoniłam. Byliśmy umówieni na daną datę i wtedy suknia miała być, i już - z takiego założenia panie wychodziły, i dobrze! ;)
Obrączki bardzo oryginalne :)

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #563 dnia: 3 Sierpnia 2010, 15:35 »
Problem z dzwonieniem do salonu ślubnego "z głowy". Właśnie dzwoniła Pani i poinformowała, że jest małe opóźnienie, i że suknia będzie tydzień później (14.08). Jakby coś się miało zmienić to zadzwoni jeszcze raz. Bardzo miła Pani :) Trochę szkoda, bo specjalnie mama przyjechała, żeby mnie zobaczyć na tej pierwszej przymiarce, no ale trudno. Czekamy...  ;)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #564 dnia: 3 Sierpnia 2010, 16:00 »
Cholera no...a my tu wszystkie czekamy zwarte...

Fajne obrączki  :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #565 dnia: 3 Sierpnia 2010, 17:03 »
Mam nadzieję że 14 też mama przyjedzie :)  Z mamą zawsze raźniej i lepiej! :)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #566 dnia: 4 Sierpnia 2010, 09:35 »
Faktycznie, szkoda, że suknia się opóźnia. No ale co zrobić  :-\
No to jak będziesz miała trochę wolnego czasu( bo na przymiarkę nie idziesz) to na pewno zrobisz zdjęcie obrączek i nam pokażesz, prawda?

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #567 dnia: 4 Sierpnia 2010, 09:57 »
Dziewczyny, został już tylko MIESIĄC (31 dni). :skacza:

Nie czuję strachu, nie mam wątpliwości, w sumie to się już nie mogę doczekać  ;D Wszystko już niby mamy zorganizowane. Pozostało kilka szczegółów, które też ogarniemy w niedługim czasie i ... jesteśmy gotowi  :) Fajno jest :skacza:  ;D

Mam nadzieję że 14 też mama przyjedzie :)  Z mamą zawsze raźniej i lepiej! :)
  Mama nie przyjedzie 14-ego, bo wyjeżdża na swoją wymarzoną wycieczkę, którą dostała od męża w zeszłym roku na urodziny  :urodziny: Trochę się zrelaksuje przed weselichem  ;) Ale Mama P. powinna do tego czasu wrócić z wakacji, więc pewnie pójdę z Nią.

No to jak będziesz miała trochę wolnego czasu( bo na przymiarkę nie idziesz) to na pewno zrobisz zdjęcie obrączek i nam pokażesz, prawda?
Z tym wolnym czasem, to u mnie krucho, a jak mama jest, to już wogóle go nie ma. Po Jej wyjeździe jestem jeszcze zmęczona przez kilka dni  ;D Bo Ona to taki mały wariat- wszędzie Jej pełno i wszędzie ciągnie swoja córeczkę, która powinna odpoczywać po ciężkim tygodniu w pracy, a nie szaleć na mieście   ::) Ale cieszę się zawsze kiedy przyjeżdża  :)

mieszkalnie:
Wczoraj przyszły podłogi do łazienki, czyli mamy już WSZYSTKO!!! :skacza: Teraz tylko czekamy na montaż. Myślę, że do końca następnego tygodnia powinno być gotowe  ;D

Mam pytanie: kiedy powinno się zamawiać wiązankę ślubną? :bukiet: 

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #568 dnia: 4 Sierpnia 2010, 10:19 »
Racja, to miesiąc został  :urwanie_glowy:
Jeszcze tylko miesiąc i zobaczę obrączkę na żywo  :Co_jest: ;)

Z tego co czytałam u innych dziewczyn to zamawiały tak około 2 tygodnie przed ślubem. Ale możesz się już wybrać do kwiaciarni, porozmawiać o tym jaki mniej więcej bukiet byś chciała. Jakie kwiaty w bukiecie. Być może jakieś kwiaty są nie dostępne, albo trzeba wcześniej zamówić. Wiesz, pójść zapytać zawsze można ;)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #569 dnia: 4 Sierpnia 2010, 13:06 »
Ja zamówiłam bukiet miesiąc przed ślubem, ale ponieważ pani w kwiaciarni nie chciała żadnej zaliczki, to na 3 dni przed jeszcze zadzwoniłam i potwierdziłam. Pierwszą rozmowę z florystką warto przeprowadzić jak najwcześniej, bo może się okazać, że np. kwiaty, które sobie wymyśliłyśmy, są niedostępne w danym miesiącu i trzeba będzie szukać czegoś innego.