Autor Wątek: STELKOWE odliczanie, czyli... 4.09.2010!!! :)  (Przeczytany 49792 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Odp: STELKOWE odliczanie, czyli... 4.09.2010!!! :)
« Odpowiedź #360 dnia: 17 Czerwca 2010, 16:14 »
I właśnie takich spotkań mi brakuje, będąc za granicą. ::)
Fajnie, że kolejne sprawy załatwione :)

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #361 dnia: 18 Czerwca 2010, 10:44 »
No, dziewuszki moje kochaniutkie  :-*  ;D

Kościółek zaliczony. Na ostatnim spotkaniu kobitka prowadząca zajęcia tradycyjnie opowiedziała nam o metodach naturalnego zabezpieczania się. Mnie to nie jest obce, ale jak P. usłyszał w jednym zdaniu wyrazy: termometr, śluz i pochwa, a później dowiedział się, że coś trzeba odjąć, coś dodać, podzielić pomnożyć, to nie ogranął  ;D Taaaaak się z Niego śmiałam jak wyszliśmy, a On miał przestraszoną minę  ;D Faceci...  ;D

No i wiedziałam, że coś się spsuje... Tylko mi nie pisać, że wywołałam wilka z lasu  ::) Okazało się, że ekipa, która wykańczała nasze mieszkanko źle podwiesiła sufit i ta, która teraz przyszła po niej poprawiać musiała wszystko zdjąć i na nowo zamontować. Na 100% nie wyrobią się do końca czerwca. P. w poniedziałek jedzie na kolejną rozmowę z kierownikiem... Już nawet nie chce mi się o tym myśleć...  :urwanie_glowy:

Z rzeczy przyjemniejszych: w sobotę (czyli już jutro  :jupi: ) robimy ognicho ze znajomymi ;D Będą kiełbasiory, piffko i mam nadzieję, że odpowiednia pogoda  :okularnik: :mrgreen: A dziś moje drogie Panie: makijaż próbny  :brawo: Oczywiście zapomniałam pożyczyć aparat od P., żeby pokazać Wam efekt, ale wkleję Wam pewnie zdjęcie z kamerki internetowej :Fotograf: , więc z góry przepraszam za jakość  ;)

Cały czas się zastanawiam czy nie przerzucić się na szkła kontaktowe na ślub i wesele, ale jakoś nie moge się przekonać... Odkąd pamiętam chciałam nosić okulary i jest mi w nich bardzo wygodnie- nie czuję żadnego dyskomfortu, ale podczas tańców- hulańców  ;D mogą jednak trochę przeszkadzać... Nie wiem...  :hmmm:

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #362 dnia: 18 Czerwca 2010, 10:46 »
Jakbyś chciała szkła, to musisz już zacząć nosić, żeby się zacząć przyzwyczajać. Nie jest tak łatwo...

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #363 dnia: 18 Czerwca 2010, 10:56 »
Niekoniecznie. Mi wystarczył niecały tydzień i pokochałam soczewki, oko od razu się przyzwyczaiło :)
Kochana, wklej nam zdjęcie swoje w okularach i bez, my jako osoby trzecie ocenimy. Pisałam IDEALNIE TAK SAMO jak Ty, że ciągle w okularach chodzę, że mi w nich dobrze itd... Dopiero na sesji dowiedziałam się, że dużo ładniej mi bez. I teraz trochę żałuję, że podczas ślubu miałam na nosku okulary. Polecam spróbować soczewek, być może bardziej Ci pasują, no i co to za uczucie, spojrzeć bez okularów, i widzieć... ;D ;D ;D Bezcenne :P

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #364 dnia: 18 Czerwca 2010, 11:11 »
Kurcze, nie zazdroszczę Ci tych przebojów z mieszkaniem  :-\ Ale jestem pewna, że wszystko będzie dobrze :)

Co do okularów, to musisz się zdecydować, bo jak za pewne wiesz, makijaż pod okulary jest troszeczkę inny niż makijaż bez okularów. Wiec dobrze by było, żebyś już na próbnym to wiedziała. Albo może spróbować dwóch :)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #365 dnia: 18 Czerwca 2010, 13:39 »
Ja potrzebowałam chyba z miesiąc żeby się na dobre przyzwyczaić....

Offline Robin

• bywalec
  • data ślubu: 24-04-2010 :Serduszka:
« Odpowiedź #366 dnia: 18 Czerwca 2010, 14:24 »
Ja tam zostałam w okularach. Całe życie o mało co byłam w okularach i ciężko by mi było bez nich.

Relacyjka Robin
Zapraszam :)

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #367 dnia: 18 Czerwca 2010, 20:00 »
co to za uczucie, spojrzeć bez okularów, i widzieć... ;D ;D ;D Bezcenne :P
Moja koleżanka wróciła kiedyś z imprezy tak zmęczona, że zapomniała wyjąć soczewki na drugi dzień z rana budzi się, otwiera oczy i krzyczy na cały głos: "Boże, ja widzę!!!" Po chwili: "Kurde, nie zdjęłam soczewek..." Nie mogłyśmy przestać się śmiać  ;D
Nie będzie makijażu próbnego, bo się dziewczyna rozchorowała. Ale będą fotki okularnicy i nie okularnicy (madzia_n- to Twój pomysł)  ;D Więc czekam na wszelkie uwagi, sugestie i inne takie- macie na to cały weekend  ;) Zdjęcia robione "w biegu" kamerką, więc sorry za jakość i za wygląd  ;D

1) okularnica

2) teoretycznie w soczewkach

3) tak mniej więcej wyobrażam sobie przód fryzurki ślubnej

4) prezencik na udany weekend- przedszkolnie  ;D

Oceniajcie, szczerze się wypowiadajcie, a ja przeanalizuję i napiszę co zdecydowałam  ;)

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
« Odpowiedź #368 dnia: 18 Czerwca 2010, 20:52 »
Moim zdaniem warto przerzucić się na soczewki, chociaż na ten jeden dzień ::) Bez okularów Twoja twarz wygląda łagodniej i co tu dużo mówić - ładniej  ;) Mam wrażenie, że w okularach wyglądasz bardziej jak licealistka, a bez jak dorosła kobieta... Nie bij, please ;D

Offline Robin

• bywalec
  • data ślubu: 24-04-2010 :Serduszka:
« Odpowiedź #369 dnia: 18 Czerwca 2010, 20:56 »
A ja popieram okulary 8-)

Relacyjka Robin
Zapraszam :)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #370 dnia: 19 Czerwca 2010, 10:56 »
Uważam, że wyglądasz bardzo ładnie w okularach.

P.s. śliczna z Ciebie kobieta :)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #371 dnia: 19 Czerwca 2010, 11:46 »
Jestem za zdjęciem okularów.
Bez wyglądasz poważniej i moim skromnym zdaniem - korzystniej ;)
Ewentualnie zmieniłabym oprawki ;)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #372 dnia: 19 Czerwca 2010, 18:55 »
Ja powiem jedynie, że oprawki które masz obecnie są za małe dla Twojej twarzy, rozumiesz o czym mówię :) I powinny być kwadratowe moim zdaniem :) (Ja sama okularów nie noszę, ale mój K. ma jakiegoś kręćka na tym punkcie ;) )

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #373 dnia: 19 Czerwca 2010, 20:38 »
Ja jestem zdecydowanie za soczewkami dla Ciebie! Wyglądasz super, tak bardziej kobieco... :)
A gdybyś decydowała się jednak na okulary... To kochana, nie obraź się, ale te które masz, słabo do Ciebie już pasują, są za małe... Może tak jak pisze mkarolinka, kwadratowe, i z mało widocznymi oprawkami?
Tak czy siak, jestem na TAK a nawet MEGA TAK dla soczewek! :) Tak Ci ładnie bez okularków... :) Jak tak po raz któryś patrzę na te zdjęcia, to wręcz nie wyobrażam sobie Ciebie w okularach w dniu ślubu i w ogóle.. :) Spróbuj soczewek, a nie pożałujesz... ;D

Moja koleżanka wróciła kiedyś z imprezy tak zmęczona, że zapomniała wyjąć soczewki na drugi dzień z rana budzi się, otwiera oczy i krzyczy na cały głos: "Boże, ja widzę!!!" Po chwili: "Kurde, nie zdjęłam soczewek..." Nie mogłyśmy przestać się śmiać   ;D
Miałam tak samo... Po powrocie niedawno z Polski, budzę się, rozglądam, wszystko widzę! Prawda była bolesna - to nie było cudowne ozdrowienie :P :P :P ;)

Offline mardewka

• maniak
  • Master of Puppets
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #374 dnia: 19 Czerwca 2010, 22:32 »
Oddaję głos na soczewki ;D
Bez patrzałek wyglądasz jakoś tak poważniej... a może nie tyle poważniej, co jakoś takoś... no nie wiem, bardziej mi się widzisz bez patrzałek  :Szczerbaty:

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #375 dnia: 21 Czerwca 2010, 09:03 »
Dziękuję Wam wszystkim za komentarze i oceny  :-*

mkarolinka: oprawki mają milion lat, jak nie więcej  ::) Jest mi bardzo trudno dobrać odpowiednie, bo mam zbyt blisko osadzone oczy (jak u dziecka- za każdym razem jak jestem u okulisty informuje mnie o tym  :P ) Zbieram się do ich zmiany już od jakiegoś czasu. Ogólnie chcę okulary bez oprawek- same szkła (rozumiecie o co mi chodzi?).

W głosowaniu większością głosów (masło maślane  :glupek: ) zwyciężyły soczewki.  :Najlepszy: ;D W środę mam w planie pójść na badanie wzroku i od razu zapytam o soczewki :) Jeszcze raz dziękuję za opinie  :-*

Zrobiliśmy zaproszenia!!! :skacza: Postaram się wkleić je tutaj jak najszybciej, ale ten tydzień mam na pełnych obrotach, więc się nie denerwujcie jak będziecie musiały trochę poczekać  ::)

W sobotę byliśmy na ognisku- ależ było fajnie  ;D Mimo, że troszkę nas deszcz pomoczył bawiliśmy się suuuper. W drodze powrotnej graliśmy w kalambury- nie przeszkadzało nam nawet to, że jesteśmy w tramwaju  ::) Współpodróżujący śmiali się razem z nami  :D A dziś poniedziałek i jak co tydzień ciężko było ruszyć dupsko z wyrka. Byle do piątku...  ;D

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #376 dnia: 21 Czerwca 2010, 09:27 »
Nie potrafiłabym powiedzieć, czy lepiej Ci w okularach czy bez. No bo jak patrzę na te zdjęcia to:
1. w okularach - śliczna Stelka
2. bez okularów - śliczna Stelka
I jak tu wybrać ?? :)
Ale zawsze warto wypróbować szkła. Masz jeszcze trochę czasu więc może spokojnie się zastanowić :)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #377 dnia: 21 Czerwca 2010, 13:16 »
Lepiej zdjąć okulary, choćby dla wygody :)

Ja też mam wąsko osadzone oczy, zauważyłam to, jak na zajęciach z mikroskopami po każdej osobie musiałam zsuwać do siebie okulary (nie na nosie ale te w mikroskopie ;)) żeby coś zobaczyć :p

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
« Odpowiedź #378 dnia: 21 Czerwca 2010, 14:50 »
Stelka, ładnie Ci w okularach, ale także przychylam się opinii, że ładniej i wygodniej będzie Ci bez...

Z tym sufitem to niezłe jaja, tak to jest, zawsze wszystkiego trzeba pilnować, poprawiać...ech...Jak dla mnie aż na 18 nie wyglądasz, młodo, ale jednak kobieco  :D

No i dawaj te foty makijażu i zaproszeń!

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #379 dnia: 21 Czerwca 2010, 16:18 »
Mi się wydaje, że bez okularów to, że masz tak blisko osadzone oczy, nie rzuca się tak w oczy :)
A co do okularków to też miałam z tym zawsze problem. Pierwsze moje okulary wyglądały właśnie tak jak te Twoje. Potem miałam właśnie takie, o które Ci chodzi - same szkła bez oprawek. A trzecie moje okulary miały prostokątne oprawki do połowy. Wyglądałam i dalej wyglądam, bo jeszcze je mam i czaaaaaasem noszę, chyba najkorzystniej z wszystkich trzech, tak więc może za takimi, w razie gdyby soczewki nie wypaliły, też się rozejrzyj :)

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #380 dnia: 22 Czerwca 2010, 07:10 »
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie rady i opinie- jesteście niezastąpione  :-* :-* :-*

Agulec_102: nie "słuchałaś"  :P Makijażu nie było, bo się dziewczyna rozchorowała. A fotki zaproszeń poniżej  ;D Są to zaproszenia dla rodziców- te dla gości mają trochę inny tekst, ale wzór ten sam.

[IMG=http://img20.imageshack.us/img20/6789/skanuj0001jhz.th.jpg]http://[/img]
dla gości jest po prostu napis: zaproszenie  ;)

dla gości odpowiedni tekst- wklejałam wcześniej... chyba  :glupek:

[IMG=http://img228.imageshack.us/img228/7343/skanuj0003z.th.jpg][/IMG]
dla gości wierszyk:

Gościom nisko się kłaniamy, na wesele zapraszamy.
Będą pląsy, tańce, bale i jedzenia stosy całe.
Więc się nasi mili stawcie o prezenty się nie martwcie.
By nie stawiać ich na stercie, niechaj zmieszczą się w kopercie.
Chcemy Państwa także prosić, By nam kwiatów nie przynosić.
Stąd wiadomość ku publice: Chcemy z winem mieć piwnicę!!
Niekoniecznie z winnic sławnych, za to pełną win wytrawnych, półwytrawnych i półsłodkich i w kolorach różnorodnych.
Wina włoskie czy też z Chile, umilą nam wspólne chwile.

Zbieram się do pracy, do później  ;D

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #381 dnia: 22 Czerwca 2010, 09:28 »
Ja już Ci powiedziałam to wczoraj, ale napisze to jeszcze tu. Zaproszenia są przepiękne. Aż mi się wierzyć nie chce, że można coś takiego zrobić samemu w domu. Są wykonane lepiej niż nie jedne profesjonalne.
Gratuluje Wam dobrze wykonanej pracy :)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #382 dnia: 22 Czerwca 2010, 10:41 »
Wybacz Stelku, za dużo wczoraj na raz wątków ogarniałam, umknęło mi...

Kurcze, super wyszły zaproszonka, na tym forum dopiero zobaczyłam, jak wiele dziewczyn jest utalentowanych...to niesamowite!  :brawo:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #383 dnia: 22 Czerwca 2010, 14:26 »
Świetne zaproszenia :)

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #384 dnia: 22 Czerwca 2010, 15:14 »
Joł, joł, joł Dziewczynki  :glupek: Trochę mi dziś odbija  :bredzisz: Jest taka ładna pogoda  :okularnik: a ja sidzę i nic nie robię. Zjadłabym coś dobrego  :Mcdonalds: nalepiej słodkiego  :urodziny: i wypiła mrożoną herbatkę  :piwko: Mmmm... rozmarzyłam się  :glupek:

Trochę nie ogarniam tego co mi jeszcze zostało do zrobienia, więc zapiszę tutaj (czyt. bezczelnie odgapię od Joli  ::) ), co by mieć mniej więcej obraz tego wszystkiego czego jeszcze nie mamy zrobione:
1) najważniejsze: ROZDAĆ ZAPROSZENIA  :!: Najlepiej do końca tego tygodnia, a już napewno do końca następnego. No i przede wszystkim wysłać je do Mamy!!!
2) pójść do fryzjera, żeby ogarnął moje siano na głowie    ;)
3) pójść do dentysty, żeby się dowiedzieć ile zębów trzeba zaplombować   :Szczerbaty:
4) kupić buty ślubne (do końca lipca), żeby były na pierwszą przymiarkę
5) kupić bieliznę pod suknię i rozejrzeć się za bielizną na noc poślubną  :uscisk:
6) ogarnąć sprawę z wykończeniem mieszkania (zastanowić się nad kolorem ścian, kupić deski podłogowe, kafelki)- do końca czerwca
7) kupić księgę gości
8 ) rozejrzeć się za podziękowaniami dla rodziców
9) zdecydować się na świadków
10) wybrać biżuterię ślubną
W sprawy P. nie wnikam, bo On taki nieogarnięty, że nie chcę się niepotrzebnie denerwować, a i tak przypilnuje Go Mama  :biczowanie: ;D Hmmm... i to chyba wszystko, co do końca lipca powinnam mieć ogarnięte. Chyba, że o czymś zapomniałam...? Podpowiedzcie  :blagam:

46 minuty do końca pracy. Jakbym nie była sama, to byłoby pewnie o te 5 mniej  ::) a tak to muszę wszystko ogarnąć i pozamykać i nie ma mowy, żeby się wyrwać przed 16:00 nawet jeśli w ciągu dnia nie ma nic do roboty, zawsze pod koniec się znajdzie.

Z niecierpliwością czekam na relację ze ślubu maggi-80, bo w tym samym miejscu będę miała wesele, więc jeśli któraś zobaczy ją wczesniej niż ja- dajcie znać  :-* ;D

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #385 dnia: 22 Czerwca 2010, 15:24 »
No, oczywiście zapomniałam:
11) znaleźć fotografa!!! Nie lubię jak mi robią zdjęcia, ale uważam, że kilka profesjonalnych ze ślubu musi się znaleźć, ale ceny za usługę typu: ślub, kawałek wesela i krótka sesja na miejscu wesela mnie przerażają  :urwanie_glowy: Więc szukam... ciągle...

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #386 dnia: 22 Czerwca 2010, 15:29 »
9) zdecydować się na świadków

Kochana, an Twoim miejscu to rzuciłabym wszystko i wybierała świadków. Po pierwsze dlatego, że pomogą Wam w wielu sprawach. Również Tobie w wyborze niemal wszystkich pozycji zapisanych powyżej. A po drugie to chyba trochę nie wypada tak na ostatnia chwile prosić świadków. Przed nimi tez ważne zadania i muszą się przygotować. A poza tym to mogą pomyśleć, że ktoś Wam odmówił dlatego tak późno ich prosicie.
Także świadków trza wybrać jutro !!!  ;D

Co do fotografa to pogadaj z Pratycja_4r dziś widziałam, że komuś proponowała zdjęcia w zamian za wykorzystanie ich w portfolio. Może powie Ci coś więcej :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #387 dnia: 22 Czerwca 2010, 15:34 »
Zabawex ma rację... Na dobrą sprawę mu świadków prosiliśmy już ponad pól roku wcześniej... No bo muszą być uprzedzeni przecież.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #388 dnia: 22 Czerwca 2010, 18:10 »
Tak zgłoś się do Pati, zapłacisz tylko marne grosze, a ona szuka na gwałt par :D

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #389 dnia: 23 Czerwca 2010, 09:49 »
Kurde, jak tak szuka to nie mogła mówić jak ja ślub brałam, ach te siostry...wszyscy inni ważniejsi poza rodziną... :bicz:

Stelek, też uważam że potencjalni świadkowie powinni już wiedzieć że mają nimi być, bo to już najwyższy czas.
Co do fotografa, to zgłoś się do Pati, albo poszperaj np. na infoludku, tam się czasem ogłaszają początkujący fotografowie, potrzebujący zdjęć do portfolio.
Buty - kochana, zacznij już chodzić, w salonach przeważnie mają po jednej parze bucików danego fasonu tak poglądowo (przeważnie małe rozmiary), trzeba zamawiać i czeka się ok. 3 tyg. Także uczulam, by zbytnio z tym nie zwlekać. Jak poszukujesz na wyższym obcasie (od 5cm w górę) to jest trochę bucików białych w obuwniczych, ale to sporo szukania i chodzenia.