Autor Wątek: STELKOWE odliczanie, czyli... 4.09.2010!!! :)  (Przeczytany 49740 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
Odp: STELKOWE odliczanie, czyli... 4.09.2010!!! :)
« Odpowiedź #300 dnia: 9 Czerwca 2010, 11:13 »
Dzięki za trzymanie kciuków  :-*

W sumie niewiele uzgodniliśmy... Kierownik spóźnił się 30 minut, cały czas dzwonił do Niego telefon, nie wziął ze sobą kluczy do mieszkania i ogólnie chyba miał to wszystko gdzieś... Ustatliliśmy jednak, że dajemy Mu czas do końca czerwca. Moim zdaniem jest to nierealne, żeby się robotnicy wyrobili do tego czasu, ale On zapewniał, że napewno zdążą. Zobaczymy...

Z przygotowań ślubnych: umówiłam się na makijaż  ;D W następnym tygodniu. Muszę pożyczyć aparat od P., żeby Wam fotkę wkleić  ;)
A! Kwestia podróży poślubnej. Brat P. pracuje w biurze podróży i niby z Nim rozmawialiśmy czy by nie chciał nam znaleźć jakiejś fajnej wycieczki, bo muszę się mniej więcej w pracy określić kiedy chcę dłuższy urlop. Ale On jakiś taki nieogarnięty się wydaje. Zaproponował nam np. podróż pociągiem na Ukrainę i mieszkanie w jakiś chatach ze słomy i picie wódki. Myślałam, że żartuje, ale przekonywał nas do tego pomysłu przez dłuższy czas. Kurde, to ma być podróż poślubna, a nie walka o przetrwanie  :bredzisz: Napewno wezmę dwa dni urlopu przed weselem (zastanawiam się czy to nie będzie za mało... :?: ) I chyba poniedziałek po poprawinach. Jakby to wszystko się jakoś fajnie ułożyło, to w środę po weselu moglibyśmy gdzieś sobie pojechać  :kierowca: Muszę już to jakoś ogarnąć, bo czasu coraz mniej, a zaczyna się coraz więcej do zrobienia. I to mieszkanie... ehhh...  :mdleje:

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
« Odpowiedź #301 dnia: 9 Czerwca 2010, 11:22 »
O ja, to nie mogę się doczekać fotek z makijażu  ;D

No kierownicy budowy to zazwyczaj tacy zaganiani są...trzeba ich cisnąc.

Hhahahaha, na Ukrainę pociągiem, chaty słomiane...dobre, no chyba ze to jakiś nowy trend... :drapanie:  ;D ;D

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #302 dnia: 9 Czerwca 2010, 11:25 »
Myślę ze 2 wolne dni spokojnie Ci wystracza przed ślubem, ja miałam tylko 1, no i to było właśnie o 1 za mało jak dla mnie, miałabym więcej spokoju. A poniedziałek wolny po, był jak znalazł...choć najlepsza to by była od razu podroż poślubna...człowiek ciągle żyje tymi chwilami, a tu do roboty trzeba iść..

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
« Odpowiedź #303 dnia: 9 Czerwca 2010, 11:47 »
A może brat pracuje w biurze specjalizującym się w nietypowych podróżach ;D Mogłoby być ciekawie, ale rozumiem, że nie tak chciałabyś spędzić podróż poślubną :D Ja na dzień dzisiejszy chciałabym jechać na podróż do Kokkino Nero w Grecji. Jedna forumka mi poleciła jako kompletne zadupie z ładnymi widoczkami ::) Właśnie tak sobie to wyobrażam - mały hotelik, spokojna wioska i koniecznie ciepły klimat. :)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #304 dnia: 9 Czerwca 2010, 12:26 »
Powodem jest miesięczne spóźnienie w oddaniu mieszkania, a prace zajmą jeszcze z conajmniej 2 tygodonie. Wkurzam się strasznie!

Hmm... Z jednej strony rozumiem Twoją złość, Stelek, ale jako narzeczona inżyniera budowy (pełniącego w praktyce funkcję kierownika) powiem Ci, jak to wygląda z perspektywy budowlańców :) Firma budowlana, żeby wygrać przetarg, oferuje bardzo krótki termin realizacji budowy. Jest to taki termin "na styk", nie uwzględniający żadnych trudności po drodze, zwłaszcza złej pogody. A prawda jest taka, że po tak mroźnej zimie jak ostatnia, na wszystkich budowach są opóźnienia w oddawaniu mieszkań. Po prostu nie da się wykonywać pewnych robót (np. tynkować czy kłaść rur) jeśli temperatura wynosi -15 stopni, trzeba czekać nieraz tygodniami na lepsze warunki a później nie ma już kiedy tego nadrobić i stąd biorą się opóźnienia :-\ Zapewniam Cię, że kierownicy budowy dwoją się i troją, żeby wyrobić się z terminami a stresują się przy tym nie mniej niż klienci firmy :taktak: Widzę to po moim P., który przejmuje się strasznie każdym problemem a jak zbliża się termin realizacji jakiegoś etapu, to siedzi w pracy od 7 aż się zrobi ciemno :-\ Nawet dziś rano, kiedy w Toruniu była ulewa, przejmował się, że stropy nasiąkną i znowu roboty mogą się przeciągnąć. Oczywiście zdarzają się też opóźnienia wynikające z ludzkich błędów, ale firmy budowlane są tak wymagające wobec kierowników swoich budów, że jeśli ktoś popełnia błędy, to długo nie popracuje... Zmierzam do tego, że kierownik Waszej budowy raczej nie ponosi odpowiedzialności za opóźnienia. Winna jest mroźna zima i prezes, który jej nie przewidział przy ustalaniu terminu :P

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #305 dnia: 9 Czerwca 2010, 12:52 »
Otóż to Nemi  ;D

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #306 dnia: 9 Czerwca 2010, 14:45 »
Nemezis: wiem, że nie łatwo być kierownikiem budowy i wszystko ogarnąć i że jest wieeeeeele przeciwności w trakcie, ale skoro tylko nasze mieszkanie nie zostało wykończone, a nas nawet nie poinformowano o przedłużeniu terminu budowy mimo, że P. jeździł tam co tydzień i pilnował, pytał, kontrolował to raczej nie jest wina warunków atmosferycznych. W każdym razie dziękuję za info, bo ja to się nie znam na takich rzeczach :glupek: Dobrze wiedzieć, że Ty taka obeznana w temacie, to się będę pytać o różne różności  ;D

najlepsza to by była od razu podroż poślubna...
no ja bym właśnie tak chciała, ale czy tak wyjdzie... zobaczymy  ;)
mały hotelik, spokojna wioska i koniecznie ciepły klimat. :)
Rozmażyłam się...

A tymczasem właśnie dostałam wieści od P., że ściął włosy, bo Mu za gorąco było :okularnik: A miał takie fajne... Mogłam Go czochrać ile chciałam  :luzak: :hahahaha: Ja też bym najchętniej ścięła na chłopaka, ale trochę mi szkoda, tym bardziej przed ślubem. no, nic trzeba będzie w te upały jakieś wiązania wymyślać  ;D Jeszcze tylko 1h15 i do domku! a ja już taka głodna jestem  :obiad:

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #307 dnia: 9 Czerwca 2010, 15:02 »
No tak, skoro tylko Wasze mieszkanie nie zostało wykończone, to faktycznie coś jest nie w porządku :-\ Z drugiej strony, ja już o takich jajach słyszałam, że nic mnie nie zdziwi. Wyobrażasz sobie, że na poprzedniej budowie mojego P. hydraulicy wyprowadzili rurę do kibla w... kuchni? :hahaha: Jak P. to zobaczył, to już sam nie wiedział, czy ma się śmiać czy płakać... ;) Oczywiście musieli wszystko rozkuwać i kłaść rury od nowa. Niewykluczone, że i u Was walnęli jakiegoś babola a teraz po cichu naprawiają ;)

Szkoda włosów... Zabroń PMowi chodzić do fryzjera, to odrosną ;)

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #308 dnia: 10 Czerwca 2010, 09:06 »
Zabroń PMowi chodzić do fryzjera, to odrosną ;)
No, właśnie PM zakupił specjalną ścinarkę włosową  ;)  żeby do fryzjera nie chodzić- muszę ją zepsuć  :twisted:

Dziewczyny, sprawy zaproszeń posunęły się do przodu i to znacznie- gotowe są już 2!  :skacza: Całkiem fajnie wyszły. Narazie są u P., ale jak tylko będzie okazja to Wam wkleję zdjątko  :D Wymyśleliśmy coś na kształt pieczętowania zaproszeń, ale że mam dziś strasznego lenia, to wytłumaczę kiedy indziej  ::)

Mam też dla Was zagadkę  :taktak: Wstępnie wybraliśmy piosenkę na pierwszy taniec  :cancan:. Zastanawialiśmy się nad:
1) U2 (feat. Mary J. Blige)- One
2) Bob Marley- One love
3) Leonard Cohen- Dance me to the end of love
4) Andy Williams- Can't take my eyes off of you
oraz:
5) Guns'n'roses- November rain
6) Modjo- Lady (wersja akustyczna)
7) Go Tan Project- Santa Maria (Del Buen Ayre)
Pomogę Wam i zdradzę, że te 3 ostatnie odpadły ze względu na:  5- za długa i w sumie o gasnącej miłośći; 6- stwierdziliśmy, że to jednak nie to; 7- nie na nasze możliwości  ::)
No, to moje miłe Panie włączamy You Tube i słuchamy  ;D

Offline mardewka

• maniak
  • Master of Puppets
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #309 dnia: 10 Czerwca 2010, 09:28 »
Stawiam na 1 lub 3 :D

I to bez włączania YouTuba :terefere:

A nad 5 to i ja się zastanawiałam, ale doszłam do wniosku że babcie nie zniosą solówek Slasha :Szczerbaty:

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #310 dnia: 10 Czerwca 2010, 11:07 »
Ja stawiam na 4, bo u mnie bedzie 4 :D Wydaje mi się, ze pasuje... tylko zastanawiam sie czy zespol ma to grac czy puscic z cd  ???

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #311 dnia: 10 Czerwca 2010, 11:15 »
;D ;D ;D

Nr 5 też był u nas na rzeczy  ;D

Jolanga, ja bym puściła z cd...

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #312 dnia: 10 Czerwca 2010, 11:18 »
Takie hiciory to chyba faktycznie lepiej z cd  :D

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #313 dnia: 10 Czerwca 2010, 11:21 »
Hmmm, czyżby ktoś w końcu miał taka sama piosenkę jak ja?? :P
Stawiam na nr 1

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #314 dnia: 10 Czerwca 2010, 11:36 »
Ja stawiam na Cohena :) Można przy niej fajnie popłynąć w tańcu, nawet jeśli tańczy się z nóżki na nóżkę.
Co do U2 i One to na pierwszy taniec wybrałabym wersję bez Mary, mimo że bardzo mi się ta wersja podoba. Ale ogólnie One, żeby jako tako zatańczyć to chyba trzeba tańczyć na dwa. Tak ja to przynajmniej czuję. Nie wiem jakimi tancerzami jesteście :) ale Cohen chyba łatwiejszy do zatańczenia :)

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
« Odpowiedź #315 dnia: 10 Czerwca 2010, 15:04 »
To ja stawiam na Boba Marleya ::)

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #316 dnia: 10 Czerwca 2010, 16:56 »
Hahaha, no to pomogłyśmy - każda wybrała co innego  :Blee: :lol:

Offline Robin

• bywalec
  • data ślubu: 24-04-2010 :Serduszka:
« Odpowiedź #317 dnia: 11 Czerwca 2010, 07:55 »
Obstawiam 1 :)

Relacyjka Robin
Zapraszam :)

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #318 dnia: 11 Czerwca 2010, 09:05 »
A nad 5 to i ja się zastanawiałam, ale doszłam do wniosku że babcie nie zniosą solówek Slasha :Szczerbaty:
Dokładnie  ;D

Hahaha, no to pomogłyśmy - każda wybrała co innego  :Blee: :lol:
 Nam też trudno było się zdecydować ;D

Podsumowanie konkursu:
1- 3,5 głosa  ;D
2- 1 głos
3- 1,5 głosa
4- 1 głos
Rozwiązanie:
Ja stawiam na 4, bo u mnie bedzie 4 :D
Najprawdopodobniej u nas też  ;D Choć ciągle nie jesteśmy pewni... :glupek: Ale jak dwa dni temu puściłam tą piosenkę P. to od razu wstał i zaczęliśmy tańczyć- to przesądziło :skacza: No i w sumie też się zastanawiałam czy z CD czy orkiestrowe wykonanie, ale chyba z CD. Mamy też znajomych, którzy są zawodowymi tancerzami i zaoferowali się ostatnio, że nas nauczą kilku kroczków, ale ja jestem przeciwna takim wyuczonym choreografiom. P. jednak zaczął mnie namawiać na jakiś kurs tańca, bo jest przerażony wizją tańczenia z kobitkami na weselu  :cancan: Zobaczymy...  ;) Jest taaaaak gorąco, a do końca pracy zostało 7 godzin- możnaby założyć odliczanie  ;D

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #319 dnia: 11 Czerwca 2010, 09:23 »
Ważne, żeby piosenka podchodziłam Wam, że się tak wyrażę, po nogę  ;D Żeby nie było dla Was stresująco, że jest za szybka labo za wolna. A skoro czwórka parowała PM do tańca to faktycznie może trzeba by się na nią zdecydować. Ja wiem, że Ty zatańczysz wszystko, ale nigdy nie widziałam Twojego PM pląsającego. W ogóle nigdy go nie widziałam  :drapanie: Ubolewam nad tym, trzeba to nadrobić ;)

Podtrzymuję wątek odliczania czasu: do końca dnia roboczego zostało 6 godzin i 39 minut.

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #320 dnia: 11 Czerwca 2010, 09:38 »
Jak rozmawialam z Panem z orkiestry to doradzil mi i wrecz nalegal, zeby pierwszy taniec nie byl z cd. Ja sie troche z tym zgadzam... bo tak - pierwszy taniec puscic z cd,  konczy sie tak byle jak, moze juz robic sie nudnawo... a tak orkiestra zagra krocej, weselej, polaczy to z ladnym przejsciem, zaprosi na parkiet (ewentualnie) i tak sklaniam sie ku temu... tylko musze poprosic orkiestre, zeby mi zagrali ich wersje wybranej piosenki na spotkaniu - wtedy zobaczę jak to wyjdzie i sie zdecyduje :)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #321 dnia: 11 Czerwca 2010, 10:39 »
Czy ja wiem, czemu w trakcie CD nie można innych poprosić na parkiet? Jak dobra orkiestra, to przy końcówce piosenki może umiejętnie "wejść"...

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #322 dnia: 11 Czerwca 2010, 10:53 »
Też myślę, że CD to nie problem, nawet jeśli utwór jest długi to można go zgranie wyciszyć, przez co nie ciągnie się w nieskończoność. W końcu kiedy na weselu gra dj to przecież puszcza utwory z płyty i zaprasza rodziców, świadków, gości na parkiet. To żaden problem.

5 godzin 9 minut...and couting :)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #323 dnia: 11 Czerwca 2010, 11:14 »
U mnie 5h i 46min... :(

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #324 dnia: 11 Czerwca 2010, 11:28 »
U mnie 5h i 46min... :(
Ale masz przerąbane  :mdleje:

4 godziny 33 minuty...and couting

Podoba mi się to  :hopsa: Stelka fajny pomysł miałaś z tym odliczaniem :)

Offline mardewka

• maniak
  • Master of Puppets
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #325 dnia: 11 Czerwca 2010, 11:31 »
A u mnie jest już 0h 00mni  :terefere:

I teraz mogę się lenić... to znaczy, pilnie uczyć do egzaminów :los:

Jeszcze w kwestii piosenki na pierwszy taniec...
Jestem zwolenniczką wersji z CD :) 8)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #326 dnia: 11 Czerwca 2010, 12:03 »
Thanks Jolcia  :P od razu poczułam się lepiej  ;D

Mardewka, a Ty to już w ogóle wyskoczyłaś... ;)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #327 dnia: 11 Czerwca 2010, 12:17 »
Thanks Jolcia  :P od razu poczułam się lepiej  ;D

Nie ma sprawy :) Zawsze do usług :)
Trochę tym odliczaniem zawładnęłyśmy Stelki wątek  :-\ Myślicie, że się nie obrazi  :drapanie:  ???

3 godziny 45 minut... już z górki  :hopsa:

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #328 dnia: 11 Czerwca 2010, 12:33 »
Dziewuszki!!!
Mam meeeeega wieści!!! P. był dziś na budowie i ruszyło z kopyta! Praca wre! :D Później pojechał jeszcze do kierownika coś tam z Nim pogadać i dogadał się tak, że w ramach rekompensaty zwrócą nam koszty materiałów na wykończenie!!! :skacza: No niesamowicie się cieszę!!!  Już na początku lipca powinniśmy mieć własne cztery kąty :skacza: :D :D :D :D :D

A u mnie jest już 0h 00mni 
mardewka, zepsułaś zabawę  :p

Trochę tym odliczaniem zawładnęłyśmy Stelki wątek  :-\ Myślicie, że się nie obrazi  :drapanie:  ???

Się nie obrazi  ;D Też odliczam: 3 godziny 28 minut  :jupi:

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #329 dnia: 11 Czerwca 2010, 12:45 »
Stelka, ale rewelacyjne wieści  :uscisk: Jak się cieszę  :hopsa:
Widać ostatnio powiedzieliście im nieźle do słuchu, ze się tak przejęli :) No i całe forum ciskało na nich gromy więc sie pewnie kierownikowi budowy nieźle czkało  ;D ;D ;D
No i jeszcze jak Wam zwrócą koszty to zupełna rewelacja :)
To co...? Za 3 tygodnie przeprowadzka??? A za 4 tygodnie parapetówka  :brewki: :brewki: :brewki: