Autor Wątek: PODRÓŻ POŚLUBNA  (Przeczytany 43051 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Stycznia 2006, 15:45 »
Cytat: "pioteras"
Cytat: "zibi"
jachcik... ech... uwielbiam...

Nooo...zibi z tej strony Cie nie znam ;) , na czym pływasz?
Pewnie nie raz już widzieliśmy się na wodzie :)

Niestety pewnie się nie widzieliśmy, bo choć uwielbiam takie pływanie pod żaglami, nie mam jachtu, a pływać cudzym nie mam czasu...
dawno już temu pływaliśmy u naszego przyjaciela w Czaplinku po jeziorkach,
coś pięknego...

tak na marginesie to ja wogóle nie umiem pływać... :(

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Stycznia 2006, 15:53 »
tak na marginesie to ja wogóle nie umiem pływać...

Hehe zibi, ja po WSM jestem i tez nie umiem  :mrgreen:  mam lęk głębokiej wody.

Żeby post całkiem off topic nie był  :mrgreen:  to marzy nam się podróż poślubna do Kenii. Jeśli nie tam to i tak raczej na pewno będą to jakieś ciepłe klimaty, bardzo ciepłe.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #32 dnia: 19 Stycznia 2006, 16:01 »
tak na marginesie to ja wogóle nie umiem pływać...

Moja mama choć od ponad 20 lat żegluje z moim ojcem (prawdziwy pasjonata!) też nie potrafi pływać, ale wszystkim mówi, że to żaden problem... "lotnik też nie potrafi fruwać i co?"  :mrgreen:

A tak swoją drogą to przypomniałam sobie, że w czasie pracujących wakacji byłam w rewelacyjnym miejscu w Walii- Swansea Bay!! Jeśli ktoś lubi bytyjskie klimaty to tam na prawdę jest rewelacyjnie! W tej chwili tanie linie lotnicze oferują nieprzyzwoicie tanie latanie (ja swego czasu kupiłam bilet do londynu za 1 pensa plus opłaty lotniskowe to wyszło mi w granicach 60zł) więc za naprawdę niewielkie pieniądze można dolecieć w jakieś fajne miejsce i stamtąd zacząć włuczęgę:) Namiot na plecy i jazda :D

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #33 dnia: 19 Stycznia 2006, 16:37 »
Moim od lat marzeniem jest płaskowyż Nasca, właściwie cała Ameryka Południowa...
nigdy tam nie byłem, ale moze kiedyś....

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #34 dnia: 20 Stycznia 2006, 09:36 »
płaskowyż Nasca

To może teorie Danikena tez sa Ci bliskie? Ja jestem ich gorącym zwolennikiem :)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #35 dnia: 3 Marca 2006, 10:27 »
A może odżywimy wątek? :)
To ja napisałam wczoraj w wątku który założyłam, ale za dobrą radą postanowiłam ożywić ten, bo już trochę tu zostało napisane:) :

"W sumie nie zauważyłam żadnego wątku na ten temat (jeśli takowy gdzieś jest to ja poproszę o informacje), więc zakładam ten.
Chciałam się dowiedzieć jakie są tendencje u Was - kiedy wyjeżdżacie (ile po ślubie), czy w ogóle wyjeżdżacie, gdzie, za ile, jakie biuro podróży wybieracie i tym podobne  
U mnie wygląda to w ten sposób, że w tej chwili analizujemy katalogi z TUI, ITAKI, NECKERMANNA i SCAN HOLIDAY, ale mamy już na oku kilka wycieczek. Interesuje nas przede wszystkim Kreta (chcemy wynająć samochód na miejscu i sobie pojeździć), chcemy wylecieć z Poznania na tydzień jakoś tak tydzień po ślubie. Dwa posiłki dziennie, widok na morze i święty spokój - takie mamy preferencje  Uznaliśmy, że możemy wydać na osobę jakieś 2 tysiaki z małym haczykiem, a za taką cenę można zneleźć fajne hotele czterogwiazdkowe w każdym z katalogów. Do końca marca jest najkorzystniej się zdecydować, bo każde z biur daje odpowiednie zniżki. Podoba nam się TUI - bo w każdym z hoteli na nowożeńców czekają kwiaty, owoce i szampan. Z kolei Itaka i Neckermann dają korzystne zniżki. Scan Holiday także przygotowuje pewne niespodzianki.
Mamy na oku już biuro, przez które załatwimy wszystko (Poznanianki - Stary Browar, biuro BTC), jest ono przedstawicielem wszystkich powyżej wymienionych firm, a kobiety które tam pracują widać, że znają się na rzeczy i mają ogromne mnóstwo energii.
Dajcie znać jak to jest u Was - lubię zbierać opinię, a nie chcę zamęczać Przyszłego tymi wszystkimi moimi wątpliwościami, bo jeszcze się rozmyśli  On jest umysł ścisły, a i tak już mu truję ponad przeciętną."

Proszę o aktywność :)

Offline Corollka

• użytkownik
  • **
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #36 dnia: 3 Marca 2006, 11:31 »
My z Miśkiem chcemy polecieć na Mauritius,tylko że nasze plany zmieniają co 2 minuty. :D
Jedno jest pewne,poleceimy gdzieś na pewno od razu po ślubie w poniedziałek  :D

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #37 dnia: 3 Marca 2006, 16:20 »
my jedziemy ze scan holiday do tunezji ślub mamy 22 kwietnia a wyjazd 11 maja na 2 tyg

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #38 dnia: 3 Marca 2006, 16:29 »
Kurczę.. 2 tygodnie to fajna sprawa :) Sama bym chciała, ale uznaliśmy, że tydzień będzie optymalny.. Tunezję mogę szczerze polecić - byłam tam 3 lata temu. Przejedźcie się koniecznie na wielbłądach i odwiedźcie jakiś tunezyjski targ - niezpomniane wrażenia. Poza tym niech Twój facet nie odstępuję Cię na krok, bo jest tam dużo czarnoskórych młodzieńców, którzy bardzo chętnie zostaną Twoim "Best friend" :) A morze słone jak cholera.. !
Z tą moją Kretą to jest trochę tak, że chcemy się sobą nacieszyć (if You know what I mean;) , a jak już się nacieszymy ;) , to wynajmiemy autko i będziemy śmigać po wyspie i zwiedzać. Także połączenie odpoczynku i lenistwa z poznawaniem zabytków, patrzeniem w morze i robieniem zdjęć. Na początku myśleliśmy o Paryżu, ale podejrzewam, że wycieczki by nas wykończyły. Także relaks i zwiedzanko tak pół na pół będzie chyba idealne.
Martini - nie mów tylko, że byłaś w Afryce południowej, bo już w ogóle będę Ci zazdrościć! Ja marzę o Tanzanii i Kongo i Kenii i w ogóle południowe tereny mnie fascynują (przede wszystkim chciałabym odwiedzić te tereny po których chodziła Diane Fossey - ta pani od goryli, bo w gorylach jestem na maksa zakochana) , ale myślę że muszę na to poczekać jeszcze ze 2-3 lata. W każdym razie Przyszłemu już zapowiedziałam, że najpierw Afryka, a dopiero potem urodzę mu dziecko :)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #39 dnia: 3 Marca 2006, 21:41 »
Hmm.. o 10 dniach nie słyszałam, a inaczej - nie widziałam w żadnym katalogu. Ale pogadamy z energiczną Panią z biura podróży i może coś nam doradzi :) Ale raczej chyba Kreta na pewno ;) Leci się z Poznania tylko 3 godzinki, myślimy o Heronissos, z lotniska jest tylko 45 minut jazdy. Ale faktycznie - 10 dni byłoby milsze. Zobaczymy tylko co na to powiedzą nasze fundusze.. :)
O kurde. Afryka.. I to aż pół roku.. Czym Ty się Martini zajmujesz, że stać Cię na takie miłe wyjazdy? :) Ale już samo to, że nie siedzisz w Polsce, tylko w Berlinie daje do myślenia - tam się na pewno lepszą kasę kroi :) Ja tylko mam nadzieję, że po ślubie i po moich nieszczęsnych studiach znajdę jakąś dobrze płatną robote i też będziemy sobie mogli jeździć w różne miejsca na świecie. Chciałabym w przyszłości móc sobie pozwolić na na jakieś 2 wyjazdy w roku. I niekoniecznie tylko nad polskie morze (co czasem wychodzi drożej niż w cieplejsze rejony świata). Jak na razie z podróży poza nasz uroczy kraj - udało mi się zaliczyć Kanadę, Tunezję i Niemcy. A co z Nową Zelandią, Szkocją, Portugalią, Meksykiem.. Afryką ? :) Eh Martini - dobrze masz!

Offline Mariozz

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23 wrzesień 2006
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #40 dnia: 21 Maja 2006, 22:42 »
Od kilku dni wizytujemy biura podróży :)  Wszystko mamy zapiete na przedostatni guzik i teraz szukamy miejsca gdzie spedzimy nasz miodowy miesiac (max 2 tyg) Marzeniem jest Dominikana  8) ale i Majorka  nam sie podoba :lol: . Powiedzcie czy ktos byl z was w pazdzierniku na Majorce boimy sie tylko aby nie bylo za zimno i  za duzo nie padalo. Chcemy wyleciec najwczesniej kolo srody po weselu ale to zalezy od turnusow z roznych biur podrozy. Najbardziej podobaja nam sie oferty Neckermanna -pewne, konkretne i ciekawe :drinkuje:  :drinkuje:
Cytat: "Beth"
Mamy na oku już biuro, przez które załatwimy wszystko (Poznanianki - Stary Browar, biuro BTC), jest ono przedstawicielem wszystkich powyżej wymienionych firm, a kobiety które tam pracują widać, że znają się na rzeczy i mają ogromne mnóstwo energii.
Tam jeszcze podejdziemy i zobaczymy ale jak na razie na Kraszewskiego znalezlismy przedstawicielstwo Neckermanna i tez bylo milo  :D  Pani zna sie na rzeczy, wlasnie czekamy na telefon bo miala sie zorientowac o wyjazdy z niemieckiego Neckermanna jest tam o wiele wiekszy wachlarz ofert niż z naszego katalogu no i tanszy ...

Nasza Ślubna Stronka

Nasz Plener - http://skocz.int.pl/2018
od 27 Września 2008 jest z nami Kubutek

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #41 dnia: 21 Maja 2006, 23:30 »
Przejrzałam Waszą ślubną stronkę - super parą jesteście  :D
I widzę, że wiele podróżujecie - świetna sprawa!
Życzę Wam aby Wasza podróz poślubna była przecudna!

Offline Mariozz

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23 wrzesień 2006
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #42 dnia: 22 Maja 2006, 00:35 »
oooo dzieki !!!  :D Oj tak ...podróżujemy wiele, uwielbiamy to!!!
,ale Pierwszy raz w tym stylu  zorganizowany wyjazd. No coz podroz poslubna ma swoje prawa;) hihi

Nasz Plener - http://skocz.int.pl/2018
od 27 Września 2008 jest z nami Kubutek

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #43 dnia: 22 Maja 2006, 08:05 »
Mariozz - to biuro BTC w Browarze o którym pisałam jest przedstawicielem TUI, Neckermanna, Scna Holiday i Itaki. Także jest o tyle fajniej, że można przeanalizować takie same oferty różnych biur. My ostatecznie zdecydowaliśmy się na Rodos, wpłaciliśmy już zaliczkę, resztę opłacimy w sierpniu, wtedy też mamy dostać wszelkie potrzebne dokumenty. I naprawdę mogę polecić to małe biuro, ponieważ babki są niesamowite. Nie dość, że NAPRAWDĘ znają bardzo wiele miejsc, to opowiadają o nich jakby tam były. Nawet szukają w necie opinii na temat hotelu który np. chcecie wybrać i pokazują Wam zdjęcia robione amatorsko właśnie z tych hoteli! Ludzie po prostu są tak zadowoleni z ich usług, że po powrocie wpadają zostawić kilka zdjęć i opowiedzieć jak naprawdę było. A to jest chyba podstawa :)
Także jeśli będziecie mieli możliwość, to podejdźcie tam - na pewno dużo się dowiecie.

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #44 dnia: 23 Czerwca 2006, 14:31 »
Ja bardzo polecam Hiszpanię Playa Costa del Sol. Jest tam poprostu przecudnie. Woda czyściutka, gorąca i piękne fale, jak również pięknie morze wygląda jak jest spokojne. Jedździmy tam co rok i w tym roku również jedziemy na prawie 2 miesiące. A z Valencji wylatujemy w podróż poślubną na tydzień na Wyspy Kanaryjskie na Teneryfę, to prezent ślubny od rodziców mojego Rafałka. Jeszcze nie wiemy na jaka plażę, ale już się bardzo cieszymy.

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #45 dnia: 23 Czerwca 2006, 14:46 »
Zapomniałam dodać że na plaży w Cullerze jest też cudownie. Bardzo polecam.

Offline groszek
  • maniak
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #46 dnia: 23 Czerwca 2006, 14:59 »
A Polska??
My po ślubie chcemy wyjechac na wczasy w Polsce. Mieszkamy blisko morza, więc to nie jest dla nas taka atrakcja. Wolałabym Mazury.... A może jakieś inne pojezierze? Macie może jakieś ciekawe propozycje, jeśli chodzi o jeziora?
Myslałam o górach, ale dla mnie wakacje bez wody i pływania to nie wakacje..

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #47 dnia: 4 Lutego 2007, 10:51 »
hej, my lecimy 08.08 do Egiptu, dokładnie Hurgady:) Już zamówiliśmy wycieczkę, znaleźliśmy fajną ofertę first minute i płacimy nie dużo za 2tyg All.

Polecam:
Tunezję-byliśmy tam w 2005, gdzie Narzeczony mi się oświadczył:)
Hiszpanię
Włochy
Francję
Bułgarie:)

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #48 dnia: 4 Lutego 2007, 11:51 »
martyna1985, dasz mi namiary na priva ??

My zastanawiamy się wciąż.... :drapanie:
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #49 dnia: 5 Lutego 2007, 13:43 »
Wysłałam lady_yes,  :) Pozdrawiam

Offline grecka

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2008
Podróż poślubna jak marzenie...?
« Odpowiedź #50 dnia: 18 Października 2007, 20:41 »
Przeczesujemy z moim Przyszłym informacje o podróżach.  :hopsa: Gdzie wy planujecie jechac?  :kierowca: gdzies w Polske ale za to bez ograniczenia kasy czy za granice i niestety liczyc (mniej lub bardziej) pieniądze? Jestem ciekawa zdania Bydgoskich Forumków. Czekam na pomysły- moze jakis podpatrze  :skacza: Pozdrawiamy  ;D

Offline Agnieszka1

• forumowicz
  • data ślubu: 07.06.2008
Odp: Podróż poślubna jak marzenie...?
« Odpowiedź #51 dnia: 24 Listopada 2007, 14:56 »
Ja to bym chciała z moim S. pojechać gdzies za granice na tydzień chociażby , może Tunezja a albo Egipt ale jak na na razie to mamy na myśli Włochy.

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #52 dnia: 24 Listopada 2007, 15:21 »
grecka   podróż poślubna w Polsce może okazać sie droższa niż za granicą. My planujemy Grecja albo Tunezja, ale dokładnie będziemy się rozglądać w styczniu lutym

Offline Agnieszka1

• forumowicz
  • data ślubu: 07.06.2008
« Odpowiedź #53 dnia: 24 Listopada 2007, 16:41 »
mi tez sie tak wydaję że w Polsce jest drożej. Fajnie pojechać gdzies za granicę.... dziewczyny warto o tym pomyśleć.

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #54 dnia: 1 Stycznia 2008, 18:13 »
Jak odwiedzacie mój wątek to wiecie, że my już podroż poślubną mamy wykupioną i radzę sie szybko rozglądać, bo nam sie udało jeszcze trafić, a pani z biura mówiła, że teraz są najlepsze oferty.

Offline ania24polska

• uzależniony
  • Anuleczka
  • data ślubu: beż ślubu najlepiej :)
« Odpowiedź #55 dnia: 6 Marca 2008, 16:45 »
Hejka .. My w podróż poślubną jedziemy na MAJORKE  bo kochamy Hiszpanien i dlatego wybralismy sobie dosc imprezowo wypoczynkowa miejscowosc zeby zaszalec we dwoje :) Juz w grudniu wykupilam i dostalam 30% znizki od calej kwoty :) Juz nie mozemy sie doczekac :)

Offline sylvia1pl

• Małżeństwo to słodka,dożywotnia kara za miłość :)
  • entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #56 dnia: 12 Marca 2008, 21:05 »
Boże wszystkie mówicie o ciepłych krajach na podróż poślubną a Ja z moim przyszłym mężem to jedziemy do Berlina ponieważ polskiego morza mamy dość dlatego iż obecnie mieszkamy w Gdańsku a Berlin jest moim ukochanym miastem.

Offline ania24polska

• uzależniony
  • Anuleczka
  • data ślubu: beż ślubu najlepiej :)
« Odpowiedź #57 dnia: 13 Marca 2008, 09:01 »
Każdy ma swoje pasje i jedzie  w takie miejsca które kochan najbardziej Nas pociaga Hiszpania i Francja i kochamy Władysławowo gdzie jedziemy w czerwcu nad podróż przedślubna  całą rodzinką czyli z moim synalkiem :)

Offline grecka

• bywalec
« Odpowiedź #58 dnia: 13 Marca 2008, 10:57 »
my poslubnych planow jeszcze nie sprecyzowalismy- nie wiemy czy Moj Przyszluy bedzie mial wiecej wolnego no chociaz ten tydzien, powiedzmy. jesli gdzies bedziemy mogli jechac to na pewno Polska- moze Bieszczady- zobaczymy...

Offline sylvia1pl

• Małżeństwo to słodka,dożywotnia kara za miłość :)
  • entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #59 dnia: 13 Marca 2008, 16:06 »
My jedziemy też na tydzień bo na więcej to wolnego nie będziemy mięli ;/ a szkoda bo chciałabym trochę dłużej tam zostać.