Autor Wątek: "...Czy byś chciała być z takim draniem jak ja... ? :***  (Przeczytany 12079 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gosia_pawel_85

• forumowicz
  • 3.08.2013 Nasz Magiczny Ślub
  • data ślubu: 3.08.2013
Odp: "...Czy byś chciała być z takim draniem jak ja... ? :***
« Odpowiedź #60 dnia: 30 Listopada 2009, 15:50 »
 hm,czemu? bo nie możemy zdecydować się do koca czy lokal czy ogródki...? ??? ??? ???

Offline gosia_pawel_85

• forumowicz
« Odpowiedź #61 dnia: 30 Listopada 2009, 20:12 »
                                    :skacza:  Tak musiało być. Zaklepane,zapłacone,podpisane... :skacza:

Poniedziałek- nowy dzień,nowy tydzień, "początek czegoś nowego..?"  Wstałam wyjątkowo wcześnie jak na moje możliwości,
          Pan. P  pojechał do pracy, a ja pojechałam do domku.. Dziś mijał mi termin (wyznaczony przez Niego) znalezienia sali.
          Obgadaliśmy dzień wcześniej,że jednak decydujemy się na "tą"-najwyżej się zrezygnuje-i popędziłam podpisać umowę na 100%...
          Także melduje (mam nadzieje,że trzeci raz już nie będziemy musieli zmieniać daty)

24 LIPCA 2010

Niech się dzieje co chce..lajjjlaa :koncert: tak w tej piosence  Całe życie z wariatami normalnie!
           Przed chwilą zadzwonił do mnie znajomy z zespołu  :hopsa: by potwierdzić,że zaklepał nam termin.
           Zapomniałam dodać,że przed południem chciałam załatwić sprawy z Kościołem itp. Ale nikogo nie zastałam.
           Spróbuje kiedy indziej. Na kucharza mogę też liczyć -jak fajniusio :hopsa:

Teraz szukam   f o t o g r a f a  &  k a m e r z y s t y
           Macie dziewczynki kogo polecić?

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #62 dnia: 30 Listopada 2009, 23:24 »
To, która sala to będzie "ta"? ;D No cieszymy się, że termin ustalony i pewny  :hopsa: Kamerzysty i foto nie będę polecać bo ten wybór też przede mną ::) ::)

Offline gosia_pawel_85

• forumowicz
« Odpowiedź #63 dnia: 1 Grudnia 2009, 02:25 »

"Ta" sala to Derdowskiego :pijaki: :pijaki: :pijaki:

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 1 Grudnia 2009, 10:45 »
no i super :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #65 dnia: 1 Grudnia 2009, 15:27 »
Gratulacje! :) :) :)

Offline kaamila

• entuzjasta
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #66 dnia: 2 Grudnia 2009, 14:10 »
mogę się jeszcze dołączyć? ;D Fajna z was parka ;D zaręczyny nietypowe, no i.......szukanie sali ha ha, dobrze, że się udało. Pozdrawiam

Offline gosia_pawel_85

• forumowicz
« Odpowiedź #67 dnia: 3 Grudnia 2009, 00:06 »

kaamila pewnie,że tak,im Was więcej tym lepiej  :)

teraz pochłonęła mnie praca :-\ więc nie mam czasu na pisanie,ale obiecuję,że jak tylko znajdę chwile spokoju to nadrobię.

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #68 dnia: 3 Grudnia 2009, 12:15 »
no to super :) bedziemy czekaly!

Offline gosia_pawel_85

• forumowicz
« Odpowiedź #69 dnia: 6 Grudnia 2009, 17:26 »

Wszystkiego najj.. dla Wszystkich w ten Mikołajkowy dzień  :Daje_kwiatka:

I w końcu upragnione wolne. W tygodniu umawiam się z panią od dekoracji,jedziemy razem na salę i omawiamy wszystko.
             Na razie wstępnie-ale zawsze coś prawda? Już jakiś obraz tego będę miała.
             Problem będę miała chyba z fotografem,jest tyle tego,że nie mogę się zdecydować..:( ehhhh
             Pisałam meile do wybranych studio foto - muszę się też umówić na spotkanie,mam nadzieje,że załatwię to do końca przyszłego
             tygodnia.
             No i od razu do Kościółka,zapisać się na nauki...
             W domu P. ostatnio trwała burzliwa rozmowa dotycząca alkoholu i ogólnie-wesela ::) Pare spraw mnie totalnie zdziwiło,ale o tym może
             kiedy indziej?
             Następna kwestia to   s u k i e n k a    Nie wiem jaka ma być??? Tym bardziej,że muszę spełnić oczekiwania Pana P. :Co_jest:
             A to mi spędza sen z powiek. To samo dotyczy makijażu i włosów.  Także ogromne dylematy i poświęcenia przede mną.

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 6 Grudnia 2009, 19:21 »
A jakie oczekiwania ma Twój PM????I czemu mówisz,że to poświecenie będzie?  ::) ;)

Też jak oglądam stronki fotografów to oczopląsu dostaję :o ;D

No i jak będziesz miała czas to czekamy na te sprawy, które Cię zdziwiły podczas omawiania wesela w domu rodzinnym PM, miłego wieczorku  :-* :-*

Offline gosia_pawel_85

• forumowicz
« Odpowiedź #71 dnia: 6 Grudnia 2009, 19:45 »

Myślałam o prostej sukni, a On chciałby by dół był rozłożysty,balowy,dużo tego wszystkiego..Ramiona mam mieć zakryte,gdzie ja taak nie chce :obrazony:  Chciałam mocno (ale bez przesady) podkreślić swoje oczy,tym bardziej,że na co dzień tak się nie maluje,jednak powiedział,że "nie" :obrazony: Włosów nie mogę robić "inaczej" niż mam na co dzień,bo mnie nikt nie pozna na własnym slubie. Ale ja myslę,że to ma być też i mój dzień,że chcę się czuć najpiękniejsza.

Jedną ze spraw,które mnie zdziwiły to to,że ma nie być wspólnego błogosławieństwa u Pani Młodej,że on przyjeżdża,widzi mnie pierwszy raz w
  sukni,daje bukiecik itp. Tylko,że On ma mieć w swoim domu błogosławieństwo, ja w swoim i że się spotykamy pod kościołem  :bredzisz:
  nie chce tak!

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #72 dnia: 6 Grudnia 2009, 20:10 »
Ojej ojej ojej..strasznie dużo zakazów :-X  :( :o Jak w dniu ślubu możesz mieć taką fryzurę jak na co dzień??To nie jest zwykły dzień to Wasz ślub....makijaż, suknia (TWOJA wymarzona), to wszystko musi być inne niż na co dzień....

Co do błogosławieństwa to jakis straszny wymysł??Kto na to wpadł?Przyszli teście??Kurcze, przecież to wszystko odbiera Ci radość przygotowań..porozmawiaj z PM,powiedz jak to widzisz,że nie wyobrażasz sobie spotkać się pod kościołem...normanie, aż spadłam z krzesła jak to napisałaś  :mdleje: :mdleje: :mdleje: Rozmawiaj,rozmawiaj i jeszcze raz rozmawiaj z PM...

Offline gosia_pawel_85

• forumowicz
« Odpowiedź #73 dnia: 6 Grudnia 2009, 20:20 »

Może źle to napisałam z tą fryzurą-chodzi oto,że mam nie robić drastycznych zmian(z blondynki robić się czarnulką..)
      Tiaaa Pan P. ma dość specyficzny charakterek ::) Jego mama tak stwierdziła,że lepiej będzie jak się zobaczymy w Kosciele.
      Bo nie chce aby tata płakał..ja powiedziałam,że i ja na pewno się popłaczę,że to normalne. Ale mam nadzieje,że dojdziemy
      do porozumienia  ;) Tylko jak to usłyszałam,to faktycznie smuutno mi się zrobiło.

Hm.. w sumie drogą porozumiewawczą z Panem P. stwierdziliśmy,że ta suknia ta suknia ma coś w sobie

Offline aneta.dg
  • forumowicz
  • data ślubu: cywliny 19.12.2009, Kościelny 23.10.2010
« Odpowiedź #74 dnia: 6 Grudnia 2009, 21:05 »
Nie no, fryzura i makijaż musi być inny niż nacodzień :)
ja bym nie sugerowała się za bardzo tym co chce PM, to jest również Twój dzień, wybierz suknie taką jak Tobie się podoba :)
a co do błogosławieństwa, to jakoś dziwnie, u nas zawsze pierwsze jest w domu PM, a potem idą do domu Pani Młodej.
Nie dawaj się, nie idź na żadne ustępstwa :)

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #75 dnia: 6 Grudnia 2009, 21:19 »
Może suknia ma w sobie to coć..ale pytanie jak Tobie w niej będzie? ;) Eee widzę, że masz tam niezłą przeprawę...argument teściowej, że "tata się popłacze"  :mdleje: szok...tyle ci powiem. Głowa do góry, miłego wieczorku  :-* :-*

Offline gosia_pawel_85

• forumowicz
« Odpowiedź #76 dnia: 6 Grudnia 2009, 21:47 »

aneta.dg dzięki za słowa otuchy
    mka jeszcze żadnej kiecki nie przymierzałam,więc zobaczymy jak to będzie?

Na dodatek 8.XII.2009 mija nam 6 lat odkąd jesteśmy razem :serce: :serce: :serce:-stwierdziliśmy obydwoje,że nie będziemy szaleć.
   Ale ja nie była bym sobą,gdybym czegoś nie wymyśliła ;D (na razie mam jakieś niespodzianki w głowie) ale relacje jak mi poszło
   napiszę po 8grudnia :aniolek:

Nie wiem,czy wspominałam o tym,że we wtorek będę się telefonicznie umawiać na czwartek w sprawie wstępnej
   dekoracji sali. Mam nadzieje,że będzie ze mną Pan P. :?:
   Juro postaram się załatwić sprawy z naukami przedmałżeńskimi + kościołem. Jak mi poszło napiszę później.
   Na razie zmykam się ogarnąć. Dobrej nocki 

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #77 dnia: 6 Grudnia 2009, 22:55 »
Faktycznie dużo zakazów...

Myślę, że nie powinnaś się niczym sugerować... Suknia powinna być taką jaką sobie wymarzysz a nie taka jaką oczekuje ktoś inny, to samo dotyczy fryzury i makijażu. W tym dniu powinnaś czuć się pięknie... Zrób wszystko, żeby tak było i to Ty decyduj o tym jak będziesz wyglądała Ty i Twoje wesele...

Ja nie zamierzam nikomu ustępować, mam własną wizję co do sukni, fryzury i makijażu i nikt tego nie zmieni nawet mój PM. Choć liczę się z jego zdaniem suknię ślubną wkładam ja i ja ją wybieram :)

Kwestia osobnego błogosławieństwa mnie rozwaliła, ale myśle że ta sprawa się zmieni...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #78 dnia: 7 Grudnia 2009, 01:05 »
Kochana... to co mówi P. możesz olać... wiem, że brzmi to strasznie, ale uwierz mi, że nawet jak będziesz miała inna suknie niż On sobie wymarzył, inna fryzurę i makijaż to i tak padnie z wrażenia i jestem pewna, że nie będzie miał pretensji! Może nawet będzie lepiej, bo nie będzie się Ciebie spodziewał TAKIEJ  :)

A poznać to pozna Cię na pewno :) Także nie łam się, Jemu nic nie zdradzaj z tajemnic wyglądu... będzie zachwycony na pewno! :)

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #79 dnia: 7 Grudnia 2009, 08:39 »
Mój K. tez mi mówił jaka że włosy rozpuszczone że prosta suknia ze to że tamto a ja wszystko zrobiłam tak jak ja chciałam jak sobie wymarzyłam.I jak przyjechał po mnie na zdjęcia i jak  mnie zobaczył to aż oczy mu się zaświeciły, uśmiech nie schodził z twarzy ,był bardzo zadowolony i zaskoczony
bardzo się ciesze ze jego nie posłuchałam
[/url]
[/url]

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #80 dnia: 7 Grudnia 2009, 11:52 »
Jak chcesz wspólne błogosławieństwo, to SIĘ POSTAW! Kurcze, to Wasz ślub a nie teściów! Kochana, jak teraz nie zaczniesz stawiać się teściom to potem będzie tylko gorzej ::) Błogosławieństwo to magiczny moment, który być po prostu MUSI wspólny... Takie moje zdanie.

A dlaczego musisz dostosowywać się do PM? Pamiętaj, że suknia ma być głównie TWOJĄ wybranką, TWOJĄ wymarzoną kreacją i to TY masz w niej czuć się wyjątkowo i dobrze! A nie PM ::) Przecież Ty też nie mówisz mu co dokładnie ma założyć... Tym bardziej w dniu ślubu przecież ważny jest moment zaskoczenia, masz wyglądać cudnie, bo tylko raz w życiu jest Ci to dane!

Kochana nie obraź się... Ale Bez przesady! Twój PM Jak chce to niech sobie laleczkę ubiera wedle gustu, ale w końcu Ty masz swój gust i masz prawo ubierać się i stroić jak Ci się podoba, ZWŁASZCZA w dniu ślubu! O kurcze, aż mnie poniosło no ::) Mam nadzieję że się nie gniewasz, ale ja nigdy nie ulegałam mojemu A. w takich sprawach, mogłam owszem wysłuchać jego zdania co by chciał, ale i tak, jeśli mi nie pasowało, zrobiłam po swojemu w kwestii wyglądu. I tak samo od niego nie wymagam podporządkowania się mi w kwestii wyglądu.

Uff, ale się rozpisałam.

Offline kaamila

• entuzjasta
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #81 dnia: 7 Grudnia 2009, 12:55 »
gosiu suknia którą wkleiłaś, bardzo ładna, taka w moim stylu, księżniczkowa;-) ale jak ty wolisz inną, to miej taką jaka ci się marzy, nie słuchaj podpowiedzi PMa, on niech zajmie się swoim garniturkiem ;D ;)
To samo fryzura;-) Pozdrawiam Cię serdecznie i nie daj się teściom, powiedz że inaczej sobie  wyobrażałaś błogosławieństwo w WASZ dzień ślubu ;D

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #82 dnia: 7 Grudnia 2009, 14:56 »
ale mnie zszokowałaś tymi wyobrażeniami PM o Twojej sukni i wyglądzie... co mu w ogóle przyszło do głowy, żeby się na taki temat wypowiadać  ::) zgadzam się z dziewczynami... to Ty masz się dobrze czuć jako Panna Młoda więc suknia, fryzura i makijaż powinny przede wszystkim podobać się Tobie... a Twój PM będzie pewnie zachwycony nawet jak przyjdziesz w koszuli nocnej... w końcu Cię wybrał ;)

Offline gosia_pawel_85

• forumowicz
« Odpowiedź #83 dnia: 7 Grudnia 2009, 17:00 »

Cześć Kochane! Nie wiedziałam,że "wywołam taką burzę"..  :Co_jest:

wiśniowa
 - mój PM już taki jest,a propos mojego wyglądu,makijażu-zawsze mi coś powie (niezależnie od sytuacji-przykre,ale prawdziwe)

kaamila -  zaczęłam rozglądać się po sukniach,i powiem Ci,że zaczynają mi się podobać takie w stylu księżniczki ;) Tylko nie wiem jak będę    
                     wyglądała,tym bardziej,że nic jeszcze nie przymierzałam  ;) Teściowa tylko powiedziała,że lepiej by było osobne błogosławieństwo.
                     Ale ja od razu odpowiedziałam przez uśmiech,że jak osobno?że nie wyobrażam sobie osobno.. Dogadam się  :D Dzięki za słowa
                     otuchy.

madzia_n  - Wiem,że to NASZ ślub,rodzice PM po prostu wypowiadają swoje zdanie co myślą o wielu sprawach,także myślę,że będzie tak
                         jak MY chcemy  :D Tak jak mówisz-błogosławieństwo to magiczny moment- i na pewno będzie.Jestem dobrej myśli.                    
                         Hm..boję się reakcji PM gdy mnie zobaczy w dniu ślubu,że może powiedzieć,że to nie tak,to brzydkie itp. Wiadomo,że chcę być
                         najpiękniejsza dla Niego (dla siebie).Dlatego wolę uniknąć przykrych słów w dniu ślubu i teraz porozmawiać z Nim.
                         Tak jak powiedziałam,Pan P. ma dość "specyficzny charakterek" ale ja się nie dam   :ok:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #84 dnia: 7 Grudnia 2009, 17:07 »
Rozumiem co masz na myśli :) Tylko że wiesz, moim zdaniem to PM powinien się powstrzymać od nietrafnych komentarzy, bo skoro to Ty coś wybrałaś itd, to znaczy że jest piękne. Mało tego, powinnaś mu się podobać w każdej sytuacji! Ale to tylko moje spostrzeżenia, bo przecież nie będę wkraczać w Wasz sposób życia :P ;)
Mam nadzieję że się dogadasz zarówno z teściami, jak i z ukochanym! :) A skoro piszesz, że księżniczkowe Ci się bardziej podobają(nie ukrywam, mi też zawsze podobały się księżniczkowe suknie :) to fajnie :) Kiedy pierwsza wyprawa na jakieś przymiarki? :)

Offline gosia_pawel_85

• forumowicz
« Odpowiedź #85 dnia: 7 Grudnia 2009, 17:22 »

angelika  - widzę,że mamy podobną sytuacje :) Mam nadzieję,że mój PM też będzie pozytywnie zaskoczony i zadowolony.

Mysikróliczek - będzie ciężko z ukryciem czegokolwiek,On jest taaaki ciekawski ::) hehe

justys0101 - wiem,że nie będzie lekko,ale nie dam się,postaram się zrobić wszystko bym była Ja zadowolona,a później On  :tak_2:

Oki dziewczynki,dziękuje WAM wszystkim za  wsparcie  :przytul: :przytul: :przytul:  Puki co to pędzę się wypięknić,bo jutro już nasza rocznica
                                  6lat  RAZEM :hopsa: :hopsa: :hopsa:

Offline gosia_pawel_85

• forumowicz
« Odpowiedź #86 dnia: 8 Grudnia 2009, 00:33 »

:serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce:

DZIŚ MIJA NAM 6LAT ODKĄD IDZIEMY RAZEM PRZEZ ŻYCIE

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #87 dnia: 8 Grudnia 2009, 00:47 »
Gratulacje dla Was :)  :bukiet:

My ostatnio 7 rocznice obchodziliśmy :) A 6 była tak niedawno... ech jak ten czas leci ;)

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #88 dnia: 8 Grudnia 2009, 08:21 »
Gratulacje
My 4 stycznie będziemy obchodzić 8 rocznice
[/url]
[/url]

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black