Autor Wątek: Alkohol- kto roznosi?  (Przeczytany 22092 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline słodka_wanilia

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011
Alkohol- kto roznosi?
« dnia: 12 Listopada 2009, 20:51 »
Witajcie, mam do Was pytanie odnośnie alkoholu. Kto zajmuje się jego roznoszeniem na stoły, pilnowaniem by nie stały puste butelki? Czy tę rolę już na dobre przejęli kelnerzy? Czy może zdarza się, że alkohol ginie i należałoby "zatrudnić" do tej roli kogoś z rodziny/ znajomych?

Offline słonik

• nowicjusz
  • *
Odp: Alkohol- kto roznosi?
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Listopada 2009, 22:34 »
często słyszałam o tym jak ginie alkohol a w szczególności wtedy jak są młodzi kelnerzy
swego czasu dużo miałam znajomych kelnerów i wiem ile rzeczy potrafili wynosić!!!!!
tez mam problem i zastanawiam się kto będzie u mnie roznosił i wymieniał puste butelki , bo na kelnerów to nie wiem czy warto liczyć.

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Listopada 2009, 22:46 »
No jak to kto?? Świadek o to dba...Tzn. u mnie świadek bedzie to robił pewnie razem z moim tata ;) ;)  :skacza:

Offline słonik

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Listopada 2009, 23:02 »
tez myslalam o tacie ale u mojej siostry tata roznosil i pozniej niektórych ciotek byly glupie komentarze,ze jak to ojciec doglada wodke, a poza tym nie mogl tyle bawic sie co inni ,bo wiadomo ciagle krazyl aby nie zabraklo a wodka szybko znika wiec ciagle bylo w kolo stolu

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Listopada 2009, 23:07 »
Dlatego robi to świadek...a rodzice na weselu zazwyczaj też tak mocno nie szaleją i nie piją-rozmawiają z gośćmi, pytają jak im się podoba czy czegoś im nie trzeba-pomagają młodym aby wesele było zgrane-a już na poprawinach mogą wyluzować i  :pijaki:  podobnie jak młodzi (tak u mnie w rodzinie jest) ;) 

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Listopada 2009, 09:05 »
Ja też słyszałam, że to robota dla świadka i u nas właśnie świadek będzie się tym zajmował. Ale pamiętam, że na weselach moich sióstr mój tata doglądał wódki itp. Chyba rodzice po prostu czuli się gospodarzami. Było to kilkanaście lat temu. Wtedy wesela wyglądały ciut inaczej.

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Listopada 2009, 09:09 »
u nas nie było z tym problemu w mojej rodzinie jest tak że odkąd pamiętam alkohol na weselach roznosili ojcowie Pary Młodej
i mieli czas na rozmowy i tańce
[/url]
[/url]

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Listopada 2009, 10:20 »
hmm wydaje mi sie ze swiadek ma tyle roboty w tym dniu ze nie dorzucałam mu jeszcze dbania o wodeczke.
u nas roznosili kelnerzy, moze cos zginelo a moze nie. ja nic nie zauwazylam. ale tak naprawde to samo dzieje sie z jedzeniem... czy tego sie chce czy nie
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Listopada 2009, 10:26 »
Właśnie dlatego ten wątek jest dla mnie zaskoczeniem ;) ::) Ale przecież ja też o pewnych rzeczach jeszcze nie wiem, tak więc dobrze, że słodka_wanilia i słonik o to pytają i się zastanwaiają ;D

hmm wydaje mi sie ze swiadek ma tyle roboty w tym dniu ze nie dorzucałam mu jeszcze dbania o wodeczke.

No a mi się zawsze wydawało, że właśnie to jest główne zadanie świadka już na weselu.Tak było praktycznie na każdym weselu na którym byłam, na jednym tylko roznosili kelnerzy.

Offline renia1986
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Listopada 2009, 14:00 »
Na jednym weselu  byłam, to tata córki pilnował alhokol i też roznosił,
 natomiast na drugim weselu, to świadek pilnował ;)

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Listopada 2009, 14:17 »
u nas głowa  reczyła  kierowniczka sali ( główna kelnerka) i kompletnie nic nie zginęło
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"