Autor Wątek: Piękne suknie wieczorowe  (Przeczytany 6575 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rybkawiedenka
  • Gość
Piękne suknie wieczorowe
« dnia: 18 Października 2009, 22:00 »
Dziewczyny, po ogarnięciu mieszkania znalazłam w swojej szafie kilka pięknych sukni które często miałam na sobie tylko raz... szkoda żeby tak sobie dalej leżały...

1. Suknia blado różowa, rozmiar 38-40, z piękną broszką. Rewelacyjnie odsłania dekold, uwydatnia piersi.

- wiązana na plecach. Mnie miała służyć jako suknia na zmianę na weselu. Nie założyłam ani razu :)
Cena 200 pln

2. Suknia w kolorze łososiowym - opycznie wyszczupla dzięki marszczeniom. Rozmiar 38-40. U dołu lekko przeszyta co nadaje jej lekkści. w komplecie szal.

Cena 200 pln

3. Bajeczna amarantowa suknia, szyta na miarę, polskiej firmy DAGNEZ www.dagnez.com.pl . Rozmiar 40 z metki. Założona raz na bal w Wiedniu ;) Suknia ma halkę, usztywnianą. Korset profilowany na biust 80C. Suknię oczywiście można przerobić.

Tu zdjęcie producenta - suknia na modelce - kolor przekłamany - ta z lewej

Tutaj już suknia w rzeczywistości

Cena 350 pln

4. Piękna suknia z halką z  kołem, w kolorze ciemnego bordo.. Również DAGNEZ. Rozmiar 38.
tu na modelce

i w realu

tył

Cena 300 pln

5. Bajeczna suknia bordo w czarny wzór. Usztywniana halką. Rozmiar 38. Fason A - bajecznie wyszczpula.

- tu widać jakąś plamkę, na 100% zejdzie w praniu.
i tył z różami

Cena 200pln

KAŻDA z sukni założona była tylko raz, lub wcale. Każdą mierzyłam do wysokich szpilek (ok7-8cm). Ja mam 164 cm wzrostu więc przy wyższej dziewczynie może się okazać że suknia będzie za krótka.
Suknie obecnie wiszą w pokrowcach w szafie w Chorzowie. Możliwa jest przymiarka na śląsku lub w przyszły weekend mój M zabierze suknie do Warszawy. Mogę się również zgodzić na wysłanie sukni na przymiarkę, ale jest to sprawa zaufania - suknia jeśli dobra pozostaje u nowej właścicielki a ja dostaję przelew na konto. Inaczej suknia powinna zostać odesłana do mnie na koszt przymierzającej. Chyba fair?

« Ostatnia zmiana: 18 Października 2009, 22:02 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Odp: Piękne suknie wieczorowe
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Października 2009, 23:21 »
Ale piękne suknie  :o Niestety, nie dla mnie...

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Października 2009, 15:49 »
u lala boskie - ale też nie dla mnie niestety!

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Października 2009, 20:02 »
Rybko nosisz rozmiar taki jak ja. Ale ja tez mam więcej sukien niż okazji do ich zakładania. Chyba też powinnam pomyśleć o sprzedaży (ale może dopiero po sylwestrze ;)

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #4 dnia: 1 Listopada 2009, 18:21 »
rybko piękne suknie...czemu nie dla mnie....na  pewno je sprzedasz
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #5 dnia: 1 Listopada 2009, 18:32 »
Oszalałam na punkcie 1..ale ja ze Szczecina jestem :-\ Amarantowa również piękna..ale Ci się w tej szafie skarbów nazbierało :D