Autor Wątek: sala Mirabelle Tychy  (Przeczytany 5819 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sweethart
  • nowicjusz
  • *
sala Mirabelle Tychy
« dnia: 16 Października 2009, 14:02 »
witamy :) czy wiecie coś na temat sali Mirabelle w Tychach? czy miał ktoś tam wesele? sala wydaje sie ciekawa, ale nowa, więc chętnie skorzystalibysmy z porad lub informacji, myślimy o organizacji wesela w 2011 wszelkie info mile widziane

Offline lalka18
  • nowicjusz
  • *
Odp: sala Mirabelle Tychy
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Lutego 2010, 15:52 »
cześć, byłam w zeszyłym roku w Mirabelle w Tychach na weselu znajomych.  Sala jest piekna,w Tychach nie znajdziesz ładniejszej (chyba na śląsku nie ma takiej sali).  Oni mieli zabawę na dużej sali.  Obsługa spoko, jedzenie smaczne- jesli o mnie chodzi nie ma się czego czepiać.  Znalałam ich stronkę wejdź i sama sie przekonaj.  www. mirabelle. com. pl
Moi znajomi i goście byli bardzo zadowoleni i wiem,że planują organizację kolejnych imprez

Offline asiaag@interia.pl
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.08.2010
Odp: sala Mirabelle Tychy
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Grudnia 2010, 12:33 »

2010-12-10 11:56:06
Witam serdecznie.
Chciałabym nieco naświetlić obraz restauracji Mirabell.
Wraz z moim mężem mieliśmy tam urządzone nasze przecudne przyjęcie weselne, a dokladnie 21. 08. 2010.  Czytałam wiele opini na temat Mirabell.  Powiem jedno.  Ci, którzy piszę nagatywne oceny śmiem twierdzić, że chcą zaszkodzić właścicielom.  Nasza przygoda z Mirabell zaczełą się w kwietniu 2009 roku.  Siostra wraz z narzeczonym powiedzieli nam , że widzieli piękną salę, która co prawda jest końcowym etapie wystroju ale warto zobaczyć. I tak w kwietniu wybraliśmy się ją obejrzeć. Odrazu zdecydowałam się na urządzenie w niej naszego przyjęcia :) Odnośnie właścicieli lokalu.  Napewno mama pana Łukasza(właściciela lokalu)jest nieco narwana i w gorącej wodzie kąpana:) Fakt faktem nie wywarłą na nas specjalnego wrażenie za I razem, poprostu zbyt nachalna :)Ale proszę się nie przerażać fajna babka :) Ale tak pozatym rewelacja.  Właściciele z niczym nie robili problemu!!! Ida na ustępstwa jak najbardziej.  Jest kilka warunków: ciasta muszą być zamawiane w cukierni itd. ( nie domowej roboty) wiadomo, nikt nie chce ponosić odpowiedzialności za wszelkie zatrucia.  Podobie jak z alkoholem(który musi być przywieziony wraz z fakturom). Nie pali się w środku papierosów, tylko na zewnątrz.  Z tyłu jest fajny ogródek z parasolami i grillem :) Jeśli chodzi o menu to jak najbardziej do uzgodnienia i opracowania z właścicielami.  My mieliśmy za osobę 230 zł + 5 zł za czyszczenie pokrowców na krześle=235.  Ale warto.  Dużo jedzenia.  Fakt faktem trzeba we własnym zakresie kupić alkohol, ciasta, owoce.  Ale jest pełno nie do przejedzenia pyszności.  Sala przecudna.  Obsługa świetna.  Jedzenie pyszne.  Jeśli ktoś zamawia świnie pieczoną, to proszę powiedzieć wcześniejh właścicielom, że chcecie żeby była podana w całości.  My mieliśmy podana połowę a połowe drugą nie potrzebnie zapakowali nam.  My mieliśmy też własną dekorację na sali(tak poprostu chceliśmy)więc nie wiem jak ona wygląda w normalnie.  Dostęp do alkoholu maja tylko osoby wskazane przez małżonków(u nas mieliśmy my i mój tata). Właścicile prosza o wskazanie przy spisywaniu umowy o dane osoby do, której mogą się zwracać w razie kłopotów( wiadomo czasami ktoś zadużo wypije i mu odbije a właścicile nie chcą zakszatać tym głowy parze młodej.
Na koniec jedzenie jest pakowane w całości do pojemników i przygotowane do obioru.  Ale trzeba je zabrać po weselu.  Pozatym wódka i inne rzeczy mogą zostać np.  do poniedziałku :) Właściele są przemili( zwłaszcza pan Łukasz)i bardzo pomocni.  Sala cudo.  Oto kilka fotek z naszego ślubu :)

Ps.  Uprzedzam myśli nie jednych forumowiczów.  Mimo, że chwalę i polecam salę w takim stopniu to nie jesten , żadną znajomą ani nie mam z tego rzadnych korzyści. Poprostu jestem zadowoloną w 101 % klientką no wraz z moim mężem :) Mieliśmy ślub na 80 osób. Ale ta suma warta była tego :)
Jeśli mogę w czymś poradzić to zapraszam do pisania( równiez przygotowań do ślubu).  Przez rok przygotowań jestem w tym ekspertką:)
I tu polecam zespół Arte BAND z Krakowa.  Bomba.
Mój mail asiaag@interia. pl
A wszyskim przyszłym małżonką życzę tak cudownego ślubu i wesela jakie my przeżyliśmy wraz z moim Michałkiem .
Pozdrawiam.  Joasia H.

hxxp: www. fotosik. pl/pokaz_obrazek/4ad776c59ce7d572. html

hxxp: www. fotosik. pl/pokaz_obrazek/1cac8f93ad5c238c. html

hxxp: www. fotosik. pl/pokaz_obrazek/ee738a421a33d43a. html

W razie pytań pisać.