Autor Wątek: Ja moje serce tylko Tobie dam... Relacja Agi i Tomka - 10.10.2009r.  (Przeczytany 13555 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Odp: Ja moje serce tylko Tobie dam... Relacja Agi i Tomka - 10.10.2009r.
« Odpowiedź #90 dnia: 27 Października 2009, 16:21 »
Miałaś takie same naklejki na wódkę jak my ;D
Mama Twojego Męża  przypomina mi moją panią z polskiego z technikum ;D

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #91 dnia: 27 Października 2009, 18:30 »
Piękne to zdjęcie made by tata :) dekoracja na górze, światełka...i Wy -  fajny klimat :)

Offline kaarolinka

• ciekawska
  • uzależniony
« Odpowiedź #92 dnia: 27 Października 2009, 18:38 »
u mnie cały czas leje  i leje  >:(
 :-* :-*

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #93 dnia: 28 Października 2009, 17:51 »
To jedziem dalej :-)

O 21 zaplanowaliśmy życzenia dla moich dziadków - w dniu naszego ślubu obchodzili oni swoją 45-tą rocznicę!  8) Dj wywołał wszystkich gości do sali tanecznej.

Wcześniej nie byłam przekonana do dwóch osobnych sal na weselu, ale że w Pałacyku nie było innej możliwości, a na niego się uparliśmy, mieliśmy dwie sale połączone dość szerokim wejściem, jak widać na zdjęciach. I powiem Wam, że to okazało się jednym wielkim plusem!  ;D W sali jadalnianej było sporo ciszej i można było spokojnie porozmawiać przy stołach, a i tak obie sale były zatłoczone. No i goście wychodzili grupowo do tanecznej, co jakiś czas, gdy był jakiś konkurs lub właśnie życzenia. Nie było takiego typowego siedzenia za stołem i obserwowania wszystkiego z miejsca siedzącego.

Moja mama złapała mikrofon i powiedziała,  że oprócz naszego święta, mamy dziś także inną rodzinną uroczystość, 45-lecie ślubu naszych dziadków.

Babcia z dziadkiem przyszli na środek, T. pomógł podejść mojemu dziadkowi, bo jest po udarze i kuleje. Byli niesamowicie zaskoczeni i od razu obojgu stanęły łzy w oczach. Złożyliśmy im życzenia, wszyscy zaczęli bić brawo, odśpiewali sto lat. Wręczyliśmy im księgę pamiątkową i kwiaty:

xx

Babcia chwaliła się nią potem wszystkim. Dodam jeszcze, że ma ona 72 lata i była najstarszą osobą na weselu, jak sama mówi, powinna dostać laskę marszałkowską  ;D .Oto oni:

xxx
Dj włączył „Przeżyłam z Tobą tyle lat” Krystyny Giżowskiej - piosenkę babci. Goście utworzyli kółeczko, a babcia i dziadek pobujali się w rytm muzyki. Babcia bardzo się popłakała. Niestety nie mam na razie zdjęć z tego momentu.

O 22 przyszedł czas na tort:

xxxxxxxx
To małe na dole to nie nasze, słodki synek kolegi T. , taaakie wielkie oczy ma  :D .

xxxxxxxx
Kroimy, świadek podtrzymuje paterę:

xxxxxxxxx
Tort był śmietankowy, na bitej śmietanie, z delikatnym sosem wiśniowym w środku, dwa spody jasne i jeden ciemny. Był przepyszny, zostało go ta górna część i kawałek, z czego się bardzo ucieszyłam, bo mogliśmy go sobie zjeść na spokojnie w poniedziałek.

xxxx
Dziś naoglądałam się w końcu filmików z wesela  ;D Z komórek i aparatów, mamy ich mnóstwo, kupa śmiechu  :hahahaha:

Pozdrawiam Was :-)
« Ostatnia zmiana: 17 Grudnia 2009, 20:51 wysłana przez liliann »

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #94 dnia: 28 Października 2009, 18:32 »
Kochana jestem wzruszona i zauroczona Twoimi zdjęciami!!!
Wyglądałaś prześlicznie i wiesz co? za każdym razem wyglądasz jakbyś miała inną sukienkę - chyba za dużo wina piję - hihihi
Buźka dla Ciebie
 :-*  :-*  :-*

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #95 dnia: 28 Października 2009, 19:22 »
serdeczne gratulacje dla dziadków :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #96 dnia: 29 Października 2009, 15:22 »
Gratulacje dla dziadków! Ah, musieli  być strasznie wzruszeni, cudownie! :)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #97 dnia: 29 Października 2009, 18:49 »
to dziadkowie mieli niespodziankę fajną :)
apetyczny torcik :) mniam

Offline kaarolinka

• ciekawska
  • uzależniony
« Odpowiedź #98 dnia: 29 Października 2009, 18:52 »
dziadkowie pewnie byli szczęśliwi jak nigdy :)
 :-* :-* :-*

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #99 dnia: 29 Października 2009, 19:48 »
Oj tak, byli bardzo wzruszeni i zaskoczeni! :-)

Ja dziś cały dzień modzę w kuchni, na obiadek upichciłam pyszną zupę z soczewicy, do tego chlebek czosnkowy, potem oliwę czosnkową, a teraz, po naczytaniu się postów w żonkowym Wiśniowej, tworzę kokosówkę :-) A mężulek cały zachwycony  ;D

Offline kaarolinka

• ciekawska
  • uzależniony
« Odpowiedź #100 dnia: 29 Października 2009, 19:53 »
mniam mniam chlebek czosnkowy :)

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #101 dnia: 30 Października 2009, 14:30 »
Witam już weekendowo :-) Miałam baaardzo luźny tydzień, ciągle siedzę nad magisterką, muszę się porządnie wciągnąć i pisać...  ::)
Za oknem kolorowo, uwielbiam taką złotą jesień. Październik już zawsze będzie naszym miesiącem  :Serduszka:

Co do relacji, to już widzę, że mi się wszystko plącze, bo zapomniałam napisać o pierwszej zabawie, „krzesełkach”  ::). Rozruszała towarzystwo, ale na razie zdjęć z niej brak. Na te od fotografa musimy jeszcze poczekać trochę ponad tydzień.

W konkursach goście wygrywali nagrody:
- zmywarkę do naczyń ( gąbka i płyn do naczyń Ludwik)
- okrągłą stówkę (sto jednogroszówek)
- ekspres do kawy (superekspress i paczka kawy)
- polonez caro (ćwiartkę wódki Polonez i fajki Caro)
- deskorolkę (deska do krojenia i rolka ręcznika jednorazowego)
- kolację dla dwojga w chińskiej restauracji (woreczek ryżu, świeczka, 2 pałeczki)
- piękną zastawę stołową (talerzyki, sztućce, i kubeczki jednorazowe)
- odkurzacz bezprzewodowy (szufelka + zmiotka).

Wszystkie bardzo rozśmieszały  ;D, zwłaszcza, że dj zapowiadał przed konkursem, jaka będzie nagroda :-).

Po 22 była moja niespodzianka dla świeżo upieczonego męża  :skacza:.
Podobno jest taki przesąd, że nie wolno śpiewać na swoim weselu. A ja zawsze mówiłam, że właśnie zaśpiewam na swoim, i zaśpiewałam. „Siebie dam po ślubie”  8), Bratanków. Wszyscy zrobili kółeczko, a my w środku szaleliśmy. Tu początek:

xxxxxxx

Bardzo fajnie to wyszło - nie chodzi mi o śpiew, bo pewnie bardziej lubię śpiewać niż umiem  ;D, ale goście klaskali, gwizdali i śmiali się z tekstu Po 1 refrenie i tekście "Dam ci wszystko to, co lubię, ale siebie dam po ślubie!", T. wciągnął z kieszeni klucz od naszego pokoju i zaczął nim majtać :-). Piosenka dobiła końca, a dj zapowiedział odpowiedź Pana Młodego i włączył „Macho” Kasowskiego. Myśmy tego nie zaplanowali, była to inwencja dj-a, czym zebrał u nas dodatkowe plusy. T. pobiegł po mikrofon i zaczął udawać, że śpiewa z playbacku, czym rozśmieszył wszystkich.

O godz. 23 wjechał płonący łosoś, rybka na ciepło z sosikiem. Zaraz potem świadkowie przeczytali „Telegram do Pana Młodego, z Klubu Starych Kawalerów”  ;D:

xxxxxxx

Goście pokładali się ze śmiechu, ja zresztą też.

xxxxxxxx

Przed północą odbyły się podziękowania dla rodziców. Moi są z prawej.

[xxxxxxxx

Wcześniej męczyłam T., żeby sobie przemyślał, co chce powiedzieć, żeby nie skończyło się na „dziękujemy za wszystko”, a on się ze mnie śmiał i mówił, że pójdzie na żywioł  ::).
No i bardzo mnie zaskoczył. Wziął mikrofon, powiedział: „Drodzy rodzice...” i cisza.... A po chwili, ze wzruszeniem „Chyba nie dam rady...”, czym wywołał śmiech na sali. I pojechał ostro, że tak powiem, mówił przepięknie, prosto z serca. Tu jak mówi, że dziękuje rodzicom, za to, że wysłali nas na kolonię:

xxxx
I reakcja rodziców:
xxxxxxxx

Wszyscy mieli łzy w oczach, nawet mój brat i goście, T. zachwycił wszystkich. Nawet ja nie spodziewałam się, że będzie go stać na taką przemowę.
Ja już nawet się nie rozkręcałam, dodałam trochę od siebie i wręczyliśmy rodzicom fotoksiążki i mamom róże. Na zdjęciu - nasz dj.

xxxxxxxx

Co do tych róż, to dopiero na zdjęciach zobaczyliśmy ciekawostkę. Kupiliśmy dla mam bordowe róże, a wręczyliśmy im kremowe... Okazało się, że świadek zobaczył, że te bordowe oklapły (wieźli je w klimatyzowanym aucie razem z tortem) i wziął z tych od gości... Uśmialiśmy się z tego, róże były od kolegi T.

xxxxxxxxx

Bardzo lubię to zdjęcie, pomimo, że ciemne i oświetlane światłem z kamery:

xxxxxxx

Podczas naszych podziękowań w tle leciało „Cudownych rodziców mam”, a potem zrobiliśmy z rodzicami kółeczko, przy piosence „Rodzice” - zespołu Kumpliki.
Tu rodzice już na spokojnie zaczynają oglądać fotoksiążki - widać było, że są wzruszeni, i zachwyceni. Książki oczywiście obleciały wszystkich gości, którzy mówili, że chyba nic nie spaliśmy przed weselem, bo jak to wszystko zorganizowaliśmy :-)

xxxxxxxx
Dziś mija 20 dzień naszego małżeństwa, a tak niedawno było 20 dni do ślubu... Powiem Wam tylko, że o dziwo, po ślubie czas nam leci wolniej :-)
« Ostatnia zmiana: 17 Grudnia 2009, 20:52 wysłana przez liliann »

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #102 dnia: 30 Października 2009, 14:43 »
świetnyyyy pomysł z tymi nagrodami!!! :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #103 dnia: 30 Października 2009, 17:38 »
Nagrody super sprawa, miałam mniej więcej takie same na weselu ;D :)
No i masz rację, po ślubie czas płynie znacznie wolniej...

Offline nikaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #104 dnia: 30 Października 2009, 19:02 »
Świetne zdjęcia ;) Pięknie wygladalas ;)
Nagrody bardzo pomysłowe ;) Fajny pomysł z tym spiewaniem "macho" :D

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #105 dnia: 30 Października 2009, 19:13 »
Pomysły na nagrody oczywiście wzięte z forum :-)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #106 dnia: 30 Października 2009, 22:02 »
kolezanka tez miala takie tylko nie takie same pomysly na nagrody, troche inne nagrody byly, ale pomysl ten sam, fajnie to wychodzi.

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #107 dnia: 30 Października 2009, 22:03 »
zgadzam się z dziewczynami, że czas płynie wolniej po ślubie

siebie dam po ślubie i macho - fajnie  :)
a nagrody w konkursach superowe, u nas było że tak powiem tradycyjnie hihi :)

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #108 dnia: 1 Listopada 2009, 20:48 »
Ejotku, czyli wódeczka?  ;D

Mąż pod prysznicem, to ja hop na form i dopiszę dalszy ciąg :-)

O północy - czas na oczepiny. Panny dostały drewniane łyżki i miały udaremnić Młodemu odpięcie welonu  8) . Welon miałam jedynie na grzebyku, bez żadnych spinek. Przez całą noc w ogóle go nie czułam i nic mi nie przeszkadzał, aż było mi szkoda, że już trzeba go ściągnąć. Na szczęście został mi na pamiątkę.
Strasznie się bałam o fryzurę, dziewczyny po prostu nakryły łyżkami welon  ::) :

xxxxxxxx

Ale i tak poszło szybko. Bardzo niewyraźnie zdjęcia z rzucania welonem:

xxxxxxx

Nie mogłam ze śmiechu, jak zobaczyłam, że do kółeczka po welon stanęły moja babcia i ciocia! Obie wdowy od wielu lat, wszystkich to bardzo rozbawiło  ;D.
Welon złapała moja koleżanka, która złapała też welon z rogami na wieczorze panieńskim! Teraz już ma dziewczyna przechlapane  :D.

xxxxxx

Chłopaki walczą:

xxxxx

Musznik złapał mój 12-letni kuzyn. Zabrał go do domu, potem musieliśmy jechać go „pożyczyć”, żeby był na sesję. Szkoda mi, że kuzyn chce go zatrzymać, wolałabym, żeby został, na pamiątkę, tak jak mój welon.
Nowi Młodzi potańczyli, i zaczął się taniec oczepinowy, potocznie zwany zbieraniem na wózek:

Uzbieraliśmy ładną sumkę. Następnie trzeba było rozstrzygnąć, kto będzie rządził w domu. W tym celu dj ogłosił konkurs. Kto chciał, aby rządził Pan Młody, niech stanie za nim, a kto chce, żeby rządziła Panna Młoda, nie stanie za nią. Ze zdziwieniem zobaczyłam, że prawie wszyscy faceci stanęli za T.! ::) Mój tata też, jeszcze mamę przytrzymywał, jak chciała za mnie pójść. Już ja się z każdym z nich policzę przy okazji.  :boks_4: Śmiejemy się, że u nich w domach baby rządzą, więc chcieli dopomóc Młodemu.  ;D

Dj puścił „Hej sokoły”. Zwrotkę śpiewali wszyscy. Potem refren miała śpiewać grupa Panny Młodej, a grupa Młodego miała w tym przeszkadzać, krzycząc i gwiżdżąc. I odwrotnie w drugim refrenie. My kobiety, nie miałyśmy szans.  ::) Dj zapytał kamerzystę, jako, że ten ma na kamerze wskaźnik pomiaru głośności, czy jakoś tak, kto wygrał. Kamerzysta wskazał na grupę Pana Młodego. Na co dj, czy się z tym zgadzamy. T., do mikrofonu: „Tak, tak, zgadzam się, zapraszam wszystkich na jednego”.  8) A ja oczywiście się z tym nie zgadzałam.  ;D  Na co dj, że w takim razie, Państwo Młodzi będą losować z welonu jakiś nominał, i kto wylosuje większy, ten wygrywa, i trzyma kasę w domu. Najpierw losowałam ja. Ciotka trzymająca welon wcisnęła mi do ręki 50zł.  8) Niestety zostało to zauważone, więc musiałam losować jeszcze raz. No to wylosowałam, tym, razem sama, 100zł.  ;D A że myśleliśmy, że więcej stówek nie ma, T. wyciągnął monetę 5zł. Tym o to sposobem będę rządzić ja!  :brawo_2:

Potem był konkurs, na którym ja to myślałam, że padnę ze śmiechu, aż się popłakałam. Na najśmieszniejszą minę. 4 pary dostały po podkolanówce,  faceci mieli nałożyć je na głowy, a panie je ściągały, bardzo powoli. Miny chłopaków były wręcz niemożliwe.

xxxxx

My, jako Młodzi, zadecydowaliśmy, kto wygrał - kolega T. z pracy.

Na tym oczepiny się zakończyły.

Nie było wszystkich konkursów i zabaw, jakie planowaliśmy, a to dlatego, że praktycznie w każdej godzinie coś się działo, i nie chcieliśmy, żeby tego wszystkiego było za dużo.
« Ostatnia zmiana: 17 Grudnia 2009, 20:53 wysłana przez liliann »

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #109 dnia: 1 Listopada 2009, 22:05 »
tak, selenko - wódeczka :)

ja nie mam szans na relację podczas prysznica męża, bo on kąpie się w 6 minut... jak dla mnie za szybko... ;)

u nas problemu ze złapanymi rzeczami nie było, ale nie będę więcej zdradzać, bo to w mojej relacji jeszcze sporo przed nami

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #110 dnia: 2 Listopada 2009, 00:16 »
nagrody chyba też pożyczę z forum  :brewki: a Selenko dużo mieliście konkursów?

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #111 dnia: 2 Listopada 2009, 10:59 »
Matrix, no właśnie nie. Planowaliśmy około 6, ale w efekcie były te konkursy oczepinowe, które napisałam, jeszcze przy zbieraniu na wózek, ostatnia pani, która zatańczyła z Panem Młodym, i ostatni pan, który zatańczył ze mną, też dostali nagrody :-)

Do tego "kto będzie rządził w domu", w dwóch częściach, tak jak opisałam i ten na najśmieszniejszą minę, a jeszcze później "pociąg". No i na poprawinach był 1. Aha, i jako pierwsze były "krzesełka", kto pierwszy usiądzie.

Bo tak jak pisałam, co godzinę coś było: życzenia dla dziadków, tort, płonący łosoś (wchodził tak jak tort i każdy dostał porcję na talerzyku), ja śpiewałam, podziękowania dla rodziców, oczepiny... i co dalej, to dalej :-)

Co za wietrzny dzień za oknem, as ja do pracy...  ::)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #112 dnia: 2 Listopada 2009, 14:43 »
Fajne oczepiny :)
Ja osobiście nie jestem przekonana do oczepin podczas których broni się Panny Młodej łyżkami... W tamtym roku na weselu u siostry A. było właśnie to samo, Pan Młody miał potem straszne siniaki na rękach, bardzo poobijany był.
My od razu powiedzieliśmy, że welon i musznik są "do zwrotu". To tak na wszelki wypadek, bo właśnie rok temu nowi młodzi sobie to zostawili ::) (nie mieli sesji w inny dzień) Co oczywiście zaraz stało się rodzinną tradycją ;) i teściowa nie mogła przeboleć że chcemy dostać welon i musznik z powrotem ;) (a to, że my mieliśmy sesję, już jest mało ważne, po co nam musznik i welon na sesję ;D ). Oczywiście postawiliśmy na swoim ;)
Zostawiam listopadowe  :-* :-* :-*

Offline kaarolinka

• ciekawska
  • uzależniony
« Odpowiedź #113 dnia: 2 Listopada 2009, 16:39 »
nagrody w konkursach :hahaha: :hahaha: :hahaha:
super relacyjka :-* :-* :-*

Offline matrix0007
  • maniak
« Odpowiedź #114 dnia: 3 Listopada 2009, 01:06 »
buziaki zostawiam :-* :-* :-*

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #115 dnia: 3 Listopada 2009, 11:04 »
Witam w wietrzny wtorek  :D Mam dziś wolny dzionek, który spędzę nad magisterką, ale żeby się tak od razu w nią nie zakopywać, to pociągnę relację trochę dalej :-)

Po 1 w nocy odbyły się podziękowania dla świadków. Wywołaliśmy ich:

xxxxxxxxx

Pięknie podziękowaliśmy im za pomoc, dostali dyplomy:

xxxxxxxxxx

I... czarne kubki  ;D. Kelnerki przyniosły wrzątek. T. powiedział, że w nagrodę za pomoc dostają oni właśnie czarne kubki. Czarne, bo były tańsze od czerwonych  ;D. Ich miny były bezcenne:

xxxxxx

I że mają się teraz z nich napić gorącej wódki:

xxxxx

Po chwili, pod wpływem gorąca, kubki odsłoniły nasze zdjęcia, a po sali przeszło głośne „woooow”:

xxxxxxx

Zażartowałam, że jak nie będą chcieli na nas patrzeć, to muszą pić tylko zimne napoje.
A Tomek pociągnął temat, mówiąc do świadka, że „napój o temperaturze 180 stopni - Panna Młoda będzie bez kurteczki”, i do świadkowej, że „temp.200 stopni”, on bez kurtki i bez sweterka. ;D

Do naszego stolika co jakiś czas podchodziła „młodzież”, wznosząc specjalne toasty:

xxxxxxxx

I zdjęcie, "my przez szparę":

xxx

Lecę zaparzyć Mate i do roboty...  8)
« Ostatnia zmiana: 17 Grudnia 2009, 20:54 wysłana przez liliann »

Offline matrix0007
  • maniak
« Odpowiedź #116 dnia: 3 Listopada 2009, 11:11 »
owocnego tworzenia życzę :)

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #117 dnia: 3 Listopada 2009, 13:07 »
Świetny pomysł z tymi kubkami.

Offline madziulka1021

• entuzjasta
  • data ślubu: 17.10.2009r.
« Odpowiedź #118 dnia: 3 Listopada 2009, 13:31 »
Dawno mnie nie było na forum , ale od razu zajrzałam do Twojego wątku...zdjęcia fajne, bardzo ładie wyglądaliście.. ;D
Pomysł z kubkami- mi się podoba , szkoda że u siebie czegoś takiego ne wymyśliłam...

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #119 dnia: 3 Listopada 2009, 14:10 »
Madziulka, jak tam Twój dzień? :D