Autor Wątek: DWÓR "HUBERTUS" PIEKARY ŚLĄSKIE  (Przeczytany 10829 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rose
  • nowicjusz
  • *
DWÓR "HUBERTUS" PIEKARY ŚLĄSKIE
« dnia: 7 Października 2009, 14:10 »
Proszę o opinie nt.  tego Dworu.  Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje :)

Offline wiola.sk
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.06.2011
Odp: DWÓR "HUBERTUS" PIEKARY ŚLĄSKIE
« Odpowiedź #1 dnia: 8 Października 2009, 11:17 »
hej,
słyszałam same pozytywne opinie  ;D.  znajomi mieli tam wesele i naprawdę nie było na co narzekać.  Niestety nie napiszę ci ceny bo już nie pamiętam  :P a wiem dobrze że pytałam.  Kilka lat temu byłam tam i na sylwestra i na andrzejkach i naprawdę było super.  Wystrój fajny obsługa ok także mozna się śmiało decydować

Offline malwa85
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Sierpnia 2010, 19:16 »
My byliśmy zdecydowani na ta sale.  Sala bardzo ładna, cena 165zł na 2011 rok, ale menu skromne, oczywiście jest możliwość modyfikacji menu.  W tym roku otwierają druga sale, która według mnie jest ładniejsza, jest troszke większa, klimatyzowana i jaśniejsza od tej pierwszej.  Oby dwie sale mają wyjście na tarasik.  Nowa sala jest zrobiona na styl szlachecki, podobno maja ją nazwać królewską salą.  na ścianach portrety króli, żyrandole kryształowe, ściany w kolorach żółtym i niebieskim (naprawde bardzo ładnie to wygląda).  Ale mimo to że mają dwie sale nie będą robić dwóch wesel w jednym terminie (przynajmniej na tą chwile). 
Wszystko byłoby wporządku, gdyby nie jeden mankament.  Podczas rozmowy z osoba, która zajmuje się organizowaniem wesel, okazało się że nie poleca on nowej sali i to z powodów jak dla mnie nieuzasadnionych.  Dowiedzieliśmy się, że sala jest brzydka, zimna, kolory bardzo nie ładne, dodatkowo za wynajęcie sali płaci się 1500zł, w tym podobno dekoracja z kwiatów, więc nam się nie opłaca - taki tekst usłyszeliśmy od osoby, która wydaje mi się, powinna namawiać nas na zdecydowanie się na ich restauracje.  Tymczasem pierwszą sale chwalił pod niebiosy, natomiast o drugiej sali nawet nie chciał z nami rozmawiać (Mimo, iż pierwsze wesele ma być na niej 21. 08. 2010).  Nam się bardzo spodobała ta królewska sala, wiec byliśmy bardzo zniesmaczeni zachowaniem tego Pana. 

Dodatkowo: podczas rozmowy na temat umowy gdy zaproponowaliśmy dopisanie paru punktów, to usłyszeliśmy tekst, że umowa jest sztywna i nie ma możliwości żadnych zmian.  A chodziło nam między innymi o punkty typu: że będą podawać kawe i herbate bez ograniczeń przez cały czas trwania przyjęcia.  Niby takie drobnostki ale jak dla nas ważne.  Po czym usłyszałam, że będą podawane bez ograniczeń, chyba że goście będą chcieli pić po 5 szklanek kawy w przeciągu nocy, więc wtedy musze przynieść własną kawe.   :-\

Także po tej rozmowie zrezygnowaliśmy z tej restauracji.

Offline KOBIETKKAA
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.08.11
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Stycznia 2011, 20:33 »
Ja byłam z narzeczonym juz 2 razy tam na weselu, raz na sali "Myśliwskiej" a w tamtym roku w sierpniu na nowo otwartej  Sali zwanej "Królewska".  Naprawdę polecam tą restaurację, obsługa była bardzo dobra, za każdym razem dbali o nas ( a to dla mnie jest bardzo ważne).
Wystrój nowej sali jest naprawdę ładny.  Na ścianach są portrety królów, którzy (tak słyszałam) kiedyś gościli tam.  Sala jest bardzo jasna, rewelacyjne są lampy, naprawdę dzięki nimi sala ma niesamowity wystrój.
Ja z narzeczonym zdecydowaliśmy się na ślub właśnie na sali "Królewskiej" w Dworze Hubertus w Piekarach Śląskich.  W przeciwieństwie do wypowiedzi  poprzednika, nie ma dodatkowych kosztów za wynajem sali, wszystko jest w menu.  Menu jest bardzo rozbudowane i korzystne cenowo.  A co do modyfikacji w menu to nie ma żadnych problemów, zawsze jest gwarantowana kawa i herbata bez ograniczeń, widocznie poprzedni wymówce musiał źle zrozumieć. 
My dodatkowo zamówiliśmy sobie w restauracji Fontanę czekoladową z owocami oraz Fontanę na wino.  Naprawdę rewelacyjne wygląda, zrobiło to na nas znakomite wrażenie, mam nadzieje, że nasi gości będą tak zachwyceni jak my tym.  Dodatkowo bez żadnych kosztów dostaniemy Apartament dla nowożeńców - gratis.  Tam wynajęliśmy busa na rozwóz gości  (atrakcyjna cena i w dodatku nie musimy zawracać sobie głowy żeby znaleźć odpowiednią firmę transportową.  Aaa bym zapomniała my mamy zamówione wesele w "Królewskim stylu" dosłownie gdyż zdecydowaliśmy my się na okrągłe stoły, z długimi serwetami, stoły bankietowe, te fontanny i po prostu super, wszystko dogadane mamy z menager a wesele dopiero w sierpniu!! Resztę uzgodnimy miesiąc przed i nie musimy się o nic martwić.  My nie mieliśmy problemu z dogadaniem się Panią menager Wirginia naprawdę dobrze nam doradziła i to pod każdym względem.  W każdej kwestii idzie się dogadać Każdy z obsługi doradzi i pomoże.  Chcemy aby nasz ślub był najlepszy gdyż wychodzi się za mąż tylko raz i z klasą.  Więc jeżeli planujecie też tam Wesele co polecam to warto z nią wszystko załatwiać.  Jak coś to piszcie jak cos to pomogę :)

Offline malwa85
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Stycznia 2011, 22:25 »
Kobietkkaa niestety niczego źle nie zrozumieliśmy, byliśmy tam z naszymi rodzicami i wszyscy byliśmy w głebokim szoku. Ale z tego piszesz to mogło się wiele zminić od tamtego czasu bo my rozmawialiśmy z facetem, bodajrze Tadeuszem, i on był odpowiedzialny za organizowanie wesel. Skoro wy rozmawialiście z kimś innym to widocznie nastąpiły zmiany. My byliśmy załamani po rozmowie z tamtym panem bo byliśmy bardzo nastawieni na wesele w tej restauracji,ale widocznie mieliśmy pecha i w złym momencie pytaliśmy się o rezerwację sali. Sala jest naprawdę piekna, jeśli jest tak jak piszesz to sie ciesze, że nastąpiły zmiany :p. Widze że macie ślub w niedziele, dzień po nas :)

Offline duszkowa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #5 dnia: 6 Listopada 2011, 22:22 »
Kobietkkaa! Opowiedz o weselu w "Hubertusie". . .  Udało się wszystko? Lokal okazał się strzałem w 10-tkę? Czy jednak rozczarowanie?

Offline KOBIETKKAA
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.08.11
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Listopada 2011, 20:44 »
Cytat: duszkowa link=topic=18182. msg1610367#msg1610367 date=1320614530
Kobietkkaa! Opowiedz o weselu w "Hubertusie".  .  .   Udało się wszystko? Lokal okazał się strzałem w 10-tkę? Czy jednak rozczarowanie?

Wszystko było na "10-tkę".   Naprawdę polecam ten lokal, obsługa super, miła atmosfera.
 Wszystko było tak jak ustaliliśmy, jedzenia bardzo dużo, dostaliśmy apartamet gratis:)
Więc chiałam Ci "duszkowska" powiedzieć żebyś się nie martwiła :) napewno będzie tak jak chcesz z narzecznym:)

Offline biedronkalily
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: była
« Odpowiedź #7 dnia: 5 Września 2012, 12:26 »
cześć wszystkim, z mojej strony chciałabym ostrzec przez salą Dwór/Hubertus w Piekarach Śląskich.
Sale mają super: królewska i biesiadowa, ale mają problem z obsługą i hotelem.
Najciekawsze jest to, że w menu ustalaliśmy co innego, a co innego dostawaliśmy na stołach.  Prosiliśmy o surówki z kapusty pekińskiej to dostaliśmy kiszoną kapustę z boczkiem na gorąco.  Prosiliśmy, aby nie podawali żadnych dań z rybami, to dostaliśmy sałatkę z tuńczykiem.
Jedyna konkretna osoba z obsługi kelnerskiej to ich szef na sali, ale w momencie gdy on kończy swoją zmianę to kelnerzy zaczynają się obijać.
Teraz hotel, w którym mieliśmy zapewniony apartament małżeński.  Pokoje w tym hotelu to jakaś kpina, niczym hotele robotnicze.  Spodziewaliśmy się, że w normalnym pokoju hotelowym można oczekiwać małych zestawów mydełek, płynów pod prysznic, past do zębów, itp. , itd.  A dostaliśmy tylko ręczniki i mydło w płynie, typu biały jeleń.  Najciekawsze jest też to, ze obsługa nie wie komu wydaje klucze do pokoi, co skutkuje tym, że po swojej imprezie trzeba szukać gości którzy dostali niewłaściwe klucze i jeszcze wysłuchiwać ich narzekań jakby to była nasza wina, że obsługa pomyliła klucze.  Śniadanie rano o 10. 00, to szwedzki stół, na którym chyba były resztki z wesela, tylko pytanie z którego.  Jak zeszliśmy o 10. 10 to już nie było w czym wybierać bo wszystko pozabierane przez resztę gości a obsługa donosiła tylko chleb i dżem.  Kiepsko.
Naprawdę nie polecam.  Nie mamy wygórowanych wymagań, ale też nie chcemy być traktowani jak natarczywi bezdomni którym należy się byle jaka obsługa.

4/10

Offline ncm
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2 Października 2014, 02:43 »
2 tygodnie temu miałem tam wesele i bardzo tego żałuję.  Właścicielka aby zachęcić nas do wyboru tej knajpy obiecywała złote góry, podpisaliśmy zatem umowę i wpłaciliśmy zaliczkę.  Menu mieliśmy uzgodnione.  Na tydzień przed imprezą musieliśmy wpłacić całość i ku mojemu zaskoczeniu zostałem poinformowany, że menu będzie inne (bardziej ubogie) a MIMO TO MUSZĘ DOPŁACIĆ aż 35 zł za każdą osobę niż było to w umowie.  Cóż. . .  byłem przyparty do muru więc musiałem zapłacić bo gdzie w ciągu tygodnia znajdę inny lokal???

Jedzenie okazało się fatalne.  Rosół to sama woda ( nawet soli pożałowali)- jałowa jak cholera, rolada rozpadała się po dotknięciu widelcem, a kluskami można było wybijać szyby.  Reszta dań również fatalna.  Krokiety i barszcz na kolacje podany był z torebki z hipermarketu.  Obsługa kelnerów to totalna klapa.  na 80 osobowe wesele było ich tylko dwóch! Trzeba było ich szukać po kuchni.  Zero organizacji i zaangażowania.  Sala (królewska) choć miała zostać przystrojona to taka nie była! Nie było ani jednej wstążki, balona czy kwiatów tak jak nas zapewniano.  Po zabawie udaliśmy się na nocleg, który de fakto w umowie miał być gratis.  Niestety musieliśmy dopłacić 250 zł.  Warunki katastrofalne (mam zdjęcia gdyby ktoś chciał).  Pokój 3m x 3m.  Nie bylo mebli bo nie bylo miejsca.  Bylo tylko jedno, stare i bardzo twarde lózko.  Lazienka jeszcze mniejsza! prysznic z PRLu i w dodatku zimna woda! Ja sie pytam gdzie sa te pokoje, które przedstawione sa na zdjeciach na ich stronie????? Rano, wraz z małżonką mieliśmy opłacone śniadanie prawie 40 zł za osobę.  W tej cenie dostaliśmy szklankę herbaty bez cukru, po dwie parówki i małą, czerstwą kromkę chleba z masłem. . .  Kpina! Dziękuję właścicielce za zniszczenie mojego najbardziej wyjątkowego dnia w życiu, za wyzysk i za wstyd z jakim muszę teraz żyć w stosunku do gości weselnych. . .  Dodam jeszcze, że równolegle na drugiej sali (myśliwskiej) było inne wesele.  Hołota przychodziła do nas na sale i nie było można było sie ich pozbyć bo stwierdzili, ze u nas jest lepsza muzyka i wodka.  Kelnerzy olali sprawe.  Kibel jeden wspolny- na te dwa wesela.  Obszczany i nasrane na podłoge.  Zapewne zrobiła to hołota z drugiej sali bo tam wszyscy pijani byli juz o godzinie 15. 00.  Prosiłem kelnera aby coś z tym zrobił.  Burknął pod nosem ze on tu jest od innych rzeczy, ale zaraz gdzies zadzwoni i . . . . .  gowno dalej leżało dopóki moja teściowa tego nie sprzątnęła.  PRZESTRZEGAM I OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM !!!!!! zreszta wnioski wyciagnijcie sami

Offline szara.k
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.05.2016
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Maja 2016, 10:19 »
Witam,

Jesteśmy świeżo po weselu w Hubertusie, w sali królewskiej. Było bardzo fajnie, mogę każdemu polecić. Jedzenie było bardzo dobre, obsługa miła, sala w białej kolorystyce prezentuje się świetnie. Jedzenia było mnóstwo (żałuję że nie wzięłam tańszego menu, bo zostało go bardzo dużo). Nie wiem kto wcześniej był managerem, ale Pani Jessica bardzo się stara i efekty tych starań są bardzo satysfakcjonujące. :)

Offline aga.fit88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.09.2016
  • Ślub w: Dwór Hubertus Piekary Śląskie
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Września 2016, 22:18 »
Hej Wszystkim,
Czytając wczesnej komentarze na forum byłam troszkę szokowana taka opinia.. a mialam podpisana umowę na wesele, byliśmy z tym u pani manager ( z wydrukowaną opinia..) i  wszystko wytłumaczyła zarówno zaproponowała degustacje i pokazała wyremontowane pokoje ( zdjęcia z neta są niektóre stare pokoje są kolorowe, są  jak na ich standard). Mieliśmy degustacje wszystko było dobre ale i tak mieliśmy lekki strach jak to wyjdzie w rzeczywistości na weselu, a wiec jesteśmy po weselu dokładnie 10.09.16 było super! a w tym dniu było też drugie wesele na sali obok w ogóle nie było słychać muzyki ogród oddzielony a toalety są już osobne dla każdej z sal- i tutaj też pani manager nam pokazała i powiedziała ze będą dwa wesela wiec nie ukrywali tego przed nami. ( uff.. bo tu do końca nie byliśmy pewni czy bedzie słychać muzyke z drugiej sali ale mury są konkretne ;D) ,  jedzenie było jeszcze lepsze niż na degustacji, zimna płyta ogromna serio nie mieściła się na stolach, obsługa pomocna i mila, nie mieliśmy problemu z strojeniem sali maja duży wybór i można się dogadać bez problemu ( menu tez maja elastyczne my mieliśmy obiad z rybami ). Jeżeli kogoś interesuje my płaciliśmy 215 ZL/os z 3 kolacjami i nielimitowane napoje i wódka była tez na parę, hotel 120 zl i 15 zl śniadanie od osoby ( nie sadze by kiedyś mieli 40 zl..) dwa tygodnie przed podawaliśmy ostateczną liczbę osób jak ktoś nam odpadł nie było kłopotu. Jak ktoś jest nie pewny niech się zapyta tam lub sam sprobuje jedzenia lub na degustacje się umówi- bo nie życzę nikomu takiego stresa jakiego można sobie narobić z opinii…a ślub ma się tylko jeden..niepotrzebnie się naczytaliśmy takich pierdół które w ogóle nie miały miejsca. My jesteśmy zadowoleni i na pewno polecimy dalej :D