Strasznie mi głupio, że tak dawno tutaj nie zaglądałam do Was

Stało się to, co przeczuwałam i czego się obawiałam - brak czasu i brak przyzwoitego netu w domu zrobiły swoje. Nadrobienie zaległości jest wręcz nierealne.
Dziękuję bardzo za życzenia z okazji rocznicy

i urodzin - Asiu

Za niedługo, bo 5 grudnia mija rocznica śmierci mojej Babci, jej choroba postępująca w strasznym tempie i śmierć, miała na mnie, na nasze małżeństwo ogromny wpływ, niedługo mogliśmy się cieszyć błogim szczęściem po ślubie. Odsunełam wtedy od siebie wiele rzeczy, zaniedbałam wiele spraw i osób, ucierpiała na tym też realcja i forum.
Teraz sprawy codzienne wciągają do reszty, wokoło pełno dzieciaczków

jest co bawić

Jedyna chwila wytchnienia jest podczas L4, jak teraz. Gdzieś tam jeszcze coraz bliższe plany budowy domku - dwa projekty wybrane, czekamy na aktualne plany zagospodarowania przestrzennego, żeby zacząć składać wszystkie papiery. Spróbujemy na początku swoich sił bez wspomagania kredytami, zobaczymy jak długo tak pociągniemy, ale kredytowanie całej inwestycji niesie ogromne koszty na dzień dzisiejszy.
W myślach też krążą co jakiś czas myśli o dziecku, narazie przygotowujemy grunt

czyli badania, zdrowe odżywianie

, ale coś czuję, że to długoterminowe plany w naszym przypadku. Pracę nadal mam tą samą, jej charakter - delegacje czasem kilkudniowe, nie sprzyjają niestety macierzyństwu. Plany budowy domu niestety także nie.
Obecnie jak już wspomniałam siedzę na L4

jedynym pozytywem tej sytuacji jest czas, jaki mogę poświęcić na zgłębienie się w technikę decoupage, wicągneło mnie bez reszty. Bombki włąsnoręcznie zdobione planowane na ubiegłoroczną choinkę mają szansę zawisnąć na tegorocznej

czekam na jeszcze jedną paczkę, żeby rzucić się w wir serwetek, kleji, cracków ... parę rzeczy jest w trakcie pracy "twórczej", męczy mnie talent po prostu. Ach żeby tak wygrać w totka i otworzyć pracownię

Tyle w telegraficznym skrócie, za dużo się nie wydarzyło. Pozostało mi się ostatecznie pożegnać z forum

ale priv i mail nadal działają.
Gabi kochana masz moje gg

, choć chyba nie wiesz, że to ja

Pozdrawiam cieplutko