Autor Wątek: Pomocy z suknią  (Przeczytany 3820 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline didi

• entuzjasta
Pomocy z suknią
« dnia: 5 Stycznia 2006, 07:58 »
Dziewczyny nie wiecie moze gdzie można kupić  suknie o nazwie ANABEL - Maggio Ramatti Sposa :?:

Tak mi podali nazwe ale ja myslałam do tej pory ze Anabel jest z kolekcji Cymbeline więc może to "podróbka" (ale niezła :mrgreen: ) no i gdzie w Szczecinie jest Sposa?
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Pomocy z suknią
« Odpowiedź #1 dnia: 5 Stycznia 2006, 08:53 »
jest la sposa..  hiszpańska firma.. salon na janusza...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Molunia

• entuzjasta
Pomocy z suknią
« Odpowiedź #2 dnia: 5 Stycznia 2006, 10:12 »
Anabel jest firmy Cymbeline na 100% akurat na allegro ktos taką przedaje, zostały jeszcze 3 h. raczej La sposa nie robi podróbek bo jest to firma dosyć ekskluzywna nawet bardziej niż cymbeline.  A skąd wiesz  że to la sposa? Może coś źle doczytałas?

Offline didi

• entuzjasta
Pomocy z suknią
« Odpowiedź #3 dnia: 5 Stycznia 2006, 10:28 »
Byłam na targach w Warszawie i tam na pokazie była ta suknia od i tam dostałam kartkę w włąśnie z takim opisem ale głupia :evil:  nie wziełam numeru telefonu do producenta  wiem co to jest "la sposa" :wink:  ale nie o nich chodzi,  jest jakas firma co się nazywa tylko Sposa widziłam kiedys ich suknie na Królowej Jadwigi ale teraz tam salonu "NIET",

Podejżewam że ta suknia jest po prostu odszywana na wzór Anabel Cymbeline no Grazynka mnie udusi :| namówiłam ja na kiecke kóra nie istnieje ale jaja :?

Offline Molunia

• entuzjasta
Pomocy z suknią
« Odpowiedź #4 dnia: 5 Stycznia 2006, 10:41 »
To no na pewno była odszywana na taki wzór bo Polska firma "sposa" musi być podróbą. Ja nie mam nic przeciwko aby szyć podobne ale wtedy to jest wielka bieda używaz takich samych nazw.

A może po prostu niech sobie kupi ta suknie Cymbeline? tamta była taka sama ? A może cenowo sporo tańsza?

Offline didi

• entuzjasta
Pomocy z suknią
« Odpowiedź #5 dnia: 5 Stycznia 2006, 10:48 »
Znalazłam suknie firmy Sposa :mrgreen:  jest tylko mały problem bo oni sa w Warszawie i obawiamy się ze  jak doliczyc koszty wycieczek do stolicy i z powrotem to może sie okazac ze oryginalna kosztuje tyle samo :| , musim zadzwonic na lutniana i dowiedzieć się o cene oryginału :lol:

Offline Molunia

• entuzjasta
Pomocy z suknią
« Odpowiedź #6 dnia: 5 Stycznia 2006, 10:51 »
na allegro wraz ze wszystkimi dodatkami jest chyba po 1700 zł tyle że rozmiar moze taki i była własnie kupiona w warszawie ..... może z tej firmy sposa?

Offline didi

• entuzjasta
Pomocy z suknią
« Odpowiedź #7 dnia: 5 Stycznia 2006, 10:59 »
Nie nie ta na allegro jest napewno oryginalna kupowana w Cymbeline na świętokrzyskiej ale rozmiar ten-tego nie bardzo trzeba by było przerabiac we wszystkie strony to szkoda sukni i czasu i efekt koncowy tez nieprzewidywalny :wink:   a jakby nie wyszło to bym była po prostu trup :klotnia: .

Zresztą nie jestesmy zwolenniczkami wielkich przeróbek bo wiemy z autopsji że róznie to bywa :? (jedna z moich teraz robi za zasłone ładna :P  ale zasłonę :wink: )

Offline Molunia

• entuzjasta
Pomocy z suknią
« Odpowiedź #8 dnia: 5 Stycznia 2006, 11:04 »
masz racje o wielkich ptrzeróbkach nie ma mowy najwyżej +/- jeden rozmiar
No to powodzenia w szukaniu!

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
Pomocy z suknią
« Odpowiedź #9 dnia: 5 Stycznia 2006, 20:24 »
didi - może Ci pomogę
jeżeli pretty woman mieli spose w szczecinie, to powinni ja miec też w poznaniu (zawsze bliżej niż do w-wy). Jezeli interesuje Cię takie rozwiazanie (wycieczka do poznania) to odezwij sie - najlepiej na priv)

Offline didi

• entuzjasta
Pomocy z suknią
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Stycznia 2006, 13:08 »
Dzieki za pomoc ale wszystko nam sie juz wyjaśniło :D
Anabell jest z Cymbeline, jednak w Szczecinie nie do kupienia do nie ma ich salonu u nas najbliższy w Poznaniu :roll: ewentualnie mogą mi sprowadzić w Janette w drodze wyjątku ale chca niezłą kasę :cry:  za to zaproponowano nam ze mozemy kupic coś podobnego z linii bellissima i e. costa ale nowe modele będa dopiero w połowie lutego :| , wiec trzeba poczekać 8)