Autor Wątek: Zamykanie watków w bebikowie  (Przeczytany 50114 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
Odp: Zamykanie watków w bebikowie
« Odpowiedź #90 dnia: 11 Kwietnia 2008, 14:13 »
A czy ktoś mógłby mi napisać o co chodzi z wątkiem Oponki, który został zamknięty dzisiaj, w momencie gdy pojawiły się jakieś wątpliwości dotyczące jej połogu?

Ja się na forum pisarsko nie za bardzo udzielam, ale co kilka dni wpadam i podczytuję co tam słychać u dziewczyn, z którymi przygotowywałam się do ślubu. Dlatego tym bardziej przykro mi PumoRi, że postanowiłaś zamknąć wątek, bo uwielbiałam opisy postępów Twojego synka, a także piękne zdjęcia, które robisz.
Ale rozumiem, że każdy postępuje zgodnie ze swoim sumieniem, chociaż apelowałabym o rozwagę i odpowiedzialność za swoje czyny. Zamykanie i otwieranie wątków po kilka razy jest bez sensu.

Mimo, że przeżyłam na tym forum różne historie związane z Pszczółką i Igraszką, a także nalot dziwnych (nieprzyjemnych) wiadomości na gg postanowiłam nie zamykać i nie kasować swojego wątku ślubnego, bo uznałam, że nic złego i zbyt prywatnego nie napisałam, nie mam się także co wstydzić wklejonych zdjęć. Internet przestał dawno być anonimowy i nawet jak kupujecie dla swoich dzieciaków coś na Allegro na tacy podawane jest bardzo wiele informacji o Was. Dlatego wydaje mi się, że nie ma co winić za wszystko tego forum czy internetu w ogóle - takie mamy czasy.

Trochę więcej dystansu, naprawdę :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #91 dnia: 11 Kwietnia 2008, 14:16 »
Wątek Ooppoonnkki został zamknięty z prostego powodu - jest w potyczkach ciążowych, a jak wiadomo Ooppoonnkka nie jest w ciąży i prowadzenie tego wątku mija się z celem; moment zamknięcia jest przypadkowy.

Wątek Tymka jest znowu prowadzony.

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #92 dnia: 11 Kwietnia 2008, 15:18 »
ależ się tu dyskusja rozwinęła

ja myślałam żeby zmknąc wątek miśka z racji tego że nie mam czasu na pisanie  i tak mam wyrzuty sumienia że spędzam z nim za mało czasu

ale w sumie jak on nikomu nie przeszkadza to niech sobie będzie

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #93 dnia: 11 Kwietnia 2008, 15:29 »
agulkaaa absolutnie nikomu nie przeszkadza twój watek.pisz kiedy masz czas i tyle
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #94 dnia: 11 Kwietnia 2008, 15:36 »
Merkunku ja podobnie jak ty wątek mam już prawie rok i nic ....

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #95 dnia: 11 Kwietnia 2008, 15:40 »
a nawet jak sie coś dzieje są nieeleganckie posty, to moim zdaniem trzeba zgłaszać do moderatorów i admina.Po to są ostzreżenia i bany.
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #96 dnia: 11 Kwietnia 2008, 15:43 »
Wątek Ooppoonnkki został zamknięty z prostego powodu - jest w potyczkach ciążowych, a jak wiadomo Ooppoonnkka nie jest w ciąży i prowadzenie tego wątku mija się z celem; moment zamknięcia jest przypadkowy.

Chciąłam tylko wspomnieć o wątku: Poronienie i co dalej to chyba lepsze miejsce niż potyczki, lub można otworzyć odrębny wątek, jesli ten jest zły, ale nie w potyczkach...

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #97 dnia: 11 Kwietnia 2008, 16:33 »
Dlatego tym bardziej przykro mi PumoRi, że postanowiłaś zamknąć wątek, bo uwielbiałam opisy postępów Twojego synka, a także piękne zdjęcia, które robisz.

Beth jesteśmy z powrotem dzięki uprzejmości Mai :) Bez zdjęć, trudno... Ale Ty wiesz gdzie czasem coś jest ;)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #98 dnia: 11 Kwietnia 2008, 16:38 »
Dlatego tym bardziej przykro mi PumoRi, że postanowiłaś zamknąć wątek, bo uwielbiałam opisy postępów Twojego synka, a także piękne zdjęcia, które robisz.

Beth jesteśmy z powrotem dzięki uprzejmości Mai :) Bez zdjęć, trudno... Ale Ty wiesz gdzie czasem coś jest ;)
pumori super,że jesteś.Mam nadzieję,że gdy sie ociepli będzie okazja na spotkanie sie  na spacerku gdzies na Skwerku.ja jakby co jestem cały czas wolna.jakbyś miała chęć.

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #99 dnia: 11 Kwietnia 2008, 16:43 »
Mariolka, wiadomość poszła na priv :)

Offline agaga

• zapaleniec
  • data ślubu: 19.08.2006
« Odpowiedź #100 dnia: 12 Kwietnia 2008, 21:18 »

Co do zamknięcia wątku Oponki, myślałam że zostało to zrobione na jej prośbę, ale widzę że nie. Dziwię się że tak potraktowano Agnieszkę. Nie wiem czy ktoś kto to zrobił zastanawiał się jak Ona się poczuje...Nie dosyć że straciła Julcię to ktoś ją wygania z bebikowa, gdzie spędziła tyle czasu dzieląc się swoimi radościami i smutkami. Rozumiem że są pewne zasady ale z drugiej strony bądźmy ludźmi i można było to inaczej rozwiązać, troszkę poczekać ....
Przecież ktoś kto nie miał ochoty wchodzić do jej wątku wcale tego robić nie musiał....

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #101 dnia: 13 Kwietnia 2008, 00:19 »
Agaga - moderator, który zamknął wątek Agi - Oponki a potem przeniósł go do innego działu zrobił to w porozumieniu z nią.

Offline ALIMAK

• "...Królu mój Ty śpij, ...kiedyś tam będziesz miał dorosłą duszę...kiedyś tam będziesz spodnie miał na szelkach"
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.04.1999
« Odpowiedź #102 dnia: 13 Kwietnia 2008, 00:45 »
Kurcze tyle czasu jak oślica tutaj zaglądałam a teraz gdy zdecydowałam sie pisać i załozyłamwatek to takie przykre wieści  :( Wiem że sama jestem na własna prośbę w gronie podejrzanych osód ale chciałam to nadrobić pomimo braku czasu. Początkowo tylko czytałam wątki Martyxyz i Eli potem jeszcze  kilka ale nie miała odwagi wklejać własnych fot i pisać gdyz obawialam sie wlaśnie tego że to tylo net i wszystko moze sie przytrafić . Kurcze a teraz gdy nabrałam zaufania do sporego grona osób bo niestety nie do wszystkich to znów jakieś zamieszanie moze faktycznie watki bez fot a foty np. na blogu z hasłem tylko dla zaufanych (Ja coprawda narazie nie dodałam hasła do swojego bloga ale może byłaby to myśl)  ;)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #103 dnia: 13 Kwietnia 2008, 08:02 »

Co do zamknięcia wątku Oponki, myślałam że zostało to zrobione na jej prośbę, ale widzę że nie. Dziwię się że tak potraktowano Agnieszkę. Nie wiem czy ktoś kto to zrobił zastanawiał się jak Ona się poczuje...Nie dosyć że straciła Julcię to ktoś ją wygania z bebikowa, gdzie spędziła tyle czasu dzieląc się swoimi radościami i smutkami. Rozumiem że są pewne zasady ale z drugiej strony bądźmy ludźmi i można było to inaczej rozwiązać, troszkę poczekać ....
Przecież ktoś kto nie miał ochoty wchodzić do jej wątku wcale tego robić nie musiał....
po co szukasz sensacji, gdzie jej nie ma...?
Skoro moderator pisze,że watek został zamknięty w porozumieniu z oponką, to widocznie tak było...Zreszta pierwszy raz słysze,że ktoś ją wygania z bebikowa.jesli to prawda jak piszesz...,to moze o czymś nie wiem...?

Chciąłam tylko wspomnieć o wątku: Poronienie i co dalej to chyba lepsze miejsce niż potyczki, lub można otworzyć odrębny wątek, jesli ten jest zły, ale nie w potyczkach...
tu była propozycja załozenia przez nią watku

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #104 dnia: 13 Kwietnia 2008, 10:49 »
przestańcie bić piane, bo robi się to juz  , delikatnie mówiąc, niesmaczne...

watek agi został zamkmniety oi przeniesiony  przeze mnie na jej własne życzenie.. potem poprosiła o  przywrócenie watku ale pod innym tytułem i w innym dziale... tak też zrobiłam..

możecie  nadal  czytac o jej staraniach  o druga dzidzie w dziale 'w kierunku II kresek"
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline agaga

• zapaleniec
  • data ślubu: 19.08.2006
« Odpowiedź #105 dnia: 13 Kwietnia 2008, 18:14 »
Ok przepraszam.
Miałam wczoraj kiepski dzień i chyba nieodpowiednio niektóre fakty zinterpretowałam.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #106 dnia: 25 Kwietnia 2008, 12:16 »
NAAWET NIE ZAUWAZYŁAM TEGO WATKU ...
jako jedna z tych co zamknęły watki napisze co było powodem ..powód podobny do Antalis dostawałam infa wiadomości sms o treści skandalicznej ..a jeśli chodzi o bezoieczeństwo to jest to dla mnie najwazniejsze na świecie - bezpieczenstwo mojego dziecka i moje ..bo jak ktos mi pisze  info typu ..."jak czytam twoje posty w twoim wątku to...."
dobrze wiemy ze aby uczestniczyć w forum nie trzeba zbyt wiele ..ot zalogowac sie i tak mozna w kółko nie mamy wpływu na to kto zagląda na naszewątki a moze to byc każdy z całego świata... od kiedy zamknęłam wątek sytuacja przycichła i jest ok ...dla mnie to najwazniejsze...

o sytuacji oponki nie bede sie wypowiadac bo strasznie m przykro z powodu tego co sie wydazyło ale ona kazde pytanie odbiera jako atak wiec spoko niech tak myśli .... w każdym badz razie trzymam za nia kciuki i za każdą z Was.... pozdrawiamy
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #107 dnia: 25 Kwietnia 2008, 14:52 »
Madziulek skąd ta osoba miała Twój nr telefonu, bo to mnie zastanawia...przecież go nie rozlepasz na ulicy prawda????
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #108 dnia: 25 Kwietnia 2008, 15:09 »
Madziulku wiem co czujesz.
A co do nr telefonu to tez mnie zastanawialo - jedyne miejsce gdzie podalam swoje numer to watek  "Co byśmy kontakt ze sobą miały..." - przekazywany byl On tylko "stałym" bywalczyniom ale to nikogo nie tlumaczy.Byc moze jest to jakas "bliski nam" wilczek w owczej skorze :(

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #109 dnia: 25 Kwietnia 2008, 15:11 »
jedyne miejsce gdzie podalam swoje numer to watek  "Co byśmy kontakt ze sobą miały..."

Też tam podałam swój numer telefonu.... ::)

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #110 dnia: 25 Kwietnia 2008, 15:37 »
Dziewczyny te, które mają listę, mogę tylko napisać, że ode mnie wyszła tylko do osób, które na niej figurują, zresztą od dawna nigdzie nie wysyłałam jej.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #111 dnia: 25 Kwietnia 2008, 17:33 »
Co do tego Asiu ie mam wątpiwości.
Mnie na tej licśie nie było więc jej nie dostałam...co jest zrozumiełe.
Stąd też się zastanawiam jak jakis oszołom wszedł w posiadanie np Madziulkowej komórki.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #112 dnia: 25 Kwietnia 2008, 20:00 »
lilian ja wcale nie twierdze ze to ktos kto ma numer z forum...wystarczy ze ktos ze "znajomych" moze mnie nie lubi a moze czegoś zazdrości i zalogowal sie na forum a potem takie ekscesy .....eh szkoda słów .... w forum uczestnicze bo to dla mnie cos super :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #113 dnia: 25 Kwietnia 2008, 21:48 »
własnie Madziulku ja o takiej ewentualności pomyślałam...że to ktoś znajomy spoza, kto przypadkowo na to forum się natknął i sobie psychol poużywał...
— Richard M. Devos

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #114 dnia: 26 Kwietnia 2008, 09:41 »
dokładnie "psychol" inaczej nie da sie tego ująć  :-\
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #115 dnia: 26 Kwietnia 2008, 10:06 »
Madziulku strasznie mi przykro ze tak się stało, ze jakiś idiota wypisuje takie głupoty.... Ale rozumiem Cię doskonale! Też bym tak postąpiła na Twoim miejscu. Szkoda ze teraz nie wiem co u Kubusia:(

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #116 dnia: 29 Kwietnia 2008, 12:56 »
madziulku ale kiepska sprawa... niektórzy ludzie to mają po prostu nierówno pod sufitem - ot co.

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #117 dnia: 9 Maja 2008, 13:29 »
No to może ja coś napiszę...Jestem na forum ponad rok i zmartwiło mnie bardzo zamknięcie kilku wątków...Sama w zasadzie nie zastanawialam się nad tym czy ktoś może wykorzystać moje fotki, fakty z codziennego życia itd przeciwko mnie. Nigdy mi się to nie zdarzyło...
Może sie mylę, a może nie, ale wydaje mi się, że jeśli ktoś którejś z was pisze nieprzyjemne smsy, maile czy wiadomości gg to prawdopodobnie jest to osoba z forum, tego lub podobnego innego. No bo realnie myśląc czy są tacy ludzie na świecie, którzy wybierają sobie jakieś forum, wchodzą w jakiś temat, w czyjś wątek i nagle zapragną napisać np. żeby sie komuś martwe dziecko urodzilo?? Jak dla mnie to pisze to ktoś, kto sam przeżył jakiś dramat. Osoba taka często nie jest w stanie znieść, że innym sie układa i też życzy im źle, z całego swojego bólu, bo przecież pewnie na codzien taka nie jest..I moze nawet miała kiedyś jakiś wątek na tym samym forum, przez co wyda sie zaufana..Ja nie oskarżam nikogo, ale nie moge sobie uświadomic jakos faktu, że ktoś obcy kto znalazł czyjś wątek, na jakimś forum, nagle wypisuje takie nieprzyjemne rzeczy..:(.
Idąc za tą teorią, nawet rozwiązanie typu zapraszanie do jakiegoś działu niekoniecznie musi przynieść skutek. Bo wątków, które istnieją pół roku, rok, 2 lata i tak samo forumek, które są na forum od dluższego czasu jest bardzo wiele! Wiec zapraszając do konkretnego działu tylko te, które są długo niekoniecznie spowoduje wykluczenie podobnych przypadków.
Ja sama chciałabym pisać wiecej, bardziej osobiście, szczegółowo...Nie boje sie, że ktoś bedzie mnie nagabywał poza forum. Ale boje sie, że okaże sie, że bywa tu ktoś kto mnie zna, albo ktoś z pracy - a nie chciałabym, żeby to czytali wszyscy znajomi...Adres zna kilka osób tylko, sama te dziewczyny zaprosiłam, bywają tu czasem ale interesuje je tylko mój wątek.

A może dobrym rozwiązaniem byłaby możliwość blokowania dostępu danego użytkownika do wątku??? Wtedy możnaby samemu zdecydować kto może czytać, a kto nie...Krąg zacieśniłby się do forumek widzianych na żywo, czy tych, które wątek odwiedzają często i normalnie komentują. CZY BYŁOBY TO MOŻLIWE?? Skoro jest możliwe w społecznościach interentowych typu grono.net to może i tu?

Szkoda, że dziewczyny, ktore pousuwały wątki nie napiszą z jakich powodów (chociażby ogólnikowo) bo ja jako osoba, która nigdy nie doświadczyła jakiś przykrości, a jestem już jakiś czas na forum, zaczynam też sie niepokoic i zastanawiac nad tym co dalej...Myślę,że jakbym wiedziała konkretnie co się dzieje i dlaczego niektóre z was wątki pousuwały to zastanowiłabym się świadomie czy tez chce to zrobić czy nie itd...
Po prostu robi się lekki niepokój...

Mam nadzieje, że znajdzie się jakieś rozwiązanie na ograniczenie anonimowości i róznych przykrych wydarzen na forum...Przyznam, że jak tylko mam możliwośc to tu wchodze i wiele razy znalazłam pomoc i przychylność, jak i obiektywne opinie na różne tematy. Jest mi to bardzo potrzebne, poznałam kilka forumek na żywo i ciesze sie z tego bardziej...

Ufff...ale sie napisałam:).

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #118 dnia: 10 Września 2008, 19:22 »
Hej
bez zbednych wstepów chciałabym podziękowac wszystkim którzy aktywnie uczestniczyli w wątku Majowym...daliscie mi duzo ...niemniej wątku nie ma.Bo sie należy Wam moje słowo pisane-skoro by był.Niechce pisac pobieżnie,niechce płytko.Dotej pory wywaliłam TU kawał serducha,dostałam ogromne wsparcie od niektórych z Was!A jesli wiem ze nie mogłoby tak zostac przy pomocy jednej fajnej 8) pani modemki wątku niema.Nie będe dziekowac kazdej z osobna..te najwazniejsze dla mnie i tak wiedzą ze to onich mowa..
buziaki wielkie dla ekipy e-!
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #119 dnia: 4 Listopada 2008, 13:09 »
oj, a ja dopiero tu trafiłam a tu o mnie trochę pisze  :-\  Jeśli chodzi o mój wątek to nie do końca tak było jak tu wyjaśnione. Ja nie wiedziałam o zamknięciu mojego watku.... Nagle chciałam wejść i napisać a tu.... kicha, zamknięty! Może to potwierdzić Ela bo pisałam do niej sms-y co się dzieje i dlaczego. Sama nie wiedziała. Ja bardzo się zdenerwowałam. Potem wieczorem został otwarty.
A jeśli chodzi o miejsce to pamiętam jak prosiłam żeby zostawić mój wątek w całości tam gdzie jest bo jest dla mnie tak ważny i tak długo tam byłam. Niestety został przeniesiony i dopiero wtedy mi o tym powiedziano. Ale nie szkodzi. Maja przeniosła go później tam gdzie prosiłam i bardzo za to dziękuję.
A stwierdzenie, że przecież w ciąży nie jestem..... wiem ale nie wiem czy którakolwiek z Was po porodzie gdzy dziecko umiera chciałaby to usłyszeć wprost i tak szybko. Można było tylko troszeczkę poczekać.... Ale chyba inni się bali że zaczaruje wątki złą aurą czy co bo nagle przestali u mnie być i nie ma ich do tej pory... ah, szkoda gadać. Było minęło, ale przykrość została niestety...

A madziulku może i reaguje często zanadto ale myślę że wystarczy to zrozumieć. Ciekawę czy tybyś miała w sobie wtedy spokój i mnóstwo cierpliwości...? Napewno nie, tylko żal, rozgoryczenie i złość na cały świat. Ale mogą to potwierdzić osoby które przeżyły coś podobnego....

agaga dziękuję i miałaś rację w większości.

Centymetry nadchodźcie!!!