No to może ja coś napiszę...Jestem na forum ponad rok i zmartwiło mnie bardzo zamknięcie kilku wątków...Sama w zasadzie nie zastanawialam się nad tym czy ktoś może wykorzystać moje fotki, fakty z codziennego życia itd przeciwko mnie. Nigdy mi się to nie zdarzyło...
Może sie mylę, a może nie, ale wydaje mi się, że jeśli ktoś którejś z was pisze nieprzyjemne smsy, maile czy wiadomości gg to prawdopodobnie jest to osoba z forum, tego lub podobnego innego. No bo realnie myśląc czy są tacy ludzie na świecie, którzy wybierają sobie jakieś forum, wchodzą w jakiś temat, w czyjś wątek i nagle zapragną napisać np. żeby sie komuś martwe dziecko urodzilo?? Jak dla mnie to pisze to ktoś, kto sam przeżył jakiś dramat. Osoba taka często nie jest w stanie znieść, że innym sie układa i też życzy im źle, z całego swojego bólu, bo przecież pewnie na codzien taka nie jest..I moze nawet miała kiedyś jakiś wątek na tym samym forum, przez co wyda sie zaufana..Ja nie oskarżam nikogo, ale nie moge sobie uświadomic jakos faktu, że ktoś
obcy kto znalazł czyjś wątek, na jakimś forum, nagle wypisuje takie nieprzyjemne rzeczy..

.
Idąc za tą teorią, nawet rozwiązanie typu zapraszanie do jakiegoś działu niekoniecznie musi przynieść skutek. Bo wątków, które istnieją pół roku, rok, 2 lata i tak samo forumek, które są na forum od dluższego czasu jest bardzo wiele! Wiec zapraszając do konkretnego działu tylko te, które są długo niekoniecznie spowoduje wykluczenie podobnych przypadków.
Ja sama chciałabym pisać wiecej, bardziej osobiście, szczegółowo...Nie boje sie, że ktoś bedzie mnie nagabywał poza forum. Ale boje sie, że okaże sie, że bywa tu ktoś kto mnie zna, albo ktoś z pracy - a nie chciałabym, żeby to czytali wszyscy znajomi...Adres zna kilka osób tylko, sama te dziewczyny zaprosiłam, bywają tu czasem ale interesuje je tylko mój wątek.
A może dobrym rozwiązaniem byłaby możliwość blokowania dostępu danego użytkownika do wątku??? Wtedy możnaby samemu zdecydować kto może czytać, a kto nie...Krąg zacieśniłby się do forumek widzianych na żywo, czy tych, które wątek odwiedzają często i normalnie komentują. CZY BYŁOBY TO MOŻLIWE?? Skoro jest możliwe w społecznościach interentowych typu grono.net to może i tu?
Szkoda, że dziewczyny, ktore pousuwały wątki nie napiszą z jakich powodów (chociażby ogólnikowo) bo ja jako osoba, która nigdy nie doświadczyła jakiś przykrości, a jestem już jakiś czas na forum, zaczynam też sie niepokoic i zastanawiac nad tym co dalej...Myślę,że jakbym wiedziała konkretnie co się dzieje i dlaczego niektóre z was wątki pousuwały to zastanowiłabym się świadomie czy tez chce to zrobić czy nie itd...
Po prostu robi się lekki niepokój...
Mam nadzieje, że znajdzie się jakieś rozwiązanie na ograniczenie anonimowości i róznych przykrych wydarzen na forum...Przyznam, że jak tylko mam możliwośc to tu wchodze i wiele razy znalazłam pomoc i przychylność, jak i obiektywne opinie na różne tematy. Jest mi to bardzo potrzebne, poznałam kilka forumek na żywo i ciesze sie z tego bardziej...
Ufff...ale sie napisałam:).