Autor Wątek: Restauracja Shuma----OPINIE PROSZĘ :)  (Przeczytany 36826 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
Restauracja Shuma----OPINIE PROSZĘ :)
« dnia: 31 Grudnia 2005, 11:37 »
Słuchajcie wszyscy poszukujący sali na wesele z Dąbrowy Górniczej i okolic!! Na ulicy Żeglarskiej, czyli na Pogorii I otworzono niedawno nową restaurację SZUMA. Lokal jest wyjątkowo ładny w eksluzywnym stylu, człowiek czuje się tak jakby był na wielkim statku, a nad głową połyskuje mnóstwo gwiazdeczek na granatowym niebie...pięknie... problem w tym, że wiele terminów jest już zajętych do końca 2007 roku (były pozajmowane już w czerwcu jak lokal był w stanie surowym hehe :) )ale napewno coś się jeszcze znajdzie. Cena od osoby to 200 zł, ale w menu jest juz alkohol, napoje i ciasta. I nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale nawet i orkiestra... to trzeba sprawdzić...
Ale lokal naprawdę bardzo ładny
Pozdrawiam i życzę miłego zawrotu głowy podczas wybierania sali :)
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Odp: Restauracja Shuma----OPINIE PROSZĘ :)
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Grudnia 2005, 13:58 »
Własnie Monika słyszałam o tej restauracji. Koleżanka mi opowiadała, że około pół roku temu, że terminy są już pozajmowane na 2007 rok! :shock:
Ja szczerze powiedziawszy nie widziałam tej sali, ale podobno jest pięknie.  :)

A tak wogóle to Pogorii jest większa ilość restauracji. :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Aga i Krzyś
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 6 Lutego 2006, 12:25 »
Cytat: "monika_mf"
Słuchajcie wszyscy poszukujący sali na wesele z Dąbrowy Górniczej i okolic!! Na ulicy Żeglarskiej, czyli na Pogorii I otworzono niedawno nową restaurację SZUMA. Lokal jest wyjątkowo ładny w eksluzywnym stylu, człowiek czuje się tak jakby był na wielkim statku, a nad głową połyskuje mnóstwo gwiazdeczek na granatowym niebie...pięknie... problem w tym, że wiele terminów jest już zajętych do końca 2007 roku (były pozajmowane już w czerwcu jak lokal był w stanie surowym hehe :) )ale napewno coś się jeszcze znajdzie. Cena od osoby to 200 zł, ale w menu jest juz alkohol, napoje i ciasta. I nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale nawet i orkiestra... to trzeba sprawdzić...
Ale lokal naprawdę bardzo ładny
Pozdrawiam i życzę miłego zawrotu głowy podczas wybierania sali :)

mozna jakies namiary na priva :)
Przed Slubem Klub

Offline Misiula

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Maja 2006, 19:51 »
Co do tej restauracji byłam tam na sylwestra. Reczywiście  wystrój i otoczenie niezle ale reszta... Jedzenie na Sylwestra było fatalne. Niedosolone, mało i podawane w dziwnych porach (kiedy orkiestra miała przerwę na stołach nie było nic oprócz wódki a jak zaczynali grać natychmiast na stołach pojawaiły się ciepłe posiłki  :?  ). Mój znajomy ma tam weselicho w sierpniu i był załamany moimi reakcjami na ten lokal ale podobno coś tam miało się zmienić... Obsługa jakoś tesh mnie nie powaliła na kolana. My jeszcze przed sylwestrem zarezerwowaliśmy tam sale ale poniewaz nie mieliśmy pieniązków na zaliczkę mieliśmy z nią podjechać w ciągu kilku dni. Ale jak przyjechaliśmy z pieniążkami okazało się że pan nas wogóle nie pamięta (mimo że miał nas wpisanych do swojego zeszyciku) i że ten termin jest jush zajęty... Wtedy troszkę zagotowaliśmy się ale po Sylwestrze odetchnęliśmy z ulgą ;) W końcu zarezerwowaliśmy inną sale z której jak narazie jesteśmy zadowoleni choć pełną opinię będziemy mogli dać dopiero po weselu ;) A po 19 sierpnia napiszę pare słów o Shumie podchwyconych z relacji tego mojego znajomego ;)

Żadnych kartek ja w Twoim paszporcie byś był ze mną wyrywać nie MUSZĘ!!! :D

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Maja 2006, 07:56 »
ja tez szukałam sali na wesele i byłam w Szumie rzeczywiscie b ładny lokal ciekawie urzadzony ale nie dla mnie bo robią tam wesele( przynajmniejtak ten pan mi powiedział) od 110 osób wzwyz , no i te terminy... Ale własniew tez sie potem dowiedziałam ,że jedzenie tam nie za ciekawe i obsługa ( znajomi tez tam na weselu byli) a ja sobie zarezerwowałam Catamaran na Pogorii. wsrode idziemy podpisac umowę i wpłacic zaliczkę.Mam nadzieje,ze dokonałam dobrego wyboru, wczoraj tam byłam i akurat była komunia i musze przyznać,że byłam pd wrazeniem jedzonka i obsługi!

Offline ankna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Maja 2006, 15:01 »
bylismy tam calkie niedawno i nasz termin byl jeszcze wolny 14 lipca 07. sala super.  o jedzeniu nic nie slyszalam

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Maja 2006, 15:30 »
O Szumie ostatnio też troszkę słyszałam...nietety niepozytywnie :( Teściu tam był na jakiejść imprezie i narzekał na kilka rzeczy ...Szkoda, bo wystroj bardzo ładny mają i mogli by zrobić sobie renomę
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline aska
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 1 Czerwca 2006, 12:36 »
Witam wszystkich :wink:
ja jestem na samym początku drogi - poszukiwania sali trwają. Shuma spodobała mi się od samego początku - chyba nie ma się czemu dziwić. ale jak przeczytałam wasze opinie na temat tego miejsca to zwątpiłam:) wszystkie negatywne. wiem, że są tam organizowane przyjęcia biznesowe i firmowe - więc czy aż tak źle tam jest naprawdę?? byłam tam przed weselem i oglądałam domki (bo mam dużo osób przyjezdnych) - w każdym były napoje i ciastka - to chyba świadczy o dbaniu o klienta. niestety nie mam żadnych relacji odnośnie wesela -ale koleżanka będzie w sierpniu, więc cierpliwie czekam:) pozdrawiam was wszystkich :D

Offline jagi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 4 Czerwca 2006, 20:29 »
o tej restauracyjce dowiedziałam się niedawno...ale mogę was zapewnić że jedzenie się tam zmieni na lepszea dekoracje jedzonka będą przepiękne tak jak pisaliście wcześniej przychodzą zmiany ... nie mogę więcej zdradzic  ale powinno byc dobrze ...aż sama muszę obejrzec ten STATEK 8)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #9 dnia: 5 Czerwca 2006, 07:59 »
znajomi od mojej mamy z pracy byli tam teraz weselu i nie byli zbyt zafowoleni także narzekali na jedzenie i obsługę Fakt wystrój cudny( wiem bo tez tam byłam ale terminy na cały 2007 mieli zajęte) W sumie wydaje mi sie,że kazdy ( w tym i ja) zachwyca sie wystrojem bo rzeczywiscie jest SLICZNY! Ale obsługa i jedzenie tez sa wazne! No cóz szkoda bo rzeczywiscie tam jesat ślicznie!

Offline sunflower
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 1 Lipca 2006, 22:11 »
Byłam tam na weselu przyjaciół wystrój ładny idealny na slub z motywem morskim jako temat przewodni, jedzonko ok, wesele na którym byłam popsuła fatalna orkiestra, ale miejsce ok.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 2 Lipca 2006, 00:07 »
Cytat: "sunflower"
wesele na którym byłam popsuła fatalna orkiestra, ale miejsce ok.

Sunflower, a jaki zespół grał?

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline 508

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 7.08.2010
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Stycznia 2008, 21:01 »
Witam serdecznie  :)
Chciałabym abyście się podzielili ze mną info o tym clubie.  Jaka mają ofertę, tj.  cena, obsługa, wystroj, jakos i ilosc jedzienia, noclegi itp itd.
Z góry dziekuję i pozdrawiam  :D

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Stycznia 2008, 21:37 »
Cena 225zł all inclusive (czyli w cenie tort, ciasta, napoje, alkohol bez ograniczen)
wesela robią w soboty od 120 osob (ale na 2009 nie ma juz terminow),, w inny dzien tyg. zrobią tez na mniejsza liczbe gosci
stoly zwykle ustawiaja w kola , ale jak sobie zazyczysz to i w U tez ustawią
dla mnie to lokal numer 1 w tej okolicy
radzę się przejechać i samemu przekonać:-) Właścicielka jest bardzo sympatyczna i dla kazdego ma czas i gwarantuje ze nie przyjmnie cię na wycieraczce tak jak to maja w zwyczaju inne lokale.

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Stycznia 2008, 21:38 »
resztę info wysyłam na priva

Offline agniecha111
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.08.09
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Stycznia 2008, 20:17 »
jeśli chodzi o sale to bardzo ładna ale jak pani opowiedziała mi jak to ma wyglągac to raczej mnie to zniechęcilo po pierwsze od 120 130 osób robia dopiero w soboty ja wesele bede mięc na 100 osob wiec zaproponowano mi piatek a spytałam jeszcze  jak z poprawinami to pani powiedziala ze mozna by bylo to zrobić w formie grila na dworze :/ jak dla mnie to chore  po drugie gdy pani oprowadzla nas po sali zauwarzyłam ze po bokach sali są takie tarasy (takie ze ludzie z góry bedą mogli patrzeć na tych z dołu )i poinformowano nas ze w tarkcie naszego wesela organizowane tam sa tez inne przyjecia ale jak to ta pani powiedziała ze to nikomu  nie przeszkadza  dla mnie to absurd :) pozdrawiam

Offline 508

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 7.08.2010
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Stycznia 2008, 10:09 »
dziekuje za opinie, ogolnie mi by pasowalo ale ja bede miala wesele na 70 osob a piatek czy inny dzien tygodnia odpada.  Tak samo chcialabym poprawiny z zabawa wiec sam grill odpada.  Dwie imprezy w jeden dzien :( to nie zabardzo mi odpowiada. . .
Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam

Offline amadaa

• forumowicz
  • data ślubu: 03.05.2008
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Stycznia 2008, 18:00 »
W 2008 roku zmienili minimalną liczbe osób - na 100 (ja mam tak na umowie).  Nie wiem jak na 2009.
Także jeśli udało by się tyle zebrać to jak najbardziej polecam.

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Stycznia 2008, 18:09 »
na 2009 jest min. 120 osob, wiem bo bylam juz w tym roku pytac się o warunki

Offline czapa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Stycznia 2008, 17:31 »
Jak w temacie
Niestety do slubu nie dojdzie - zaliczka juz wplacona dlatego prosze o kontakt osoby zainteresowane

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Lutego 2008, 00:03 »
Amadaa tez z narzeczonym myślimy nad Shumą.  Tylko martwią nas te różne opinie co do jedzenia :/ Z niecierpliwością będe czekać na Twoją relacje :)

Offline amadaa

• forumowicz
« Odpowiedź #21 dnia: 2 Marca 2008, 01:01 »
myszkasc w kwietni ma tam wesele adusiaxxx, później ja, także na pewno damy znać  :)

Opinie na temat jedzonka rzeczywiście nie są najlepsze. Przywiązują dużą uwagę do jego dekoracji i stylu podania, a nie ilości, Ale znajoma miała tam w sierpniu i jednak sobie chwaliła - też miała obawy. Bo mówiła - że jej goście baaardzo lubią sobie pojeść  ;D
Ale podobno jak na jakimś półmisku robiło się go mało, zaraz dokładano, przynoszono nowe. Także myślę, że będzie oki  :)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #22 dnia: 2 Marca 2008, 08:31 »
To miejmy nadzieje, że będzie dobrze :) Tym bardziej, że okazało się, że znamy właścicielkę o czym dowiedziałyśmy się z mamą przez przypadek ) Dziś jesteśmy z nią na kawusie umówione ;)

Buziole :-* :-* :-* :-* :-*

Będę czekać z niecierpliwością na relacje ze ślubu  :-X

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #23 dnia: 2 Marca 2008, 18:40 »
No to SHUMA zamówiona!!! Właśnie wróciliśmy jesteśmy pod wielkim wrażeniem!!! A do tego nawet obiadek z deserem był :) Cudnie :) Szefostwo wspaniałe :) Hoho aż sie chyba nie nachwalę :D

Ale jestem szczęśliwa!!!! :D

5 LIPIEC 2009 :D

Offline charlesik
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.08.09
« Odpowiedź #24 dnia: 14 Marca 2008, 18:31 »
Witam, ja też będę miał wesele w Shumie, ogólnie lokal wywarł na mnie olbrzymie wrażenie. . .  Również czekam na opinie tych, którzy mieli okazję bawić sie tam na weselu.   Ważny przecież każdy szczegół. . .
Pozdrawiam

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #25 dnia: 14 Marca 2008, 18:39 »
No to czekamy razem :)

Offline amadaa

• forumowicz
« Odpowiedź #26 dnia: 14 Marca 2008, 19:30 »
Na pewno Wam damy znać co i jak  ;D

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #27 dnia: 14 Marca 2008, 19:32 »
tak Amada czekam na Twoją i Ady relacje :)

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
« Odpowiedź #28 dnia: 22 Kwietnia 2008, 22:55 »
He, he, czyżby tu coś o mnie było  ;D

Oboje z mężem jesteśmy naprawdę baaaaardzo zadowoleni z Shumy, nie wspomnę o gościach  :Serduszka:

Obsługa na bardzo wysokim poziomie, my mieliśmy okrągłe stoły i jedzenia było wręcz nie do przejedzenia, to są opinie gości, bo sama niewiele spróbowałam  ;) Oczywiście gdy czegoś brakowało zaraz było donoszone. My dodatkowo wzięliśmy galanterię cukierniczą zamiast ciasta i stół z wiejskim jadłem, wszystko się sprawdziło i cieszyło się ogromnym zainteresowaniem  ;D Naprawdę jestem pod dużym wrażeniem i z czystym sumieniem mogę wszystkim polecić  :)
Co do dekoracji .... po prostu zaparła mi dech w piersiach, przed weselem prosiłam, żeby tylko na naszym stole były róże w kolorze mojego bukietu, a tu co ujrzałam w dniu wesela? ... bukiety róż znajdowały się na każdym ze stolików  :o Byłam baaardzo mile zaskoczona  :Serduszka:
I powiem Wam że jak się obawiałam sali, a zespołu muzycznego byłam pewna, tak sprawdziło się wręcz przeciwnie   :)

Było cuuudnie .... Jak dostanę zdjęcia od fotografki to wkleję co nie co  ;)

POLECAM !!!!!!!!!

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #29 dnia: 23 Kwietnia 2008, 08:47 »
No to ja czekam na foteczki z sali  ;D ;D ;D ;D

Offline amadaa

• forumowicz
« Odpowiedź #30 dnia: 5 Maja 2008, 19:38 »
myszkasc potwierdzam opinię Adusi !!!!

Wszystko jak nalepiej zrobione!!! Obsługa, Damian i Pani właścicielka - spisali się na medal!!!

Nie mam żadnych, ale to żadnych zastrzeżeń - jestem mile zaskoczona ich profesjonalizmem i postawą!!!!  ;D

Stoły pięknie nakryte, jedzenie pięknie podane, w dużych ilościach i baaardzo smaczne.
Goście co chwilkę nam mówili, że wzystko jest przepiękne i na bardzo wysokim poziomie - chwalili salę, jedzenie, zorganizowanie  ;D

Jestem wdzięczna Panu Damianowi, że wszystko tak wspaniale zorganizował i dopilnował, A Pani Właścicielce tylko gratulować, że ma tak dobrego pracownika  :)

Podziwiam Panią Właścicielkę za to, że nie przejmuje się żadnymi opiniami i dalej robi swoje tak dobrze.

Także dziewczyny nie przejmujcie się żadnymi opiniami, ponieważ bardzo dobrze wybrałyście  ;D

Jak tylko będą zdjątka to też postaram się wkleić  :)
Jeśli są jakieś pytanka to z chęcią odpowiem  ;D

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #31 dnia: 5 Maja 2008, 20:11 »
Cieszę się, że i u Ciebie się sprawdziło to co napisałam  ;D I że goście byli równie zachwyceni, to fakt, że sala jest idealna :ok:
Ale nie zgodzę się z tym,ze pani właścicielka nie przejmuje się opiniami, bo kilku gości po weselu u mnie prosiła o wystawienie opinii w internecie, także chyba się przejęli troszkę dotychczasową opinią, ale to tak na marginesie ;) Obsługa, jedzonko na najwyższy poziomie !!! POLECAM !

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #32 dnia: 5 Maja 2008, 21:47 »
Jejku dziewczyny Wasze słowa to miód na moje serce  :) :) :) ;D ;D ;D

Jak tylko będe miała jakieś pytania to będę pisać, ale sadzę, ze najwcześniej za rok się jakieś pojawią :)

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #33 dnia: 5 Maja 2008, 22:15 »
Kochana wal jak w dym  ;D Mam nadzieję, że nasza fotografka uchwyciła ten cudny wystrój sali na fotkach  :)

A jeszcze tak na marginesie, jak byliśmy na plenerze właśnie nasza fotografka mówiła, że była na naprawdę WIELU weselach, ale jednak ten lokal ma w sobie to COŚ, nawet chwaliła jedzenie, że wszystko było doskonale do siebie dobrane a przede wszystkim było pyyyyszne i jak zawsze na weselach nie jada tak u nas jadła wszystko, bo tak jej smakowało  :) Bardzo miło słyszeć takie opinie po weselu, naprawdę !

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #34 dnia: 5 Maja 2008, 22:22 »
Oj Aduś to cudne co piszesz :)  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #35 dnia: 5 Maja 2008, 22:27 »
Chyba nie jestem taką do końca Bridezillą   :p

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #36 dnia: 5 Maja 2008, 22:31 »
hehehe, ale Aduś wypaliłaś TY PANNO MłODA Z PIEKłA RODEM
 :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #37 dnia: 5 Maja 2008, 23:30 »
 ;D ;D ;D

Offline anusienka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 8 Września 2008, 18:22 »
Witam,

Może się ktoś podzielić jeszcze jakimiś opiniami? może jakieś zdjęcia? albo krótki filmik? : )

jak to jest z tymi innymi imprezami? w tym samym czasie? interesuje mnie wesele w sobote. . . .  i w tym czasie organizowane sa jakies inne mniejsze imprezy w innych pomieszczeniach?
pzdr : )

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #39 dnia: 10 Września 2008, 08:34 »
witam, chcialam sie z Wami podzielic opinia, ktora uslyszalam kilka dni temu....
niedawno moj znajomy byl na weselu w Shumie. Sam jakis czas temu organizowal wesele swojego syna, wiec mial porownanie  .... Niby wszystko pieknie i ladnie, ale podobno jedzenia bylo bardzo malo. Na stole byly male kawalki miesa, ciasta itp. Wg relacji znajomego o godz.1 w nocy zabraklo na stole alkoholu!!! Przyjecie mialo byc tzw; "full wypas", a wiec alkohol bez ograniczen! Wlascicielka powiedziala ze na kazde wesele jest przewidziana pewna ilosc alkoholu, i ze "rezerwy" sie skonczyly. Nie wiem co bylo dalej, czy doplacono do alkoholu czy w koncu go doniesiono. Ale nie wiem jak w trakcie przyjecia mozna powiedziec rodzicom Panstwa Mlodych ze alkohol sie skonczyl !!! :o Biedni ludzie, podobno wiele nerwow ich to kosztowalo :( Przeciez o to chodzi zeby miedzy innymi sie napic. Podobno teraz sa bardzo zawiedzeni. Niestety to nie jest moje zdanie, a jedynie relacja znajomego... Mam nadzieje, ze na Waszych weselach niczego nie zabraknie :)
Sama chcialam na poczatku zorganizowac wesele w Shumie, jednak koszt ponad 200 zl to zbyt duzo jak dla moich rodzicow, wiec znalezlismy tanszy lokal. A Shuma jest piekna z wygladu, jedna z lepszych w naszych okolicach :)

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #40 dnia: 10 Września 2008, 12:04 »
Czyżby znowu antyreklama  :drapanie: ::)

Powiedz mi, jak tam może zabraknąć alkoholu jak w środku restauracji jest bar i alkohole są wystawione? Nie wierzę, żeby ludzie aż tyyyyle wypili, jestem pewno, że to bujda na resorach  ::) U nas było ponad 100 osób i wódki nie brakło, a jedzenia było full i to są opinie gości również, po za tym, ostatnio byłam na wielu weselach w tym i zeszłym roku więc mam porównanie, co do jedzenia, wystroju sali i alkoholu  :) :) :) Po za tym wszystko przepięknie podane, obsługa przemiła i przede wszystkim zna się na tym co robi  8) Bo to jak kelner podaje jedzenie i zabiera talerzyk też ma znaczenie, a nie ostentacyjnie z fochem, jak to się spotyka na innych salach, albo co gorsza trzeba przypominać kelnerowi, żeby wymienił talerzyki... to jest żenada  ::)
Acha i jeszcze Wam napiszę, że bardzo polecam te stoły z wiejskim jadłem i galanterią cukierniczą, super to wygląda i jest tego naprawdę duuużo i cieszy się ogromnym zainteresowaniem, a nie na innej sali gdzie ostatnio byliśmy, psełdo "wiejskie żarełko", normalnie wisiały atrapy kiełbas  :o :o :o Tak, tak, dziewczynki, ot takie sobie plastikowe kiełbaski  :o :o :o Także z tylu opinii o Shumie jakie już słyszałam, to jestem pewna, że te negatywne są pisane ze złóści, bo tak czy siak ten lokal zawsze będzie w okolicy nr.1 !!!! A goście do dzisiejszego dnia wspominają nasze wesele wzdychając, że było pięknie i że na takim jeszcze nie byli   :Serduszka:

Ja szczerze polecam Shumę, przez to, co pokazali u nas to zasługują naprawdę na duuże uznanie  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:
A tak na prawdę to na której sali taki piękny wystrój z prześlicznymi pokrowcami na krzesła masz w cenie ? Na żadnej, a cena 225 zł jak na to, co ta sala i obsługa sobą reprezentuje i jeszcze z alkoholem wydaje mi się duuużo za niska, bo lokal jest z klasą !!!!

Pozdrawiam, jakbyś chciała więcej informacji to pisz śmiało, chętnie podzielę się swoimi spostrzeżeniami  ;D ;D ;D

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #41 dnia: 10 Września 2008, 14:41 »
witam
ja nie robie zadnej antyreklamy Shumy!
Sama chcialam miec tam wesele. Byla to pierwsza sala, na ktora zwrocilam uwage! Wystroj sali jest sliczny!
Tak jak pisalam wyzej, to jest opinia mojego znajomego. Watpie zeby facet, ktory ma wlasna firme, dorosle dzieci itp. robil cos komus na zlosc i opowiadal mi o Shumie takie rzeczy. Sam organizowa
Mnie jest ten lokal obojetny, jak kazdy inny w naszym regionie. Prawda jest taka ze ceny u nas sa szokujace, ponad 200 zl za wesele : lekka przesada.
To jest forum, ludzie pisza rozne rzeczy o roznych lokalach. Przypominam sobie pewien post na temat restauracji Wiktoria, i tez mi sie nie chcialo wierzyc w to co bylo tam napisane. No ale widocznie tak bylo, i jesli ktos pisze cos zlego o jakims lokalu to uwazam ze bardzo dobrze robi. Nie mozna wierzyc tylko w same pozytywy! A takie opinie moga komus pomoc, bo moze sala jest tak ladna ze przyslania inne rzeczy.
Ja w Shumie nigdy nie bylam, to nie jest moja opinia tylko przyjeciela rodziny. Facet rozmawial z rodzina, ktora organizowala tam przyjecie, i ci ludzie sa strasznie zli! Wydali tyle pieniedzy i szok.
Ja sobie nie wyobrazam sytuacji na moim weselu ze wlasciciel o 1 w nocy mowi mi ze nie ma wodki! Pewnie jakos sobie ta rodzina poradzila ( dokupila wodke ) ale zeby uslyszec ze limit sie skonczyl ? Smieszne !
Ja chcialabym jeczcze raz podkreslic ze opisuje tylko jedzenie i alkohol pod wzgledem ilosci, a nie jakosci
Jesli taka opinie uslyszalabym o innym lokalu to tez bym ja napisala ....
Przykro mi ze odbierasz to jako antyreklame  :'(

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #42 dnia: 10 Września 2008, 14:51 »
przepraszam.... w poprzedniej wiadomosci nie dokonczylam zdania, ale gapa jestem :d
a wiec mialo byc tak:
"Watpie zeby facet, ktory ma wlasna firme, dorosle dzieci itp. robil cos komus na zlosc i opowiadal mi o Shumie takie rzeczy. Sam organizowal jakis czas temu wesele swojego dziecka i mial porownanie i cieszyl sie ze nie wybral Shumy"
:)
no teraz to jakos wyglada
P.S. Uwazam ze zawsze bedzie ktos, kto powie cos zlego o jakies sali. Zawsze jakis gosc powie, ze mu nie smakowal obiad, albo tort byl za slodki, albo bylo duszno, itp itp. Nigdy nikomu sie nie dogodzi, wiec trzeba patrzec na te dobre  i zle opinie z przymruzeniem oka  ;) Sama bede miec wesele za kilka miesiecy i juz sie boje zlowrogich spojrzen gosci. Dlatego mysle nad tzw regulaminem wesela ( oczywiscie znalazlam to na forum ) w ktorym nalezaloby podkreslic ..Osoby mające uwagi dotyczące wesela zobowiązane będą do zorganizowania lepszego w przeciągu pół roku.

:d

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #43 dnia: 10 Września 2008, 15:09 »
Wiesz, właśnie o to chodzi, że takie opinie powinno się wypowiadać jak się jest tego pewnym, widziało się to na własne oczy i słyszało na własne uszy, a nie "bo tren powiedział, tamten powtórzył, a jeszcze ktoś po drodze coś tam dodał", dla mnie takie opinie nie są ani trochę wiarygodne  :-\

Co do ceny, wiadoma rzecz, to jest indywidualna sprawa każdego, ale jak już o tym mówimy to w większości okolicznych lokali w naszym regionie ceny za organizację przyjęcia weselnego wahają się od 150 zł za osobę w zwyż i to BEZ ALKOHOLU i najczęściej BEZ CIAST, TORTU i NAPOJÓW!!!
Także ja uważam, że w Shumie wcale to nie wychodzi dużo więcej, ale zgodzę się, że limit osób mają za wysoki i można tam zorganizować tylko duże wesele, powyżej 100 osób, no a w przeliczeniu to już się z tego robi spora sumka.

A co do jedzenia to też się nie zgodzę, nasi goście i my jesteśmy naprawdę zachwyceni jakością a przede wszystkim ilością jedzenia, poważnie, nie wiem z kąd taka opinia, że mało, przecież u nas trzeba było zabrać ze sobą po trzy żołądki żeby wszystkiego spróbować, dlatego się dziwię, że ktoś mógł powiedzieć, że było mało  ::)

Zachęcam zajrzeć do menu jakie proponuje Shuma, jest tam o wiele więcej dań gorących niż na innych salach, naprawdę, nie piszę tego żeby się przekomarzać, ale mam porównanie, bo w sumie w zeszłym i tym roku byliśmy już na ok. 8 weselach, także widziało się niejedno  :)

Ja wcale nie neguję pisania negatywnych opinii, bo po to jest to forum, żeby się dowiedzieć pewnych rzeczy o tym, czy o tamtym, ale jeśli sprawdzisz to na własnej skórze. Ale fakt faktem na forum aż roi się od osób które próbują w ten sposób oczernić innych, robiąc antyreklamę, może też za mocno to ujęłam, ale takie są realia, bo sala jest jest idealna, dlatego też w najprostszy sposób można zepsuć jej reputację  pisząc, że wódki brakło i jedzenia mało, to naprawdę jest absurdalne !!!

Wiem, że kiedyś o Shumie krążyła negatywna opinia, ale zapewniam Was, że to co teraz proponuje jest na najwyższym poziomie !!! Naprawdę my nie mieliśmy się do czego przyczepić, a do mało wybrednych nie należymy  8)

No to się rozpisałam  :P

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #44 dnia: 10 Września 2008, 15:14 »
Ale życzę wszystkim, żeby każde wesele było tak udane jak nasze, bo naprawdę aż się milutko na serduszku robi, jak do dzisiejszego dnia goście nam dziękuję, że mogli być z nam w tym szczególnym dniu i tak się super bawili :)

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #45 dnia: 10 Września 2008, 15:45 »
opinie o Shumie wystawil przyjaciel mojej rodziny, z ktorym sie znamy ponad 20 lat, dlatego pozwolilam sobie na napisanie na forum takiej opinii. Jesli jednak kogos urazialam to przepraszam.  :przytul:

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #46 dnia: 10 Września 2008, 18:44 »
Eeee tam, nie uraziłaś, bez przesady  ;D ;D ;D Sorki, jeśli i ja się źle wyraziłam  :uscisk:

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #47 dnia: 11 Września 2008, 08:05 »
Jeśli chodzi o wystrój to rzeczywiście Shuma jest piękna. Cena za menu uważam, że też ok. Pod warunkiem że jest to menu obfite a nie typu " ziemniaczek i mięsko" położone na środku dużego talerza i udekorowane.
My też płacimy 220 zl/os ale mamy w tym alkohole, napoje, ciasto, owoce, słodycze, stół wiejski, obiad mięsa i tyby 2+1(mięso + ryba/os), 3 gorące kolacje. Jedzenia  jest cała masa a to co zostaje zabieramy a z doświadczenia z lokalem wiem że zostaje sporo.
Natomiast opinie o Shumie (znajomych) były takie, że dania pięknie podane ale bardzo skromne ilościowo. A alkohol leją kelnerzy "oszczędnie" tak jaky się bali że goście im za dużo wypiją. Więc potwierdziło by to opinie angel

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #48 dnia: 11 Września 2008, 09:27 »
adusiaxxx nic sie nie stalo :) Kazda z nas chce miec piekne wesele i gosci, ktorzy by nas chwalili. Wiadomo, sa rzeczy, ktore nie sa zalezne od nas, nie wiemy czy kelner bedzie mily czy bezczelny, czy kucharka sie postara i zrobi pyszny obiad, czy bedzie miala gorszy dzien i przesli mieso, nie mamy wplywu na pewne sytuacje :)
Tylko szkoda, ze placi sie tak duzo pieniedzy a pozniej efekt jest marny :(
Z tego powodu nie bede organizowac wesela w naszych okolicach

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #49 dnia: 11 Września 2008, 12:31 »

My też płacimy 220 zl/os ale mamy w tym alkohole, napoje, ciasto, owoce, słodycze, stół wiejski, obiad mięsa i tyby 2+1(mięso + ryba/os), 3 gorące kolacje. Jedzenia  jest cała masa a to co zostaje zabieramy a z doświadczenia z lokalem wiem że zostaje sporo.

Aga, tak jak pisałam wcześniej zachęcam do obejrzenia menu jakie prezentuje shuma  ;D ;D ;D Mam do Ciebie pytanie, czy jadłaś ten "ziemniaczek i mięsko" na weselu  :?: :?: :?: bo ja, tak i moi goście też, więc potwierdzam, że tak nie jest, a jeśli chcesz przeczytać więcej dobrych opini o tym lokalu, możesz to zrobić na jego str. internetowej, zachęcam  ;) I  z tego co napisałaś Twoja sala w niczym nie jest lepsza  pod względem ilości kolacji itp, ważne jest także jaki alkohol i jakie napoje, jakie ciasto i tort, bo to też jest różnica, w Shumie masz do wyboru, a to się rzadko zdarza ;D A to, że kelnerzy leją wódkę to kolejna bujda, no wyobraź sobie, żeby kilku kelnerów obsłużyło nagle 100 ludzi, żeby im w gardłach nie zaschło  ::) To, to już jest ściema na maxa  ::) Stół wiejski też w cenie  :drapanie:  Napisz co to za sala ma takie ekstrasy?...

A jedzenie w Shumie z powrotem też dostajesz, jak wszędzie, także nie wiem o co chodzi  ::)

A z resztą nie moja sprawa, ja już jestem po weselu i jestem baaardzo zadowolona z sali, którą wybrałam i jestem pewna, że inni którzy wybrali tak jak ja, również będą zadowoleni  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

Offline Ptaszyna
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #50 dnia: 4 Października 2008, 19:27 »
No ja byłam przed weselem po to , żeby zobaczyć  na własne oczy jak to wygląda:) Niestety porcje ciasta na stołach można raczej nazwać porcyjkami:( maleńkie kawałeczki i patery poustawiane w znacznej o dsiebie odległości.  Miałam wrażenie,że jak ludzie będą chcieli wziać po kawałku jedna osoba to braknie za pierwszym poczęstunkiem :( Nie wiem jak dalej będzie w trakcie ale początek nie najlepszy:(

Offline amadaa

• forumowicz
« Odpowiedź #51 dnia: 11 Listopada 2008, 21:58 »
To jest coś niesamowitego jeśli chodzi o opinie o shumie :) Już tych opiń słuchac nie mogę ;)
Miałam tam najwspanialsze wesele i myślę, że nigdzie indziej nie spotkałabym się z takim profesjonalizmem, zorganizowaniem, świetnym weselem i cierpliwością Pana Damiana, który po kolei realizował moje kaprysy  ;D

Tak jak pisałam wcześniej - i nie jestem w stanie do niczego się przyczepić. Wszystko było zrobione profesjonalnie i dokładnie. A niektóre rzeczy były zrobione "ponad" - np. kwiaty na stołach - zamawiane są na piątek i zostają do sobotniego wesela. U mnie w sobotę były świeże - nowo zamówione, chociaż o to nie prosiłam  :)

CO do menu:
jesli chodzi o zimną płytę i ciasta - na stole nie jest nawalone,więc może się wydawać, że jest tego mało, ale jak tylko coś się kończy ( kończy, a nie skończy, że półmisek jest pusty!!!) kelnerzy zaraz donoszą i nie ma tak, że coś się skończyło i już tego nie podadzą.

co do dań ciepłych można było sobie tym pojeść - moja rodzina nie należy do takich, którzy zadowalają się listkiem sałaty i już są syci - tylko jedzą, jedzą i jedzą :) Nie słyszałam żadnej opinii, że ktoś był głodny. Wręcz przeciwnie :)

kolejna rzecz to wódka - już któryś raz z kolei słyszę, że kelnerzy nalewają wódkę. Bzdura!!! Nalewają tylko pierwszy kieliszek na samym początku wesela, później goście sami się obsługują. Wódki nie brakło, a kelnerzy również zamieniali puste butelki na pełne i nie obijali się czasowo, jak ktoś już tutaj pisał.
Nie ma żadnego limitu wódki!!!

Pod względem jakościowym, a także ilościowym wszystko jest naprawdę w porządku  :)

Goście, z którym rozmawiałam na poprawinach, a później przy rozwożeniu zdjęć byli zachwyceni całą oprawą i  organizacją.

Także nie obawiajcie się robić tam wesela. Polecam z czystym sumieniem :)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #52 dnia: 11 Listopada 2008, 22:48 »
Angelika ciesze się, że znowu zawitałaś na forum!!!
Twoja opinia jest cudowna!!!

Moja uwaga jest taka, ze gdyby Shuma naprawdę robiła takie rzeczy jakie pisze się na forum nie mieli by pozajmowanych terminów do 2010 roku!!!!

Offline italia_na
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lipiec 2010
« Odpowiedź #53 dnia: 11 Listopada 2008, 22:49 »
Uffff, Twój post amandaa mnie trochę uspokoił bo jestem zaniepokojona negatywnymi opiniami na temat tego lokalu a już zarezerwowalam termin i wpłaciłam zaliczkę.  A jeśli mogę spytać, jaki grał u ciebie zespół, jeśli oczywiście jest godzien polecenia.

Offline amadaa

• forumowicz
« Odpowiedź #54 dnia: 19 Listopada 2008, 23:03 »
Angelika ciesze się, że znowu zawitałaś na forum!!!
Twoja opinia jest cudowna!!!

Moja uwaga jest taka, ze gdyby Shuma naprawdę robiła takie rzeczy jakie pisze się na forum nie mieli by pozajmowanych terminów do 2010 roku!!!!
ja ciągle czasami zaglądam, ale jesteśmy tak zabiegani, że nie mamy na nic czasu. Może dopiero pod koniec grudnia zwolnimy (bo się przeprowadzamy  :) a na razie to urządzamy ;D ), ale wtedy netu niestety nie będę miała.

Natomiast co do Shumy to nie martwcie się - wszystko godne polecenia i zrobione na wysokim poziomie  :)

Uffff, Twój post amandaa mnie trochę uspokoił bo jestem zaniepokojona negatywnymi opiniami na temat tego lokalu a już zarezerwowalam termin i wpłaciłam zaliczkę.  A jeśli mogę spytać, jaki grał u ciebie zespół, jeśli oczywiście jest godzien polecenia.

U mnie grał zespół Four in one - jesli chodzi o piosenki to grali fajnie - na początku zrobili małe rozpoznanie -  przy czym się najlepiej goście bawią i później już grali piosenki w takim klimacie.
Miałam "tylko" problem z pierwszym tańcem - bo zagrali inny niż był umówiony. Na dzień dzisijeszy złośc mi przeszła  ;D, ale wtedy to myślałam, że zamorduję  :evil: Kto zawinił nie wiadomo, ja swoje, pan z zespołu swoje  :P
A co do zabaw to jak chciałam Panu wytłumaczyć co i jak to stwierdził, że to wszystko zna i nic mu nie trzeba tłumaczyć - a ja już byłam tak zmęczona wszystkimi przygotowaniami, że po prostu się zgodziłam. I później nie wszystko wyszło tak jak powinno. Ale tutaj akurat była ewidentnie moja wina.

Także jeśli wszystko z nimi dokładnie pouzgadniasz,a nie zdasz się na nich to mogę polecić - bo muzyka była naprawdę świetna. Wiem, że Aguś-sc miała ich u siebie więc ją też zapytaj o opinie.

Natomiast jesli chodzi

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #55 dnia: 30 Września 2009, 09:25 »
Wreszcie i nadszedł czas na moją opinię z Clubu Shuma.

Nasze wesele odbyło się 5 lipca 2009r (niedziela).

Kilka uwag i spostrzeżeń:
1. Na jakimś portalu przeczytałam, iż w niedziele goście weselni zjadają resztki z pt i sb co jest totalną bzdura i bujdą. U nas wszystko było świeże i najwyższej jakości. Nawet kwiaty na stołach były świeże w różowo-kremowej kolorystyce, która była przewodnią całego wesela.
2. Ilość jedzenia jaka znajduje się na stołach jest nie do przejedzenia co potwierdzają Wszyscy obecni wraz z obsługą. (gorąco polecam na przystawkę łososia, a na deser sorbet truskawkowy oraz na kolację karkówkę z grilla ;) ) Po weselu mogliśmy zabrać co tylko chcieliśmy.
3. Alkoholu nikt nikomu nie wyliczał czy wódki, wina, piwa; a nawet na prośbę dzieci (nie ustalaliśmy wcześniej podania wymienionego napoju) dostały one "Picolo" którego wypiły 10 butelek!
4. Obsługa na najwyższym poziomie, systematyczne zmieniane talerzyki, byli życzliwi i kompetentni.

Wszystko jest na najwyższym poziomie i godne polecenia!

Podsumowując z czystym sercem mogę polecić każdemu ten lokal na wesele w 100000%!
Jeszcze raz DZIĘKUJEMY Pani Małgorzacie Latos, iż sprawi że ten dzień był niezapomniany zarówno dla Nas jak i Naszych Gości!

W razie pytań piszcie na wszystkie chętnie odpowiem.

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #56 dnia: 1 Października 2009, 19:25 »
W pełni popieram opinię myszkasc:) Byłem tam kilkakrotnie i za każdym razem wychodziłem stamtąd zadowolony nie mając żadnych negatywnych uwag. Może były jakieś małe potknięcia, ale gdzie ich nie ma?. Tylko ten się nie myli co nic nie robi :D.

Offline Ptaszyna
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #57 dnia: 11 Października 2009, 12:05 »
No cóż. Wiem jak to jest. Ten kto zadowolony, będzie bronił mocno swoich opinii i ten kto był niezadowolony będzie również obstawał przy swoich.
wiem jedno i napewno na 100% ... kwiaty są kupowane na piątkowe wesele (jeśli w danym terminie jest) i pozostają na sobotę. Jeśli kwiat jest świeży to te dwa trzy dni przy odpowiedniej obróbce i płynach do wody pozostaje wyglądem świeży. Macie przykład w kościele. Rozmawiałam z siostrą dekorującą na ten temat. Ona dekoruje  w piątek i prawie cały tydzień kwiaty są piękne. A co dopiero przez 2 - 3 dni.

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #58 dnia: 11 Października 2009, 17:30 »
Ja miałam świeże kwity, ponieważ byłam na sali w sobotę i wtedy były całkiem inne kompozycje :)

Offline Gumbassek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 21 Grudnia 2009, 19:46 »
Witam, mieliśmy wesele w Shumie 19. 12. 2009 :-) Przymierzam sie do obszerniejszej relacji kiedy wszystko się już trochę uspokoi, jednak bardzo mnie korciło, by napisać choć kilka słów.  Dlaczego? Bo pomyślałam, że ŻADNA Panna Młoda nie zasługuje na to, by czytając paskudne oszczerstwa i najzwyklejsze plotki i duperele, zamartwiać się, czy goście aby na pewno nie wyjdą głodni, czy kwiaty będą świeże, czy jedzenie nie będzie wczorajsze etc etc.  
Więc krótko i do rzeczy.  Drogie Panny Młode.  Shuma jest wg nas (a teraz i naszych gości) najpiękniejszym lokalem jaki widzieliśmy i w jakim się bawiliśmy.  Jedzenia jest nie do przejedzenia, zostało tyle, że aż szkoda było na to patrzeć.  Ile mogliśmy zabraliśmy do domu.  A propo's. . . do wszystkich którzy sieją idiotyczne wręcz plotki: można zabrać WSZYSTKO oprócz alkoholu co jest na stołach, czyli ciasta, sałatki, zimną płytę etc etc.  Na naszą prośbę, podano nam w olbrzymim pojemniku mięsko z obiadu (rolady, koperty z indyka i roladki z kapustą).  Pan kelner napakował chyba 20 sztuk, rodzinka i my w po-weselnym ferworze mieliśmy gotowe obiady na dwa dni.
Wódki dokładają aż miło patrzeć, ciasto. . . TAK TO PRAWDA, że są małe kawałki- małe, śliczne porcyjki w takich karbowanych pojemniczkach papierowych, wygląda to ślicznie, mieliśmy je na paterach i fakt- nie jest tego ciasta nawalone jak w innych lokalach.  Ale nie było chwili bym zobaczyła, że patera jest choć w połowie pusta.  Kelnerzy, sprawni i niesamowicie grzeczni wymieniali i donosili potraw jakby w ogóle nie czuli zmęczenia.  Zwłaszcze jeden Pan Kelner super! My w stresie i zamieszaniu nie mieliśmy pojęcia gdzie jest nasze (przyniesione z domu) ciasto dla gości (takie paczuszki "na odchodne") albo wiązanki dla rodziców, a Pan Kelner miał wszystko obcykane na Tip-top, podał wiązanki, wyjął ciasto, nawet pomógł pakowac.
No i miało być krótko :-). . . . ale muszę jeszcze o kwiatach. . . co za BZDURA, że są jakieś nieświeże. . . wyobraźcie sobie, że nie tylko mieliśmy świeże kwiaty, ale nawet sami wystrój wybraliśmy bo zamiast bukietów na stołach mieliśmy ogromne wazy i wazony z grubego szkła z pozatapianymi tulipanami w naszym kolorze przewodnim, a na wierzchu pływały kwiaty.  Jak to zobaczyłam. . . . dech mi zaparło.  Do teraz odbieram telefony z gratulacjami odnośnie tego wystroju.

Dwa minusy, bo jednak trzeba obiektywizm zachować.  O 5:30 kiedy poszliśmy do pokoju który nowożeńcy w Shumie dostają gratis, okazało się, że nie ma ciepłej wody. . . . była dopiero po 6 rano.  Pani Właścicielka przeprosiła nas za to rano przy śniadaniu, to chyba związane z remontem który teraz tam jest.  Drugi minus, podczas ceremonii ślubnej (mieliśmy tam ślub cywilny) jakiś pan wszedł do lokalu i coś krzyknął. . . powinni zamykać drzwi wejściowe.  Jeśli macie tam ślub koniecznie domagajcie się zamknięcia drzwi!

I tyle :-) Oczywiście dysponuję zdjęciami nas i gości w shumie na dowód że nie jestem jakimś wynajętym pr-owcem  ;D wszystko na maila i tylko dla zainteresowanych panien młodych które mają tam wesela i szukają pocieszenia po przeczytaniu steku bzdur w necie.  Pozdrawiam serdecznie  ;)

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #60 dnia: 22 Grudnia 2009, 09:49 »
Nareszcie trochę świeżego powietrza! W pełni zgadzam się z opinią i spostrzeżeniami Gumbasska :D

Offline patik

• entuzjasta
  • Dziś już wiem że zawsze jesteś blisko mnie..
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #61 dnia: 18 Maja 2010, 17:32 »
Witam,

na swiezo po własnym weselu (15 maj) chcialam opisac swoje wrazenia.. :

złego slowa nie moge powiedziec!

1. obsluga:
menagerowie pierwsza klasa! pomocni, otwarci na propozycje,pomyslowi!
kelnerzy - mistrzostwo!! szybko,sprawnie i naprawde na najwyzszym poziomie!

2. jedzenie:
przepyszne i nie do przejedzenia!!
raz ze pieknie podawane,dwa ze caly czas stoly byly uzupelniane,jedzenie naprawde pyszne, cieple!

3. alkohol:
bez ograniczen, to w Shumie jest naprawde bez ograniczen!

4. wystrój:
coś pięknego!! swieze kwiaty, piekne obrusy,krzesła, na zewnatrz - bosko! nic dodac nic ujac!!

t

Offline tjomek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 22 Czerwca 2010, 13:54 »
Fajny lokal, nic tylko polecać, pozdrawiam.

Offline M@ailo
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #63 dnia: 26 Lipca 2010, 21:51 »
Na wstepie chcielismy podziekowac szefostwie shumy, za tak wspanialy wieczor jakie bylo nasze wesele , w tak cudownym miejscu! wszystko dopiete na ostatni guzik, jedzenie przepyszne,nie do przejedzenia !!!gorace w duzych ilosciach , nie jak pisza, ze malo itd. . .  dekoracja super, zadnych zastrzezen,fenomenalna obsluga kelnerow, poprostu goście nie mogli sie nadziwić,wodka nie do przepicia!!!!bez ograniczen!!! po weselu reszte jedzenia zapakowali nam kelnerzy do domu. przepikene miejsce na wesele. goraco polecamy!!! naprawde warto!!!!!

wyłącz CapsLocka
« Ostatnia zmiana: 29 Lipca 2010, 20:15 wysłana przez Maja »

Offline katjes1

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #64 dnia: 24 Sierpnia 2010, 11:55 »
Mieliśmy okazje być w Shumie na weselu w zeszły weekend. Na wszystko zwracaliśmy dokładnie uwagę bo tam bedziemy mieć wesele w przyszłym roku:)
Nasze wrażenia-same pozytywne!! Jedzenia było naprawde bardzo duzo i było bardzo smaczne! Obsługa kelnerów- pierwsza klasa. Stoły pieknie udekorowane. Jestesmy zachwyceni !:)
Dodam jeszcze że hotel obok bardzo ładny i  już oddany do dyspozycji gości.

Offline mariola83
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.07.2011R
RESTAURACJA SHUMA - 23.07.2011 roku
« Odpowiedź #65 dnia: 14 Listopada 2011, 11:07 »
Witamy

Nie mam żadnych, ale to żadnych zastrzeżeń - jestem mile zaskoczeni ich profesjonalizmem i postawą.

Stoły pięknie nakryte, jedzenie pięknie podane, w dużych ilościach i bardzo smaczne.
Goście co chwilkę nam mówili, że wszystko jest przepiękne i na bardzo wysokim poziomie - chwalili salę, jedzenie, zorganizowanie 

Jestem wdzięczna Pani Ewelinie, że wszystko tak wspaniale zorganizował i dopilnował.

Jeszcze raz z całego serca dziękujemy.

Pozdrawiamy
Mariola i Marcin

Offline marzenapola
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.08.2012
« Odpowiedź #66 dnia: 25 Listopada 2011, 11:39 »
Byliśmy u znajomych na weselu . Potwierdzam ,wszystko na 6+

Offline elusia89

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.06.2013
« Odpowiedź #67 dnia: 26 Listopada 2011, 23:47 »
Kochane proszę powiedzcie czy orientujecie się czy są terminy na 2013 rok i czy jest jakaś minimalna wymagana liczba osób? Może się coś zmieniło. . . ?
Napisałam do nich meila czekam na odpowiedz, ale tak sobie myślę, ze może Wy coś wiecie i dowiem się szybciej niż od nich :)

Offline naaomi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14,08,2012
« Odpowiedź #68 dnia: 13 Stycznia 2012, 10:41 »
Hej . Wybierając sale również brałam tę pod uwage,ale byłam tam wiele razy jako gość i nie do konca wszystko jest tam takie jakbym chciała. Jakoś tak sztywno,powiecie zaraz ze wszystko zalezy od gości i orkiestry nastawienia ludzi, ale jakos nie ma tam dla mnie tego klimatu,jaki jest np na catamaranie.

Offline fikuska
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: 30 Stycznia 2012, 10:34 »
Cytat: elusia89 link=topic=1762. msg1622758#msg1622758 date=1322347633
Kochane proszę powiedzcie czy orientujecie się czy są terminy na 2013 rok i czy jest jakaś minimalna wymagana liczba osób? Może się coś zmieniło.  .  .  ?
Napisałam do nich meila czekam na odpowiedz, ale tak sobie myślę, ze może Wy coś wiecie i dowiem się szybciej niż od nich :)

znalzłam takie informacje na oficjalnej stronie shumy:

"Wolne terminy na wesele w 2013 r.

KWIECIEŃ:

Piątek: 5, 12,19,26

Sobota: 6, 13, 20, 27

Niedziela : 7, 14, 21, 28

MAJ:

Piątek: 3, 10, 17, 24, 31

Sobota : 4, 11, 18, 25

Niedziela : 5, 12, 19, 26

CZERWIEC:

Piątek: 4, 14 , 28

Sobota: 8, 29

Piątek: 2, 9, 16, 23, 30

LIPIEC:

Piątek: 5, 12, 19, 26

Sobota: 6, 20

Niedziela: 7, 14, 21, 28

SIERPIEŃ:

Piątek: 2, 9, 16, 23,30

Sobota: 3, 10 (rez.  do 31. 01. 12r. ), 24 (rez.  do 26. 01. 12r. ),31

Niedziela: 4,11, 18, 25

WRZESIEŃ:

Piątek: 6,13, 20, 27

Sobota: 7, 14, 21, 28

Niedziela: 1, 8, 15, 22, 29

PAŹDZIERNIK:

Piątek: 4, 11, 18, 25

Sobota: 5, 12, 19, 26

Niedziela: 6, 13, 20, 27

LISTOPAD:

CAŁY WOLNY

aktualizacja 25. 01. 2012r. "

z tego co słyszałam to w soboty robią wesela tylko powyżej 100 osób, ale mogło się cuś zmienić, nie zaszkodzi zapytać :)

Offline Angels

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #70 dnia: 7 Lutego 2012, 18:39 »
byłam tam 3 razy na weselu i 3 razy nie miałam co jeść.Jedzenie okropne,a jak zostawisz coś na talerzu to już za 5 min masz czysty talerz.dla mnie lokal pod względem wizualnym ok,ale pod względem obsługi i jedzenia fatalny.

Offline majka_
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.09.2010
« Odpowiedź #71 dnia: 8 Lutego 2012, 19:04 »
No to dowaliłaś, ja byłam tam co prawda tylko raz, ale jedzenia bylo bardzo dużo a rano co nie zjedzone spakowane dla nas.  Jeśli chodzi o sprzątanie pełnych talerzykow z jedzeniem to u nas przed weselem było zapowiedziane żeby tego nie robić ,pytać jeśli coś zostawało na talerzyku i wszystko było ok. Wszystko można dogadać wystarczy tylko chcieć.  Każdemu mogę polecić ten lokal na wesele.

Offline Angels

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 8 Lutego 2012, 21:03 »
każdy ma swoje doświadczenia :) ja wcale nie mówię,że nie jest tak jak mówisz:) ja trafiłam na tą gorszą stronę,wszystko zależy od młodych jak to zorganizują,bo jako lokal to shuma jest śliczna,a w okresie letnim dodatkowo można wynająć dla gości domki, maja tez miejsce na ognisko,byłam na takich poprawinach tam-dla samych młodych,już nie na sali tylko właśnie tam gdzie jest miejsce na ognisko .

Offline patik

• entuzjasta
  • Dziś już wiem że zawsze jesteś blisko mnie..
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #73 dnia: 18 Lutego 2012, 22:02 »
byłam tam 3 razy na weselu i 3 razy nie miałam co jeść.
wiesz co dziwi mnie to strasznie.. bo moim zdaniem jedzenia jest dużo i to raz, a dwa jest na prawdę bardzo smaczne, pięknie podane..
no ale to może kwestia "kubków smakowych" ;)
Krytykujesz również obsługę.. sory, ale na jakiej podstawie? Tego, że kelner wymienił talerzyk na czysty?
Wiem jaki nacisk właścicieli Shumy kładą właśnie na obsługę, i z pełną odpowiedzialnością mogę się podpisać pod tym, że kelnerzy i menadżerowie są na prawdę na bardzo wysokim poziomie!
Są ustalone pewne standardy do bezwzględnego przestrzegania, ale jest również tak, jak pisze majka- wszystko można dogadać.

Offline Angels

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: 23 Lutego 2012, 19:11 »
Patik: każdy ma swoje gusta tak jak już pisałam wcześniej,wyraziłam swoją opinie,mam do tego prawo.Mnie nie spasowało na Shumie nic oprócz pięknego wystroju sali.. Nie musisz się od razu denerwować,miałaś tam swoje wesele więc wiadomo,że złego słowa nie powiesz.