Autor Wątek: Restauracja Shuma----OPINIE PROSZĘ :)  (Przeczytany 36827 razy)

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
Restauracja Shuma----OPINIE PROSZĘ :)
« dnia: 31 Grudnia 2005, 11:37 »
Słuchajcie wszyscy poszukujący sali na wesele z Dąbrowy Górniczej i okolic!! Na ulicy Żeglarskiej, czyli na Pogorii I otworzono niedawno nową restaurację SZUMA. Lokal jest wyjątkowo ładny w eksluzywnym stylu, człowiek czuje się tak jakby był na wielkim statku, a nad głową połyskuje mnóstwo gwiazdeczek na granatowym niebie...pięknie... problem w tym, że wiele terminów jest już zajętych do końca 2007 roku (były pozajmowane już w czerwcu jak lokal był w stanie surowym hehe :) )ale napewno coś się jeszcze znajdzie. Cena od osoby to 200 zł, ale w menu jest juz alkohol, napoje i ciasta. I nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale nawet i orkiestra... to trzeba sprawdzić...
Ale lokal naprawdę bardzo ładny
Pozdrawiam i życzę miłego zawrotu głowy podczas wybierania sali :)
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Odp: Restauracja Shuma----OPINIE PROSZĘ :)
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Grudnia 2005, 13:58 »
Własnie Monika słyszałam o tej restauracji. Koleżanka mi opowiadała, że około pół roku temu, że terminy są już pozajmowane na 2007 rok! :shock:
Ja szczerze powiedziawszy nie widziałam tej sali, ale podobno jest pięknie.  :)

A tak wogóle to Pogorii jest większa ilość restauracji. :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Aga i Krzyś
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 6 Lutego 2006, 12:25 »
Cytat: "monika_mf"
Słuchajcie wszyscy poszukujący sali na wesele z Dąbrowy Górniczej i okolic!! Na ulicy Żeglarskiej, czyli na Pogorii I otworzono niedawno nową restaurację SZUMA. Lokal jest wyjątkowo ładny w eksluzywnym stylu, człowiek czuje się tak jakby był na wielkim statku, a nad głową połyskuje mnóstwo gwiazdeczek na granatowym niebie...pięknie... problem w tym, że wiele terminów jest już zajętych do końca 2007 roku (były pozajmowane już w czerwcu jak lokal był w stanie surowym hehe :) )ale napewno coś się jeszcze znajdzie. Cena od osoby to 200 zł, ale w menu jest juz alkohol, napoje i ciasta. I nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale nawet i orkiestra... to trzeba sprawdzić...
Ale lokal naprawdę bardzo ładny
Pozdrawiam i życzę miłego zawrotu głowy podczas wybierania sali :)

mozna jakies namiary na priva :)
Przed Slubem Klub

Offline Misiula

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Maja 2006, 19:51 »
Co do tej restauracji byłam tam na sylwestra. Reczywiście  wystrój i otoczenie niezle ale reszta... Jedzenie na Sylwestra było fatalne. Niedosolone, mało i podawane w dziwnych porach (kiedy orkiestra miała przerwę na stołach nie było nic oprócz wódki a jak zaczynali grać natychmiast na stołach pojawaiły się ciepłe posiłki  :?  ). Mój znajomy ma tam weselicho w sierpniu i był załamany moimi reakcjami na ten lokal ale podobno coś tam miało się zmienić... Obsługa jakoś tesh mnie nie powaliła na kolana. My jeszcze przed sylwestrem zarezerwowaliśmy tam sale ale poniewaz nie mieliśmy pieniązków na zaliczkę mieliśmy z nią podjechać w ciągu kilku dni. Ale jak przyjechaliśmy z pieniążkami okazało się że pan nas wogóle nie pamięta (mimo że miał nas wpisanych do swojego zeszyciku) i że ten termin jest jush zajęty... Wtedy troszkę zagotowaliśmy się ale po Sylwestrze odetchnęliśmy z ulgą ;) W końcu zarezerwowaliśmy inną sale z której jak narazie jesteśmy zadowoleni choć pełną opinię będziemy mogli dać dopiero po weselu ;) A po 19 sierpnia napiszę pare słów o Shumie podchwyconych z relacji tego mojego znajomego ;)

Żadnych kartek ja w Twoim paszporcie byś był ze mną wyrywać nie MUSZĘ!!! :D

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Maja 2006, 07:56 »
ja tez szukałam sali na wesele i byłam w Szumie rzeczywiscie b ładny lokal ciekawie urzadzony ale nie dla mnie bo robią tam wesele( przynajmniejtak ten pan mi powiedział) od 110 osób wzwyz , no i te terminy... Ale własniew tez sie potem dowiedziałam ,że jedzenie tam nie za ciekawe i obsługa ( znajomi tez tam na weselu byli) a ja sobie zarezerwowałam Catamaran na Pogorii. wsrode idziemy podpisac umowę i wpłacic zaliczkę.Mam nadzieje,ze dokonałam dobrego wyboru, wczoraj tam byłam i akurat była komunia i musze przyznać,że byłam pd wrazeniem jedzonka i obsługi!

Offline ankna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Maja 2006, 15:01 »
bylismy tam calkie niedawno i nasz termin byl jeszcze wolny 14 lipca 07. sala super.  o jedzeniu nic nie slyszalam

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Maja 2006, 15:30 »
O Szumie ostatnio też troszkę słyszałam...nietety niepozytywnie :( Teściu tam był na jakiejść imprezie i narzekał na kilka rzeczy ...Szkoda, bo wystroj bardzo ładny mają i mogli by zrobić sobie renomę
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline aska
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 1 Czerwca 2006, 12:36 »
Witam wszystkich :wink:
ja jestem na samym początku drogi - poszukiwania sali trwają. Shuma spodobała mi się od samego początku - chyba nie ma się czemu dziwić. ale jak przeczytałam wasze opinie na temat tego miejsca to zwątpiłam:) wszystkie negatywne. wiem, że są tam organizowane przyjęcia biznesowe i firmowe - więc czy aż tak źle tam jest naprawdę?? byłam tam przed weselem i oglądałam domki (bo mam dużo osób przyjezdnych) - w każdym były napoje i ciastka - to chyba świadczy o dbaniu o klienta. niestety nie mam żadnych relacji odnośnie wesela -ale koleżanka będzie w sierpniu, więc cierpliwie czekam:) pozdrawiam was wszystkich :D

Offline jagi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 4 Czerwca 2006, 20:29 »
o tej restauracyjce dowiedziałam się niedawno...ale mogę was zapewnić że jedzenie się tam zmieni na lepszea dekoracje jedzonka będą przepiękne tak jak pisaliście wcześniej przychodzą zmiany ... nie mogę więcej zdradzic  ale powinno byc dobrze ...aż sama muszę obejrzec ten STATEK 8)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #9 dnia: 5 Czerwca 2006, 07:59 »
znajomi od mojej mamy z pracy byli tam teraz weselu i nie byli zbyt zafowoleni także narzekali na jedzenie i obsługę Fakt wystrój cudny( wiem bo tez tam byłam ale terminy na cały 2007 mieli zajęte) W sumie wydaje mi sie,że kazdy ( w tym i ja) zachwyca sie wystrojem bo rzeczywiscie jest SLICZNY! Ale obsługa i jedzenie tez sa wazne! No cóz szkoda bo rzeczywiscie tam jesat ślicznie!

Offline sunflower
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 1 Lipca 2006, 22:11 »
Byłam tam na weselu przyjaciół wystrój ładny idealny na slub z motywem morskim jako temat przewodni, jedzonko ok, wesele na którym byłam popsuła fatalna orkiestra, ale miejsce ok.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 2 Lipca 2006, 00:07 »
Cytat: "sunflower"
wesele na którym byłam popsuła fatalna orkiestra, ale miejsce ok.

Sunflower, a jaki zespół grał?

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline 508

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 7.08.2010
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Stycznia 2008, 21:01 »
Witam serdecznie  :)
Chciałabym abyście się podzielili ze mną info o tym clubie.  Jaka mają ofertę, tj.  cena, obsługa, wystroj, jakos i ilosc jedzienia, noclegi itp itd.
Z góry dziekuję i pozdrawiam  :D

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Stycznia 2008, 21:37 »
Cena 225zł all inclusive (czyli w cenie tort, ciasta, napoje, alkohol bez ograniczen)
wesela robią w soboty od 120 osob (ale na 2009 nie ma juz terminow),, w inny dzien tyg. zrobią tez na mniejsza liczbe gosci
stoly zwykle ustawiaja w kola , ale jak sobie zazyczysz to i w U tez ustawią
dla mnie to lokal numer 1 w tej okolicy
radzę się przejechać i samemu przekonać:-) Właścicielka jest bardzo sympatyczna i dla kazdego ma czas i gwarantuje ze nie przyjmnie cię na wycieraczce tak jak to maja w zwyczaju inne lokale.

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Stycznia 2008, 21:38 »
resztę info wysyłam na priva

Offline agniecha111
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.08.09
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Stycznia 2008, 20:17 »
jeśli chodzi o sale to bardzo ładna ale jak pani opowiedziała mi jak to ma wyglągac to raczej mnie to zniechęcilo po pierwsze od 120 130 osób robia dopiero w soboty ja wesele bede mięc na 100 osob wiec zaproponowano mi piatek a spytałam jeszcze  jak z poprawinami to pani powiedziala ze mozna by bylo to zrobić w formie grila na dworze :/ jak dla mnie to chore  po drugie gdy pani oprowadzla nas po sali zauwarzyłam ze po bokach sali są takie tarasy (takie ze ludzie z góry bedą mogli patrzeć na tych z dołu )i poinformowano nas ze w tarkcie naszego wesela organizowane tam sa tez inne przyjecia ale jak to ta pani powiedziała ze to nikomu  nie przeszkadza  dla mnie to absurd :) pozdrawiam

Offline 508

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 7.08.2010
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Stycznia 2008, 10:09 »
dziekuje za opinie, ogolnie mi by pasowalo ale ja bede miala wesele na 70 osob a piatek czy inny dzien tygodnia odpada.  Tak samo chcialabym poprawiny z zabawa wiec sam grill odpada.  Dwie imprezy w jeden dzien :( to nie zabardzo mi odpowiada. . .
Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam

Offline amadaa

• forumowicz
  • data ślubu: 03.05.2008
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Stycznia 2008, 18:00 »
W 2008 roku zmienili minimalną liczbe osób - na 100 (ja mam tak na umowie).  Nie wiem jak na 2009.
Także jeśli udało by się tyle zebrać to jak najbardziej polecam.

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Stycznia 2008, 18:09 »
na 2009 jest min. 120 osob, wiem bo bylam juz w tym roku pytac się o warunki

Offline czapa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Stycznia 2008, 17:31 »
Jak w temacie
Niestety do slubu nie dojdzie - zaliczka juz wplacona dlatego prosze o kontakt osoby zainteresowane

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Lutego 2008, 00:03 »
Amadaa tez z narzeczonym myślimy nad Shumą.  Tylko martwią nas te różne opinie co do jedzenia :/ Z niecierpliwością będe czekać na Twoją relacje :)

Offline amadaa

• forumowicz
« Odpowiedź #21 dnia: 2 Marca 2008, 01:01 »
myszkasc w kwietni ma tam wesele adusiaxxx, później ja, także na pewno damy znać  :)

Opinie na temat jedzonka rzeczywiście nie są najlepsze. Przywiązują dużą uwagę do jego dekoracji i stylu podania, a nie ilości, Ale znajoma miała tam w sierpniu i jednak sobie chwaliła - też miała obawy. Bo mówiła - że jej goście baaardzo lubią sobie pojeść  ;D
Ale podobno jak na jakimś półmisku robiło się go mało, zaraz dokładano, przynoszono nowe. Także myślę, że będzie oki  :)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #22 dnia: 2 Marca 2008, 08:31 »
To miejmy nadzieje, że będzie dobrze :) Tym bardziej, że okazało się, że znamy właścicielkę o czym dowiedziałyśmy się z mamą przez przypadek ) Dziś jesteśmy z nią na kawusie umówione ;)

Buziole :-* :-* :-* :-* :-*

Będę czekać z niecierpliwością na relacje ze ślubu  :-X

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #23 dnia: 2 Marca 2008, 18:40 »
No to SHUMA zamówiona!!! Właśnie wróciliśmy jesteśmy pod wielkim wrażeniem!!! A do tego nawet obiadek z deserem był :) Cudnie :) Szefostwo wspaniałe :) Hoho aż sie chyba nie nachwalę :D

Ale jestem szczęśliwa!!!! :D

5 LIPIEC 2009 :D

Offline charlesik
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.08.09
« Odpowiedź #24 dnia: 14 Marca 2008, 18:31 »
Witam, ja też będę miał wesele w Shumie, ogólnie lokal wywarł na mnie olbrzymie wrażenie. . .  Również czekam na opinie tych, którzy mieli okazję bawić sie tam na weselu.   Ważny przecież każdy szczegół. . .
Pozdrawiam

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #25 dnia: 14 Marca 2008, 18:39 »
No to czekamy razem :)

Offline amadaa

• forumowicz
« Odpowiedź #26 dnia: 14 Marca 2008, 19:30 »
Na pewno Wam damy znać co i jak  ;D

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #27 dnia: 14 Marca 2008, 19:32 »
tak Amada czekam na Twoją i Ady relacje :)

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
« Odpowiedź #28 dnia: 22 Kwietnia 2008, 22:55 »
He, he, czyżby tu coś o mnie było  ;D

Oboje z mężem jesteśmy naprawdę baaaaardzo zadowoleni z Shumy, nie wspomnę o gościach  :Serduszka:

Obsługa na bardzo wysokim poziomie, my mieliśmy okrągłe stoły i jedzenia było wręcz nie do przejedzenia, to są opinie gości, bo sama niewiele spróbowałam  ;) Oczywiście gdy czegoś brakowało zaraz było donoszone. My dodatkowo wzięliśmy galanterię cukierniczą zamiast ciasta i stół z wiejskim jadłem, wszystko się sprawdziło i cieszyło się ogromnym zainteresowaniem  ;D Naprawdę jestem pod dużym wrażeniem i z czystym sumieniem mogę wszystkim polecić  :)
Co do dekoracji .... po prostu zaparła mi dech w piersiach, przed weselem prosiłam, żeby tylko na naszym stole były róże w kolorze mojego bukietu, a tu co ujrzałam w dniu wesela? ... bukiety róż znajdowały się na każdym ze stolików  :o Byłam baaardzo mile zaskoczona  :Serduszka:
I powiem Wam że jak się obawiałam sali, a zespołu muzycznego byłam pewna, tak sprawdziło się wręcz przeciwnie   :)

Było cuuudnie .... Jak dostanę zdjęcia od fotografki to wkleję co nie co  ;)

POLECAM !!!!!!!!!

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #29 dnia: 23 Kwietnia 2008, 08:47 »
No to ja czekam na foteczki z sali  ;D ;D ;D ;D