Ja tez nie jestem zachwycona ta gala i nie mam zamiaru jak co niektorzy pisac jaka cudowna byla, ach och, jednak uwazam, ze troche przesadzasz.
Ciebie nie interesowali fotografowie albo kapele, a ja akurat glownie dla kapeli i fotografa tam poszlam. I akurat kapel to bylo tam wg mnie za malo, natomiast fotografow bylo w sam raz tyle, zeby zorientowac sie w cenach, nie latajac po miescie porozmawiac osobiscie z kilkoma i wyciagnac swoje wnioski, a moze nawet juz sie zdecydowac. Tak wiec to, ze ty nie znalazlas tego co szukalas, nie znaczy ze nie znalezli tego inni. Widzialam ludzi, ktorzy wlasnie z fotografami podpisywali umowy, wiec jednak niektorzy na tym skorzystali dosc konkretnie.
Co do pokazu florystycznego, to nie widzialam go, ale nie dziwie sie ze ogladalo go duzo mniej ludzi niz pokaz sukienek. W koncu ladna sukienka jest dziesiec razy wazniejsza od ladnego bukietu, wybiera sie ja tygodniami, szyje miesiacami. A nad bukietem ile sie mysli? Godzine jak podliczyc wszystkie ogladniete fotki na necie? Ja nawet nie zwrocilam uwagi na ten punkt programu, jak pewnie wiele osob, wiec nie rozumiem czemu podajesz to jako argument, ze targi byly nieudane.
Mnie przede wszystkim zirytowaly opoznienia i zmiany w programie, ktore wyszly na jaw juz jak tam bylam. Nie wiem co sie stalo z pokazem makijazu i fryzur, ktory mial byc o 11, akurat to chcialam zobaczyc. A poza tym bylo calkiem fajnie, przede wszystkim ucieszyla mnie mozliwosc ogladniecia sukienek z wielu firm na jednym miejscu oraz swobodnego porozmawiania sobie z obslugujacymi stoiska. Normalnie zeby moc pogadac z kilkoma fotografami czy dekoratorami, musialabym zlatac pol Szczecina i stracic na to pol dnia.
Pokaz sukien slubnych mi sie podobal. Fakt ze srednio sie to miejsce na takie cele nadaje i bylo troche zbyt tloczno, ale mozna bylo ogladnac suknie na dziewczynach na zywo, a nie na monitorze czy na manekinie i to za darmo. Dla mnie to, ze istnieje taka mozliwosc jest juz samo w sobie bardzo dobre i jestem wdzieczna organizatorom za to, ze zadali sobie trud wprowadzenia takiej gali w zycie (chociaz pewnie non-profit to to nie bylo;)) i za to wlasnie jestem w stanie wybaczyc im wszystkie niedociagniecia, ktorych moze w przyszlosci, nauczeni doswiadczeniem naucza sie unikac.