Autor Wątek: Poradnia rodzinna=zmora? ;-) Dlaczego tak jest?  (Przeczytany 28214 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MagdaMa

• zapaleniec
Odp: Poradnia rodzinna=zmora? ;-) Dlaczego tak jest?
« Odpowiedź #60 dnia: 25 Czerwca 2009, 20:11 »
niestety, nie mają;
pogadaj z jakimś lekarzem - najlepiej z endokrynologii ginekologicznej;

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #61 dnia: 25 Czerwca 2009, 20:31 »
...jak zawsze najwiarygodniejsze są osoby, które danej metody nie stosują...
Natomiast te które stosują z powodzeniem już nie...

A co do ginekologa endokrynologa proszę bardzo, mogę pogadać jak koleżanka z kolegą i ten, który ma pojęcie o NPR niezaprzeczalnie sie ze mną zgodzi. W końcu metoda opiera się o nic innego jak o fizjologię cyklu.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline majcia

• bywalec
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #62 dnia: 26 Czerwca 2009, 08:06 »
bez przesady - nawet biorąc wysoką górkę, metody naturalne nie mają 80% skuteczności;

Tak mówią badania przeprowadzone przez różne zespoły badawcze.

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #63 dnia: 16 Sierpnia 2009, 12:18 »
i ja dorzucę swoje trzy grosze

owszem nie znam dokładnie ani kalendarzyka ani NPR
nie kryję się z tym i jest mi dobrze z moją nie wiedzą i nie widzę powodów żeby zmieniać
ja stosuj piguły bo dzięki nim mam uregulowany cykl a tak to nie znałam dnia ani godziny co mnie do szału doprowadzało

ale osobiście znam dziewczynę która z powodzeniem stosowała NPR właśnie przez 5 lat bez żadnej wpadki

w poradni żadnej nie byłam więc na temat pracowników i zajęć tam prowadzonych się nie mogę wypowiedzieć ale od polecania sposobów antykoncepcji jest mój lekarz ginekolog a na pewno nie wspomniana tu pani polonistka

a tak nawiasem to na studiach miałam przedmiot NMR (Nuclear Magnetic Resonance) więc może mi przepiszą ocenę z indeksu ;) żartuje żeby nie było
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.